×
بین الملل
شناسه خبر : 198552
تاریخ انتشار :

عبدالرضا فرجی راد*

ریاست جمهوری ترامپ و چند نکته

واقعیت این است که ترامپ هم در دوره 4 سال خود چه در رابطه با جمهوری اسلامی، چه منطقه و چه کشورهای دیگر تجربیات تلخ و شیرین داشته یعنی یه سری قول‌هایی که داده تقریبا انجام داده اما نتیجه نگرفته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: دونالد ترامپ در دوره قبلی که در کاخ سفید حضور داشت بیشتر تهدید می‌کرد؛ یعنی می‌گفت برجام را پاره می‌کنم، ایران را تهدید می‌کرد و طرح‌های مهاجرتی مثل عدم اجازه ورود مسلمانان به آمریکا را در پیش گرفته بود؛ اما اکنون در رالی انتخاباتی جدید حتی دیروز که سخنرانی پیروزی در انتخابات داشت اشاره کرد که در دوره من هیچ جنگی رخ نداده جز اینکه من داعش را زدم و نابود کردم و همچنین به مسلمانان به لبنانی‌ها قول داد که بر سر قولم هستم و آتش بس را در خاورمیانه برقرار می‌کنم.

بنابراین الان می‌شود این را گفت درست است که ترامپ بعضی از این حرف‌ها را برای منافع شخصی خود مطرح می‌کند؛ اما واقعیت این است که ترامپ هم در دوره ۴ سال خود چه در رابطه با جمهوری اسلامی، چه منطقه و چه کشورهای دیگر تجربیات تلخ و شیرین داشته یعنی یه سری قول‌هایی که داده تقریبا انجام داده اما نتیجه نگرفته است.

مثلاً در رابطه با جمهوری اسلامی، عدم ورود مسلمان‌ها به آمریکا که اقدام کرد و دادگاه هم تصمیماتش را ملغی کرد نتیجه نگرفت. بنابراین می‌توان گفت که باید این واقعیت را بپذیریم که ترامپ متعلق به جناح تند جمهوری‌خواه، اما تجربیاتی هم کسب کرده و الآن که چهار سال در پست ریاست جمهوری است می‌خواهد موفقیت‌هایی از جهت داخلی به دست بیاورد که آیزنهاور دوم شود و هر فردی هم که می‌خواهد بعد از چهار سال جانشینش شود فردی باشد که خودش انتخاب می‌کند که مردم بگویند که این ترامپ موفق بوده پس این فرد بعدی را هم به توصیه ترامپ انتخاب می‌کنیم لذا در عین اینکه تغییر یک سری خصلت‌های فردی کار سختی است، اما یک تجربیاتی هم در دوره ۴ ساله ریاست جمهوری به دست آورده که برخی از این تجربیات تلخ بوده و شاید در تلاش است که آنها را اجرا نکند.

 به همین خاطر هم شاهدیم که در همین دوره انتخابات حرف‌های جدید و حتی متضاد با حرف‌های دوره قبل در رابطه با ایران؛ اقلیت‌ها، زنان دموکراسی زده و همه اینها با دوره قبلی که ترامپ در کاخ سفید بود فرق کرده است. حال بایست ببینیم که چه اتفاقی خواهد افتاد. البته اگر در سطح جهان بگیریم به نظر می‌آید که آمدن ترامپ به پایان جنگ اوکراین کمک می‌کند و ترامپ اگر کمک‌های خود را به اوکراین قطع نکند کم می‌کند.

الان خود اوکراین در وضعیت نامناسبی است و روس‌ها حملاتشان تشدید شده و دارند و مناطق شرقی که می‌خواهند می‌گیرند. اگر کمک‌ها کم شود طبیعتا ضعف در اوکراین بیشتر ایجاد می‌شود در رابطه با خاورمیانه هم قول‌هایی داده و بالاخره ترامپ هم ضمن اینکه فردی تقریبا نامطمئن است؛ اما باید یادآوری کنیم که در دوره قبل ترامپ هشت، نه تا قول داد و اجرا کرد. الان هم قول داده که در خاورمیانه آتش بس ایجاد کند به نظر می‌رسد که تلاشش را برای ایجاد آتش بس در خاورمیانه خواهد کرد.

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
X
آگهی تبلیغاتی