×
بین الملل
شناسه خبر : 198552
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/08/17 ساعت 21:09
ریاست جمهوری ترامپ و چند نکته

عبدالرضا فرجی راد*

ریاست جمهوری ترامپ و چند نکته

واقعیت این است که ترامپ هم در دوره 4 سال خود چه در رابطه با جمهوری اسلامی، چه منطقه و چه کشورهای دیگر تجربیات تلخ و شیرین داشته یعنی یه سری قول‌هایی که داده تقریبا انجام داده اما نتیجه نگرفته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: دونالد ترامپ در دوره قبلی که در کاخ سفید حضور داشت بیشتر تهدید می‌کرد؛ یعنی می‌گفت برجام را پاره می‌کنم، ایران را تهدید می‌کرد و طرح‌های مهاجرتی مثل عدم اجازه ورود مسلمانان به آمریکا را در پیش گرفته بود؛ اما اکنون در رالی انتخاباتی جدید حتی دیروز که سخنرانی پیروزی در انتخابات داشت اشاره کرد که در دوره من هیچ جنگی رخ نداده جز اینکه من داعش را زدم و نابود کردم و همچنین به مسلمانان به لبنانی‌ها قول داد که بر سر قولم هستم و آتش بس را در خاورمیانه برقرار می‌کنم.

بنابراین الان می‌شود این را گفت درست است که ترامپ بعضی از این حرف‌ها را برای منافع شخصی خود مطرح می‌کند؛ اما واقعیت این است که ترامپ هم در دوره ۴ سال خود چه در رابطه با جمهوری اسلامی، چه منطقه و چه کشورهای دیگر تجربیات تلخ و شیرین داشته یعنی یه سری قول‌هایی که داده تقریبا انجام داده اما نتیجه نگرفته است.

مثلاً در رابطه با جمهوری اسلامی، عدم ورود مسلمان‌ها به آمریکا که اقدام کرد و دادگاه هم تصمیماتش را ملغی کرد نتیجه نگرفت. بنابراین می‌توان گفت که باید این واقعیت را بپذیریم که ترامپ متعلق به جناح تند جمهوری‌خواه، اما تجربیاتی هم کسب کرده و الآن که چهار سال در پست ریاست جمهوری است می‌خواهد موفقیت‌هایی از جهت داخلی به دست بیاورد که آیزنهاور دوم شود و هر فردی هم که می‌خواهد بعد از چهار سال جانشینش شود فردی باشد که خودش انتخاب می‌کند که مردم بگویند که این ترامپ موفق بوده پس این فرد بعدی را هم به توصیه ترامپ انتخاب می‌کنیم لذا در عین اینکه تغییر یک سری خصلت‌های فردی کار سختی است، اما یک تجربیاتی هم در دوره ۴ ساله ریاست جمهوری به دست آورده که برخی از این تجربیات تلخ بوده و شاید در تلاش است که آنها را اجرا نکند.

 به همین خاطر هم شاهدیم که در همین دوره انتخابات حرف‌های جدید و حتی متضاد با حرف‌های دوره قبل در رابطه با ایران؛ اقلیت‌ها، زنان دموکراسی زده و همه اینها با دوره قبلی که ترامپ در کاخ سفید بود فرق کرده است. حال بایست ببینیم که چه اتفاقی خواهد افتاد. البته اگر در سطح جهان بگیریم به نظر می‌آید که آمدن ترامپ به پایان جنگ اوکراین کمک می‌کند و ترامپ اگر کمک‌های خود را به اوکراین قطع نکند کم می‌کند.

الان خود اوکراین در وضعیت نامناسبی است و روس‌ها حملاتشان تشدید شده و دارند و مناطق شرقی که می‌خواهند می‌گیرند. اگر کمک‌ها کم شود طبیعتا ضعف در اوکراین بیشتر ایجاد می‌شود در رابطه با خاورمیانه هم قول‌هایی داده و بالاخره ترامپ هم ضمن اینکه فردی تقریبا نامطمئن است؛ اما باید یادآوری کنیم که در دوره قبل ترامپ هشت، نه تا قول داد و اجرا کرد. الان هم قول داده که در خاورمیانه آتش بس ایجاد کند به نظر می‌رسد که تلاشش را برای ایجاد آتش بس در خاورمیانه خواهد کرد.

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل


نظرات

آخرین اخبار
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید