×
بین الملل
شناسه خبر : 198550
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/08/17 ساعت 20:56
با ترامپ چه کنیم؟

پویا جبل‌عاملی*

با ترامپ چه کنیم؟

ترامپ نسبت به دولت اول خود از محافظه‌کاران سنتی کمتر استفاده می‌کند. وی بارها در کمپین انتخاباتی خود، آنان را برای مداخلات نظامی و جنگ‌افروزی در دنیا مورد سرزنش قرار داده و عدم رضایت خود را از به‌کارگیری آنان در دولت اول خویش ابراز داشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: دونالد ترامپ به‌زودی وارد کاخ سفید خواهد شد. سرعت تحولات به‌گونه‌ای است که معلوم نیست هنگام قسم یاد کردن وی در ژانویه۲۰۲۵، تصویر منطقه و جنگ به شکل کنونی باشد. به‌ویژه آنکه بنیامین نتانیاهو، پروسه‌ای از تغییر مقامات درگیر در جنگ را آغاز کرده است. اعضایی در کابینه که به تندی دیگران نبودند، آن هم زمانی که مشخص شده است دولت بعدی در ایالات متحده، سازگاری بیشتری با اسرائیل دارد.

با وجود این، مشخص است که ترامپ نسبت به دولت اول خود از محافظه‌کاران سنتی کمتر استفاده می‌کند. وی بارها در کمپین انتخاباتی خود، آنان را برای مداخلات نظامی و جنگ‌افروزی در دنیا مورد سرزنش قرار داده و عدم رضایت خود را از به‌کارگیری آنان در دولت اول خویش ابراز داشته است.

بنابراین هر چند که حمایت از اسرائیل به قوت قبل ادامه می‌یابد، اما ترامپ خواستار یک تنش دائمی در منطقه نیست؛ ضمن آنکه تمایل دارد تمرکزش را متوجه چین و حوزه پاسیفیک کند. اینها فرصت‌هایی است که می‌تواند مورد توجه دستگاه سیاست خارجی ما هم قرار بگیرد. همزمان جناب آقای پزشکیان، رئیس‌جمهوری کشورمان دیروز به ضرورت خارج شدن کشور از «بحران» اشاره داشتند. آمار و ارقام نیز نشان می‌دهد که این وضعیت از سال۱۳۹۷و زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، آغاز شد. جایی که قیمت دلار بیش از چهاربرابر شد، تورم با تاخیری کوتاه به همین میزان رشد یافت، فروش نفت به کمتر از ۵۰۰هزار بشکه رسید و تقریبا یک دهک جمعیت یعنی قریب ۹میلیون نفر از ایرانیان زیر خط فقر رفتند. هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند از تکرار این راهبرد دفاع کند.

در عین حال که آقای پزشکیان خود را متعهد به رای‌دهندگان خویش دانسته‌اند و کمتر می‌توان سبد رایی از ایشان را سراغ آورد که حاضر باشد وقایع سال۱۳۹۷ به بعد و نوع واکنشی که ایران به تحولات بین‌المللی انجام داد و نتایج اقتصادی آن، تکرار شود. نه اقتصاد ایران ظرفیت تکرار دارد و نه رای‌دهندگان به دولت. از این رو بایسته است که دولت به‌طور شفاف طرح و دیپلماسی خود را در شرایط کنونی منطقه و انتخاب مجدد ترامپ با مردم و رای‌دهندگان مطرح کند و اگر رگه‌هایی از تغییر مشاهده شد، بدون تردید انتظارات معکوس خواهد شد و بارقه‌های امید بر بازارها و اقتصاد سایه می‌افکند. هیچ ضرورتی ندارد وقایع دولت اول ترامپ تکرار شود مگر آنکه ما دست خود را برای تغییر ببندیم.

 کشور روزهایی را می‌گذراند که در تاریخ معاصرش کمتر با آن مواجه بوده است. اما این نااطمینانی‌های فزاینده در دوران‌هایی رو به افول گذاردند و از دل آن روندهایی گوهربار برای سعادت و رفاه ایرانیان حادث شد همان‌گونه که جنگ تحمیلی به پایان رسید و در روندی ۱۶ساله وضعیت اقتصادی کشور و مردم دگرگون شد. همان‌طور که جنگ تحمیلی پایان یافت اما مبارزه با استکبار ادامه پیدا کرد، می‌توان مسائل هسته‌ای و منطقه‌ای را حل کرد و همچنان به مبارزه با استکبار ادامه داد.

*سردبیر دنیای اقتصاد 


دنیای اقتصاد
نظرات

آخرین اخبار
سه شهید در «نبطیه»تداوم عملیات حزب‌الله علیه صهیونیست‌ها
آخرین جزئیات از روند مذاکرات تهران- واشنگتن/ ورود هیئت آمریکایی به اسلام آباد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 22 فروردین 1405
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 22 فروردین 1405+ جدول
هرمز؛ پل پیروزی ایران
پخش برنامه‌های آموزشی از شبکه آموزش تا 27 فروردین
پل راه‌آهن چهارباغ به طور کامل ترمیم شد
وعده ترامپ برای عفو کارمندان دولت پیش از ترک کاخ سفید
روش جدید ترخیص خودروهای توقیفی در تهران
واکنش قاطع بارسلونا به بازگشت مسی
تل‌آویو، فرانسه را از مذاکرات آتش‌بس با لبنان کنار می‌گذارد
آلزایمر فقط بیماری مغز نیست
ترافیک سنگین در محورهای هراز و چالوس
آیا شرق آسیا در آستانه تغییر موازنه قدرت است
ترافیک سنگین در محورهای منتهی به تهران/ موج بازگشت مسافران ادامه دارد
نامه ایروانی به گوترش؛ درخواست پیگیری ترور یک شخصیت غیرنظامی
آخرین آمار شهدای دانش‌آموز و معلم جنگ رمضان اعلام شد
دریاچه ارومیه رکورد زد
اردوغان: مجازات اعدام فلسطینی‌ها توسط اسرائیل مشابه سیاست‌های هیتلر است
برای پیشگیری از دیابت چه باید کرد؟
ورود سامانه بارشی به کشور از ظهر امروز
بازگشت فضانوردان ماموریت آرتمیس 2 به زمین پس از 10 روز سفر به دور ماه
اسپانیا: نتانیاهو «جنایتکار جنگی» است
رابرت مالی: ایران هزینه‌های شکست احتمالی مذاکرات را بهتر از آمریکا تحمل می‌کند
نویسنده صهیونیست: نتانیاهو در جنگ با ایران به اسرائیل آسیب راهبردی وارد کرد
کامالا هریس: ترامپ با حمله به ایران، ضربۀ بزرگی به اعتبار آمریکا زد
رویترز: دولت ترامپ احتمالاً معافیت تحریمی نفت روسیه را امروز تمدید می‌کند
جزئیات مبلغ ودیعۀ مسکن و اجاره‌بها برای آسیب‌دیدگان جنگ
جلسه انتخاب ریاست جمهوری عراق فردا برگزار می‌شود
دو حمله هوایی اسرائیل به شهر کفور
رابرت پیپ: ترامپ در کمترین زمان ممکن ایران را به یک ابرقدرت جهانی تبدیل کرد
ناپدید شدن پهپاد 200 میلیون دلاری آمریکا در تنگه هرمز
سی‌بی‌اس: ایالات متحده 24 پهپاد در جریان درگیری با ایران از دست داده است
اینترسپت: پنتاگون با وجود افشاگری‌ها هنوز درباره آمار تلفات جنگ لاپوشانی می‌کند
مجله آتلانتیک: فقط بازنده‌ها نقش دیوانه را بازی می‌کنند
گروه‌های حقوق بشری، طرح ایالات متحده برای اردوگاه گوانتانامو را محکوم کردند
رسانه صهیونیستی: کشورهای حوزه خلیج فارس به تقویت روابط با ایران و ترکیه متمایل شده‌اند
جلسه سرنوشت‌ساز پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهور
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه؛ طرح بازگشت به جنگ در دستور کار تل‌آویو
پاسخ قاطع حزب‌الله به رژیم صهیونیستی با انجام 58 عملیات
وزارت دفاع: شهادت دکتر خرازی پله دیگری از سرعت سقوط فراگیر دشمنان است
معاون رئیس‌جمهور: پیوند امروز بین میدان، خیابان و دیپلماسی، تاریخی است
عارف: قالیباف امروز نماینده «ملت» و «نظام» است
فراخوان منفعلانه ربع پهلوی
پیام دبیرکل حزب الله به مناسبت اربعین شهادت امام خامنه‌ای
تغییر سیاست نتانیاهو در حملات به لبنان بعد از گفت گو با ترامپ
ایران اسلامی در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخ قرار دارد
حمله پهپادی مقاومت سوریه به شمال اراضی اشغالی
ایروانی: ترور شهید خرازی بیانگر الگوی عامدانه اسرائیل با هدف تضعیف مسیر دیپلماسی است
فرمانده سابق سنتکام: ایران می‌تواند از این جنگ به لحاظ استراتژیک با قدرت بیشتر خارج شود