×
بین الملل
شناسه خبر : 198533
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/08/17 ساعت 19:22
روابط اقتصادی دو سوی اقیانوس اطلس تحت فشار پیروزی ترامپ

روابط اقتصادی دو سوی اقیانوس اطلس تحت فشار پیروزی ترامپ

رسانه های آلمان اعلام کردند پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات می تواند روابط اقتصادی دو سوی اقیانوس اطلس را تحت فشار قرار دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه‌های آلمانی با استناد به اظهارات کارشناسان، انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا را به عنوان آزمونی دشوار برای مناسبات دو سوی آتلانتیک ارزیابی کردند.

 سایت رادیو آلمان در مطلبی به عواقب انتخاب مجدد دونالد ترامپ در آمریکا بر مناسبات دو سوی آتلانتیک به ویژه در زمینه اقتصادی پرداخته و نوشت: پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات می تواند روابط اقتصادی دو سوی اقیانوس اطلس را تحت فشار قرار دهد. سیاست تجاری حمایت‌گرایانه احتمالی و تعرفه‌های تنبیهی احتمالی او موانع جدیدی را به‌ویژه برای اقتصاد آلمان که صادرات قوی دارد، ایجاد می کند.

در ادامه این مطلب آمده است: دونالد ترامپ به عنوان برنده قطعی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ظاهر شد. ریاست جمهوری مجدد ترامپ می تواند تأثیرات عمیقی بر روابط اقتصادی دو سوی آتلانتیک داشته باشد. برای آلمان و اتحادیه اروپا، این احتمالاً می تواند به معنای دوره ای از عدم اطمینان و تنش های بالقوه در تجارت با ایالات متحده باشد.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات، ابهامات زیادی را برای اقتصاد آلمان و اروپا ایجاد می کند. در نیمه اول سال 2024، ایالات متحده آمریکا مهمترین شریک تجاری آلمان بود. بازار ایالات متحده، به ویژه در بخش‌های سنگین صادراتی مانند صنعت خودروسازی، مهندسی مکانیک و صنعت داروسازی، نقش اصلی و مهمی را برای اروپا ایفا می‌کند. اما پیروزی ترامپ احتمالا به معنای یک سیاست حمایتی است که خطرات قابل توجهی بخصوص برای شرکت های آلمانی به همراه دارد.

یکی از بزرگترین نگرانی ها برای اقتصاد آلمان، طرح های ترامپ برای زیر سوال بردن نظم موجود تجارت جهانی است. اقدامات تعرفه ای اعلام شده ترامپ به ویژه نگران کننده است. در ماه‌های اخیر، ترامپ تعرفه‌های کلی واردات 10 یا حتی 20 درصدی را پیشنهاد کرده است. اولریکه مالمندیر، اقتصاددان غربی می‌گوید: «تعرفه‌ها در واقع کلمه مورد علاقه ترامپ است زیرا او متوجه شده است که چقدر می‌تواند برای اعمال قدرت بر کشورهای دیگر یا برای تنبیه آنها اگر چیزی را دوست ندارد یا مجبور به تصمیم‌گیری خاص است از آن استفاده کند.

مایکل هوتر، رئیس انستیتو اقتصاد آلمان در این باره می گوید: علاوه بر این، ترامپ اعلام کرده است که تعرفه های بالای واردات تا 60 درصد را به طور خاص بر محصولات چینی اعمال خواهد کرد. این می تواند به اثرات غیر مستقیم بر بازار آلمان منجر شود. هوتر گفت: در این صورت، چین بیشتر بر بازارهای دیگر تمرکز خواهد کرد و اروپا برای چین جالب‌تر خواهد شد. این به معنای رقابت شدیدتر در بازار داخلی برای شرکت‌های اروپایی و آلمانی است، زیرا چین تلاش می‌کند با افزایش صادرات به اروپا، ضرر ایالات متحده را جبران کند.

اولریکه مالمندیر، اقتصاددان غربی هم در این باره گفت: با توجه به دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، تقویت و هماهنگ کردن بازار داخلی برای اروپا بسیار مهم است.

روزنامه اشتوتگارتر ناخریشتن آلمان هم در مطلبی نوشت: صبح بعد از انتخابات آمریکا در بروکسل گفته شد که اروپا باید تکالیف خود را انجام دهد. این خواسته بیش از هر چیز اعتراف به این مسئله است که این دقیقا همان چیزی است که در سال های اخیر مورد غفلت قرار گرفته است.

در ادامه این مطلب آمده است: انتخاب ترامپ زنگ خطر دیگری است که این روزها زیاد استفاده می شود. در همین راستا اعتراف می شود که اروپا اولین زنگ هشدار را پس از انتخابات جمهوری خواهان در سال 2016 شنید اما پس از آن تقریباً متاسفانه برای مستقل شدن بیشتر از واشنگتن کار بسیار کمی انجام شد.

جنگ در اوکراین به اروپا نشان داد که کشورهای غربی حتی قادر به دفاع از خود در برابر تهاجم نظامی بدون ایالات متحده نیستند. سرگئی لاگودینسکی، نماینده سبز پارلمان اروپا روز چهارشنبه تاکید کرد که اتحادیه اروپا اکنون باید برای دادن تضمین های امنیتی به اوکراین تلاش کند.

دنیس رادکه، نماینده حزب دموکرات مسیحی و سیاستمدار اجتماعی، نکته بسیار اساسی را در این بحث مطرح می کند. وی در سرویس پیام رسان «X» (توئیتر سابق) می نویسد: «حتی بدتر از پیروزی ترامپ، پیروزی ترامپیسم است». رادکه بسیار در این باره ابراز نگرانی کرد که شما می توانید با دروغ، تحریک و انکار علم در انتخابات پیروز شوید. وی افزود: این یک هشدار است، زیرا نشان می دهد که پوپولیست ها در اروپا نیز از این ابزارها برای دستیابی به پیروزی در انتخابات ها استفاده می کنند.

روزنامه "تاگس شاو" آلمان هم در مطلبی نوشت: اولین پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر 2016 موجی از شوک را در بروکسل و اکثر کشورهای اتحادیه اروپا ایجاد کرد. در آن زمان، صحبت از یک "حادثه صنعتی" در تاریخ ایالات متحده آمریکا وجود داشت که این تصور را تقویت کرد که اتحادیه اروپا انعطاف ناپذیر، دست و پا گیر و به اندازه کافی برای تیرگی در روابط ترانس آتلانتیک که قبلاً یک شرط مطمئن تلقی می شد، آماده نیست.

رهبران اتحادیه اروپا این بار نمی خواستند این "اشتباه" را تکرار کنند. فون در لاین ماه ها پیش یک "گروه ویژه ترامپ" راه اندازی کرد. مهم‌ترین هدف آن جلوگیری از تجزیه اتحادیه اروپا توسط ترامپ بود و همچنین در صورتی که ترامپ جرأت شروع جنگ تجاری با اتحادیه اروپا را در مواجهه با کسری تجاری عظیم - با عواقب شدید برای اتحادیه اروپا - داشته باشد، این اتحادیه بتواند به سرعت اقدامات متقابل را از کشور خارج کند.

حالا در محافل اتحادیه اروپا گفته می شود که ترامپ بیش از هر چیز زبان قدرت را می فهمد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار صالحی‌امیری درباره تهدیدهای جدید علیه میراث فرهنگی
پروژه خطرناک «اسرائیل بزرگ» آغاز شده است
استقبال مصر از استقرار نیروهای بین‌المللی در غزه
لوکاشنکو حامل پیام‌ آمریکا به پوتین
وزیر راه و شهرسازی: راه‌آهن رشت ـ آستارا بازارهای قفقاز، هند و اروپا را منتفع خواهد کرد
فرستاده آمریکا : چیزی به نام خاورمیانه وجود ندارد
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت هفته دفاع مقدس
پاسخ تند حماس به محمود عباس
غریب آبادی: ادعاهای آمریکا و اروپا درباره پایبندی به دیپلماسی غیرواقعی است
تولید طلا در ایران به 25 تن در سال می‌رسد
چرا دانش‌آموزان از دوران دفاع مقدس چیزی نمی‌دانند؟
بیانیه مشترک نشست چهارجانبه وزرای خارجه چین، ایران، پاکستان و روسیه درباره افغانستان
سه ستاره نوجوان هندبال ایران در جمع برترین‌های آسیا
جزئیات تازه از برنامه توزیع شیر در مدارس
ابراز نگرانی آلمان از افزایش توانمندی‌های فضایی روسیه و چین
وزیر خارجه روسیه: ناتو و اروپا عملاً وارد جنگ با روسیه شده‌اند
امروز، شورای امنیت قطعنامه روسیه و چین پیرامون اسنپ‌بک را رای‌گیری می‌کند
برنامه مرحله نیمه‌نهایی والیبال قهرمانی جهان 2025
تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به صنعا/واکنش یمن با موشک بالستیک پیشرفته «فلسطین 2»
عراقچی : مداخله نظامی آمریکا در افغانستان فقط ناامنی درپی داشته است
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 4 مهر+ وضعیت استان ها
پزشکیان دفتر یادبود سازمان ملل را امضاء کرد
واردات بنزین سوپر به تعویق افتاد؟
اجرای طرح نسیم مهربانی+فیلم
سنگ تمام مردم دزفول برای سعید اسماعیلی، قهرمان کشتی فرنگی جهان+فیلم
استقبال رئیس جمهور برزیل از سخنان همتای کلمبیایی در حمایت از فلسطین
تاکید وزیران خارجه ایران و برزیل بر تقویت همکاری‌های جنوب-جنوب
مشاور ترامپ: انحصار سلاح در لبنان باید در دست ارتش این کشور باشد
فعال شدن آژیر هشدار در تل‌آویو و قدس اشغالی
انفجار پیاپی در دمشق
‌آغاز نخستین سخنرانی بعد از ظهر روز سوم مجمع عمومی سازمان ملل
بقائی: ادعای سخیف علیه دیپلمات‌های ایران، ماهیت بی‌اخلاق بانیان آن را آشکار می‌کند
مایکروسافت دسترسی یگان 8200 ارتش اسرائیل را قطع کرد
نورنما | باز شدن گودال عظیم در پایتخت تایلند
روسیه و چین خواستار تعویق شش ماهه مکانیزم اسنپ‌بک در شورای امنیت شدند
اطلاعیه درخصوص بیمه تکمیلی فرهنگیانی که از مهر ماه 1404 بازنشسته می‌شوند
آسوشیتدپرس: ایران احتمالا یک آزمایش موشکی اعلام نشده انجام داده است
فرانسه پرونده شکایت از ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری را پس گرفت
زمان ثبت‌نام‌ حج تمتع اعلام شد+جزییات
مراسم نمادین در دریا به یاد سید مقاومت+فیلم
ترامپ در دیدار با اردوغان قول لغو تحریم های ترکیه را داد
ما برای نداشتن بهانه همه شروط اروپایی ها را پذیرفتیم+فیلم
جدول لیگ برتر در هفته پنجم لیگ برتر و صدرنشینی تراکتور
در صورت فعال شدن اسنپ‌بک، نوع تعامل ایران متناسب با وضعیت جدید تنظیم خواهد شد
موج استعفاها در دفتر نخست‌وزیر انگلیس
محدود کردن آزادی تردد رئیس‌جمهور و هیات ایرانی، نقض فاحش تعهدات بین‌المللی است
آسیا زیر پای پسران هندبال ایران
پوتین: بدون قید و شرط از توسعه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حمایت می‌کنیم
سرنوشت رژیم صهیونیستی جدای از دیگر اشغالگران نخواهد بود
راز قتل مرموز در اعترافات فاش شد+جزییات
X
آگهی تبلیغاتی