×
اقتصادی
شناسه خبر : 198397
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/16 ساعت 17:25
بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات مقاومت می‌کنند/ ضرورت افزایش حقوق متناسب با تورم

پژمانفر:

بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات مقاومت می‌کنند/ ضرورت افزایش حقوق متناسب با تورم

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: مطابق قانون افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان باید مطابق نرخ تورم نقطه به نقطه و 34 درصد باشد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس روز چهارشنبه در نشست خبری تشریح اقدامات این کمیسیون در مشهد افزود: براساس لایحه بودجه، حقوق بازنشستگان و کارمندان ۲۰ درصد

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: مطابق لایجه بودجه همه تسهیلات قرار است در یک مجموعه در بودجه ارائه شود و بانکها مطابق اختیار خودشان تسهیلات مختلف را پرداخت کنند حال آن که مطابق قانون، تسهیلات فرزندآوری و ازدواج به عنوان تسهیلات تکلیفی باید پرداخت شود.

پژمانفر اضافه کرد: به طور قطع ایجاد ردیف بودجه برای تسهیلات تکلیفی در بودجه ۱۴۰۴ مانند ۱۴۰۳ خواهد بود و مجلس این تجمیع ردیف های بودجه برای تسهیلات را اصلاح می کند.

وی افزود: از سوی دیگر بانکها تسهیلات قرض الحسنه غیرتکلیفی می دهند در حالی که باید پس از پرداخت تسهیلات تکلیفی اگر مازاد تسهیلات و اعتبار داشته باشند باید تسهیلات غیر تکلیفی را بپردازند به عبارت دیگر بانکها در خصوص پرداخت تسهیلات تکلیفی مقاومت می کنند و باید آمار درخواست تسهیلات ازدواج و اشتغال روشن و ارائه شود تا مشخص شود بانکها می توانستند تسهیلات تکلیفی را پوشش دهند یا خیر؟

وی ادامه داد: تلاش می شود تا در خراسان رضوی بین منابع و مصارف در بانکها تعادل وجود داشته باشد و هم اکنون حدود ۶۰ درصد منابع بانکهای خراسان رضوی در درون استان مصرف می شود و حدود ۳۰ درصد این مصارف به دیگر استانها می رود اما تلاش شده است تا ۸۵ درصد از منابع استان در داخل آن صرف شود لذا چند بانک بزرگ دولتی مانند ملی، صادرات و رفاه موظف شدند تسهیلات بیشتری برای چرخه صنعت و کشاورزی استان بدهند.

وجود ۱۱ میلیون سند عادی در کشور

رییس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: قانون "الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول" ابلاغ شده و همه اسناد عادی باید به شکل سند رسمی ثبت شوند و از تاریخ ابلاغ این قانون اگر کسی سند قولنامه ای تنظیم کند و خانه بخرد این سند تازه دریافت شده در محاکم قضایی ارزش قانونی ندارد.

پژمانفر افزود: تعداد اسناد عادی موجود در کشور حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون سند است که این اسناد باید به اسناد رسمی تبدیل شوند و وظیفه بنگاه های معاملات املاک در این خصوص در قانون پیش بینی شده است و قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از بروز بسیاری از کلاهبرداری ها و مفاسد در حوزه اسناد و املاک جلوگیری می کند.

وی همچنین به موضوع مازوت سازی نیروگاه ها اشاره و اضافه کرد: پارسال هیچ روزی نداشتیم که مشهد به واسطه آلودگی هوا تعطیل شود که علت این بود که بی عدالتی در توزیع گاز و سوخت مازوت برای نیروگاهها وجود داشت و برخی نیروگاه ها در خراسان رضوی تا ۹ماه مازوت می سوزاندند در حالی که برخی نیروگاه ها در اصفهان کمترین مصرف مازوت را داشتند که این نسبت عادلانه نبود.

نماینده مردم مشهد و کلات گفت: با پیگیری های صورت گرفته در مجلس، سهم مازوت سوزی در همه نیروگاه های کشور یکسان و عادلانه شد از این رو مصرف مازوت در نیروگاه های خراسان رضوی کاهش پیدا کرد و زمستان پارسال تعطیلی به خاطر آلودگی هوا نداشتیم.

پژمانفر افزود: قرار شده است صنایع بزرگ مثل کارخانه های سیمان و پتروشیمی ها که چند میلیون لیتر سوخت مایع مصرفی دارند در فصل گرما سوخت ذخیره‌ کنند و منبع آنها مهر و موم شود و در زمان کمبود و سپس قطع گاز از این ذخیره استفاده کنند، قبلا این نقص وجود داشت که واحدها در همان فصل سرما باید سوخت را با تانکر تامین می کردند که کمبود ناوگان مشکلاتی ایجاد می کرد.

قول برخورد آستان قدس رضوی با متخلفان در سرم سازی ثامن

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار مطالبی در خصوص فوت شماری از هموطنان به واسطه مصرف محلول دیالیز صفاقی تولید شرکت سرم سازی ثامن گفت: بررسی ها در خصوص تخلفات این کارخانه در خصوص تولید ترکیب دیالیز صفاقی و تخلف ناظران در فرایند تولید در حال انجام است.

پژمانفر افزود: هنوز پزشکی قانونی تایید نکرده است که فوت افرادی که از این محلول استفاده کرده اند صرفا به واسط مصرف محلول تولید شرکت بوده است یا خیر اما تولیت آستان قدس رضوی اعلام کرده است اگر کسی در کارخانه سرم سازی ثامن که زیر نظر این آستان قرار دارد کوتاهی کرده باشد به طور قطع با وی برخورد خواهد شد.

وی ادامه داد: برخی جریانات وارد کننده دارو که از موضوع واردات دارو سود می برند و به دنبال اقتصاد ناسالم واردات دارو هستند از موضوع یاد شده در حال سوء استفاده اند.

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در خصوص ۱۰ ابربدهکار مالیاتی نیز گفت: در این خصوص مشکلات قانونی وجود دارد و از طرفی اینها از ابزار تعطیلی کار و به خیابان کشاندن کارگران در مجموعه های اقتصادی خود استفاده می کنند، با این حال معوقات مالیاتی این افراد توسط اداره مالیاتی با اجرای عدالت در حال پیگیری است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی از کاهش تخصیص دلار برای واردات کالای اساسی در لایحه بودجه انتقاد کرد و گفت: چهار میلیارد دلار از بودجه تامین کالای اساسی در سال آینده کسر شده است و دولت باید نحوه تامین ارز برای تامین کالای اساسی کشور در بودجه سال بعد را تشریح کند.

پژمانفر افزود: هزار و ۶۰۰ همت ناترازی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ وجود دارد که باید آن را تراز کنیم و در حال کار مشترک و تعامل با دولت برای تراز این عدد هستیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد