×
اجتماعی
شناسه خبر : 198364
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/16 ساعت 13:27
خبرهای خوبی در راه است

رییس سازمان نظام پرستاری در گفت و گو با نورنیوز:

خبرهای خوبی در راه است

کمبود نیرو ،اضافه کاری‌ اجباری، مهاجرت های بی رویه و وضعیت پرداختها از جمله مهمترین موضوعاتی است که جامعه پرستاران را تحت تاثیر قرار داده و با وجود پیگیری های مکرر از سوی نهادهای صنفی چشم‌انداز رفع مشکلات مبهم است. حالا  به گفته احمد نجاتیان رییس سازمان نظام پرستاری قرار است خبرهای خوشی در سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار اعلام شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: احمد نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری در سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار به نورنیوز گفت:کمبود نیرو ،اضافه کاری‌های اجباری، مهاجرت های بی رویه و وضعیت پرداختها از جمله مهمترین موضوعاتی که جامعه پرستاران کشور را تحت تاثیر قرار داده اما قرار است با پیگیری های انجام شده بررسی و رفع شوند.

وی افزود: پایداری نظام سلامت برای ارائه خدمات مناسب به شهروندان که زیر ساخت امنیت و پیشرفت اقتصادی در کشورها به شمار می رود به صورت مستقیم با نقش و کارکرد پرستاران در ارتباط است.

 وی با اشاره به تاثیر غیرقابل انکار نیروی انسانی کافی، ماهر و با انگیزه در پویایی و توانمندی نظام سلامت خاطر نشان کرد: پاندمی کرونا، میدانی بین‌المللی برای اثبات اهمیت فوق‌العاده نقش پرستاران در حفظ و ارتقاء امنیت جانی و سلامت مردم در جهان بود.

نجاتی افزود: پس از پاندمی کرونا، کشورهای پیشرفته جهان برای تقویت نظام سلامت خود تلاش گسترده‌ای در جذب پرستار از کشورهای در حال توسعه داشتند و تا این زمان با تسهیل شرایط شغلی، پیشنهادات درآمدی بالا و امکان مهاجرت آسان بدنبال استخدام پرستاران ماهر هستند.

وی گفت: در گذشته اگر فرد پرستارعلاقمند به اشتغال در یکی از  کشور غربی بود با سختگیرهای جدی روبرو می‌شد  ولی امروز به راحتی امکان مهاجرت و اشتغال پرستاران وجود دارد.

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به کمبود  پرستار در بیمارستان‌های کشور افزود : ما در مسابقه جهانی برای تامین پرستار بدلیل فقدان برنامه جامع نتوانستیم جذابیت های لازم را  برای این شغل ایجاد کنیم تا این گروه انگیزه لازم را برای ماندن و کار در کشورشان داشته باشند.

نجاتیان گفت: در حال حاضر شاهد مهاجرت سالانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ پرستار از بخش دولتی و ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰ درخواست گواهی برای مهاجرت هستیم که نشاندهنده فقدان برنامه دقیق برای حفظ سرمایه ارزشمند پرستاری در نظام سلامت کشور است.

به گفته وی ؛ در دنیا با توجه به سختی کار پرستاران تسهیلات ویژه‌ای همچون محدودیت ساعت کار و پرداخت‌های متفاوت برای این قشر در نظر گرفته شده اما در کشور ما این تسهیلات وجود ندارد و آنها نیز با وجود سختی کار،همانند کارمندان سایر بخشها دیده می شوند.

نجاتیان درادامه بیان داشت: از چند ماه گذشته جامعه پرستاری با پیگیری جدی مطالبات خود شامل سختی کار، پایین بودن سقف مبلغ اضافه کاری،اضافه کاری اجباری را آغاز کردند و قرار شد اقدامات لازم در سطح دولت،مجلس و سازمان برنامه و بودجه صورت پذیرد.

 وی افزود:امیدواریم حداقل چند مورد از مطالبات پرستاران از جمله مبلغ اضافه کاری و استخدام آنها تا روز پرستارتامین و مابقی مسایل در بودجه سال آینده دیده شود.

نجاتیان با اشاره به اینکه کار کارشناسی و توافقات لازم برای رفع برخی مشکلات موجود انجام شده ومنتظر اعلام نهایی هستیم خاطر نشان کرد: ما نسبت به حل و رفع برخی مشکلات صنفی که از جمله نگرانی های نظام سلامت است تا روز پرستار خوشبین هستیم.

وی در ادامه در خصوص برخی اظهار نظرهای پیرامون عدم گرایش داوطلبان کنکور برای انتخاب رشته پرستاری گفت: بر عکس آنچه که گفته می شود متقاضی برای تحصیل در رشته پرستاری کاهش نیافته و آمار سازمان سنجش نشان می دهد که افرادی که رتبه های برتر را کسب کردند بعد از سه رشته مهم  پزشکی،رشته پرستاری را به دلیل فرصت های شغلی که بویژه در کشورهای خارجی برای آن وجود دارد، انتخاب می کنند.

نجاتیان درخصوص فاصله حقوقی بین پرستاران شاغل در بخش دولتی و خصوصی نیز گفت: متاسفانه میان حقوق پرستاران در بخش دولتی و خصوصی، اختلاف فاحشی وجود دارد و دلیل آن عدم اجرای قانون ارتقاء بهره وری در بیمارستانها و مراکز درمانی خصوصی است. به همین دلیل مزایایی که باید به پرستاران شاغل در بخش خصوصی مشابه بخش دولتی پرداخت شود نادیده گرفته می شود .

رییس سازمان نظام پرستاری یادآورشد: این امر موجب شده تا در بخش خصوصی نیروی متخصص کمتری جذب شود بطوریکه  متاسفانه امروز ما شاهد جذب نیروی غیر پرستار  در برخی از مراکز درمانی بخش  خصوصی هستیم که علاوه بر اینکه نگران کننده است،مشکل قانونی هم دارد.

وی در پاسخ به اینکه برنامه ای برای رفع این مشکل وجود دارد یا خیر گفت: ما باید ضمن افزایش ظرفیت رشته های پرستاری،جذابیت های موقعیتی و مالی این حرفه را برای شاغلین در بخش دولتی و خصوصی به صورت یکسان  افزایش دهیم و در کنار آن نظارت ها هم باید در بخش خصوصی بیشتر شود.

نجاتیان بابیان اینکه در حال حاضر مسولین کشور به این باور رسیده اند که برای ارتقاء و بهینه سازی شرایط مالی و کاری پرستاران بدلیل صعوبت و اهمیت کارشان باید اقدامات جدی و اساسی انجام شود

وی اظهار امیدواری کرد که بصورت ویژه به این مهم پرداخته شود.

رئیس سازمان نظام پرستاری در پایان موضوع  کمبود پرستار را مهمترین چالش موجود در نظام سلامت عنوان کرد و گفت: وقتی کمبود پرستار وجود داشته باشد به صورت طبیعی پرستاران شاغل باید  در زمان و شرایط بیشتر و سخت تری کار کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وزیر دارایی روسیه: ادامه بحران در تنگه هرمز اقتصاد جهان را به سمت رکود سوق می‌دهد
نماینده کنگره آمریکا: ترامپ مشغول ثروتمند کردن خودش است
احتمال لغو تعهد اسکان دانشجویان در سال تحصیلی آی
سوالی که ترامپ دوست نداشت
پروژه گنبد طلایی ترامپ ممکن است 1.2 تریلیون دلار هزینه داشته باشد
درخواست تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی و قراردادی در چه مرحله ای است ؟
اعلان جنگ سامسونگ به برنامه‌های مزاحم
نمایندگان دموکرات آمریکا: جنگ ترامپ با ایران غیرقانونی است
آیا چین موضعش درباره وضعیت تنگه هرمز را تغییر می دهد؟
علائم شایع کم‌کاری تیروئید
هنگام زلزله چه باید کرد
مونتاژ موشک ماموریت «آرتمیس 3» شروع شد
برگزاری مسابقات دو ومیدانی در هفت شهر دانمارک در حمایت از فلسطین
فرانسه راهبرد ایجاد پایگاه‌های بزرگ نظامی در خارج را کنار گذاشته است
حمله رسانه‌های رژیم صهیونیستی به ستاره بارسلونا پس از برافراشتن پرچم فلسطین
نیویورک تایمز: ایران همچنان بخش قابل‌ توجهی از توان موشکی خود را حفظ کرده است
یونیسف: از آغاز 2025 هر هفته یک کودک فلسطینی به شهادت رسیده است
ونزوئلا ایالت پنجاه و یکم ایالات متحده آمریکا می شود؟
تجاوز توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
کارگردان اربای حلقه ها نخل طلای افتخاری کن را دریافت کرد
رویترز: حملات متعدد عربستان به ایران در طول جنگ رمضان
سخنگوی کرملین: سفر ترامپ به روسیه در دستور کار نیست
آیا هانتاویروس مانند کرونا پاندمی می‌شود؟
کمک بشر دوستانه آمریکا؟ هرگز!
الجزیره: 112 کشور به قطعنامه آمریکا درباره تنگه هرمز پیوستند
گوشی طلایی؛ کلاهبرداری جدید ترامپ از آمریکایی‌ها
گفت وگوی تلفنی ترامپ و رئیس امارات متحده عربی، تحولات منطقه محور گفت وگوها
شهادت یک فلسطینی در حمله پهپادی اسرائیل به مرکز غزه
وقوع دو زمین‌لرزه در پردیس، تهران و کرج/ هلال احمر: تاکنون خسارتی گزارش نشده است
بقائی: آنچه بر ملت صلح‌دوست ایران تحمیل شده یک جنگ متعارف نیست
تسهیل در فرآیند شماره‌گذاری خودروها
نوراینفو | نماز آیات چگونه خوانده می‌شود؟
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
نوراینفو | مدیریت روانی کودکان در زمان وقوع زلزله
عراقچی: فقدان حسن‌نیت و عدم صداقت آمریکا مهمترین مانع برای پایان قطعی جنگ است
کشف بقایای موشک‌های هدایت‌شونده و پایگاه مشکوک در صحرای نجف
رایزنی بغداد و اسلام‌آباد برای امنیت انتقال سوخت با ایران
ترامپ عازم چین شد
آتش‌سوزی در مقر ارتش اسرائیل در پی حمله پهپادی حزب‌الله
فولاد مبارکه واردکننده ورق می‌شود
اکبر عبدی بر اثر سکته قلبی در ICU بستری شد/مهران غفوریان: برای اکبر عبدی دعا کنید
نورنما | الگوی جدید مدارس هیئت امنایی با مشارکت اجرا می شود
رد ادعای بی‌اساس کویت در رابطه با 4 شهروند ایرانی
یک منبع آگاه: تحقق شروط پنج‌گانه ایران برای ورود به دور دوم مذاکرات
نورنما | افزایش هزینه تولید: دارو تا 300 درصد گران شد
پاسخ ترامپ به انتقاد گراهام: پاکستانی‌ها عالی هستند
تخلیه مجروحان ارتش اسرائیل با بالگرد در پی عملیات‌های انتحاری مقاومت لبنان
گراهام به دنبال میانجیگر دیگری به جز اسلام آباد
نورنما | بازسازی 40 هزار واحد آسیب دیده در دستور کار قرار گرفت
نورنما | تسهیل روند رسیدگی به خودروهای آسیب دیده در جنگ و اعزام کارشناس پلیس به پارکینگ ها