×
سیاسی
شناسه خبر : 198329
تاریخ انتشار :

روایت نورنیوز از انتخاب پرچالش استانداران در دولت چهاردهم؛

حاشیه و متن استانداران منتخب

تا صبح روز 16 آبان ماه 17 استاندار دولت چهاردهم توانستند نظر هیات دولت را جلب و سکان هدایت استان های مختلف را در دست بگیرند. نحوه انتخاب استانداران و شفافیت در این زمینه موضوعی است که بسیاری از فعالان سیاسی نسبت به آن تاکید کرده و خواستار اعلام نظر وزارت کشور در این زمینه هستند.

نورنیوز-گروه سیاسی: با گذشت بیش از سه ماه از آغاز رسمی فعالیت دولت چهاردهم نیمی از استاندارن کشور منصوب شدند. انتصاب هایی که بدون حاشیه هم نبود . دکتر پزشکیان با شعار وفاق ملی در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از سوی مردم برگزیده شد و سکان دولت را به دست گرفت.پس از استقرار دولت و رای اعتماد مجلس به وزراء معرفی شده از سوی رئیس جمهور یکی از مهمترین و تعیین کننده ترین اقدامات  که می تواند ادامه مسیر دولت را مشخص کند تعیین استانداران است.

انتخاب در اتاق شیشه ای

تا صبح روز 9 آبان ماه 15 استاندار دولت چهاردهم توانستند نظر هیات دولت را جلب و سکان هدایت استان های مختلف را در دست بگیرند. اما در این میان نحوه انتخاب استانداران و شفافیت در این زمینه موضوعی است که  فعالان طیف های مختلف سیاسی  آن را مورد تاکید قرار داده  و خواستار اعلام نظر وزارت کشور در این زمینه هستند. درخواست بسیاری از فعالان سیاسی به خصوص اصلاح طلبان که خود را اردوگاه پیروز در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قلمداد می کنند بر انتخاب و معرفی استانداران در اتاق شیشه ای است تا همه نسبت به دلایل انتخاب استاندار که نماینده رسمی رئیس جمهور در استان است آگاه شوند.  وزیر کشور نیز بارها نسبت به نحوه انتخاب استانداران بر اساس شایستگی و ویژگی هایی که مدنظر دولت است تاکید کرده است. اسکندر مومنی وزیر کشور در آیین انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه ملاک شایستگی و کارآمدی برای انتخاب استانداران است گفت: برای انتخاب استانداران بر اساس شعار وفاق ملی و همبستگی ملی هیچ تفاوتی نباید وجود داشته باشد، بلکه تنها ملاک اصلی ،شایستگی و کارآمدی افراد است. معاون سیاسی وزارت کشور نیز در جمع خبرنگاران  به ۱۸ شاخص برای انتخاب استانداران اشاره کرد و گفت:  همه استانداران سوابق و تجارب قابل توجه و موفقی دارند.علی زینی وند با اشاره به اینکه  کمیته انتصاب استانداران از اول شهریور تشکیل شده گفت: بر اساس شاخص‌هایی در بین ۵۰۰ نفر که از گروه‌های مختلف پیشنهاد و سوابق کاری آنها به این کمیته‌ها ارسال شد،نفرات برگزیده به هیات دولت معرفی و از بین آنها استانداران انتخاب و معرفی شدند. وی با تاکید بر اینکه در انتخاب استانداران، قومیت، جنسیت و دیدگاه سیاسی آنها ملاک عمل نبوده ، اظهار کرد: ۱۸ شاخصی که برای انتخاب آنها احصاء شده بود، تنها ملاک عمل در این انتخاب‌ها بوده است.

از کردستان تا سیستان

انتخاب استانداران بر اساس شایستگی و داشتن برنامه یکی از اولویت هایی است که رئیس جمهور بر آن بارها تاکید کرده است. یکی از مواردی که مسعود پزشکیان همواره در ایام انتخابات به آن اشاره داشت، استفاده از اهل تسنن، کرد، لر، بلوچ، اعراب و دیگر قومیت ها و البته زنان در عرصه مدیریتی کشور بود.  اکنون انتخاب بالاترین مقام سیاسی و اجرایی در استان ها از میان اقوام و اهل سنت به عنوان رخدادی  ویژه  که برای اولین بار بعد از انقلاب رخ داده مورد توجه  گروههای مختلف اجتماعی قرلر گرفته است.. آرش زره‌تن لهونی اولین کرد و اهل تسنن و اولین استانداری بود که از سوی دولت چهاردهم به عنوان استاندار کردستان منصوب شد.  همچنین اولین فرماندار زن نیز در همین استان انتخاب شد. سودابه ضرغام نژاد به عنوان نخستین فرماندار زن شهرستان دهگلان از سوی استاندار  کردستان منصوب شد. علاوه بر این محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان هم اولین عربی است که به این مقام رسیده است.  انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان نیز در نوع خود بی سابقه بود. برای نخستین بار یکی از اهالی بلوچ سیستان و بلوچستان که اهل تسنن است به عنوان استاندار انتخاب شد. منصور بیجار که پیش از این معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان بود با نظر دولت به عنوان استاندار انتخاب شد. انتخابی که با استقبال مردم این استان و به خصوص مولوی ها و همچنین علمای اهل تسنن نیز همراه بود. علی ربیعی دستیار اجتماعی ریس جمهور نیز در این زمینه در شبکه اجتماعی نوشت : اخیرا شاهد، انتصاب سه استاندارعرب، کرد و بلوچ در استان‌های خوزستان، کردستان و سیستان و بلوچستان بودیم. این امر، از آرزوهای دیرین ساکنان این مناطق بوده که همواره تاکنون به عنوان تابو محسوب می‌شده تا آنجا که حتی انتصاب معاون سیاسی استانداران اهل سنت نیز ناممکن تلقی می‌شد.

حاشیه های انتخاب استانداران

معرفی 17 استانداری که از سوی هیات دولت برای این تصدی انتخاب شدند با حاشیه های زیادی نیز همراه شده است. البته به جز سه استانداری که از اقوام و اهل تسنن انتخاب شدند  و همه گروه ها و احزاب نسبت به آنها نگاه مثبتی دارند انتخاب های دیگر با انتقادهایی روبرو بوده است. برخی از اصلاح طلب ها معتقدند دولت چهاردهم که متعلق به این جناح سیاسی است باید استانداران را نیز از این طیف انتخاب کند اما برخی از چهره های اصولگرا که در زمان انتخابات نیز از چهره رقیب حمایت می کردند به عنوان استاندار انتخاب شدند. اما از سوی دیگر به اعتقاد برخی از کارشناسان ،انتخاب استانداران که برخی از آنها نیز در کارنامه شان سابقه استانداری در دولت روحانی به چشم می خورد بر اساس شایسته سالاری و کارآمدی صورت گرفته است.

یدالله رحمانی که به عنوان استاندارکهکیلویه و بویراحمد انتخاب شد سال‌ها به عنوان معاون سازمان برنامه‌ریزی استان تهران و مدتی معاون استاندار فارس بوده است.

بهرام سرمست یک استاندار اعتدالی است که با تصویب هیات دولت کلیددار استانداری آذربایجان شرقی شد. وی پیش‌تر در دولت حسن روحانی نیز استاندار قم از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ بود.

حمیدملانوری یکی از چهره های اصلاح طلب است که بعنوان استاندار همدان در دولت چهاردهم انتخاب شد .وی در دولت روحانی از سال ۱۳۹۷ استاندار پیشین خراسان جنوبی بود. هادی حق‌شناس نیز به عنوان استاندار جدید گیلان در دولت چهاردهم انتخاب شد. او در سال ۱۳۹۸ نیز به عنوان استاندار گلستان در دولت دوازدهم منصوب شد.

غلامحسین مظفری از گزینه‌های مطرح اصلاح‌طلبان نیز به عنوان استاندار خراسان رضوی انتخاب شد. وی در سال‌های ۷۷ تا ۷۹ و همچنین ۹۳ تا ۹۵، معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور بود.

حسینعلی امیری که سالها همه مناصب قضایی و معاونت رئیس قوه قضائیه و نیز ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را تجربه کرده و در دولت اول حسن روحانی نیز معاون رئیس جمهور در امور مجلس بود با نظر هیات دولت به عنوان استاندارفارس انتخاب شد. او اعتدالی ترین استاندار است. 

محمدرضا بابایی هشتمین استانداری بود که با نظر هیات دولت به عنوان استاندار یزد انتخاب شد.

اکبر بهنام‌جو یکی دیگر از چهره های اصلاح طلب است که به عنوان استاندار قم انتخاب شد. او در دولت اول روحانی استاندار اردیبل بود.

سید سعید شاهرخی که به عنوان استاندار لرستان اتخاب شد در دولت دوازدهم استاندار همدان بود.

احمد کرمی به عنوان استاندار ایلام انتخاب شد. کرمی به مدت ۶ سال در ۲ مقطع ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام را برعهده داشته است و از بهمن‌ماه سال ۱۳۹۲ تا دی‌ماه ۱۳۹۶ عهده دار سمت مدیرکلی مدیریت بحران استانداری ایلام بوده است.

جعفرمردانی استاندار چهارمحال و بختیاری شد.

محمدصادق معتمدیان که از او به عنوان یکی از موفق ترین استانداران در دولت روحانی و شهید رئیسی یاد می شود به عنوان استاندار تهران انتخاب شد. او مهر ۱۴۰۰ و با تصویب هیأت دولت به عنوان استاندار دولت سیزدهم در استان مرزی آذربایجان غربی انتخاب شده بود. معتمدیان در دولت روحانی نیز به عنوان استاندار خراسان جنوبی انتخاب شده بود.

بهمن نوری به عنوان چهاردهمین استاندار جدید دولت چهاردهم و نماینده عالی دولت در خراسان شمالی معرفی و منصوب شد. در کارنامه نوری فرمانداری بابل و قائم شهر به چشم می خورد.

اما پرحاشیه ترین انتخاب مربوط به استان اصفهان بود. مهدی جمالی نژاد در 24 مهرماه به عنوان استاندار نصف جهان اتخاب شد. این انتخاب با حاشیه های زیادی همراه شد . در کارنامه او سابقه شهرداری اصفهان و یزد، ریاست سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و معاونت عمرانی وزیر کشور از دولت روحانی تا رئیسی به چشم می خورد.  برخی از چهره های اصلاح طلب با اشاره به حمایت های جمالی نژاد از کاندیدای رقیب پزشکیان او را عضو جبهه پایداری معرفی کردند و این انتخاب را آغاز یک مناقشه دانستند.

در همین زمینه بهروز شجاعی، فعال رسانه‌ای  در صفحه مجازی نوشت: با تصویب هیأت دولت وفاق ملی، در اصفهان نظر یک میلیون و ۸۰ هزار و ۹۲۳ نفری که به جلیلی رأی دادند بر دو میلیون و ۶۷۸ هزار و ۱۸۹ نفری که پزشکیان رأی دادند یا اساسا رأی ندادند ارجحیت داده شد، مبارک است! مینو خالقی،فعال سیاسی اصلاح طلب، نیز نوشت: برای ثبت در تاریخ: با وجود تشتت آرا و پیرسالاری در برخی افراد پیشنهادی استانداری اصفهان از سوی اصلاح طلبان و از دیگر سو اصرار بی‌امان پایداری بر نشاندن گزینه مدنظرشان، پایان این مناقشه را حضور مردی دانشمند، ملی، اجرایی و بومی دکتر حجت‌الله میرزایی می‌بینم.

اما آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات در مقابل این انتقادات اعلام کرد : مواضعی در حمایت از جبهه پایداری از استاندار جدید اصفهان به مشاهده نکرده ایم. استاندار دولت اقای پزشکیان باید به جریان اصلاحات پاسخگو باشد. باید به مطالبات جریان اصلاحات پاسخگو باشند. ایشان والی و نماینده دولت در استان هستند.

روند انتخاب استانداران ادامه دارد و به گفته وزیر کشور تا دو هفته آینده تکلیف 14 استان دیگر مشخص خواهد شد. به گفته وزیر کشور در انتخاب استانداران جدید ممکن است برخی از استانداران فعلی ابقا شده و یا دراستان دیگری مشغول به ادامه خدمت شوند. به نظر می رسد دولت چهاردهم همچنان قصد دارد موضوع وفاق و استفاده از همه جریانات سیاسی را در انتخاب استانداران جدید را مد نظر قرار بدهد. 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی