×
فرهنگی
شناسه خبر : 198227
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/15 ساعت 14:17
11 گور با جواهرات در مصر کشف شد

11 گور با جواهرات در مصر کشف شد

مقامات مصری اعلام کردند باستان‌شناسان مصر و ایالات متحده آمریکا یک مقبره باستانی با 11 گور مُهر و موم‌شده را در نزدیکی شهر مشهور اقصر کشف کردند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مقامات مصری اعلام کردند باستان‌شناسان مصری و آمریکایی یک مقبره باستانی با ۱۱ گور مُهر و موم شده را به همراه جواهرات در نزدیکی شهر اقصر کشف کردند.

مقامات مصری اعلام کردند باستان‌شناسان مصر و ایالات متحده آمریکا یک مقبره باستانی با ۱۱ گور مُهر و موم‌شده را در نزدیکی شهر مشهور اقصر کشف کردند. این کشف شامل گنجینه‌ای از جواهرات نفیس و همچنین مجسمه‌ای بوده که به عنوان یک «یافته مهم» توصیف شده است.

وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر روز در بیانیه‌ای که شبکه خبری سی‌بی‌اس منتشر کرد، اعلام کرده است «این مقبره که قدمت آن به پادشاهی میانه (۱۹۳۸ قبل از میلاد تا ۱۶۳۰ قبل از میلاد مسیح) برمی‌گردد، در گورستان العساسیف جنوبی، در کنار معبد حتشپسوت (پنجمین فرعون از دودمان هجدهم پادشاهی مصر باستان) در کرانه باختری رود نیل در اقصر پیدا شده است.»

محمد اسماعیل خالد، رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر گفت که مأموریت مشترک مصر و آمریکا در کاوش این گورستان تابوت‌هایی برای پنج زن، دو مرد و سه کودک پیدا کرد که نشان می‌دهد این آرامگاه خانوادگی برای نسل‌ها در طول سلسله دوازدهم و آغاز سلسله سیزدهم استفاده شده است.

او اظهار کرد: سیل‌های باستانی بیشتر تابوت‌های چوبی و لفاف‌های کتانی تدفین‌ها را از بین برده است. با این حال، برخی از اقلام از جمله جواهرات در محل دفن زنان، دست نخورده یافت شد، از جمله یک گردن‌بند ظریف با ۳۰ مهره آمیتیست و دو مهره عقیق استوانه‌ای‌شکل که در قاب یک طلسم با سر اسب آبی قرار دارد.

کاترین بلیکنی، باستان‌شناس ارشد آمریکایی نیز گفت که آنها دو آینه مسی، یکی با دسته‌ای به شکل نیلوفر آبی و دومی با طراحی منحصر به فرد حاثور (الهه آسمان، عشق، زیبایی، موسیقی و مادری در مصر باستان) پیدا کردند.

مسئول پروژه حفاظت از جنوب منطقه العساسیف، که سرپرستی این کاروش را برعهده داشت، در یک بیانیه خبری گفت که یک مجسمه نمادین باروری با لعاب سبز ـ آبی، از جمله کشف‌های مهم این کاوش بوده است.

دکتر النا پیشکیکووا در بیانیه‌ای گفت: این مدل به خوبی طراحی شده و با انواع جواهرات و نشانه‌های لوزی روی پاها و تنه تزئین شده است. موهای کوتاه شده او سیاه رنگ شده است. سوراخ‌های موجود روی سر مجسمه برای چسباندن مو در نظر گرفته شده بودند. تقریباً ۴۰۰۰ مهره گِلی که در کنار مجسمه پیدا شده بود، موهای اصلی او را تشکیل می‌دادند.

۱۱+گور+با+جواهرات+در+مصر+کشف+شد
این کشف در حالی به نتیجه رسید که مصر تلاش‌ها برای جذب گردشگران بیشتر را دوچندان کرده است. گردشگری منبع قابل توجهی برای کسب ارز خارجی برای این کشور در شمال آفریقا است. گردشگری که به شدت به آثار غنی فراعنه مصر وابسته است، پس از آشفتگی سیاسی پس از قیام سال ۲۰۱۱، دچار رکود طولانی شد.

به گزارش ایسنا، ماه گذشته، درهای بخشی از موزه بزرگ مصر، پروژه بزرگ در نزدیکی اهرام معروف جیزه، که ۱۲ سالن را که مصنوعات فراعنه را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌داد، پیش از افتتاحیه رسمی به روی بازدیدکنندگان گشوده شد. در این موزه بیش از ۱۰۰ هزار اثر از گنجینه‌های باستانی مصر در بزرگ‌ترین موزه باستان‌شناسی جهان به نمایش گذاشته خواهد شد.


کلید واژگان
مصرجواهراتگور
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد