×
اقتصادی
شناسه خبر : 198176
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/15 ساعت 09:43
پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» به فضا

پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» به فضا

ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» بامداد سه‌شنبه به عنوان نخستین ماهواره‌های بخش خصوصی، از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه با ماهواره‌بر «سایوز» با موفقیت به فضا پرتاب شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: ماهواره سنجشی «کوثر» و ماهواره «هدهد» در نخستین ساعات سه‌شنبه ۱۵ آبان توسط ماهواره‌بر سایوز روسی از پایگاه «وستوچنی» پرتاب شد و با موفقیت در مدار قرار گرفت.

رئیس سازمان فضایی ایران، تعدادی از اعضای تیم سازنده ماهواره‌ها و خبرنگاران رسانه در پژوهشگاه فضایی ایران، به تماشای پخش زنده این پرتاب به نقطه‌مداری مورد نظر نشستند و شاهد پرتاب موفق آن بودند.

تجهیزات پیشرفته تصویربرداری در ماهواره کوثر

ماهواره کوثر نخستین محصول فضایی شرکت امیدفضا است که طراحی آن در تابستان ۱۳۹۸ آغاز شد، این ماهواره از استاندارد ماهواره‌های مکعبی پیروی می‌کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می‌شود.

ماهواره «کوثر» که ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و عمر مداری آن بیش از ۳ سال تخمین زده شده، مجهز به دوربین‌هایی در طیف NIR و RGB و نخستین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD (فاصله نمونه‌برداری از زمین) است که به معنای پیشرفته‌ترین ماهواره تا سال ۱۴۰۰ در ایران است.

کوثر با قابلیت تصویربرداری ۶ فریم بر ثانیه

ماهواره کوثر برای کاربردهای کشاورزی، نقشه‌ برداری و حدنگاری مناسب است و محدوده تصویر رنگی آن ۱۵ کیلومتر و نرخ تصویربرداری ۶ فریم بر ثانیه دارد و میانگین سن تیم سازنده این ماهواره ۲۶ سال اعلام شده است.

«هدهد» یک ماهواره با استاندارد ماهواره‌های مکعبی است و مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا بین‌المللی باند باریک است. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل‌ونقل و تدارکات و محیط زیست است.

 وزن این ماهواره چهار کیلوگرم و ارتفاع مداری آن ۵۰۰ کیلومتر است و عمر مداری چهار سال دارد و برای مقاصد کشاورزی و نقشه‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، ماهواره سنجشی کوثر و ماهواره هدهد که مدتی قبل در پژوهشگاه فضایی ایران رونمایی شد، در نخستین ساعات سه‌شنبه ۱۵ آبان توسط ماهواره‌بر سایوز روسی از پایگاه «وستوچنی» روسیه پرتاب خواهد شد.

ماهواره کوثر نخستین محصول فضایی شرکت امیدفضا است که طراحی آن در تابستان ۱۳۹۸ آغاز شد، این ماهواره از استاندارد ماهواره‌های مکعبی پیروی می‌کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می‌شود.

«کوثر» ماهواره مجهز به دوربین‌هایی در طیف NIR و RGB و نخستین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD است که به معنای پیشرفته‌ترین ماهواره تا سال ۱۴۰۰ در ایران است.

ماهواره کوثر ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و عمر مداری آن بیش از سه سال تخمین زده شده است، این ماهواره برای کاربردهای کشاورزی، نقشه‌ برداری و حدنگاری مناسب است و محدوده تصویر رنگی آن ۱۵ کیلومتر و نرخ تصویربرداری ۶ فریم بر ثانیه دارد و میانگین سن تیم سازنده این ماهواره ۲۶ سال اعلام شده است.

«هدهد» یک ماهواره با استاندارد ماهواره‌های مکعبی است و مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا بین‌المللی باند باریک است.

نحوه انجام ماموریت این ماهواره به صورتی است که پس از دریافت پیام کاربر زمینی، آن را ذخیره کرده و در موقعیت مناسب برای کاربر مورد نظر ارسال می‌کند.

مزیت استفاده از ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیا، یکپارچگی و عدم وابستگی به مرزها و پوشش‌دهی بین المللی است و توانایی ارائه این خدمات به مناطق دور افتاده، جنگلی و کوهستانی را دارد، بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل‌ونقل و تدارکات و محیط زیست خواهد بود.

وزن این ماهواره چهار کیلوگرم و ارتفاع مداری آن ۵۰۰ کیلومتر است و عمر مداری چهار سال دارد و برای مقاصد کشاورزی و نقشه‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
قیمت ارز اربعین در بانک‌ها هنوز از بازار آزاد گران‌تر است
خبر خوش برای تهرانی‌ها؛ مترو و اتوبوس تهران رایگان ماند
تهیه‌کننده پیشگام سینمای هنگ‌کنگ در 75 سالگی درگذشت
گام مهم پارس جنوبی برای کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی
نورنما | پت و مت های قرن بیست و یکم در خلیج فارس!
پارلمان مجارستان به برکناری رئیس‌جمهور رأی مثبت داد
معاون شورای عالی امنیت ملی: خون رهبر شهید، مقاومت را استوارتر کرد
جنگ روانی قبل از نیمه‌نهایی جام جهانی؛ آرژانتین دوباره سراغ خاطره «دست خدا» رفت
سخنگوی ارتش: بازگشایی تنگه هرمز در گرو احترام به حقوق ملت ایران است
اتصال کارت‌های بانکی به سامانه سوخت به‌زودی اجرایی می‌شود
ماجرای دود سیاه در فردیس چه بود؟ پاسخ پلیس به نگرانی شهروندان
سرپرست وزارت دفاع: پاسخ صنعت دفاعی به جنگ، تداوم پیشرفت و جهش فناورانه است
ترامپ پرواز مستقیم از کنگو به آمریکا را ممنوع کرد
ضربه تجاری به شهرک‌های اسرائیلی با موافقت اکثریت اعضای اتحادیه اروپا
پایان تلخ جست‌وجو در رودخانه کشکان؛ نوجوان 15 ساله به خانه بازنگشت
چرا قوانین بازنشستگی نیازمند اصلاح است؟
خواهر گراهام با زدوبند راهی سنا شد
چند درصد آمریکایی ها با جنگ این کشور با ایران مخالف هستند؟
تغییرات قیمت نجومی زعفران در بازار ایران
هشدار گرمای 50 درجه‌ای در خوزستان؛ توده هوای گرم مستقر شد
خبر خوش برای کاربران اینترنت؛ زمان قطعی برق پایداری اینترنت برقرار می شود؟
چندین کشته و مصدوم در بارش‌های سنگین پاکستان
زمان مسابقه تیم نساجی تغییر کرد
وقوع حادثه دریایی در سواحل عمان
رازگشایی پلیس از قتل عجیب در گچساران؛قاتل چگونه گرفتار شد؟
دبیر انجمن غلات: انبارهای کشور از کالاهای اساسی پر شده‌اند
وزیر نفت: صادرات نفت بی وقفه ادامه دارد
فینال قبل از فینال در دالاس؛ امباپه یا یامال، کدام ستاره جام را به آتش می‌کشد؟
برخورد دو کشتی در آب‌های منطقه؛ انتقال 23 خدمه به قشم
رایگان شدن حمل‌ونقل عمومی تهران روی میز شورای شهر
سایپا دوباره محصولات خود را گران کرد!
نورویدئو | ایران چگونه معادله جنگ را تغییر داد
چرا بازار رمزارزها 10 میلیارد دلار کوچک‌تر شد؟
علت حضور اف‌بی‌آی درخانه سناتور لیندسی گراهام چه بود؟
قیمت گوشت قرمز امروز 23 تیر 1405 + جدول
قضاوت دیدار آرژانتین و انگلیس به چه کسی سپرده شد؟
محاصره بنادر ایران، تبعات فراگیر منطقه‌ای و بین‌المللیِ غیرمنتظره‌ای درپی خواهد داشت
ایران جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ اوپک را حفظ کرد
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز سه‌شنبه 23 تیر؛ نبرد بزرگ اسپانیا و فرانسه
هشدار جدی هواشناسی: «جهنم تابستان» تا پایان هفته مهمان ایران است!
ایران اتهامات آمریکا درباره روابط با یمن را رد کرد
عاشورا؛ بیداری جان‌ها
رهبر اقلیت سنای آمریکا: یادداشت تفاهم ترامپ با ایران فروپاشیده است
سازمان بورس مکلف به پیگیری کیفری جرایم پولشویی شد
ذخایر استراتژیک نفت آمریکا 3 میلیون بشکه کاهش یافت
هیل: ترامپ از طرح گراهام درباره تحریم‌ روسیه حمایت می‌کند
صعود ایران به جمع 8 تیم برتر والیبال نشسته جهان/ جدال با آمریکا در چین
راز پنهان در پس دهها مرگ خاموش
آسوشیتدپرس: تلفات آمریکا در جنگ با ایران افزایش یافته است