×
بین الملل
شناسه خبر : 197951
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/13 ساعت 16:00
علت حمایت ایلان ماسک از دونالد ترامپ چیست؟

علت حمایت ایلان ماسک از دونالد ترامپ چیست؟

«ایلان ماسک»، ثروتمندترین فرد جهان و مدیرعامل اسپیس‌ایکس و تسلا، بزرگ‌ترین حامی «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا شده است. اما چرا؟

نورنیوز-گروه بین الملل: اگر در چند ماه اخیر اخبار دنیای سیاست و فناوری را دنبال کرده باشید، می‌دانید نام ماسک و ترامپ زیاد کنار هم آمده است.

«ایلان ماسک»، ثروتمندترین فرد جهان و مدیرعامل اسپیس‌ایکس و تسلا، بزرگ‌ترین حامی «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا شده است. او حتی اعلام کرده روزانه یک‌میلیون دلار بین رأی‌دهندگانی که طومار America PAC را امضا کرده‌اند، قرعه‌کشی می‌کند. اما چرا ماسک تا این اندازه از ترامپ حمایت می‌کند؟ در این مطلب به این موضوع می‌پردازیم.

اگر در چند ماه اخیر اخبار دنیای سیاست و فناوری را دنبال کرده باشید، می‌دانید نام ایلان ماسک و دونالد ترامپ زیاد کنار هم آمده است. ایلان ماسک حامی سرسخت ترامپ شده، حتی ادعا می‌کند ممکن است زندگی خود را در این راه به خطر بیندازد:

«افزایش چشمگیر ریسک ترور شدنم و مشارکت در سیاست کاری نیست که می‌خواهم بکنم؛ آرزوی مرگ ندارم اما خطرات آن‌قدر زیاد است که احساس می‌کنم چاره‌ای جز این ندارم.»

البته این میلیاردر دنیای فناوری همیشه از حامیان ترامپ نبوده؛ ماسک پیش‌ازاین خودش را مرکزگرا و «از نظر سیاسی میانه‌رو» می‌خواند. اما چگونه عقاید سیاسی او به سمت ترامپ تمایل پیدا کرد؟ به‌گونه‌ای که حتی خطر ترور شدن را به جان می‌خرد.

پس از سال 2016 و انتخاب ترامپ، نخبگان فناوری ایالات‌ متحده برای دیدار با رئیس‌جمهور سابق به برج ترامپ دعوت شدند. به گفته «کارا سویشر» (Kara Swisher)، روزنامه‌نگار فناوری، در کتابش «Burn Book»، ماسک آن زمان گفته بود فکر می‌کند بتواند درباره وعده‌های کمپین انتخاباتی در زمینه مهاجرت روی ترامپ «تأثیر بگذارد»؛ ماسک آن زمان مخالف برخی وعده‌های انتخاباتی ترامپ بود.

اما پس از سال‌ها، می‌بینیم این کارآفرین حوزه فناوری قاطعانه از ترامپ حمایت می‌کند و در راهپیمایی‌های تبلیغاتی ترامپ روی صحنه می‌آید، سخنرانی می‌کند و تقریباً ۱۲۰ میلیون دلار برای حمایت از ترامپ هزینه کرده. پاسخ به چرایی این اقدامات ساده است: ماسک می‌خواهد برای منافع تجاری خود پشتوانه‌ای سیاسی، رئیس‌جمهور، را داشته باشد.

«بردلی تاسک» (Bradley Tusk)، سرمایه‌دار و استراتژیست سیاسی، به یورونیوز می‌گوید:  «به اعتقاد ماسک ترامپ پیروز خواهد شد؛ او معتقد است این امر منجر به قراردادهای بیشتر اسپیس‌ایکس با ناسا و قراردادهای بیشتر فدرال با استارلینک همچنین حمایت بیشتر از تسلا و توییتر [ایکس] خواهد شد.»

از سویی، پیروزی ترامپ می‌تواند باعث شود ماسک مستقیم بر سیاست تأثیر بگذارد؛ ترامپ اگوست گفته بود درصورت راه‌یافتن به کاخ سفید، «مطمئناً» ماسک را عضو کابینه یا مشاور معرفی می‌کند و افزود ماسک «مرد باهوشی» است.

اما حمایت صریح ماسک از ترامپ ممکن است فقط جنبه تجاری و سیاسی نداشته نباشد. «لنی مندونکا» (Lenny Mendonca)، مشاور ارشد سابق بخش اقتصاد و بازرگانی فرماندار کالیفرنیا، می‌گوید:

«فکر می‌کنم کارآفرینانی وجود دارند که تاحدی به موفقیت‌های تجاری و مالی دست یافته‌اند؛ این‌ باعث می‌شود آنها باور کنند از همه‌چیز سر درمی‌آورند و درمورد همه‌چیز نظر بدهند؛ آنها احساس می‌کنند نه‌فقط می‌توانند تاجری موفق و فردی ثروتمند باشند، بلکه بر نتایج انتخابات نیز تأثیر بگذارند.»

به گزارش دیجیاتو، مندونکا می‌گوید عمدتاً ثروتمندان، به‌خصوص آنهایی که از طریق فناوری ثروت خود را به‌ دست آورده‌اند، علاقه دارند وارد سیاست شوند. او آنها را «تکنو لیبرال» می‌نامد و می‌گوید این گروه هیچ ایمانی به دولت ندارند و می‌خواهند آن را زیرورو کنند. مندونکا ایلان ماسک را نیز در این گروه قرار می‌دهد، هرچند به باور او اگر دولت نبود، ماسک نیز به موفقیت‌های فعلی‌اش دست نمی‌یافت.

اگر «کامالا هریس»، رقیب ترامپ در انتخابات پیش‌رو، پیروز شود، احتمالاً تغییر چندانی در شرکت‌های فناوری یا ماسک رخ نمی‌دهد اما ایلان ماسک زیادی روی پیروزی ترامپ حساب کرده است. باید صبر کنیم و ببینیم، آینده دنیای فناوری و سیاسی این زوج چگونه رقم می‌خورد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سیاست‌نامه | دعوای ثابتی و تسنیم دوقطبی‌سازی رادیکال
آنفلوآنزا تخت‌های مراکز کودکان را پُر کرد
خداداد و سروش، جریمه سنگین و محرومیت!
حمله به آمریکایی‌ها؛ چرا واشنگتن مقصر را پنهان کرد؟
لزوم رفع التهاب اجتماعی
کسری بودجه گاهنده ارزش پول ملی
نصیری پس از ترک آذربایجان: بخاطر وزیر و محسن شادی به ایران برگشتم
سیاست خارجی نامتوازن
باتلاق ونزوئلا
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه آغاز شد+ جزئیات
داعش مسئولیت حمله به نظامیان سوریه را برعهده گرفت
سکوت خطرناک تیم اقتصادی دولت در مسابقه قیمت‌ها
بقائی: جامعه جهانی برای مقابله با تهدید اسرائیل اقدام کند
جزئیات جدید از حادثه تروریستی فهرج؛ شهادت 3 نیروی پلیس و یک شهروند
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ وضعیت استانها
چای سبز و لیمو؛ ترکیبی سالم با فواید بی‌نظیر
پاشنه‌بلند؛ زیبایی پرهزینه‌ای که شکل پا را تغییر می‌دهد
ربات‌ها با انسان امن‌تر و طبیعی‌تر تعامل می‌کنند
هدفون هوشمند، گفت‌وگو در محیط‌های پرسروصدا را ممکن می‌کند
راز ارتفاع کف اقیانوس برمودا فاش شد
دوستی دلفین‌ها به نفع آنهاست
کم‌تحرکی در تهران شایع است؛ داروهای لاغری محدودیت دارند
بحران انسانی در غزه پس از بارندگی‌های تازه افزایش یافت
دادگاه مطبوعات: ایرانیان نیوز مجرم شناخته شد
افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله گاز تا پایان سال
رژیم صهیونیستی بیشترین کشتار کودکان در کرانه باختری را ثبت کرد
اثرکوکتل در میوه ها و سبزیجات تهدید کننده حیات است
خالکوبی می‌تواند واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل کند
ترکیه یک پهپاد را در نزدیکی حریم هوایی خود سرنگون کرد
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان چه بخوریم؟
رد درخواست اسرائیل؛ تحقیقات جنگ غزه ادامه می‌یابد
دادستان کل آمریکا از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در کالیفرنیا خبر داد
شرکت نفت ونزوئلا هدف حمله سایبری آمریکا قرار گرفت
لاوروف: ایران هرگز برجام را نقض نکرده است
اعتراض انگلیسی‌ها به قیمت بالای بلیت‌های جام جهانی
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه/صدور هشدار برای 15 استان/راهداری در آماده‌باش
تام باراک برای بررسی خطوط قرمز سوریه با نتانیاهو دیدار کرد
مخالفت گسترده اروپا با مصادره دارایی‌های روسیه
ارتش آمریکا هویت دو نظامی کشته‌شده در سوریه را اعلام کرد
ثبت مشاهده 6 یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه طبیعی میاندشت
استعفای دسته‌جمعی وکلا در اعتراض به دستورهای جنجالی دولت ترامپ
پیام تبریک وزارت خارجه به مناسبت انتخابات شیلی
تعطیلی موزه لوور در پاریس
موافقت آمریکا با تضمین‌های امنیتی مشابه ناتو به اوکراین
مهاجرانی: انتصابات دولت بر اساس شایسته‌سالاری انجام می‌شود
جدول لیگ ایران در پایان مسابقات امروز
نورنما | سرعت و دقت یک مرغ مار گردن
2 شهید و 6 زخمی در غزه طی 24 ساعت گذشته
X
آگهی تبلیغاتی