×
بین الملل
شناسه خبر : 197941
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/13 ساعت 15:15
انتخابات آمریکا نویدبخش پایان جنگ در خاورمیانه نیست

الجزیره:

انتخابات آمریکا نویدبخش پایان جنگ در خاورمیانه نیست

الجزیره گزارش داد که راهیابی هر کدام از نامزدهای انتخاباتی آمریکا به کاخ سفید، ‌سایه جنگ را از خاورمیانه دور نمی‌کند.

 «الجزیره انگلیسی» در تحلیلی با اشاره به اعلام حمایت «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ» از رژیم صهیونیستی و عدم ارائه راه‌حلی برای پایان دادن جنگ در غزه و لبنان از سوی این دو نامزد تاکید کرد: راهیابی هر کدام از نامزدهای انتخاباتی آمریکا به کاخ سفید، ‌سایه جنگ را از خاورمیانه دور نمی‌کند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، الجزیره در ادامه به تشریح پیشینه و سناریوی احتمالی کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها و دونالد ترامپ، ‌نامزد جمهوری‌خواهان پرداخته و تاثیر راهیابی دو نامزد انتخاباتی آمریکا را این چنین شرح می دهد:

ترامپ صراحتاً گروه فلسطینی حماس را محکوم و در مقابل، تنها با گفتن این که "در جنگ سال گذشته بیش از ۴۳ هزار فلسطینی در منطقه‌ای محاصره شده کشته شده اند" با مردم غزه ابراز همدردی کرده است.

نامزد جمهوری‌خواهان در جریان دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در ماه ژوئیه (تیرماه)، از وی خواست تا در برابر حماس پیروز شود. ترامپ گفت که کشتار در غزه باید متوقف شود، اما در عین حال تاکید کرد : نتانیاهو "می داند که دارد چه می کند. "

این گونه لفاظی‌ها با اقدامات و سابقه ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری اش مطابقت دارد. دولت او شهر مورد مناقشه بیت المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، موضوعی که خشم فلسطینی‌ها را برانگیخت. او قراردادهای «عادی‌سازی» بین اسرائیل و چندین کشور عرب را بر اساس «توافق ابراهیم» پیش برده و از توافق هسته‌ای ایران (موسوم به برجام) که اسرائیل نیز با آن مخالف بود، خارج شد.

در عین حال تنش‌هایی میان نتانیاهو و ترامپ وجود داشت. در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۷)، ترامپ "طرح صلح" را ارائه کرد که مستلزم سیستم دو دولتی به پایتختی فلسطین در بیت المقدس شرقی بود. فلسطینی‌ها آن را به دلیل واگذاری بیش از حد سرزمینشان به اسرائیل محکوم کردند. این طرح در نهایت پس از آن که نتانیاهو تلاش کرد از آن برای اعلام الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اسرائیل استفاده کند، چیزی که ترامپ با آن موافقت نکرده بود- عملا از بین رفت. ترامپ بعداً به نشریه آمریکایی «اکسیوس» گفت: «خیلی عصبانی بودم از این که (این طرح) دست نیافتنی‌تر می‌شد».

ترامپ همچنان در آستانه انتخابات جاری درباره خاورمیانه و موضوع فلسطین و اسرائیل صحبت می کند. وی در روزهای پایانی مبارزات انتخاباتی خود، با وعده «صلح»، در تلاش است تا آرای جمعیت قابل توجهی از رای‌دهندگان لبنانی و عرب آمریکایی را، به ویژه در ایالت میشیگان را به دست آورد.

در سوی دیگر، کامالا هریس قرار دارد. وی در مقایسه با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، بیشتر در مورد نیاز به پایان دادن به رنج "غیر انسانی" مردم غزه و فشار برای آتش‌بس صحبت کرده است.

در ماه ژوئیه (تیرماه)، هریس به نتانیاهو گفت که در برابر رنج غزه "سکوت نخواهد کرد". با این حال در پایان گفت و گو با نتانیاهو، ‌وی به خبرنگاران گفت: آنچه در غزه در ۹ ماه گذشته رخ داد، ویرانگر است. اما اسرائیل هم حق دارد از خود دفاع کند و نحوه انجام این کار مهم است.

گفته می شود که هریس خواهان صلح در مرز اسرائیل و لبنان است. با این حال او از شهادت سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان توسط اسرائیل در ماه سپتامبر(مهرماه) استقبال کرد.

انتخابات+آمریکا+نویدبخش+پایان+جنگ+در+خاورمیانه+نیست
این در حالی است که بسیاری از جوامع عرب و مسلمان ایالات متحده خاطرنشان کرده اند، با وجود همدردی هریس با مردم غزه، وی متعهد به توقف فوری جنگ اسرائیل علیه غزه نیست. برخی می‌گویند که او گام‌های روشنی برای دستیابی به این هدف، مانند قطع حمایت نظامی از اسرائیل، ارائه نکرده است.

تحلیلگران می گویند که هریس نیز مانند بایدن از ارائه طرح دو دولتی کوتاهی کرده است.

رای دهندگان در جامعه عرب آمریکایی به پیروزی بایدن در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۷) در ایالت های نوسانی کلیدی مانند میشیگان نقش مهمی داشتند، ‌اما برخی اکنون به دلیل از دست دادن اعتماد به حزب دموکرات، قصد دارند به ترامپ رای دهند و یا اصلاً رأی نمی دهند.

به گزارش ایرنا، انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سه شنبه ۵ نوامبر سال‌جاری میلادی (۲۰۲۴۹) برابر با ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار می شود و نظرسنجی‌ها حاکی از رقابت فشرده میان کامالا هریس و دونالد ترامپ دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به ویژه در ایالت‌های میدان نبرد و نوسانی است.


نظرات

آخرین اخبار
وزیر نیرو: مردم پای مدیریت مصرف ایستادند
ایران و عراق درباره سکوهای پهپادی تحقیق می‌کنند
نخست‌وزیر مالزی بر تعیین متجاوز در مذاکرات ایران و آمریکا تأکید کرد
210 اسیر یمنی آزاد شدند و وارد صنعا شدند
حمایت وزیر خارجه انگلیس از عربستان پس از پاسخ انصارالله یمن
ورزش ایران در هیأت اجرایی انجمن همبستگی کشورهای اسلامی
آتش‌سوزی مرگبار در زندان کوبانی؛ 7 زندانی کشته شدند
سارق پابنددار حین سرقت در دماوند دستگیر شد
غریب‌آبادی: بیانیه بریکس حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کرد
سخنگوی دولت: اصلاح مصرف انرژی فقط با تغییر قیمت‌ها نیست
هشدار صنعا درباره تغییر معادله علیه عربستان
نظر معاون وزیر خارجه هند درباره یکجانبه‌گرایی آمریکا و پول واحد بریکس
روایت بقایی از حمله نهم اسفند به لامرد؛ چهار موشک و 180 هزار ساچمه + فیلم
صالح حردانی برای دوئل با اکرم عفیف بخشیده شد
تیم فوتبال امید ایران وارد ناگویا شد؛ آغاز مسیر آسیایی شاگردان عبدی
کشف 11 کیلو و 470 گرم مواد مخدر در بویین میاندشت
تمدید ثبت‌نام کاردانی دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات غیرانتفاعی تا 24 شهریور
ترکیب بازیگران شوتینگا کامل شد؛ از عموهای فیتیله‌ای تا چهره‌های سینما
«نوبل ایرانی» به دانشجوی دانشگاه ارومیه رسید
اذعان تلویحی «بسنت» به باخت در جنگ روایت‌ها
بقایی: چهار موشک در 35 ثانیه لامرد را داغدار کرد؛ عدالت را مطالبه می‌کنیم
فینال حساس ایران و ژاپن؛ قهرمانی آسیا و سهمیه المپیک
لاوروف: روسیه آماده مذاکره با اوکراین است/ دعوتنامه روسی برای زلنسکی
حملات اسرائیل به سوریه ادامه دارد؛ مذاکرات امنیتی زیر سایه اشغال و تهدید
توانیر برای زمستان آماده می‌شود؛ بسته جدید مدیریت برق از مهرماه ابلاغ می‌شود
بازداشت رئیس بنیاد مسکن رضوانشهر با دستور دادستان
کُری‌خوانی کاپیتان تیم ملی والیبال ژاپن برای ایران
از داریوش ارجمند تا سیروس ابراهیم‌زاده؛ بازیگرانی که سال‌هاست کمتر دیده می‌شوند
سرپرست تأمین اجتماعی: ورشکستگی تأمین اجتماعی دروغ است
تیم مس رفسنجان در آستانه بحران؛ فقط دو روز برای حل پرونده‌های مالی فرصت باقی است
ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر 4 برابر شد
هشدار سخنگوی صنعت برق درباره زمستان؛ مدیریت کسری گاز در دستور کار قرار گرفت
پیش‌بینی بارش‌های پاییزه در کرمانشاه؛ آبان و آذر پربارش‌ترند
150 ماینر غیرمجاز در گیلان کشف شد
گزارش آتلانتیک از واقعیت تلخ خاورمیانه برای ترامپ
بندر دیر آماده ورود نخستین محموله خودرو از قطر شد
نهالی که پزشکیان برای هند و بریکس کاشت
توافق صلح معنادار ایران و آمریکا؟/ جان مرشایمر پاسخ می‌دهد
پیش‌بینی قیمت دلار؛ نشست عمان می‌تواند معادلات بازار ارز را تغییر دهد
برنامه قطعی برق گیلان و رشت یکشنبه 22 شهریور+ لینک جدول خاموشی
پزشکیان: ایران و هند برای توسعه روابط برنامه‌ریزی کنند
آغاز سرشماری نفوس و مسکن 1405 از آبان
11 سپتامبر و حقایقی که ترامپ از آن هراس دارد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
قتل هولناک مرد جوان در تهرانپارس با گلدان و لیوان؛ ادعای خودکشی دروغ بود
لیگ برتر هندبال ساحلی با حضور 10 تیم آغاز شد
برخورد رخ به رخ شناورها در حوضچه آرامش بنادر و دریانوردی+جزئیات
هوشمندسازی در قوه قضاییه؛ کاهش پرونده‌ها و افزایش دقت
نظر وزیر خارجه دولت موقت سوریه درباره ورود نتانیاهو به خاک این کشور
چرا عراق گذرگاه‌ها را بست؟