×
اجتماعی
شناسه خبر : 197887
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/13 ساعت 10:48
درخواست حداقل 2 هزار پرستار برای مهاجرت

درخواست حداقل 2 هزار پرستار برای مهاجرت

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: سال گذشته حدود 1900 تا 2000 گواهی صلاحیت حرفه‌ای صادر کرده‌ایم از آنجایی که برخی کشورها بدون گواهی هم پرستار جذب می‌کنند از این رو نمی‌دانیم چند درصد از آن‌ها مهاجرت کرده‌اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس سازمان نظام پرستاری درباره آمار مهاجرت پرستاران گفت: سال گذشته حدود ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰ گواهی گوداستندینگ (صلاحیت حرفه‌ای) صادر کرده‌ایم، اما مشخص نیست که چند درصد آن‌ها مهاجرت کرده‌اند.

دکتر احمد نجاتیان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته پرستار اظهار کرد: پرستاری امروز با مشکلات عدیده‌ای مواجه است و گلایه‌هایی در حوزه معیشتی وجود دارد، اما نفس پرستاری به ایثارگری گره خورده است.

وی افزود: همه ما شاهد بودیم که پرستاران در برهه‌های مختلف، با وجود نگرانی‌هایی که داشتند، همواره در خط مقدم درمان حضور داشتند و اخیراً نیز ایثارگری پرستاران در قالب مداوا و التیام‌بخشی به مجروحین حوادث تلخ لبنان به وضوح مشاهده شد. پس از حمله تروریستی وحشتناک و ناجوانمردانه به انفجار پیجرها، برخی از مجروحین لبنانی مهمان جمهوری اسلامی ایران شدند و این پرستاران بودند که شبانه‌روز پای کار آمدند و به مجروحین کمک کردند و آماده بودند که در صورت بروز هرگونه اتفاقی، کمک کنند. بنابراین، پرستار به عنوان یک نیروی حامی و پشتیبان در نظام سلامت، همواره آماده خدمت‌رسانی است.

رئیس سازمان نظام پرستاری ضمن محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی لبنان و غزه بیان کرد: براساس تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی، حوزه سلامت و خدمات درمانی باید بدون آسیب باشد و همه مجروحین باید بدون در نظر گرفتن نژاد، جنس، رنگ و... خدمات درمانی را دریافت کنند. اما متاسفانه در جنگ اخیر، مراکز درمانی و بیمارستان‌ها آسیب دیده‌اند و ما از همین‌جا از تمامی نهادهای بین‌المللی این سوال را داریم که چرا در قبال این حملات وحشیانه سکوت کرده‌اند، در حالی که بسیاری از پرستاران، پزشکان و بیماران در حال آسیب دیدن هستند.

نجاتیان با بیان اینکه روز دوم هفته پرستار به نام «پرستاری و سیاست‌های سلامت» نامگذاری شده است، افزود: پرستاران به دلیل تعداد و عمق خدمات خود، نیرویی مؤثر در شکل‌دهی سیاست‌های سلامت و اجرای صحیح این سیاست‌ها هستند. اگر در تدوین سیاست‌ها به پرستاری توجه نکنیم، این سیاست‌ها به درستی اجرا نخواهند شد.

وی ادامه داد: هفته گذشته جلسه‌ای با مرکز پژوهش‌های مجلس داشتیم و بحث درخصوص اجرای سیاست‌های برنامه هفتم توسعه بود که در این زمینه پرستاران می‌توانند کمک‌کننده باشند. پرستاری در سه حوزه می‌تواند در اجرای برنامه هفتم توسعه کمک کند. پرستاری در دو حوزه، شامل سند جامع مراقبت‌های سلامت و افزایش ظرفیت آموزش پرستاری، می‌تواند به طور مستقیم کمک کند و در برنامه هفتم هدف‌گذاری شده که پرداخت از جیب مردم باید به زیر 30 درصد برسد. ما معتقدیم اگر بتوانیم به خوبی از ظرفیت‌های پرستاری استفاده کنیم، با بهره‌گیری از توسعه مراقبت در منزل می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

وی با انتقاد از تعمیم برخی بندهای قوانین برنامه هفتم توسعه به نظام سلامت تصریح کرد: برخی قوانین در برنامه هفتم بر حوزه پرستاری اثرگذار است. در برخی بندهای برنامه، به کاهش 15 درصدی حجم کارکنان دولت اشاره شده و این موضوع باعث شده سازمان برنامه و بودجه و امور اداری استخدامی به دنبال کوچک‌سازی دولت باشند. اگر قرار باشد طبق این برنامه، دولت کوچک و بیمارستان‌های دولتی محدود شوند و کادر پرستاری به ازای هر تخت، که تا پیش از این 1.1 بوده و اکنون به 0.9 رسیده، هم کاهش یابد، با مشکل مواجه خواهیم شد. ما معتقدیم نظام سلامت یک امر حاکمیتی است و باید تکلیف نظام سلامت مشخص شود که براساس کدام مدل جهانی باید آن را اداره کرد. این موضوع بر پیش‌بینی تعداد بیمارستان‌ها و نیروهای انسانی تأثیرگذار خواهد بود.

رئیس سازمان نظام پرستاری درباره آمار مهاجرت پرستاران بیان کرد: سال گذشته حدود 1900 تا 2000 گواهی گوداستندینگ (صلاحیت حرفه‌ای) صادر کرده‌ایم، اما مشخص نیست که چند درصد از آن‌ها مهاجرت کرده‌اند. برخی کشورها بدون گوداستندینگ نیز پرستار جذب می‌کنند، بنابراین آمار دقیقی از مهاجرت پرستاران نمی‌توان ارائه کرد.

وی افزود: آمارهای سازمان نظام پرستاری نشان می‌دهد که در دو ماه گذشته، میزان درخواست گوداستندینگ برای مهاجرت از سوی ما کاهش یافته است.

نجاتیان با بیان اینکه برخی پرستاران تمایل به بازگشت به ایران دارند، تشریح کرد: دلایل مهاجرت متنوع است و برخی از همکارانی که مهاجرت کرده‌اند، تجربه این کار را نداشته‌اند. وقتی در محیطی با فرهنگ و اقلیم متفاوت قرار می‌گیرند و با رفتارهای غیر آشنا مواجه می‌شوند، بعد از مدتی تمایل به بازگشت به کشور پیدا می‌کنند؛ البته آمار دقیقی در این زمینه نداریم. پرستاری که مهاجرت می‌کند، پل‌های پشت سر خود را خراب می‌کند، زیرا منزل خود را می‌فروشد یا از شغل خود انصراف می‌دهد. یکی از راهکارها این است که به این نیروها که تمایل به کسب تجربه دارند، مرخصی داده شود. راهکار دیگر این است که دولت باید برای جذب نخبگان خارج از کشور اقدام کند، زیرا بسیاری از پرستارانی که مهاجرت می‌کنند، از نخبگان هستند و باید تلاش کنیم تا این افراد را شناسایی کرده و راهکارهایی برای جذب و بازگشت آن‌ها ارائه کنیم.

وی درباره آمار بیکاری پرستاران گفت: من به طور کلی از لفظ بیکاری استفاده نمی‌کنم و در حال حاضر با عدم توزیع مناسب نیروها در فرصت‌های کاری مواجهیم. برخی دوستان معتقدند که در غرب کشور فارغ‌التحصیل شده‌اند، اما به دلیل هزینه‌های بالای زندگی در تهران، در شهر خود می‌مانند و بیکار هستند. همچنین، گاهی حقوق پرستاران به قدری پایین است که صرفه اقتصادی برای آن‌ها ندارد.

رئیس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سالانه 12 هزار پرستار فارغ‌التحصیل می‌شوند، در حالی که در سه سال گذشته حدود 9 هزار پرستار استخدام شده‌اند. برخی دیگر به صورت شرکتی یا در بخش خصوصی مشغول به کار می‌شوند. به نظر من، بیش از اینکه با بیکاری پرستاران مواجه باشیم، با عدم توزیع مناسب نیروها مواجهیم و اگر بتوانیم پانسیون‌هایی راه‌اندازی کنیم، این مشکل حل خواهد شد. در حال حاضر، حدود 5 میلیارد تومان برای تربیت یک نیروی پرستاری هزینه می‌شود و اگر در حدود 2 میلیارد تومان برای تأسیس پانسیون برای این پرستاران هزینه شود، این مشکل رفع می‌گردد.

وی اضافه کرد: برخی دولت‌ها به عدالت اجتماعی و حاکمیت دولتی اعتقاد دارند و از بزرگ شدن دولت نگران نیستند و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی را تصویب می‌کنند. اما در برنامه هفتم توسعه، نگاه به کوچک‌سازی دولت است و بنابراین مجبور به کاهش استخدام و افزایش جذب نیروهای شرکتی خواهیم شد.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرا باید ورزش در میانسالی متفاوت باشد؟
هوش مصنوعی در مراقبت از چشم
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
معجزه‌ای برای نجات جان نوزادان نارس
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
داستان‌سرایی تازه یک رسانه آمریکایی علیه ایران!
شوک در پیکان؛ سعید دقیقی از سرمربیگری استعفا داد!
ریزش سازه‌ نیروگاه برق 6 نفر را محبوس کرد
حمایت جمهوری خواهان به رهبری ترامپ از حزب افراطی آلمان
اوسمار: پرسپولیس هنوز بهترینش را نشان نداده است
نورنما |شهر زیرزمینی عجیب
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و 37 مظنون از سوی دادستانی استانبول
رویترز : ترامپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را نادیده می‌گیرد
جزئیات درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خطرناک در زاهدان
مربی ایتالیایی دستیار قلعه نویی شد+ سوابق
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
X
آگهی تبلیغاتی