×
سیاسی
شناسه خبر : 197770
تاریخ انتشار : شنبه 1403/08/12 ساعت 15:47
تحقق وعده‌های سازمان انرژی اتمی در استان فارس

اسلامی در آیین رونمایی از شبیه‌ساز رآکتور آموزشی خبر داد:

تحقق وعده‌های سازمان انرژی اتمی در استان فارس

معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: شبیه‌ساز رآکتور آموزشی آب سبک هم در زمینه پژوهش اساتید و به‌منظور انجام پروژه‌های پژوهشی برای رشته رآکتور مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیز برای دانشجویان در بخش کدهای محاسباتی و همچنین بخش‌های بهره‌برداری بسیار مفید خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد اسلامی در جمع خبرنگاران حاضر در مراسم رونمایی از شبیه‌ساز رآکتور آموزشی آب سبک در دانشگاه شیراز گفت: سازمان انرژی اتمی ایران سال‌های قبل یک شبیه‌ساز را به دانشگاه شیراز هدیه کرده بود که به‌منظور آموزش مورد استفاده دانشجویان و اساتید بود؛ با توجه به ارتقای فعالیت این سازمان در زمینه توسعه رآکتورها و نیروگاه‌های اتمی و نیز با توجه به اینکه شیراز به‌عنوان یکی از قطب‌های انتخاب شده در زمینه تربیت و توسعه منابع انسانی مورد نیاز برای صنعت هسته‌ای محسوب می‌شود؛ تصمیم گرفته شد تا این شبیه‌ساز طراحی و ساخته شود و در اختیار دانشجویان این دانشگاه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: شبیه‌ساز رآکتور آموزشی آب سبک هم در زمینه پژوهش اساتید و به‌منظور انجام پروژه‌های پژوهشی برای رشته رآکتور مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیز برای دانشجویان در بخش کدهای محاسباتی و همچنین بخش‌های بهره‌برداری بسیار مفید خواهد بود. این شبیه‌ساز در توسعه تحقیقات بسیار موثر است و در حالت‌های مختلف می‌توانند روی آن تحقیقات انجام دهند.

معاون رییس‌جمهور با تاکید بر استفاده از شبیه‌ساز رآکتور آموزشی آب سبک در زمینه آموزش دانشجویان گفت: دانشجویان رشته‌های مرتبط با استفاده از شبیه‌ساز رآکتور آموزشی آب سبک از آموزش‌های تخصصی بهره‌مند ‌می‌شوند؛ به‌طوری که دانشجویان رشته رآکتور می‌توانند با مهارت کافی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند و در صورت ورود به نیروگاه یا مراکز تحقیقاتی با مهارت کامل به فعالیت بپردازند.


اسلامی در ادامه با بیان اینکه تجهیز این مرکز آموزشی و بهره‌برداری را در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کنیم؛ گفت: همچنین این مرکز که در اصل آغاز به‌کار مرکز تحقیقات کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی قلمداد می‌شود که با حمایت‌های دکتر امیری، استاندار محترم فارس، پیگیری نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی و نیز مسوولان دانشگاه شیراز شاهد اعلام آغاز به‌کار این پژوهشکده در استان فارس بودیم.


وی خاطرنشان کرد: این پژوهشکده می‌تواند با استقرار محققان سازمان، محققان دانشگاه و دانشجویان و نیز با استفاده از فناوری هسته‌ای در حوزه کشاورزی آغاز به کار کند.  این دو گام مهم جزو وعده‌های ما در استان محسوب می‌شده و خداوند متعال را شاکریم که این موارد اکنون محقق شده است.


وی در ادامه خبر داد: در گام‌ بعدی برای ایجاد یک مرکز تحقیقات مجهز به رآکتور صفر قدرت اقدام خواهیم کرد که بخش مهمی از نیازمندی‌های دانشگاه شیراز برای توسعه منابع انسانی محسوب می‌شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: تاکنون اگر احداث این مرکز به تاخیر افتاده به دلیل مشکلات تامین زمین بوده که امیدواریم با رفع موانع ساخت این مرکز با سرعت بیشتری دنبال شود.

امکان توسعه صادرات فارس با مشارکت سازمان انرژی اتمی ایران

حسینعلی امیری استاندار فارس نیز در این برنامه با بیان این مطلب در آیین رونمایی از شبیه‌ساز رآکتور آموزشی آب سبک در دانشکده مکانیک دانشگاه ‌شیراز اظهار کرد: همه مسوولان استانی و بخش‌های علمی و دانشگاهی و اجرایی فارس، دغدغه توسعه استان را دارند بنابراین به‌منظور تحقق برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران در فارس، آماده ارایه هرگونه همکاری هستند.

وی با اشاره به استقرار دستگاه شبیه‌ساز رآکتور آب سبک در دانشکده مکانیک درباره مزایای این طرح در عرصه‌های مختلف آموزشی و پژوهشی گفت: استقرار این سامانه در کنار آموزش‌های تئوری، نقش آموزش عملیاتی و کاربردی دارد؛ این دستگاه کاملا حقیقی است با این تفاوت که آسیب‌های احتمالی موجود در اماکن هسته‌ای را ندارد و همچنین زمینه حضور بهتر فارغ التحصیلان را در محیط‌های کاری آینده فراهم می‌کند.

امیری در این مراسم با تاکید بر ضرورت ارتباط بخش دانشگاهی و علمی با بخش‌های اجرایی کشور تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه شیراز چنین ارتباطی را ایجاد کرده و این آیین نتیجه برقراری چنین ارتباطی است.

استاندار فارس در ادامه خواستار تداوم رابطه‌ معنادار میان صنعت و دانشگاه شد و گفت: همکاری میان صنعت و دانشگاه موجبات توسعه صنعت را فراهم می‌سازد بنابراین این ارتباط با به‌صورت تصاعدی افزایش یابد؛ از یکایک دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشکده مکانیک به سبب تلاش‌ها درزمینه تحقیقات و توسعه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای سپاسگزارم.

امیری با تاکید براینکه منطقه هسته‌ای در فارس، جزو یکی از ضروریات استان محسوب می‌شود؛ اظهار کرد: احداث این منطقه منافع متعدد فناوری صلح‌آمیز هسته‌‌ای را مورد توجه قرار می‌دهد و احداث پژوهشگاه فناوری‌های هسته‌ای در فارس اقدام ارزشمندی است که عملیات اجرایی آن آغاز شده و امروز با حضور معاون محترم رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران سرعت انجام این پروژه افزایش می‌یابد.

استاندار فارس با اشاره به کاربردهای مختلف فناوری هسته‌ای از جمله پرتودهی محصولات کشاورزی اظهار کرد: فارس از بسترهای متعددی برای صادرات برخودار است که محصولات زراعی و باغی جزو این بسترها هستند.
 وی با اشاره به فرصت‌ها و تهدیدهای این ظرفیت صادراتی تصریح کرد: آفت زدایی از محصولات باغی به‌ویژه انجیر که یکی از منحصر به فردترین محصولات باغی است متاسفانه به‌صورت غیرعلمی انجام می‌شود و کیفیت محصول کاهش می‌یابد و در مسیر صادرات نیز مشکلاتی ایجاد می‌کند.

 وی با بیان اینکه صادرات آبروی کشور است؛ خواستار طراحی و برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی ایران برای کمک به رفع نیازهای ضروری استان شد و افزود: سازمان انرژی اتمی ایران با ارایه راهکارهای نوین علمی به توسعه صادرات استان در ابعاد کیفی و کمی کمک کند.

استاندار فارس افزود: همه مسوولان استانی و بخش‌های علمی و دانشگاهی و اجرایی فارس، دغدغه توسعه استان را دارند بنابراین برای تحقق برنامه‌های سازمان انرژی اتمی کشور در استان آماده ارایه هرگونه همکاری هستند.

اسلامی
 

بازدید رییس سازمان انرژی اتمی از موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در شیراز

رییس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه سفر خود به استان فارس با همراهی استاندار فارس و برخی معاونان صنعت هسته‌ای بازدیدی از موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در شیراز داشت. در ابتدای این بازدید مدیر موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در شیراز به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت علوم و فناوری، گزارشی از عملکرد این مجموعه در حوزه علم و دانش در جهان اسلام و جایگاه کشورمان در بخش‌های مختلف علم و فناوری از جمله صنعت هسته‌ای بین ۵۷ کشور اسلامی ارایه داد.

اسلامی، نیز در جریان این بازدید با مثبت ارزیابی کردن این اتفاق در کشور و با تاکید بر لزوم پایدار ماندن نهضت توسعه علمی گفت: باید سعی شود تا بخش‌های مختلف علمی کشور دچار برخی آفت‌ها نشده و موجبات دلخوری و تضعیف روحیه فعالان این عرصه‌ها آن‌ها فراهم نشود.
وی افزود: حمایت و پشتیبانی از ایده‌ها با هدف رسیدن به مرحله اجرا و تجاری‌سازی آن‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است زیرا با تکمیل این روند نتایج ملموس خواهند شد.


سازمان انرژی اتمی ایران
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسلامی: صنعت هسته‌ای بر ریل پیشرفت قرار دارد
مدارس کدام شهرهای استان مرکزی اول دی‌ماه تعطیل شد؟
بارسلونا روی نوار پیروزی؛ ویارئال 10 نفره در خانه تسلیم شد
باز شدن پای آذربایجان به غزه
هشدار آخر به گرانفروشان شیر و لبنیات
کشف دستگاه جاسوسی اسرائیل در مرز یارون
حمله به ایران تصمیم اشتباهی بود که امنیت آمریکا را تضعیف کرد
پرداخت عادلانه اولویت دولت در اصلاح نظام اداری است
چرا ایران تیتر انحرافی برای سفر نتانیاهو به آمریکا است؟
نورنما | بعضی یلداها هیچ‌وقت تموم نمی‌شن...
حسن مصطفی بار دیگر رئیس فدراسیون جهانی هندبال شد
کمترین پایه حقوق به 33 میلیون تومان می‌رسد؟
قطع گاز، بزرگ‌ترین نگرانی صنعت پتروشیمی
کره شمالی خواستار توقف برنامه هسته‌ای ژاپن شد
هشدار درباره سالمندی شتابان ایران
توقیف و بازرسی کشتی روسی در آب‌های سوئد
دریادار ایرانی: ناوگروه‌های 103 و 104 نیروی دریایی ارتش در مسیر آفریقای جنوبی هستند
ایران عضو ناظر کمیته فنی فناوری‌های کوانتومی شد
تنش در شورای شهر تهران
تگزاس و کالیفرنیا را پس بده تا درباره نفت مذاکره کنیم!
انتقاد عضو حزب‌الله از تأخیر در پذیرش استوارنامه سفیر ایران
احداث 19 شهرک در کرانه باختری در ادامه سیاست الحاق اراضی است
سلاح جدیدی که آمریکا به ارتش اسرائیل داد
سازمان ملل: داعش در افغانستان 2000 نیرو دارد
موج شدید آنفلوآنزا در کشور هفته جاری مهار می شود
هیچ راه‌حلی برای اداره کشور جز استقرار نظام حزبی وجود ندارد
12 مجروح در انحراف مینی‌بوس دانش‌آموزان در محور ایوانکی
شکسته شدن رکورد مصرف روزانه گاز
سریال «دزد و همسرش» با الهام از یک داستان واقعی پخش می‌شود
خبر خوش برای بازنشستگان کشوری درباره مرحله پایانی پرداخت معوقات
وداع سپاهان از جام‌حذفی؛ کولاک خیبر در نقش جهان
نورنما | یلداتان مبارک و زندگی‌تان پر از بهانه‌های شاد باد
نگرانی مقامات واشنگتن و تل‌آویو از تجدید قوای حماس و حزب‌الله
گزارش وزیر نفت از کاهش مصرف روزانه بنزین
قیمت‌گذاری شرکت ایران‌مال آغاز شد
احتمال اعلام وصول بودجه 1405 در روز سه‌شنبه/ حضور پزشکیان در مجلس
مدارس 4 شهرستان خراسان رضوی فردا غیرحضوری شد
آمریکا سومین نفتکش ونزوئلا را توقیف کرد
ساعت کاری ادارات سیستان و بلوچستان تا نیمه فروردین اعلام شد
راز مفقودی زن 33 ساله فاش شد
روسیه، مذاکره مستقیم با اوکراین را رد کرد
دو حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
ماکرون به مرتس خیانت کرد
نورنما | حلول ماه رجب و میلاد امام محمد باقر (ع) مبارک
واکنش مهاجرانی به اظهارات قالیباف درباره احتمال استیضاح وزرا
برف و باران در جاده‌های 3 استان/ خسارت های سیلاب در 431 شهر و روستای چهار استان/فوت 8 نفر
مراکز شماره‌گذاری پلیس فردا طبق روال عادی فعالیت می‌کنند
اسلامی: در زمینه رادیودارو، پلاسما و پرتودهی به پیشرفت‌های خوبی دست یافته‌ایم
بدعت آمریکا تهدیدی برای نظم جهانی است؟
فردا فعالیت بانک‌ها از چه ساعتی آغاز می‌شود؟
X
آگهی تبلیغاتی