×
اقتصادی
شناسه خبر : 197746
تاریخ انتشار : شنبه 1403/08/12 ساعت 13:35
ادامه بحران گاز در قاره اروپا

تارنمای اویل پرایس؛

ادامه بحران گاز در قاره اروپا

تارنمای اویل پرایس نوشت: هفته گذشته با خبر قطع تولید در نروژ، قیمت گاز اروپا به بالاترین سطح خود در یک سال گذشته رسید از این رو همچنان بحران گاز در این قاره ادامه دارد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: اویل پرایس افزود: سال گذشته سیاستمداران اروپایی اعلام کردند که بحران گاز در نتیجه توقف تقریبا کامل تامین گاز از سوی روسیه به پایان رسیده است.

اتحادیه اروپا برای جبران نیاز خود به تامین کنندگان جایگزین گاز طبیعی متوسل شد و اطمینان داد که برای جلوگیری از تامین این محصول و افزایش قیمت ها ذخایر کافی خواهد داشت اما اکنون به نظر می رسد که این اطمینان دادن ها، زودهنگام بوده است.

هفته گذشته با خبر قطع تولید در نروژ، قیمت گاز اروپا به بالاترین سطح خود در یک سال گذشته رسید.

روز جمعه (دیروز)، «تی تی اف» هلند به عنوان شاخص گاز اروپا به ۴۳.۶۸ یورو در هر مگاوات بر ساعت رسید که بالاترین رقم از دسامبر سال ۲۰۲۳ تاکنون بوده است. به نظر می رسد قیمت ها در معاملات آتی افزایش یابد زیرا افزایش اخیر بهای این محصول، با وجود ذخایر کامل گازی اروپا در آستانه فصل افزایش تقاضای گاز بروز کرده است.

ادامه+بحران+گاز+در+قاره+اروپا
شرکت بزرگ دولتی گاز نروژ موسوم به «ایکوینور» (Equinor) به دلیل هشدار دود در یکی از پلتفورم های خود، تولید این محصول را به حالت تعلیق در آورد. نروژ بزرگترین تامین کنننده گاز طبیعی اروپا در حال حاضر است و ۳۰ درصد از گاز اروپا را فراهم می کند. با انتشار گزارش بروز این حادثه، این شرکت اعلام کرد که تاثیری در تعهداتش در قبال صادرات گاز نخواهد داشت اما قیمت این محصول افزایش یافت.

اویل پرایس نوشت: مسئله امنیت تامین انرژی، خریداران گاز اروپایی را در اوایل سال جاری به تعجیل در ذخیره سازی این محصول وادار کرد تا اطمینان یابند ذخایر کافی برای جلوگیری از کمبود تا قبل از آغاز فصل زمستان وجود دارد. اکنون ذخایر گازی اتحادیه اروپا ۹۵ درصد است که اگر زمستان امسال به نسبت دو زمستان قبلی سردتر باشد برای کمک به کمبودها در این اتحادیه کافی نخواهد بود.

اتحادیه اروپا در گزارش وضعیت انرژی خود ماه دسامبر (شهریور) اعتراف کرد که «سهم گاز روسیه در واردات اتحادیه اروپا از ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۱۸ درصد تا ژوئن ۲۰۲۴ کاهش یافته است و واردات این محصول در اتحادیه اروپا از کشورهای به اصطلاح شریک معتمد آن مانند نروژ و آمریکا افزایش یافته است.

اویل پرایس نوشت: حقیقت این است که عرضه گاز روسیه به اروپا صرف نظر از این که سیاستمداران این اتحادیه تا چه اندازه وانمود می کنند که می خواهند تامین آن از سوی مسکو را متوقف کنند، بیشتر از آمریکا است.

این رسانه افزود، این امر نشان می دهد که اروپا به مقادیر زیادی گاز نیاز دارد هر چند که مدعی کاهش داوطلبانه تقاضای این محصول از سال ۲۰۲۲ است. کاهش تقاضا بر اساس گزارش سالانه انرژی این اتحادیه بین اوت ۲۰۲۲ تا مه ۲۰۲۴ به میزان ۱۳۸ میلیون مترمکعب بوده است اما این چیزی نیست که اتحادیه اروپا به آن مباهات کند به ویژه که کسب و کارها به دلیل قیمت های انرژی تعطیل شده اند. با این حال اتحادیه اروپا همچنان سعی می کند نگاه مثبتی به آن داشته باشد و آن را موفقیت خود در کاهش وابستگی این اتحادیه به گاز طبیعی روسیه نشان می دهد.

به نوشته اویل پرایس، تارنمای بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای یافتن منابع جایگزین عرضه از جمله با جمهوری آذربایجان است تا جایگزین گاز روسیه شود.

بلومبرگ توضیح داد: این قرارداد باید شامل توافق سوآپ بین جمهوری آذربایجان و روسیه باشد، زیرا جمهوری آذربایجان ظرفیت صادارت کافی برای جایگزینی منابع موجود را ندارد.

با انتشار این خبر شاخص تی تی اف اندکی کاهش یافت اما این کاهش دوام نیاورد و قیمت ها دوباره افزایش یافتند. دلیل این امر افزایش تقاضای گاز طبیعی در سطح بین المللی، نزدیک بودن فصل زمستان و سرنوشت نامعلوم توافق با جمهوری آذربایجان بوده است.

اویل پرایس نوشت: در صورتی که اتحادیه اروپا جایگزین مناسبی برای گاز روسیه پیدا نکند می تواند زمستان را با ذخیره سازی فقط ۳۰ درصد و حتی قیمت های بالاتر به پایان برساند. در بدترین سناریو، اروپا ممکن است حتی مجبور شود برای روشن نگه داشتن چراغ ها و گرمایش، همه ذخایر خود را خالی کند. کشورهای آسیایی به گاز طبیعی مایع خود نیاز دارند و زمستان به طور معمول فصل خوبی برای استفاده از انرژی باد و خورشید نیست. مشکلات گازی اروپا بسیار با پایان یافتن فاصله دارند.


کلید واژگان
اروپاگازبحران
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی