×
بین الملل
شناسه خبر : 197527
تاریخ انتشار :

جلالی تأکید کرد؛

نقش تعیین‌کننده ایران و روسیه در تحقق برنامه‌های بریکس

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: ایران و روسیه دو کشور مهم عضو بریکس هستند و کیفیت روابط این دو کشور می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در اجرای برنامه‌های مدنظر اعضای بریکس داشته باشد.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه ضمن گفت‌وگو با رسانه‌های ریانووستی و اسپوتنیک نکاتی را در خصوص اهمیت توسعه روابط تهران با مسکو و مزایای حضور در سازمان بریکس بیان کرد. در ادامه مشروح گفت‌وگوی سفیر ایران در روسیه رو از نظر می‌گذرانیم:

تحولات اخیر در روابط سیاسی-اقتصادی و دوجانبه ایران و روسیه را چگونه می بینید؟

روابط جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر دو پایه استوار است، آن دو پایه عبارت است از اول موضوع همسایگی دو کشور و تبعا الزامات آن. دو همسایه باید بتوانند روابط خود را گسترش دهند، ما و روسیه بر اساس سیاست همسایگی، روابط خود را تنظیم می‌کنیم. دوم عبارت است از رویکردهای مشترک دو کشور در عرصه مسائل سیاسی که عمدتا به مقابله و مخالفت با یکجانبه گرایی و مبارزه با  تروریسم باز می گردد و همچنین نوع نگاهی که به مسائل بین المللی و منطقه ای وجود دارد و این موضوع موجب شده است که دو کشور بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند؛ لذا بر این اساس، روابط ما روز به روز در حال ارتقا است و طبعا نزدیکی بین دو کشور روز به روز در حال بیشتر شدن است و ما در حوزه های مختلف در حال گسترش روابط هستیم.

نقش روسیه در میانجیگری و تسهیل روابط تهران با کشورهای اروپایی در خصوص پرونده هسته ای ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

طبعا در وضعیت کنونی نمی‌توان از روسیه انتظار میانجیگری داشت، زیرا روسیه خود به نوعی در جنگ و تقابل با کشورهای اروپایی و ساختار قدرت بین المللی است، لذا ما انتظاری در این مسئله نداریم که روسیه نقش میانجیگری ایفا کند، اما از آنجایی که ما کشوری هستیم که در موضوع هسته ای در چارچوب و قواعد کار می کنیم و تمام برنامه هسته ای ما تحت رصد آژانس بین المللی انرژی هسته ای است و بیشترین گزارشاتی که مبنی بر صحت عملکرد جمهوری اسلامی ایران است، از ناحیه آژانس بین‌المللی انرژی هسته ای مورد تایید قرار گرفته است، لذا ما فکر می‌کنیم که در بحث هسته ای، اگر زیاده خواهی قدرت های بزرگ و نوع رویکردهای غیرحقوقی آنها نباشد، طبعا موضوع هسته ای ما از پیچیدگی برخوردار نیست و می تواند حل شود.

عضویت ایران در بریکس چگونه اهمیت راهبردی این کشور را در منطقه افزایش می دهد؟ ایران از حضور در بریکس، به ویژه در مورد همکاری با روسیه، از چه منافع اقتصادی ای بهره خواهد برد؟

سازمان همکاری های کشورهای عضو بریکس، عملا با گزاره های مبنایی و تحت شرایطی شکل گرفت، و آن شرایط عبارت است از این که بریکس یک نوع اعتراض کشورهای جنوب جهانی است در مقابل ساختار قدرتی که تلاش شد با محوریت آمریکا و دنیای تک قطبی شکل بگیرد، بریکس عملا معترض است به دیکتاتوری در عرصه جهانی و به دنبال تغییر در ساختار قدرت جهانی است. جمهوری اسلامی ایران یکی از پیش قراولان و پیش تازان به وجود آمدن چنین رویکردی در عرصه جهانی است، ما در اصل ساختار قدرت جهانی را عادلانه نمی دانیم و به دنبال ایجاد عدالت در ساختار قدرت جهانی هستیم، به این معنا که کشورها بتوانند در مدیریت جهانی صاحب نقش باشند. در چنین وضعیتی حضور کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران در چنین سازمانی به عمق محتوای این سازمان کمک می کند، از طرفی دیگر سازمان بریکس مجموعه ای است از کشورهایی که بیشترین تولید کننده و مصرف کننده انرژی هستند، از این رو بریکس می تواند بهترین تعامل را میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ایجاد کند. از طرف دیگر به لحاظ جمعیتی، بریکس جمعیت بسیار زیاد دنیا را متشکل می شود. ما فکر میکنیم زمینه های بسیار زیادی برای همکاری میان کشورهای عضو بریکس وجود دارد. اهداف بریکس، اهداف بسیار کلان و بزرگی است، معنای آن این نیست که در کوتاه مدت بریکس می تواند به اهداف خود برسد؛ اما فکر می کنیم که به بخشی از اهداف در کوتاه مدت و بخشی از آن در بلند مدت دست خواهد یافت. طبعا ایران و روسیه دو عضو بسیار مهم بریکس هستند که همکاری های این دو کشور می تواند به تعمیق روابط میان کشورهای بریکس کمک کند.

ایران چه اقداماتی برای بهبود روابط دیپلماتیک خود با کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می دهد؟ چه چالش هایی را در این روند پیش بینی می کنید؟

ما کشورهای جنوب خلیج فارس را کشورهای مسلمان و همسایه خود می دانیم و طبعا به دنبال آن هستیم که بر اساس سیاست گسترش روابط با همسایگان و مسلمان حرکت کنیم. دولت فعلی ما -دولت چهاردهم- هم بر عنصر همسایگی و هم بر عنصر اسلامی بسیار تاکید دارند و ما امیدوار هستیم بتوانیم در این دوران حساس روابط خود را گسترش دهیم، دورانی که صهیونیست ها بیشترین دشمنی را نسبت به کشورهای اسلامی ایفا می کنند و طبیعی است که کشورهای اسلامی باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند. از طرفی دیگر ما می توانیم روابط اقتصادی خود را نیز با کشورهای خلیج فارس افزایش دهیم. اراده جدی دولت ما گسترش و تنظیم روابط با کشورهای همسایه است.

نگرانی‌های امنیتی اولیه ایران در مورد همسایگان خلیج فارس چیست؟

ما از کشورهای همسایه نگرانی ای نداریم، از نفوذ بیگانگان در کشورهای همسایه طبعا نگران هستیم و با روابط خوبی که می توانیم با همسایگان داشته باشیم، می توانیم جلوی نفوذ بیگانگان را بگیریم. حضور بیگانگان در کشورهای ما طبیعی است که می‌تواند به پیچیده شدن روابط بینجامد و اساسا کشورهای غربی به دنبال این هستند که با دخالت در اوضاع داخلی کشورهای منطقه، عمدتا تحولات را به سمت منافع خود پیش ببرند، آن ها به دنبال منافع ملی و منافع کشورهای ما و منافع منطقه ای نیستند، لذا ما فکر می کنیم بهترین وضعیت این است که خودمان باید با یکدیگر همفکری کنیم و اگر هم اختلاف نظرهایی داریم با مکانیسم های داخلی روابط کشورهای منطقه ای آن را حل و فصل کنیم، اینکه اجازه دهیم کشورهای بیگانه در امور ما و یا در روابط ما با کشورهای همسایه دخالت کنند، کار اشتباهی است.

تبادل فرهنگی چه نقشی در تقویت روابط میان ایران و روسیه دارد، آیا اخیراً ابتکارات و طرح هایی در این زمینه صورت گرفته است یا خیر؟

طبعا روابطی می تواند به شکلی پایدار باقی بماند که زیربنای آن براساس فرهنگ در وهله اول و اقتصاد در وهله دوم باشد، اگر روابط بر اساس اقتصاد و به ویژه بر اساس فرهنگ نباشد، روابط سیاسی خیلی پایدار باقی نمی ماند. ما فکر می کنیم روابط فرهنگی خود را با همسایگانمان به ویژه با روسیه باید افزایش دهیم. پیش از تشکیل اتحادیه جماهیر شوروی یعنی انقلاب 1917، ارتباطات فرهنگی خوبی میان کشور ما و روسیه وجود داشت، به دلیل اینکه مردم با یکدیگر روابط خوبی داشتند و روابط، روابط مردمی بود، اما متاسفانه بعد از انقلاب 1917، با تعطیل کردن مساجد و مراکز مربوط به ایرانی ها در کنار تعطیل کردن سایر مراکز دینی، با نگاه هایی که در آن زمان به لحاظ امنیتی وجود داشت عملا ارتباطات مقداری تضعیف شد. ما باید بازگردیم به اینکه ملت هایمان بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند، یکی از راه های خوب ارتباط برقرار کردن، عبارت است از توریسم و سفر به کشورها که به نظرم این روند بین ما و روسیه پیشرفت خوبی داشته است. آقای رئیس جمهور پوتین در ملاقات با رئیس جمهور پزشکیان گفتند که رفت و آمدهای توریستی دو کشور نسبت به سال قبل به 53 درصد افزایش پیدا کرده است. مطلب دیگر، ارتباطات دانشگاهی و تبادل استاد و دانشجو است که در این حوزه هم ارتباطات در حال افزایش است. ما در این حوزه ها در حال همکاری هستیم و امیدواریم که در طول زمان بتوانیم روابط خود را براساس زیرساخت های فرهنگی تنظیم کنیم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی