×
اقتصادی
شناسه خبر : 197420
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/09 ساعت 16:00
251 میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها پرداخت شد

251 میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها پرداخت شد

هیئت اعزامی صندوق نوآوری و شکوفایی به استان فارس با بررسی ظرفیت 62 شرکت دانش‌بنیان این استان با پرداخت 251 میلیارد تومان به این شرکت‌ها موافقت کردند.

نورنیوز- گروه اقتصادی: در آخرین روز از سفر هیئت اعزامی صندوق نوآوری و شکوفایی به استان فارس، مهندس مهدی خالقی؛ مدیر امور مجلس و ذینفعان و مهندس مهرداد خلیلی؛ مدیر تسهیلات و خدمات اهرمی صندوق نوآوری و شکوفایی، اهداف سفر هیئت اعزامی صندوق به استان فارس و مصوبات صورت گرفته برای شرکت‌های دانش‌بنیان این استان را تشریح کردند.

مهندس مهدی خالقی؛ مدیر امور ذینفعان و مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی در ابتدای این نشست با اشاره به هدف سفر هیئت اعزامی صندوق نوآوری به استان فارس بیان کرد: هدف صندوق نوآوری و شکوفایی از سفر‌های استانی انتقال تمرکز از شرکت‌های دانش‌بنیان تهران به استان‌ها است. تلاش صندوق بر این است که بتواند پروسه و فرایند ارزیابی و عقد قرارداد کامل با شرکت‌های دانش‌بنیان استانی را به خود استان و صندوق‌های استانی بسپارد تا شرکت‌ها با سرعت و کیفیت بالاتری ارزیابی، نظارت و پرداختشان انجام شود.

به گفته وی، تامین مالی شرکت‌های نوپا در داخل خود استان‌ها از دیگر اهداف صندوق نوآوری است. در جریان این سفر برای شرکت‌های دانش‌بنیانی که عمدتاً شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا هم هستند و تاکنون از صندوق نوآوری خدمات مالی دریافت نکرده بودند، برنامه ویژه‌ای در نظر داشتیم که اگر به سمت سیستم بانکی می‌رفتند نمی‌توانستند تسهیلات یا منابع مالی دریافت کنند.

مدیر امور ذینفعان و مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام اینکه صندوق نوآوری طی این سفر سه روزه برای 62 شرکت دانش‌بنیان استان فارس مبلغ 251 میلیارد تومان مصوبه صادر کرده است، افزود: کل پروسه دریافت تسهیلات برای 90 درصد شرکت‌ها در داخل خود استان و به همت پارک استان و صندوق پژوهش و فناوری آن انجام می‌شود.

خالقی افزود: نکته قابل توجه در خصوص ظرفیت‌های صندوق پژوهش و فناوری استان‌ها این است که می‌شود چالش‌های استان را به وسیله همین شرکت‌های دانش‌بنیان رفع کنیم.

مدیر امور ذینفعان و مجلس صندوق نوآوری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: در این قانون بند مفصلی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در استان‌ها دیده شد که طبق آن شورای برنامه‌ریزی استان نیاز داشت که رکن اصلی دانش‌بنیانی استان، حتماً در شورا حضور داشته باشد، به همین دلیل رییس پارک علم و فناوری هر استان عضو دائمی شورا شد که حق رای دارد و می‌تواند مسائل حوزه فناوری استان را در شورا حل و فصل کند.

خالقی افزود: طی این قانون استانداران و مسئولان استانی موظف شدند کلیه محصولات مورد نیاز خود را از شرکت‌های دانش‌بنیان استان خریداری کنند تا به توسعه بازار محصول دانش‌بنیان‌ها بیانجامد. در قانون جهش دانش‌بنیان به استاندار‌ان اختیار داده شده است که از اعتبارات عمرانی‌شان تسهیلاتی در قالب کمک‌های فنی اعتباری سرمایه به صندوق‌های پژوهش و فناوری اعطا شود. صندوق نوآوری و شکوفایی امیدوار است با افزایش سرمایه صندوق استان فارس تعاملات با شرکت‌های دانش‌بنیان استان را افزایش دهد.

به گفته وی، صندوق نوآوری و شکوفایی تا 12 برابر هر سرمایه ثبتی صندوق پژوهش و فناوری خدمات مالی برای صندوق مورد نظر تعریف می‌کند که می‌تواند به شرکت‌های دانش‌بنیان خدمات ارائه دهد. این افزایش سرمایه باعث توسعه اقتصاد دانش‌بنیان می‌شود.

مدیر امور مجلس و ذینفعان صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین پیشنهاداتی برای استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌های استان برای کمک به حل چالش‌ها و مشکلات موجود در سطح استان و همچنین گسترش تعامل و همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی و استانداری فارس برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری استان ارائه کرد.

رسالت اصلی صندوق نوآوری؛ ایجاد تعامل میان صندوق‌های پژوهش و فناوری با شرکت‌های دانش‌بنیان

مهندس مهرداد خلیلیغ مدیر تسهیلات و خدمات اهرمی صندوق نوآوری و شکوفایی درباره اهداف مورد نظر سفر هیئت اعزامی صندوق به استان فارس گفت: شرکت‌های دانش‌بنیانی در این استان حضور دارند که تاکنون نتوانسته بودند از خدمات صندوق نوآوری به ویژه خدمات تسهیلاتی استفاده کنند. به همین دلیل همه تلاش ما در این سه روز، ارزیابی مستقیم یکسری از شرکت‌های دانش‌بنیان استان فارس بود.

به گفته وی، رسالت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی این است که شرکت‌های دانش‌بنیان استان فارس را به صندوق پژوهش و فناوری این استان که عامل مالی و قابل اتکایی برای تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان است، متصل و تعاملات میان این دو بازیگر زیست بوم فناوری و نوآوری کشور را ایجاد کند.

خلیلی با اعلام اینکه سعی صندوق نوآوری بر این بوده که با پرداخت تسهیلات تا سقف عدد قابل توجه 8 میلیارد تومان به شرکت‌های دانش‌بنیان، بوروکراسی فرآیند دریافت تسهیلات نسبت به بقیه سیستم‌های مالی مانند بانک‌ها را به حداقل برساند و به صندوق پژوهش و فناوری استان به عنوان یک پناهگاه مالی رجوع کنند، خاطر نشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بدانند که این دریافت تسهیلات، خاتمه کار نیست و امیدوار هستیم که این تعاملات به صورت پیوسته ادامه داشته باشد. از این‌رو هر نیاز و درخواستی که این شرکت‌ها داشتند صندوق نوآوری از هیچ کمکی دریغ نمی‌کند و در کنار این شرکت‌ها ایستاده است.

وی افزود: در این سفر اتفاقات بسیار خوبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک رخ داده است. البته که کمک به شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان هم جزو رسالت صندوق است.

مدیر تسهیلات و خدمات اهرمی درباره پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان استان فارس عنوان کرد: اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان استان فارس در قیاس با استان‌های دیگر در بحث جعاله که به صورت پایلوت هم اجرا می‌شود در حال نگارش قرارداد است. امیدواریم این مصوبات به عنوان هدفی برای شرکت‌های فناور و خلاق تبدیل شود تا با کمک یکسری از تسهیلات بتوانند مسیر دانش‌بنیانی را طی کنند؛ خوشبختانه قرارداد آن آماده است و تا دو روز آینده در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

به گفته خلیلی، تلاش صندوق نوآوری و شکوفایی این است که دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های خلاق و فناور را در مسیر تأمین مالی حمایت کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ نیروهای مسلح ایران به تجاوز جدید آمریکا؛ آژیرهای خطر در عربستان هم به صدا درآمد
هشدار پژوهشگران درباره خطر نشستن طولانی‌مدت
عملیات مقابله به مثل ادامه دارد؛ انهدام چند فروند سوخت‌رسان و جنگنده آمریکایی
آخرین آمار تلفات و مجروحان ارتش تروریستی آمریکا در تجاوز نظامی علیه ایران
خوردن مکرر، سوخت‌وساز بدن را بالا نمی‌برد
وزیر خارجه عراق: با گسترش جنگ در منطقه مخالف هستیم
​​​​​​​مرشایمر: ایرانی‌ها به وضوح پیروز خواهند شد
آیا نوزادان قبل از شنیدن، یاد می‌گیرند؟
آزمایش خونی که می‌تواند خطر آلزایمر را پیش‌بینی کند
سی بی اس نیوز: چند نظامی آمریکایی در حملات ایران در اردن زخمی شده‌اند
چرا مادران تهرانی شیردهی را قطع می‌کنند؟
فعالیت کارکنان روزکار سازمان منطقه ویژه پارس دورکاری شد
نامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل در پی جنایات جنگی آمریکا
وقوع مجدد انفجارهای شدید در اربیل
نانوفناوری؛ ناجی چوب در برابر پوسیدگی و آتش
آمریکا عامل جنایت مدرسه میناب معرفی شد
برقراری پروازهای منظم میان امان و صنعا
شکایت باشگاه مس رفسنجان در دادگاه عالی ورزش (CAS) ثبت شد
درخشش نوجوانان جودوکار ایران با چهار مدال آسیایی
هشدار اندیشکده آمریکایی درباره تأثیر محدود پاتریوت برای کی‌یف
شکست تلخ والیبال ایران مقابل اسلوونی
رضایی: سیاست هم جنگ و هم مذاکره دیگر تمام شده است
زوج سارق طلا دستگیر شدند
انتقال جنگنده‌ها و سوخت‌رسان‌های آمریکایی به منطقه
تایید هدف قرار گرفتن دو موضع در جنوب کویت
عراقچی: اجازه نمی‌دهیم خون بی‌گناهان پایمال شود
موگرینی: توافق با همه خواسته‌های ترامپ نقطه شروع نیست
سازمان ملل: حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی غیرقابل قبول است
ایران و آمریکا به میز مذاکره بازگردند
انفجارهای جدید رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
مهاجرانی: دولت تا پای جان کنار مردم خوزستان است
معاریو: بیش از 100 هزار نفر از اسرائیل مهاجرت کردند
زیدان سرمربی تیم ملی فرانسه می‌شود؟
کشتی متخلف در تنگه هرمز هدف قرار گرفت
نفت ایران به بالای 80 دلار رسید
عارف: پاسخ ایران به تجاوز دشمن پشیمان‌کننده خواهد بود
درگذشت برنده اسکار «پای چپ من» در 83 سالگی
سفیر ایران: حمایت اروپا از جنگ ترامپ امنیت به همراه ندارد
قطر خواستار توقف فوری اقدامات نظامی در منطقه شد
شگفتی مرشایمر از عملکرد ایران مقابل آمریکا
جاده چالوس یکطرفه شد
پاسخ کوبنده مجید مجیدی به ونس معاون ترامپ
بازگشت دزدان دریایی سومالی؛ ربایش نفتکش در نزدیکی سواحل یمن
هشدار یمن به عربستان: «محاصره در برابر محاصره» را اجرا می کنیم
بوشهر در آستانه موج گرمای 50 درجه‌ای
قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا سرمربی تیم ملی می‌ماند
مقصد غیرمنتظره محمد صلاح؛ ستاره لیورپول در مسیر لیگ ترکیه
اختلال شبکه‌های تلویزیونی ناشی از حمله آمریکا به چگنی برطرف شد
قیمت بنزین در آمریکا اوج گرفت
خراسان رضوی در آتش گرما؛ ثبت دمای 45 درجه