×
اجتماعی
شناسه خبر : 196313
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/08 ساعت 18:18
بروز سالانه 150 هزار سکته مغزی در ایران

بیات:

بروز سالانه 150 هزار سکته مغزی در ایران

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: در هر سال 150 هزار نفر در کشور سکته مغزی می‌کنند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: نسرین بیات با اشاره به فرا رسیدن ۲۹ اکتبر، روز جهانی سکته مغزی و اهمیت پیشگیری از بروز آن، گفت: سالانه به طور متوسط، ۱۵۰ هزار مورد از انواع سکته مغزی در کشور اتفاق می‌افتد که شامل سکته‌های مغزی ایسکمیک و سکته‌های مغزی هموراژیک (سکته مغزی ناشی از خونریزی مغزی)، است.

وی افزود: آنچه در مورد سکته‌های مغزی بسیار اهمیت داشته و محور برنامه‌ریزی‌های وزارت بهداشت قرار دارد، مدیریت زمان طلاییِ تشخیص و مداخله درمانی اولیه سکته مغزی است.

علائم هشدار سکته مغزی و زمان طلایی درمان

بیات با تاکید براینکه زمان طلایی درمان سکته مغزی ۳ تا ۶ ساعت اول بروز سکته است، تصریح کرد: آگاهی رسانی به جامعه باید به گونه‌ای باشد که آحاد جامعه علائم هشدار دهنده سکته مغزی را بشناسند و سریع با اورژانس تماس بگیرند؛ معمولاً "زمان طلایی" را از موقعی که فرد دچار علائم سکته شده تا وقتی که اطرافیان با اورژانس تماس می‌گیرند، از دست می‌دهیم.

پذیرش بیماران سکته مغزی در ۱۱۰ مرکز درمانی کشور

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۱۰ مرکز درمانی در کشور قابلیت پذیرش و درمان بیماران کد ۷۲۴ (برنامه ملی مدیریت درمان سکته‌های حاد مغزی) را دارند، عنوان کرد: کد ۷۲۴، شامل خدماتی است که برای بیمار با علائم سکته حاد مغزی، در هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز توسط بیمارستان‌های مجری این برنامه، انجام می‌شود.

توسعه مراکز تخصصی مداخلات عروقی سکته مغزی؛ به زودی

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ مرکز با قابلیت ارائه خدمات تخصصی ۷۲۴ در لایه چهارم خدمات سکته مغزی نیز در سطح کشور داریم که مجهز به دستگاه‌های آنژیوگرافی برای مداخلات عروقی سکته‌های حاد مغزی هستند؛ طی زمان‌بندی صورت گرفته در یکی دو سال آینده تعداد این مراکز به ۲۰ مرکز خواهد رسید.

وی با بیان اینکه میانگین سن بروز سکته‌های مغزی در کشور ۶۵ تا ۷۰ سال است، عنوان کرد: بیمارستان‌های مجری برنامه ۷۲۴ دارای واحدهای SCU هستند که بیماران سکته مغزی در این بخش‌ها بستری شده و خدمات و درمان‌های ویژه‌ای به آنها ارائه می‌شود.

وی درخصوص آمارهای جهانی بروز سکته مغزی، گفت: آمار جهانی بروز سکته مغزی، ۱۳۹ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

وی گفت: تمامی ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی کشور با کد ۷۲۴ آشنا هستند و کد سما (سکته مغزی اورژانس پیش بیمارستانی) نیز جهت مدیریت زمان و درمان بیماران با احتمال سکته مغزی اجرا می‌شود. اورژانس به محض دریافت تماس شهروندان، سریعاً به محل اعزام شده و در کوتاه‌ترین زمان بیمار به نزدیک‌ترین بیمارستان مجری درمان سکته‌های حاد مغزی، منتقل می‌شود.

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: در یک مطالعه‌ای که در کشور انجام شده، میزان مرگ و میر در بیماران سکته مغزی که به مراکز درمانی منتقل شده‌اند، ۱۹.۸ درصد بوده، اما براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه پرونده الکترونیک سلامت، این آمار حدود ۱۲ درصد است.

نحوه برخورد با بیمار دچار سکته مغزی

بیات در خصوص اقدامات اولیه‌ای که اطرافیان بیمار سکته مغزی تا رسیدن آمبولانس باید انجام دهند، توضیح داد: اطرافیان بیمار در ابتدا باید با اورژانس تماس بگیرند. نکته دوم این است که تا زمان رسیدن اورژانس در صورتی که راه تنفسی بیمار بسته است، سعی کنند راه تنفس او را باز کنند. فردی که دچار سکته مغزی شده، ممکن است دچار کاهش سطح هوشیاری شود یا استفراغ کند، بنابراین می‌توان به آرامی بیمار را به یک طرف برگرداند تا به این شکل از برگشت مایع استفراغی به راه هوایی جلوگیری شود.

ارائه خدمات توانبخشی در مراکز مجری کد ۷۲۴

وی درخصوص ارائه خدمات توانبخشی به بیماران سکته مغزی گفت: در برنامه ملی مدیریت درمان سکته‌های حاد مغزی در تمامی بیمارستان‌های مجری، ساختار توانبخشی و ارائه خدمات کامل توانبخشی سکته مغزی مانند کاردرمانی، فیزیوتراپی و گفتاردرمانی تعریف شده است؛ در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ درصد بیماران سکته مغزی در مراکز مجری این برنامه، خدمات توانبخشی را دریافت کردند و درصدد هستیم تا خدمات توانبخشی در تمامی این مراکز تسری پیدا کند و تعدا بیشتری از بیماران این خدمات جامع را دریافت نمایند.

علائم سکته مغزی

وی درخصوص علائم سکته مغزی، گفت: علائم هشدار دهنده بروز سکته مغزی شامل گیجی، سفتی گردن، اشکال در صحبت کردن، عدم درک مطلب دیگران، بی‌حسی صورت و یا دست و پا، دوبینی، تاری دید، نابینایی در یک یا دو چشم، سردرد شدید همراه با حالت تهوع و گیجی، اشکال در راه رفتن، عدم تعادل و تشنج، که ممکن است هر کدام به تنهایی یا در کنار برخی علائم دیگر در یک فرد ظاهر شود و هشدار دهنده وقوع سکته مغزی باشد.

وی با بیان اینکه زمان مهمترین عامل در بهبود بیماران سکته مغزی است، اظهار کرد: سکته مغزی بیماری خاموش است، افراد بدون هیچ علتی تعادل، حافظه، کنترل عضلات و توانایی شناختی خود را به طور موقت از دست می‌دهند که موقت بودن این علائم نشان دهنده گذر از خطر نیست، بلکه فرد باید حالات خود را جدی بگیرد و به مراکز درمانی مراجعه کند.

اجرای برنامه مدیریت سکته مغزی از راه دور؛ به زودی

بنابر اعلام وزارت بهداشت، بیات از اجرای برنامه مدیریت درمان سکته مغزی از راه دور (تله استروک) در آینده‌ای نزدیک در کشور خبر داد و گفت: این برنامه به منظور ارائه خدمت به مناطق دور دست کشور قابل اجراست؛ در این برنامه مراکز بسیار تخصصی در سطح کشور تعیین شده و پزشکان نورولوژیست و سایر متخصصین به صورت آنلاین آماده دریافت اطلاعات بیمار و ارائه خدمت به بیماران در مراکزی که امکانات درمانی و نیروی تخصصی برای درمان سکته مغزی ندارند، هستند؛ به این صورت که معاینات و آزمایشات بیمار با سیستم‌های الکترونیکی به مراکز پیشرفته مخابره و برای بیمار تصمیم گیری شده و اقدامات درمانی برای بیمار یا در همان مرکز انجام می‌شود یا بیمار به نزدیک‌ترین مرکزی که امکانات پیشرفته‌تری برای اقدام درمانی مناسب بیمار دارد، منتقل می‌شود.

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: این برنامه در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پایلوت شده و قرار است برای نقاطی که امکانات تخصصی لازم را برای درمان سکته مغزی ندارند، اجرایی شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
X
آگهی تبلیغاتی