×
اقتصادی
شناسه خبر : 196310
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/08 ساعت 17:58
سالانه 130 میلیون تن غذا در کشور تولید می‌شود

ابراهیم‌زاده موسوی مطرح کرد؛

سالانه 130 میلیون تن غذا در کشور تولید می‌شود

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: جمعیت ایران یک درصد از جمعیت کل جهان را شامل می‌شود و سالانه 130 میلیون تن غذا در کشور تولید می‌شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی پیش از ظهر سه شنبه در آئین افتتاح دهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی که در تالار امام خمینی (ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می‌کنند و در این کشور ۱۳۰ میلیون تن غذا معادل یک و نیم درصد غذای دنیا تولید می‌شود.

وی با اشاره به تولید ۹ میلیارد تن غذا در دنیا و تولید میانگین ۱۸ میلیارد دلار ثروت از این طریق مطرح کرد: بر اساس ارزش گذاری فائو میانگین ارزش مواد غذایی فقط در بخش تولید محصولات زراعی، باغی، دامی و … پنج هزار میلیارد دلار ارزش دارد. مابقی ارزش مربوط به بقیه زنجیره ارزش است که از تولید ۱۳۰ میلیون تن غذا در ایران باید ۲۶۰ میلیارد دلار ثروت کسب شود.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه اما این مقدار ۱۵۰ میلیارد دلار بوده و ۱۱۰ میلیارد دلار منفی است و از دنیا عقب هستیم، مطرح کرد: این آمار نشان می‌دهد که ثروت به بخش کشاورزی برنمی گردد که با وضع نامطلوب موجود از دیدگاه صاحب نظرات بخش‌های مختلف، وضعیت خوبی در بخش کشاورزی نداریم.

ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه ما باید ۳۰۰ میلیون تن غذا تولید کنیم نه ۱۳۰ میلیون تن که این موضوع نشان دهنده مصرف بالای آب در این بخش است، اظهار کرد: باید در حوزه امنیت غذایی ۶۰۰ میلیارد دلار عایدی داشته باشیم. هیچ بخشی نمی‌تواند اینگونه کشور را حمایت کند که بهره برداری پایدار باشد. این عقب افتادگی باید جبران شود و مدیریت زنجیره داشته باشیم.

وی ادامه داد: موضوع دانش و فناوری در تولید و زنجیره بسیار مؤثر هستند اما در توسعه دانش در حلقه‌های نهایی زنجیره ترویج (توسعه دانش)، مدیریت، اقتصاد و کارآفرینی نداریم. در اقتصاد کلان و ملی کشاورزی از صحنه حذف شده و در سیاستگذاری عقب هستیم.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران عنوان کرد: این موضوع در دانشگاه‌ها مانند مابقی حوزه‌های سیاستگذاری کشور به حاشیه برده شده است. باید با استفاده از روش‌های پیشرفته و کارآزموده که در بسیاری از کشورها مورد بهره برداری قرار می‌گیرد، الگوهای مناسب را پیاده سازی و بین بخش‌های علوم انسانی و کشاورزی پیوستگی ایجاد کنیم.

ابراهیم زاده موسوی تصریح کرد: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری استقلال کشور از کشاورزی می‌گذرد و راهی جز گفتمان سازی و نشر دانش نداریم و جهت گیری تحقیقات و آموزش باید حول محور امنیت غذایی پایدار و تاب آور باشد و به این موضوع به صورت ویژه توجه شود؛ حاصل این اندیشه‌ها و گام‌های مؤثر می‌تواند به اقتدار غذایی کشور کمک کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
وقوع دو تصادف مرگبار در زنجان به همراه کشته و مصدوم
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 6 آذر 1404
پوتین بر اهمیت توسعه سامانه‌های پدافند هوایی تاکید کرد
ممنوعیت تردد در جنگل‌های سوادکوه تا بارش‌های پاییزی
هشدار وزارت بهداشت: قرص‌های لاغری عطاری‌ها بی‌خطر نیستند
60 درصد آلودگی هوای تهران از ناوگان حمل و نقل منتشر می‌شود
پیام رئیس‌جمهور به سرمایه‌گذاران: فرصت‌های بی‌نظیر اردبیل در انتظار شماست
بسیج، پیوند قومیت‌ها با ایران را صدچندان کرده است
هنگ‌کنگ در آتش؛ 55 قربانی و 279 مفقودی در حریق مرگبار
زلنسکی شرط تازه‌ای برای گفت‌وگوهای سرزمینی مطرح کرد
صالح حردانی به 100 بازی با پیراهن استقلال رسید
چالش 2 حزب اصلی بر سر پست ریاست جمهوری عراق
تداوم تحرکات نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
پایان پلمب فدراسیون ژیمناستیک؛ تغییر مدیریت و آغاز فعالیت دوباره
پیام رئیس‌جمهور ایران به چین و تاکید بر تقویت همکاری‌های گردشگری و صنایع‌دستی
مدیرعامل کنترل کیفیت هوا: داده‌های سایت‌های خارجی قابل اعتماد نیست
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
ناصر مسعودی خواننده‌ی پیشکسوت گیلان درگذشت
مجری آمریکایی فاکس‌نیوز : نتانیاهو دشمن تمدن غرب است
قطار مرگبار در چین 11 کارگر را زیر گرفت
ایستگاه مترو مریم مقدس شنبه افتتاح می‌شود
نیروی دریایی آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هر تجاوز احتمالی است
تورم در یک قدمی 50 درصدی شدن
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 6 آذر 1404+ جدول
مدرسه تلویزیونی جایگزین آموزش مجازی مدارس می‌شود
زلزله 6.6 ریشتری غرب اندونزی را لرزاند
آمریکا بررسی مهاجرت افغان‌ها را موقتاً متوقف کرد
پیام تبریک شمخانی به مناسبت هفتم آذر: دریا اگر لازم شود، میدان تصمیم خواهد بود
مقامات سوریه پس از تیراندازی درعا را منع تردد شبانه اعمال کردند
تورم سالانه آبان 1404 به 40.4 درصد رسید
کار و زندگی؛ دو عقربه، هزار روایت
شهادت یک مرزبان اهل سنت در حمله تروریستی سراوان
ترامپ از ژاپن خواست اختلاف با چین را تشدید نکند
معاون وزیر بهداشت: ای کاش خودروسازها بساطشان را جمع می‌کردند
ترامپ خواستار بازبینی کامل پناهندگان افغانستانی در آمریکا شد
از کل‌کل خیابانی تا قتل؛ پرونده جنجالی مرگ دختر جوان در شهرری
حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در سلیمانیه+فیلم
اصلاح قیمت بنزین با هدف کنترل تورم و حمایت از معیشت است
نقدی بر طرح اصلاح قانون مهریه
پشت پرده تصمیم دولت استرالیا علیه ایران
قدم‌های کوچک برای حل مشکلات بزرگ
X
آگهی تبلیغاتی