نورنیوز-گروه بینالملل: پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) با اجماع نظر لایحه ممنوعیت فعالیت آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی (آنروا) در اراضی تحت اشغال این رژیم را تصویب کرد. آنروا در سال ۱۹۴۹ برای حمایت از پناهجویان فلسطینی در بسیاری از کشورها تاسیس شد و به ویژه مراکز بهداشتی و مدارس در غزه و کرانه باختری را اداره میکند. این سازمان ستون فقرات توزیع کمکهای بین المللی در نوارغزه محسوب میشود که با کمکهای بشر دوستانه جهانی اداره میشود. با توجه به محاصره 17 ساله غزه و نیز تجاوزات و حملات همه جانبه رژیم صهیونیسیتی به این منطقه، قطعا این اقدام زمینه ساز تشدید نسلکشی فلسطینیها خواهد شد که از آن با عنوان سیاست گرسنهسازی و قحطی برای تسلیم سازی در برابر اشغالگری صهیونیستها یاد میشود.
در کنار پیامدها و ابعاد این جنایت ضد بشری که پیامدهای آن چندان تفاوتی با کشتار با بمبها و سلاح کشتار جمعی ندارد، نوع واکنش کشورهای غربی در قبال این جنایت قابل توجه است. یک مقام آمریکایی که خواست نام وی فاش نشود در گفت وگو با یک رسانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که واشنگتن نسبت به قانون تصویب شده توسط کنست نگران است چرا که اجرای این قانون بیش از ۳ میلیون فلسطینی را تهدید خواهد کرد. همچنین کشورهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا نیز در بیانیه مشترکی اقدام کنست را محکوم کردند.کییر استارمر نخست وزیر انگلیس نیز با صدور بیانیهای مدعی شد که برنامههای این نهاد بینالمللی برای ارائه کمکهای بشردوستانه در غزه و فلسطین ضروری است. فرانسه و آلمان نیز از این اقدام کنست ابراز نگرانی کردهاند. وزیر خارجه استرالیا نیز که کشورش همواره مجری دیدگاه انگلیس در حمایت از رژیم صهیونیستی بوده است گفت: ما به شدت با تصمیم ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی مخالف هستیم.
این رویکرد از سوی کشورهای غربی و برخی متحدان آنها با ادعاهای بشر دوستانه و ابراز نگرانیها و البته واگذاری امور به رژیم صهیونیستی برای نظارت بر ادامه کار آنروا در حالی صورت گرفته است که در عملکرد رفتاری غرب چند نکته قابل توجه است.
نخست آنکه آنچه امروز در غزه جریان دارد فاجعهای است که نه یک روزه و نه طی یک سال اخیر بلکه ۷۵ سال است که بر فلسطین جاری است و رژیم صهیونیستی هر روز از گرسنگی و ابتداییترین حقوق انسانی برای سلطه بر فلسطینیها و کوچ اجباری و مرگ دسته جمعی آنها استفاده میکند در حالی که در این سالها غرب همواره سکوت کرده و به حمایت از این رژیم پرداخته است. ۱۷ سال از محاصره اقتصادی غزه میگذرد و غرب هیچ اقدامی برای پایان آن صورت نداده است و حتی از تجاوز ارتش صهیونیستی به کشتی امدادرسانی مرمره( ۲۰۰۹) حمایت کرد. در طول یک سال گذشته نیز غرب در کنار ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی از ارسال کمکهای انسانی به غزه جلوگیری کرده چنانکه حتی محمولههای هوایی پرتاب شده توسط آمریکا به دست صهیونیستها رسیده و اسکله ادعایی آمریکا نیز در نهایت بدون هیچ کارکردی جمع آوری شد.
بر این اساس میتوان گفت که اشک تمساح غرب برای آنروا یک دروغ و فریب برای افکار عمومی و راحت کرد وجدان سیاستمداران غربی از مشارکت در نسل کشی فلسطینیهاست و در عمل آنها ۷۵ سال است که در این جنایت سهیم هستند.
دوم آنکه مصوبه اخیر صهیونیستها چندی پیش به صورت خبری منتشر شده بود چنانکه تقریبا یک ماه پیش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل درباره تبعات فاجعه آمیز پیش نویس قانونی که مانع فعالیتهای آنروا میشود، در نامهای هشدار داده است. این هشدارها در حالی مطرح شده که غربیها هیچ اقدامی برای جلوگیری از طرح صهیونیستها صورت ندادهاند و حتی با درخواست جهانی برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی نیز مخالفت و بر حمایت قاطع از آن تاکید کردند. به عبارتی دقیقتر غربیها با سکوت چند هفتهای خویش و چند ماهه در برابر ادعا صهیونیستها که آنروا را سازمانی تروریستی معرفی کرده بود، رسما چراغ سبز برای چنین مصوبهای را صادر کردهاند.
سوم آنکه غربیها نه تنها در برابر جنایات صهیونیستها و ابعاد نظامی و اقتصادی نسل کشی فلسطینیها و اخیرا لبنانیها سکوت و همراهی کردهاند بلکه در رویکردی جنایتکارانه به موضع گیری تقابلی با کشورهایی پرداختهاند که در برابر جنایات صهیونیستی صدای فریاد حمایت از فلسطین سر دادهاند.
این رویکرد حمایتی غرب که از پیامدهای آن زمینهسازی برای گستاخی و اعتماد به نفس خشونت بار در این رژیم شده است را در مواضع حمایتی این کشورها از تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم ایران میتوان مشاهده کرد چنانکه خانم سابرینا سینگ معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا ادعا کرد: «ما از ایران می خواهیم که پاسخی ندهد.» «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیزمدعی شد: «اسرائیل حق داشت به آن حمله پاسخ دهد. ما از حق آنها برای این کار حمایت کردیم. اگر ایران به هر شکلی پاسخ دهد، ما به دفاع از اسرائیل ادامه خواهیم داد.»
همچنین لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد: «ایالات متحده آمریکا در حمله اسرائیل به ایران مشارکت نداشته است و از ایران میخواهیم که حملات خود به اسرائیل را متوقف کند».از سوی دیگر «باربارا وود وارد» سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز مدعی شد:« ایران نباید به حملات اسرائیل پاسخ دهد». نیکلاس دی ریویر سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد نیز گفت:« امنیت اسرائیل باید حفظ شود و ما (پاریس) به امنیت آن متعهد هستیم».این حمایتها از تجاوزگری رژیم صهیونیستی تا به آنجا پیش رفته است که رسانههای غربی کاهش قیمت بهای نفت را به این تجاوزگری نسبت دادهاند و از سویی نیز با استناد به ادعاهایی همچون موسسه مطالعات جنگ (ISW) آمریکا مدعی شدهاند که این تجاوز ممکن است توانایی ایران در ساخت موشک تضعیف شده و بر ارسال این موشکها به روسیه که علیه اوکراین میجنگد تاثیر گذاشته باشد.
نقش حمایتی غرب در جنایات صهیونیستها که آگاهی و همراهی آنها با اقدام علیه آنروا را نشان میدهد زمانی آشکارتر میشود که نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی با اشاره به اقدام تجاوزگرایانه علیه ایران، از آمریکا بابت همکاری مستمر در این زمینه تشکر کرد.همچنین پنتاگون اعلام کرد که در حین حمله رژیم صهیونیستی به ایران، با این رژیم در ارتباط بوده است.
وقاحت و ریاکاری غرب در برابر جنایات رژیم صهیونیستی چنان است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر در حالی برای اولین بار رسما مسئولیت ترور شهید اسماعیل هنیه رئیس سابق دفتر سیاسی حماس در تهران را بر عهده گرفت هیچ واکنشی به آن نشان نداده و حتی از آن استقبال کردند چنانکه در رویکردی جنایت آمیز ترور سیدحسن نصرالله دبیر کل حزبالله و فرماندهان مقاومت را جشن گرفته و زمینهساز تحقق اهداف خود در منطقه عنوان کردند.
مجموع این رفتارهای کشورهای غربی در کنار حمایتهای گسترده از جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، لبنان و... و اصرار بر حمایت از این رژیم نشان میدهد که مخالفت کشورهای غربی در قبال رفتار صهیونیستها علیه آنروا صرفا یک ادعا و ژست تبلیغاتی و فریب افکار عمومی بدون هیچ پشتوانه عملی است. این کشورها نه تنها مخالفتی با استمرار جنایات این رژیم ندارند بلکه رسما در این نسلکشیها مشارکت مستقیم دارند و خود متهمانی هستند که باید مجازات شوند.
نکته مهم آنکه اقدام کنست علیه آنروا هر چند در ظاهر نشانه قدرت این رژیم عنوان و غربیها نیز با ادعای مستقل بودن تصمیمات تل آویو از آن حمایت عملی کردهاند اما حقیقت آن است که رژیم صهیونیستی و حامیانش هر زمان در میدان با شکست مواجه شدهاند به عقده گشایی و انتقامگیری از غیر نظامیان روی آوردهاند و اکنون نیز اقدام علیه آنروا برای کشتار فلسطینیها با گرسنگی و تشنگی را در پیش گرفتهاند. در جبالیا در برابر مقاومت غزه با شکست مواجه شده و شهادت سنوار روحیه جدیدی در وجود مقاومت ایجاد کرده است و در لبنان نیز حزبالله تمام رویاهای صهیونیستها را به باد داده و تجاوز پر سروصدای رژیم صهیونیستی به حریم ایران نیز با اقتدار پدافند هوایی به بومرنگ بحران بیشتر برای این رژیم مبدل گردید در حالی که تاکید تهران بر برهم زدن اشتباه محاسباتی دشمن و تفهیم قدرت، توانایی، ابتکار و ارده ملت ایران به صهیونیستها، موازنه قدرت جدیدی را در منطقه و جهان به همراه داشته است که میتواند زمینهساز وعده صادق۳ و فروپاشی توهمات امنیت ساز همچون سامانه تاد باشد
نورنیوز