×
بین الملل
شناسه خبر : 196225
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/08 ساعت 10:03

عبدالرضا فرجی‌راد*

مذاکرات آتش‌بس و خواست اسرائیل

بعد از بالاگرفتن تنش در منطقه، کشورهای درگیر در جنگ و برخی کشورها تلاش دارند مقدمات برقراری آتش‌بس در منطقه را فراهم آورند. مقامات امنیتی آمریکا و اسرائیل و قطر در دوحه جمع شده و در این زمینه به مذاکره پرداخته‌اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: بعد از بالاگرفتن تنش در منطقه، کشورهای درگیر در جنگ و برخی کشورها تلاش دارند مقدمات برقراری آتش‌بس در منطقه را فراهم آورند. مقامات امنیتی آمریکا و اسرائیل و قطر در دوحه جمع شده و در این زمینه به مذاکره پرداخته‌اند.

به نظر می‌رسد طرفین در تلاشند که مقدماتی را برای طرح آتش‌بس فراهم کنند و این مورد را با توجه به اینکه حماس آن را پذیرفته به نخست وزیر اسرائیل هم بقبولانند.

آنها به دنبال آن هستند که آتش‌بس در مدت کوتاهی را اجرایی کنند تا این مورد از منظر روانی مقدمه‌ای برای آتش‌بس‌های طولانی‌تر باشد و به تدریج اسیران دو طرف درگیر در جنگ نیز آزاد شوند اما چون نتانیاهو سیاست‌های مخرب خود را در غزه دنبال می‌کند و ترسی از رفتار غیر انسانی و غیر اصولی ندارد و روزانه تعدادی از شهروندان این باریکه را از بین می‌برد، پذیرش آتش‌بس و موافقت در این زمینه برای او دشوار است.

 اما نتانیاهو چون زیر فشار داخلی است تا جنگ را به اتمام برساند و آمریکا نیز بر فشارهای خود افزوده که قبل از انتخابات به آتش‌بس در غزه برسد تا از آن به نفع نامزد دموکرات‌ها استفاده کند، حداقل به نظر می‌رسد برای چند روز هم شده این آتش‌بس منعقد شود و بعید نیست پذیرفته شود.

البته بعید به نظر می‌رسد که اسرائیل نیروهای نظامی خود را از غزه خارج کند چرا که برنامه بلندمدتی برای غزه داشته و قصد دارد اعضای حماس را در غزه از میان بردارد و بعید است که موافقت کند که دولتی فلسطینی حتی با مدیریت محمود عباس در غزه شکل بگیرد. نتانیاهو این آمادگی را ندارد که نیروهای خارجی، چه نیروهای عربی چه نیروهای غربی و ناتو در غزه مستقر شوند. چرا که او قصد دارد که اهالی غزه را برای سال‌ها تحت فشار قرار دهد تا به تدریج از آن خارج شده و مهاجرت کنند و کم‌کم اقدام به شهرک سازی در غزه کند و یهودیان افراطی را در غزه حاکم کند چند روز گذشته نیز تعدادی از این دسته از یهودی‌ها وارد غزه شده و به دنبال آن هستند که بررسی کرده که آیا می‌توانند در این باریکه شهرک بسازند یا خیر اما دولت اسرائیل تا این لحطه هنوز تصمیمی در این ارتباط اتخاذ نکرده است.

 مساله دیگری که بر اساس آن بعید است نتانیاهو غزه را خالی کند این است که میدان نفتی و گازی در ساحل غزه وجود دارد که وی چشم طمع به این میدان‌های انرژی دوخته است. از این رو بعید است که نتانیاهو غزه را خالی کرده و به خواست حماس که آتش‌بس دائمی و خروج نیروهای اسرائیل از غزه است تن دهد و غزه به کلاف پیچیده‌ای تبدیل شده که بعد از انتخابات آمریکا مسائلش به صورت پیچیده‌تر مطرح خواهد شد و هزینه‌های بیشتری به مردم آن تحمیل می‌شود.

*استاد ژئوپلیتیک


آرمان ملی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پلیس راهور اعلام کرد: تغییر قانون؛ کلید صدور گواهینامه بانوان
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا می دهد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو منتقل شد
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
دهک‌بندی اشتباه وزارت کار؛ کارگران قربانی تراکنش‌های کارفرمایان
انفجار گاز در سرآسیاب ملارد 14 مصدوم داشت
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
خواهران منصوریان و دریایی طلایی شدند
تغییرات ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه کنکور 1404 منتشر شد+ جزئیات
شکست تحریم‌های آمریکایی
مداردیپلماسی | شانگهای نماد دیپلماسی متوازن ایران در دوران پساجنگ
رسانه عبری خبر داد؛ امارات تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرد
برگزاری دادگاه 4 متهم شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
قالیباف: شیوه فعلی اجرای کالابرگ کارایی خود را از دست داده است
دیپلماسی به شرط حفظ حق حاکمیت ملی
رزمایش بریکس؛ مهندسی قدرت و صلح دریایی
آب و هوای امروز یکشنبه 16 شهریور +هواشناسی استان‌ها
آژانس فضایی ناسا تصویری از غروب ساردینیا را به مناسبت ماه‌گرفتگی پیش رو منتشر کرد
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
X
آگهی تبلیغاتی