×
بین الملل
شناسه خبر : 196211
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/08 ساعت 08:02
ایروانی:پاسخ ما طبق حقوق بین‌الملل خواهد بود

ایروانی:پاسخ ما طبق حقوق بین‌الملل خواهد بود

سفیر و نماینده دائم ایران در نشست شورای امنیت با بیان اینکه حق ذاتی خود را برای پاسخگویی در زمان مقتضی به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی، محفوظ می‌داریم، گفت: پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با حقوق بین‌الملل خواهد بود.
نورنیوز - گروه بین‌الملل: امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران دوشنبه شب هفتم آبان‌ماه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه ایران از الجزایر، چین و روسیه به‌خاطر حمایت از برگزاری این جلسه قدردانی کرد.وی همچنین از اعضای این شورا که تجاوزات رژیم اسرائیل را محکوم کرده و همدردی و همبستگی خود را با مردم و دولت ایران اعلام کردند، قدردانی کر‌د. نماینده ایران ادامه داد: این جلسه به‌موقع و ضروری است تا به اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، که نقض فاحش حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است، رسیدگی شود.ایروانی افزود: همان‌طور که در نامه وزیر امور خارجه ایران به رئیس شورا و دبیرکل مطرح شد، رژیم جنایت‌کار اسرائیل با ارتکاب اقدام تجاوزکارانه عمدی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ایران، به طور آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد را نقض کرده است.
وی ادامه داد: در ساعات اولیه صبح روز شنبه، ۲۶ اکتبر، جنگنده‌های رژیم اسرائیل موشک‌های دوربرد و هوا پرتاب را از حدود ۱۰۰ کیلومتری خارج از مرزهای ایران و با استفاده از حریم هوایی که توسط نیروهای نظامی آمریکا در عراق فراهم شده بود، شلیک کردند. این موشک‌ها چندین رادار دفاع مرزی ایران را در استان‌های ایلام، خوزستان و تهران و همچنین سایت‌های نظامی هدف قرار دادند.پدافند هوایی ایران به‌سرعت عمل کرده و اکثر موشک‌ها را رهگیری و از وارد آمدن خسارات عمده جلوگیری کرد. با این حال، چهار افسر نظامی ایرانی به همراه یک غیرنظامی در حین دفاع قهرمانانه از میهن خود به شهادت رسیدند.هم‌زمان با تجاوز رژیم اسرائیل، ۱۰ مأمور انتظامی ایران به دست گروه تروریستی و تحت حمایت خارجیِ جیش‌العدل در استان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند.نماینده ایران گفت: تجاوزات رژیم اسرائیل علیه ایران آشکار و مکرر است. این حمله تهاجمی بخشی از الگوی گسترده‌تر و مستمر تجاوز و مصونیت بی‌حدی است که رژیم اسرائیل برای بی‌ثبات کردن منطقه ادامه می‌دهد، به‌ویژه از طریق تجاوزات مداوم، پاک‌سازی قومی و جنایات جنگی علیه مردم فلسطین و لبنان.ما تجاوزات رژیم اسرائیل را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم. ایروانی افزود: اقدامات خصمانه رژیم اسرائیل نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است، به‌ویژه اصل حاکمیت و تمامیت ارضی و ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور علیه حاکمیت کشورها. این اصول صرفاً ایده‌های انتزاعی نیستند؛ بلکه پایه‌های اساسی هستند که صلح و ثبات بین‌المللی بر آن‌ها استوار است.
نماینده ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه، حمایت بی‌قیدوشرط ایالات متحده از رژیم اسرائیل، همراه با مانع‌تراشی آن در انجام وظایف شورای امنیت به‌عنوان یکی از اعضای دائم، این رژیم را وقیح‌تر کرده تا به جنایات و تجاوزات خود در غزه و لبنان، و اکنون علیه ایران، ادامه دهد و به طور جدی صلح و امنیت منطقه‌ای را تضعیف کند.ایروانی گفت: منشور سازمان ملل این شورا را موظف کرده اقدامات قاطعی برای بازگرداندن صلح و امنیت بین‌المللی انجام دهد. تحت فصل هفتم، شورا اختیار و وظیفه دارد تا به طور قوی به تهدیدات علیه صلح جهانی و اقدامات تجاوزکارانه واکنش نشان دهد. این مسئولیت بیش از کلمات یا توصیه‌ها، نیازمند اقدام قاطع و مصمم است.وی افزود: تخلفات مستمر و نظام‌مند رژیم اسرائیل از حقوق بین‌الملل، تجاوز آن به ایران و جنایات مستمر آن در فلسطین و لبنان و همچنین در سوریه و یمن، تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت بین‌المللی است و نیازمند محکومیت صریح و اقدام قاطع از سوی این شورا است. نادیده گرفتن این تخلفات، اعتبار شورا و تعهد آن به اصول اساسی منشور سازمان ملل را تضعیف می‌کند.
نماینده ایران ادامه داد: با وجود نقض‌های آشکار رژیم اسرائیل، امروز بار دیگر شاهد استانداردهای دوگانه‌ای هستیم که توسط برخی اعضای شورای امنیت، از جمله ایالات متحده، به نمایش گذاشته می‌شود. این کشورها از محکوم کردن اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل که مستقیماً در نقض منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل قرار دارد، خودداری کرده و به‌جای آن، این تخلفات و جنایات را با نام «دفاع از خود» توجیه می‌کنند، خواه این اقدامات علیه ایران باشد یا علیه مردم فلسطین و لبنان که تحت خشونت و سرکوب نظام‌مند رژیم اسرائیل رنج می‌برند.ایروانی اضافه کرد: این استانداردهای دوگانه برای جامعه بین‌المللی آشکار است. ادعاهای آن‌ها درباره صلح و ثبات، سخنانی تهی از معنا است، هنگامی که بیش از یک سال است به رژیم اسرائیل حمایت‌های کامل سیاسی، مالی، لجستیکی و تسلیحاتی ارائه کرده‌اند و آن را در ادامه جنایات، اعمال نسل‌کشی و جنایات جنگی علیه فلسطینیان و اکنون علیه مردم لبنان، وقیح‌تر کرده‌اند.
وی ادامه داد: جامعه بین‌المللی نمی‌تواند و نباید در برابر چنین تخلفاتی سکوت کند. هزینه این سکوت در فلسطین و لبنان مشهود است، جایی که مصونیت رژیم اسرائیل چرخه‌ای از خشونت و بی‌ثباتی در سراسر منطقه را پایدار می‌سازد. ما از شورا می‌خواهیم که اقدامات رژیم اسرائیل را به طور قاطعانه محکوم و آن را برای نقض‌های مکرر و نظام‌مند حقوق بین‌الملل و برای آنچه که واقعاً هست: کارزار تجاوزات و جنایات فجیع محاسبه‌شده و مداوم که نه تنها منطقه را بی‌ثبات می‌کند، بلکه امنیت جهانی را به‌شدت تهدید می‌سازد، پاسخگو کند.این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: مردم ایران، فلسطین و لبنان و در واقع، کل جامعه بین‌المللی از این شورا انتظار دارند که عدالت را برپا دارد، از اصول سازمان ملل پاسداری کند و اطمینان حاصل کند که حاکمیت قانون پیروز می‌شود.وی افزود: ما از تمامی کشورها، به‌ویژه کشورهای منطقه، می‌خواهیم که مسئولیت‌های فردی و جمعی خود را در حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای درک کنند. از کشورهای صلح‌دوست، چه در منطقه و چه فراتر از آن، که تجاوزات رژیم اسرائیل را محکوم کرده و به اهمیت این اقدامات و تهدیداتی که برای همگان به همراه دارد پی برده‌اند، قدردانی می‌کنیم.
نماینده ایران گفت: مسئولیت این تشدید تنش به طور کامل بر عهده رژیم اسرائیل و به‌ویژه بر دوش کسانی است که آن را حمایت می‌کنند، در رأس آنان ایالات متحده که به‌عنوان حامی اصلی و پایدار رژیم اسرائیل در ارتکاب این جنایات فجیع عمل می‌کند و این نهاد معتبر را از انجام وظایف اصلی خود بازمی‌دارد.وی افزود: ایفای نقش ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل از طریق ارائه تخصص فنی و سیستم‌های پیشرفته نظامی به این رژیم، صهیونیست‌ها را بیشتر تحریک و وقیح کرده تا حملات تجاوزکارانه خود را علیه ایران انجام دهد؛ بنابراین، دولت ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل «شریک جرم» است و عواقب آن را نیز متحمل خواهد شد.ایروانی بیان کرد: علاوه بر این، ایالات متحده پیش از این نیز در جنایات جنگی و کارزار نسل‌کشی جاری این رژیم علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه و لبنان شریک جرم بوده است. اکثر بمب‌هایی که رژیم اسرائیل بر سر غزه و لبنان می‌ریزد، ساخت آمریکا هستند.
وی در پایان عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره دیپلماسی را به‌عنوان مسیر حل چالش‌های منطقه‌ای و تقویت صلح و ثبات دنبال کرده است. با این حال، به‌عنوان یک کشور دارای حاکمیت، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود را برای پاسخگویی در زمان مقتضی به این اقدام تجاوزکارانه، که طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل مورد تأیید است، محفوظ می‌دارد. پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با حقوق بین‌الملل خواهد بود.

با وجود نقض‌های آشکار رژیم اسرائیل، امروز بار دیگر شاهد استانداردهای دوگانه‌ای هستیم که توسط برخی اعضای شورای امنیت، از جمله ایالات متحده، به نمایش گذاشته می‌شود. این کشورها از محکوم کردن اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل که مستقیماً در نقض منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل قرار دارد، خودداری کرده و به‌جای آن، این تخلفات و جنایات را با نام «دفاع از خود» توجیه می‌کنند، خواه این اقدامات علیه ایران باشد یا علیه مردم فلسطین و لبنان که تحت خشونت و سرکوب نظام‌مند رژیم اسرائیل رنج می‌برند.

این استانداردهای دوگانه برای جامعه بین‌المللی آشکار است. ادعاهای آن‌ها درباره صلح و ثبات، سخنانی تهی از معنا است، هنگامی که بیش از یک سال است به رژیم اسرائیل حمایت‌های کامل سیاسی، مالی، لجستیکی و تسلیحاتی ارائه کرده‌اند و آن را در ادامه جنایات، اعمال نسل‌کشی و جنایات جنگی علیه فلسطینیان، و اکنون علیه مردم لبنان، وقیح‌تر کرده‌اند.

خانم رئیس،

جامعه بین‌المللی نمی‌تواند و نباید در برابر چنین تخلفات سکوت کند. هزینه این سکوت در فلسطین و لبنان مشهود است، جایی که مصونیت رژیم اسرائیل چرخه‌ای از خشونت و بی‌ثباتی در سراسر منطقه را پایدار می‌سازد.

ما از شورا می‌خواهیم که اقدامات رژیم اسرائیل را به‌طور قاطعانه محکوم و آن را برای نقض‌های مکرر و نظام‌مند حقوق بین‌الملل و برای آنچه که واقعاً هست: کارزار تجاوزات و جنایات فجیع محاسبه‌شده و مداوم که نه تنها منطقه را بی‌ثبات می‌کند، بلکه امنیت جهانی را به‌شدت تهدید می‌سازد، پاسخگو نماید.

مردم ایران، فلسطین و لبنان و در واقع، کل جامعه بین‌المللی—از این شورا انتظار دارند که عدالت را برپا دارد، از اصول سازمان ملل پاسداری کند و اطمینان حاصل نماید که حاکمیت قانون پیروز می‌شود.

ما از تمامی کشورها، به‌ویژه کشورهای منطقه، می‌خواهیم که مسئولیت‌های فردی و جمعی خود را در حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای درک کنند. از کشورهای صلح‌دوست، چه در منطقه و چه فراتر از آن، که تجاوزات رژیم اسرائیل را محکوم کرده و به اهمیت این اقدامات و تهدیداتی که برای همگان به همراه دارد پی برده‌اند، قدردانی می‌کنیم.

مسئولیت این تشدید خطرناک به‌طور کامل بر عهده رژیم اسرائیل و به‌ویژه بر دوش کسانی است که آن را حمایت می‌کنند—در رأس آنان ایالات متحده که به‌عنوان حامی اصلی و پایدار رژیم اسرائیل در ارتکاب این جنایات فجیع عمل می‌کند و این نهاد معتبر را از انجام وظایف اصلی خود بازمی‌دارد.

ایفای نقش ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل از طریق ارائه تخصص فنی و سیستم‌های پیشرفته نظامی به این رژیم، صهیونیست‌ها را بیشتر تحریک و وقیح کرده تا حملات تجاوزکارانه خود را علیه ایران انجام دهد. بنابراین، دولت ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل «شریک جرم» است و عواقب آن را نیز متحمل خواهد شد.

علاوه بر این، ایالات متحده پیش از این نیز در جنایات جنگی و کارزار نسل‌کشی جاری این رژیم علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه و لبنان شریک جرم بوده است. اکثر بمب‌هایی که رژیم اسرائیل بر سر غزه و لبنان می‌ریزد، ساخت آمریکا هستند.

در پایان، خانم رئیس،

جمهوری اسلامی ایران همواره دیپلماسی را به‌عنوان مسیر حل چالش‌های منطقه‌ای و تقویت صلح و ثبات دنبال کرده است. با این حال، به‌عنوان یک کشور دارای حاکمیت، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود را برای پاسخگویی در زمان مقتضی به این اقدام تجاوزکارانه، که طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل مورد تأیید است، محفوظ می‌دارد. پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با حقوق بین‌الملل خواهد بود.

سپاسگزارم.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز
آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری و فولاد
کرملین مدعی است اطلاعاتی با ایران به اشتراک نگذاشته‌ است
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
تکذیب عبور کشتی نفتی با اسکورت آمریکا
نورنما | ادای احترام مردم برلین مقابل سفارت ایران
رهبر اقلیت سنا: ترامپ یک دروغگوست
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است
واشنگتن به دنبال طرح صلح سه‌جانبه میان لبنان، سوریه و اسرائیل
درگیری ایران جهانی می‌شود
تا زمان شکست ترامپ، ایران به مبارزه ادامه می‌دهد
هزینه مراکز روزانه، نگهداری فرزندان بهزیستی واریز شد
سردار شکارچی: آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند