×
اقتصادی
شناسه خبر : 196032
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/06 ساعت 23:50
نخستین تکه از نقشه کیهانی جدید منتشر شد

با استفاده از داده‌های تلسکوپ «اقلیدس»؛

نخستین تکه از نقشه کیهانی جدید منتشر شد

سازمان فضایی اروپا با بررسی اطلاعات ارسالی از تلسکوپ اقلیدس اولین تکه از نقشه کیهانی جدید را منتشر کرد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: ابزارهای علمی جدید در حال تولید داده‌های جدیدی هستند که می‌توانند نحوه نگاه دانشمندان به کیهان را تغییر شکل دهند. یک مثال عمده در این زمینه تلسکوپ «اقلیدس» (Euclid) سازمان فضایی اروپا است که یک تلسکوپ زاویه‌باز است که در سال ۲۰۲۳ آغاز به کار کرد و هدف آن کمک به حل معمای ماده تاریک و انرژی تاریک است.

تلسکوپ اقلیدس هفته گذشته اولین قطعه از یک نقشه کیهانی - در بردارنده حدود ۱۰۰ میلیون ستاره و کهکشان - را ارائه داد که تهیه آن شش سال زمان می‌برد. این مشاهدات شگفت‌آور سه‌بعدی ممکن است به کمک دانشمندان بیایند تا مشاهده کنند که ماده تاریک چگونه در طول کهکشان‌ها نور را منحرف و فضا را خم می‌کند.

در همین حال، بر فراز یک کوه در شمال کشور شیلی، محققان بنیاد ملی علوم آمریکا و دانشگاه استنفورد در تدارک روشن کردن بزرگترین دوربین دیجیتال جهان در داخل «رصدخانه ورا سی. روبین» هستند.

نقشه+کیهانی+جدید
کشف شهرهای مدفون قرون وسطایی در ازبکستان

شبکه خبری سی ان ان، همچنین خبر داد در کوه‌های کشور ازبکستان نیز یک تیم تحقیقاتی از لیزرهای متصل به یک ربات پرنده برای کشف دو شهر مدفون و گم‌شده از قرن‌ها پیش استفاده کردند. این دانشمندان گفتند برای اولین بار نقشه این شهرهای فراموش‌شده قرون وسطایی واقع در گذرگاه مسیر باستانی جاده ابریشم را با استفاده از یک پهپاد مجهز به تجهیزات ردیابی نور، تهیه کرده‌اند.

یافته‌های جدید درباره «مرد چاهی» با روش‌های علمی

محققان از مدت ها پیش یک داستان ۸۰۰ ساله درباره یک مُرده در چاه در کشور نروژ می‌دانسته‌اند. انداختن این جسد به چاه ظاهرا تلاشی برای مسموم کردن آب در جریان یک حمله نظامی بوده است. اکنون تحلیل «دی ان ای» به دانشمندان اجازه داده این داستان را در پیوند افسانه و تاریخ با علم و فناوری بازگو کنند.

محققان در ابتدا استخوان‌های «مرد چاهی» را نزدیک یک قلعه در سال ۱۹۳۸ کشف کردند اما اکنون یک تیم تحقیقاتی با استفاده از فناوری توالی ژن موفق شده است که جزییات تازه‌ای درباره این مرد به دست آورد.

موجودات+عجیب
مخلوقات خارق‌العاده

تحقیقات جدید حاکی است که حداقل دو گونه کرم شب‌تاب در دوران تاریخی مزوزوییک در آسمان شب درخشش داشته‌اند. این به آن معناست که دایناسورها ممکن است نورهای ملایم تابیده شده توسط این حشرات را در غروب‌گاهان مشاهده کرده باشند.

بر اساس تحلیل گذشته درباره اولین گونه کرم شب‌تاب شناسایی شده از آن دوران که در سال ۲۰۱۵ اعلام شد، یک تیم از محققان درباره یک گونه دیگر کرم شب‌تاب ۹۹ میلیون ساله تحقیق کرده است. این گونه که در شمال میانمار در سال ۲۰۱۶ پیدا شده است ممکن است به محققان کمک کند تا بهتر درک کنند کرم‌های شب‌تاب چگونه تکامل پیدا کردند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بهترین زمان و بهترین ورزش در هوای آلوده
سکوت عجیب فیفا در قبال تحریم قرعه‌کشی جام جهانی از سوی ایران
تردد خودروهای هیبریدی در طرح زوج و فرد آزاد است
سهم تاکسی‌های اینترنتی در آلودگی هوای پایتخت
نمایش فیلم‌های کوتاه جشنواره جهانی فیلم فجر به سانس فوق‌العاده رسید
خشونت ساختاری آمریکا و بحران امنیت
مبعلی سرمربی الفتح امارات شد
189 نقطه حادثه خیز در پایتخت رفع خطر شد
زمان دقیق واریز مرحله پنجم کالابرگ اعلام شد
توقیف لنج حامل 80 هزار لیتر سوخت قاچاق در کیش
پیشنهاد «معامله» نتانیاهو برای دریافت عفو
جزئیات جدید واریز وام بازنشستگان تأمین‌اجتماعی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 10 آذر 1404+ جدول
وضعیت قرمز هوای تهران برای دهمین روز متوالی
هشدار امنیتی تازه دریافت نکردیم/ آماده مقابله با هر سناریوی بحران‌ساز رژیم صهیونیستی هستیم
تکذیب یک نقل قول از کمال خرازی
اراک میزبان دربی 106 با حضور تماشاگران زن
دوفوریتی | حرص خوردن از شبکه‌ای که اسمش«شاد» است
ماجرای پرواز جنگنده‌ها بر فراز اربیل عراق چه بود؟
پرونده ناپدید شدن دختر نوجوان با اعترافات متهم بسته شد
هشدار بارش‌های سنگین و افت دما در نیمی از کشور
ممنوع‌شدن گوشی اندرویدی برای افسران صهیونیست
جنگ روانی ترامپ علیه مادورو
واکسنHPV به سبد واکسیناسیون اضافه می‌شود
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
رزمایش ضد تروریسم «سهند 2025» برگزار می‌شود
تله نهادی یارانه پنهان
ترامپ تماس با مادورو را تأیید کرد؛ جزئیات «محرمانه» می‌ماند
نگرانی صهیونیست‌ها بعد از سخنرانی «نعیم قاسم»
پیام تسلیت قالیباف در پی درگذشت همسر معاون رئیس جمهور
جزییات جدید از بازداشت هنرمندان و انتقام‌گیری شخصی
لاوروف : اروپا تصمیم به کناره گیری از مذاکرات صلح اوکراین گرفت
درگیری در اردوی تیم ملی تکواندو بانوان زیر 21 سال
روز مجلس و مجلسِ روز
پاپ : تشکیل کشور فلسطین تنها راه حل است
ادعای سی‌ان‌ان: مادورو شرط کناره گیری از قدرت را اعلام کرد
تورم و تعلیق
برنامه مسابقات ورزشی امروز 10 آذر 1404+ جدول پخش
از مردم قدرشناسی نکرده‌ایم
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 10 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمین‌لرزه نسبتاً شدید در بندرعباس احساس شد
روبات‌ها و هوش مصنوعی شهر باستانی پمپی را مرمت می کنند
دیابت نوع یک؛ بیماری خودایمنی که نیاز به مراقبت مادام‌العمر دارد
نکات طلایی برای شب‌های بی‌خوابی
کاهش سن زیستی با قهوه؛ یافته‌ای که نگاه‌ها را تغییر می‌دهد
دیپ‌فیک و بحران «جعل واقعیت» در عصر هوش مصنوعی
معرفی «120 رشته مهندسی نوظهور»؛ نگاهی به آینده مهندسی در ایران
آغاز فروش «ماشین انسان‌شویی» در ژاپن!
روبیو: به مذاکرات صلح با اوکراین خوشبین هستیم
مخالفان به درخواست عفو نتانیاهو واکنش تند نشان دادند
X
آگهی تبلیغاتی