×
اقتصادی
شناسه خبر : 196011
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/06 ساعت 19:25

علی‌آبادی:

محاسبه با قیمت آزامصارف برق بالای الگو با قیمت آزاد محاسبه می‌شود

وزیر نیرو گفت: محاسبه مصرف برق برای آن دسته از مشترکانی که الگو را رعایت نمی‌کنند با نرخ آزاد است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: عباس علی آبادی، وزیر نیرو امروز (یکشنبه ۶ آبان) در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در نشستی صمیمی با نمایندگان تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی صنعت برق افزود: سوابق تاریخی نشان می‌دهد بسیاری از مشکلات و چالش‌های صنعت برق ایران توسط بخش خصوصی حل شده است و در شرایط کنونی نیز که این صنعت با مشکل ناترازی مواجه است، همراهی و کمک بخش خصوصی در کنترل و کاهش ناترازی نقش بسزایی خواهد داشت.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه صنعت برق ایران یک صنعت پرافتخار و پیشرو در جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی برق که با حضور بسیاری از شرکت‌های نوآور، دانش بنیان و توانمند صنعت برق در حال برگزاری است، بخشی از توانمندی‌ها و دستاوردهای این صنعت بزرگ به ویژه در بخش خصوصی را به نمایش گذاشته است.

وی با ابراز رضایت از برگزاری نشست‌های تخصصی با فعالان بخش خصوصی و تأثیر مثبت آن بر اصلاح روندها خاطرنشان کرد: جلسات تخصصی با فعالان بخش خصوصی به صورت هفتگی برگزار می‌شود و خروجی این جلسات نیز با هدف رفع ایرادهای موجود و بهتر کردن شرایط برای فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق به صورت جدی تا حصول نتیجه پیگیری می‌شود.

علی آبادی با تأکید بر لزوم تعامل و همکاری بخش خصوصی با وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی در صنعت برق ادامه داد: وزارت نیرو پشتیبان و حامی بخش خصوصی است و با این بخش در مسیر حل مشکلات صنعت برق به ویژه مشکل ناترازی رقابت نمی‌کند.

وی در ادامه بر لزوم گفت‌وگو با مردم و فرهنگ‌سازی در خصوصی مصرف صحیح انرژی تاکید کرد و افزود: به واسطه پدیده تغییر اقلیم و شکل‌گیری زمستان‌های بسیار سرد و تابستان‌های بسیار گرم، تأمین انرژی و سوخت کافی در کشور با مشکلات فراوانی رو به رو است که این موضوع علاوه بر لزوم مشارکت عمومی در حوزه صرفه‌جویی نیازمند کاهش شدت مصرف انرژی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است.

علی آبادی در همین زمینه اظهار داشت: با وجود اینکه در هفته آغازین ماه آبان قرار داریم، در برخی نقاط کشور بارش یک متری برف را شاهد هستیم که پیش از این سابقه نداشته است و بیانگر این است که به لحاظ اقلیمی با شرایط جدید و دشواری رو به رو هستیم.

اجرای ۱۴ مگاپروژه برای عبور از پیک بار سال آینده

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز عملیات اجرایی ۱۴ مگاپروژه توسط وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال آینده ۱۴ مگاپروژه را در دستور کار قرار داده است که شامل اقدامات گسترده‌ای مانند افزایش بازدهی و تعمیرات دوره‌ای نیروگاه‌ها، احداث نیروگاه‌های جدید، نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح و نوسازی شبکه برق سراسری می‌شود و در اجرای کامل این پروژه‌ها به کمک بخش خصوصی نیاز است.

وی، مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق را یکی از اصلی‌ترین راهکارهای موجود برای حل مشکل ناترازی برق کشور دانست و در همین زمینه افزود: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و علاوه بر آن بخش محدودی از مشترکان به واسطه مصارف بسیار بالاتر خود نسبت به الگو ناترازی برق را تشدید می‌کنند که باید در دو حوزه اقدامات اصلاحی ویژه‌ای صورت بگیرد.

علی آبادی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو بر اساس قانون تنها به مصارف برق تا سطح الگو یارانه پرداخت خواهد کرد، اظهار داشت: آن دسته از مشترکانی که مصارف بالایی دارند، یا باید با اقدامات مدیریتی مصرف برق خود را به سطح الگو نزدیک کنند و یا برق مازاد خود را از طریق روش‌های جایگزین ماننده ذخیره ساز، مولدهای خورشیدی و بورس انرژی تأمین کنند.

اقدامات و برنامه‌های وزارت نیرو برای تسهیل فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق

همچنین در این نشست، «یزدان رضایی» معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو اقدامات و برنامه‌های وزارت نیرو به منظور تسهیل فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق را تشریح کرد و در بخشی از سخنان خود گفت: وزیر نیرو از روز آغازین شروع به کار خود نسبت به لزوم حل مشکل و دغدغه‌های بخش خصوصی فعال در صنعت برق تأکید کرده است و وزارت نیرو در دوره جدید مصمم است مشکلات پیش روی بخش خصوصی مانند تأمین مالی در تعامل با دیگر نهادها مانند بانک مرکزی و وزارت اقتصاد حل کند.

«مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر نیز در این نشست و در سخنانی از آمادگی این شرکت برای استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی خبر داد و گفت: شرکت توانیر با هدف بهبود بسترهای موجود برای فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق اقداماتی مانند عرضه برق در بورس، اصلاح تعرفه، توسعه ظرفیت استفاده از مولدهای خورشیدی در بخش مصرف و حمایت از تولید با کیفیت کالا و تجهیزات برقی داخلی را در دستور کار قرار داده است.

در این نشست «علیرضا پرنده مطلق» معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) نیز در این نشست آخرین اقدامات ساتبا به منظور حل مشکلات پیش روی بخش خصوصی به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را تشریح کرد و ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فرایند تخصیص زمین و ارز برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر گفت: طبق هماهنگی صورت گرفته با بانک مرکزی، به نیروگاه‌های تجدیدپذیر با اولویت بالا خارج از نوبت و در سریع‌ترین زمان ممکن ارز تخصیص داده خواهد شد.

این گزارش می‌افزاید، در نشست صمیمی وزیر نیرو با نمایندگان تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی صنعت برق، یاور عنانی، رئیس کمیته تخصصی انرژی‌های تجدیدپذیر سندیکای برق و نماینده ۸۱ شرکت فعال در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، ‌امیرحسین طاهرزاده، رئیس کمیته تخصصی پیمانکاران انتقال و فوق توزیع سندیکای برق و نماینده ۱۲۳ شرکت فعال در زمینه پیمانکاری حوزه انتقال و فوق توزیع برق، مازیار جوانی، رئیس کمیته تخصصی سازندگان تجهیزات سندیکا و نماینده ۱۷۷ شرکت فعال در زمینه تولید تجهیزات صنعت برق، محمود فتوره چی، رئیس کمیته تخصصی سازندگان دکل فلزی سندیکا و نماینده ۱۸ شرکت فعال در زمینه تولید انواع دکل، آریا صادق نیت حقیقی، رئیس کمیته تخصصی سازندگان سیم و کابل سندیکا و نماینده ۱۲۵ شرکت فعال در زمینه تولید سیم و کابل، پیام باقری، رئیس هیأت مدیره سندیکای برق و نماینده ۷۵۰ شرکت خصوصی فعال در صنعت برق، حسنعلی تقی‌زاده، رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق و نماینده ۵۸ شرکت تولیدکننده برق بخش خصوصی و حمیدرضا صالحی، نماینده سندیکای انرژی‌های تجدیدپذیر دیدگاه‌ها و نظرات خود را در خصوص چالش‌ها و راهکارهای حل مشکلات صنعت برق با وزیر نیرو در میان گذاشتند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی