×
اقتصادی
شناسه خبر : 196011
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/06 ساعت 19:25
محاسبه با قیمت آزامصارف برق بالای الگو با قیمت آزاد محاسبه می‌شود

علی‌آبادی:

محاسبه با قیمت آزامصارف برق بالای الگو با قیمت آزاد محاسبه می‌شود

وزیر نیرو گفت: محاسبه مصرف برق برای آن دسته از مشترکانی که الگو را رعایت نمی‌کنند با نرخ آزاد است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: عباس علی آبادی، وزیر نیرو امروز (یکشنبه ۶ آبان) در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در نشستی صمیمی با نمایندگان تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی صنعت برق افزود: سوابق تاریخی نشان می‌دهد بسیاری از مشکلات و چالش‌های صنعت برق ایران توسط بخش خصوصی حل شده است و در شرایط کنونی نیز که این صنعت با مشکل ناترازی مواجه است، همراهی و کمک بخش خصوصی در کنترل و کاهش ناترازی نقش بسزایی خواهد داشت.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه صنعت برق ایران یک صنعت پرافتخار و پیشرو در جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی برق که با حضور بسیاری از شرکت‌های نوآور، دانش بنیان و توانمند صنعت برق در حال برگزاری است، بخشی از توانمندی‌ها و دستاوردهای این صنعت بزرگ به ویژه در بخش خصوصی را به نمایش گذاشته است.

وی با ابراز رضایت از برگزاری نشست‌های تخصصی با فعالان بخش خصوصی و تأثیر مثبت آن بر اصلاح روندها خاطرنشان کرد: جلسات تخصصی با فعالان بخش خصوصی به صورت هفتگی برگزار می‌شود و خروجی این جلسات نیز با هدف رفع ایرادهای موجود و بهتر کردن شرایط برای فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق به صورت جدی تا حصول نتیجه پیگیری می‌شود.

علی آبادی با تأکید بر لزوم تعامل و همکاری بخش خصوصی با وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی در صنعت برق ادامه داد: وزارت نیرو پشتیبان و حامی بخش خصوصی است و با این بخش در مسیر حل مشکلات صنعت برق به ویژه مشکل ناترازی رقابت نمی‌کند.

وی در ادامه بر لزوم گفت‌وگو با مردم و فرهنگ‌سازی در خصوصی مصرف صحیح انرژی تاکید کرد و افزود: به واسطه پدیده تغییر اقلیم و شکل‌گیری زمستان‌های بسیار سرد و تابستان‌های بسیار گرم، تأمین انرژی و سوخت کافی در کشور با مشکلات فراوانی رو به رو است که این موضوع علاوه بر لزوم مشارکت عمومی در حوزه صرفه‌جویی نیازمند کاهش شدت مصرف انرژی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است.

علی آبادی در همین زمینه اظهار داشت: با وجود اینکه در هفته آغازین ماه آبان قرار داریم، در برخی نقاط کشور بارش یک متری برف را شاهد هستیم که پیش از این سابقه نداشته است و بیانگر این است که به لحاظ اقلیمی با شرایط جدید و دشواری رو به رو هستیم.

اجرای ۱۴ مگاپروژه برای عبور از پیک بار سال آینده

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز عملیات اجرایی ۱۴ مگاپروژه توسط وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال آینده ۱۴ مگاپروژه را در دستور کار قرار داده است که شامل اقدامات گسترده‌ای مانند افزایش بازدهی و تعمیرات دوره‌ای نیروگاه‌ها، احداث نیروگاه‌های جدید، نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح و نوسازی شبکه برق سراسری می‌شود و در اجرای کامل این پروژه‌ها به کمک بخش خصوصی نیاز است.

وی، مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق را یکی از اصلی‌ترین راهکارهای موجود برای حل مشکل ناترازی برق کشور دانست و در همین زمینه افزود: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و علاوه بر آن بخش محدودی از مشترکان به واسطه مصارف بسیار بالاتر خود نسبت به الگو ناترازی برق را تشدید می‌کنند که باید در دو حوزه اقدامات اصلاحی ویژه‌ای صورت بگیرد.

علی آبادی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو بر اساس قانون تنها به مصارف برق تا سطح الگو یارانه پرداخت خواهد کرد، اظهار داشت: آن دسته از مشترکانی که مصارف بالایی دارند، یا باید با اقدامات مدیریتی مصرف برق خود را به سطح الگو نزدیک کنند و یا برق مازاد خود را از طریق روش‌های جایگزین ماننده ذخیره ساز، مولدهای خورشیدی و بورس انرژی تأمین کنند.

اقدامات و برنامه‌های وزارت نیرو برای تسهیل فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق

همچنین در این نشست، «یزدان رضایی» معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو اقدامات و برنامه‌های وزارت نیرو به منظور تسهیل فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق را تشریح کرد و در بخشی از سخنان خود گفت: وزیر نیرو از روز آغازین شروع به کار خود نسبت به لزوم حل مشکل و دغدغه‌های بخش خصوصی فعال در صنعت برق تأکید کرده است و وزارت نیرو در دوره جدید مصمم است مشکلات پیش روی بخش خصوصی مانند تأمین مالی در تعامل با دیگر نهادها مانند بانک مرکزی و وزارت اقتصاد حل کند.

«مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر نیز در این نشست و در سخنانی از آمادگی این شرکت برای استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی خبر داد و گفت: شرکت توانیر با هدف بهبود بسترهای موجود برای فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق اقداماتی مانند عرضه برق در بورس، اصلاح تعرفه، توسعه ظرفیت استفاده از مولدهای خورشیدی در بخش مصرف و حمایت از تولید با کیفیت کالا و تجهیزات برقی داخلی را در دستور کار قرار داده است.

در این نشست «علیرضا پرنده مطلق» معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) نیز در این نشست آخرین اقدامات ساتبا به منظور حل مشکلات پیش روی بخش خصوصی به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را تشریح کرد و ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فرایند تخصیص زمین و ارز برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر گفت: طبق هماهنگی صورت گرفته با بانک مرکزی، به نیروگاه‌های تجدیدپذیر با اولویت بالا خارج از نوبت و در سریع‌ترین زمان ممکن ارز تخصیص داده خواهد شد.

این گزارش می‌افزاید، در نشست صمیمی وزیر نیرو با نمایندگان تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی صنعت برق، یاور عنانی، رئیس کمیته تخصصی انرژی‌های تجدیدپذیر سندیکای برق و نماینده ۸۱ شرکت فعال در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، ‌امیرحسین طاهرزاده، رئیس کمیته تخصصی پیمانکاران انتقال و فوق توزیع سندیکای برق و نماینده ۱۲۳ شرکت فعال در زمینه پیمانکاری حوزه انتقال و فوق توزیع برق، مازیار جوانی، رئیس کمیته تخصصی سازندگان تجهیزات سندیکا و نماینده ۱۷۷ شرکت فعال در زمینه تولید تجهیزات صنعت برق، محمود فتوره چی، رئیس کمیته تخصصی سازندگان دکل فلزی سندیکا و نماینده ۱۸ شرکت فعال در زمینه تولید انواع دکل، آریا صادق نیت حقیقی، رئیس کمیته تخصصی سازندگان سیم و کابل سندیکا و نماینده ۱۲۵ شرکت فعال در زمینه تولید سیم و کابل، پیام باقری، رئیس هیأت مدیره سندیکای برق و نماینده ۷۵۰ شرکت خصوصی فعال در صنعت برق، حسنعلی تقی‌زاده، رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق و نماینده ۵۸ شرکت تولیدکننده برق بخش خصوصی و حمیدرضا صالحی، نماینده سندیکای انرژی‌های تجدیدپذیر دیدگاه‌ها و نظرات خود را در خصوص چالش‌ها و راهکارهای حل مشکلات صنعت برق با وزیر نیرو در میان گذاشتند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است