×
سیاسی
شناسه خبر : 195984
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/06 ساعت 16:48
پیوست رسانه‌ای عبری-غربی حمله به ایران/ چه کسی پشیمان خواهد شد؟

پیوست رسانه‌ای عبری-غربی حمله به ایران/ چه کسی پشیمان خواهد شد؟

سوژه تازه ای در اولویت پیوست رسانه‌ای رژیم اسرائیل در روزهای پساحمله به ایران قرار گرفته، که گرچه در عالم واقع روی نداده و پرداخته اذهان عبری-غربی است اما حتی وقوع فرضی آن هم نخواهد توانست خانه‌های روی آب در حیفا و تل‌آویو را به مکانی امن برای صهیونیست‌ها تبدیل کند.

نور نیوز-گروه سیاسی: تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به حریم جمهوری اسلامی ایران، پس از گذشت نزدیک به 36 ساعت از وقوع آن همچنان دستاویز تحلیل‌های مختلف واغلب سوگیرانه علیه ایران است. تازه‌ترین ادعای مطرح شده که هم یورونیوز و هم  نیویورک تایمز و هم رویترز به آن پرداخته‌اند آن است که حمله بامداد شنبه پنجم آبان‌ماه اسرائیل توانسته است سیسستم‌های پدافندی جمهوری اسلامی ایران را موردآسیب جدی قرار داده و از کار بیاندازد. این ادعا با برخی تصاویر ماهواره‌ای هم همراه شده  تا در ذهن مخاطب اثرگذارتر جلوه کند. ادعای از کار افتادن سیستم‌های پدافند ایران، بی‌دفاع بودن حریم هوایی  و درپی آن طرح برخی پلن‌های B از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی گرچه با واقعیت فرسنگ‌‌ها فاصله دارد اما حتی اگر مفروض تحلیل‌ رسانه‌های غربی قرار گیرد بازهم به نفع رژیم اسرائیل قابل مصادره نیست.

یافته‌های دیوید آلبرایت چهره آشنای ضد ایرانی، بازرس سابق سازمان ملل و سرپرست فعلی یک گروه تحقیقاتی درباره جزئیات حمله رژیم اسرائیل به ایران، مبنای تحلیل‌هایی است که ادعا می‌کنند سامانه دفاعی و پدافند جمهوری اسلامی ایران پس از حمله رژیم صهیونیستی از کار افتاده و قادر به دفاع در نبردهای آتی نیست. اگرچه راستی آزمایی این ادعای گزاف محل بحث این یادداشت نیست اما در مقام صحت‌سنجی می توان با یک پرسش ساده ابعاد این فضا سازی را در معرض قضاوت عمومی قرار داد. اگر سامانه‌های پدافند ایران آسیب دیده است، چرا ۱۰۰ جنگنده مورد ادعا در حمله نتوانستند وارد حریم هوایی ایران شوند و تنها به شلیک موشک از کریدور فضایی ایجاد شده آمریکا بسنده کردند؟ یا اگر سامانه‌های پدافند ایران با حمله اسرائیل از کار افتاد، چرا تصاویر و فیلم‌های ویرانی‌های حاصل از اصابت موشک‌های صهیونیستها در رسانه‌های غربی و اسرائیلی جولان نمی‌دهد؟

پاسخ به این پرسش‌ها گرچه می‌تواند، رفع‌کننده ابهامات بسیاری باشد اما پرسش اصلی این است  که آیا روی دیگر این روایت که از سوی رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی در حال برجسته‌سازی است، هرچند موهوم و غیرواقعی؛کمکی به رژیم صهیونیستی و آمریکا در آینده خواهد کرد؟

فرض اگر بر این باشد که سیستم  پدافندی هوایی جمهوری اسلامی ایران در اثر حمله اسرائیل آسیب‌های جدی دیده‌ است و ایران در برابر حملات آینده آسیب‌پذیر است؛ آیا معنای این گزاره موفقیت اسرائیل در نابودی توانمدی های ایران است؟ ژئوپلیتیک ایران در حال حاضر ملتی را شامل می‌شود که نزدیک به سه هزار سال در موقعیت کنونی خود حضور داشته و زیسته است. جغرافیایی را شامل می‌شود که هزاران بار از جغرافیای که اسرائیل مدعی داشتن آن است، بزرگتر است. کافی است نگاهی به نقشه مورد ادعایی اسرائیل و قیاس آن با ایران داشته باشیم تا مشخص شود، مجموعه سرزمین‌هایی که رژیم صهیونیستی آن را اشغال و به نام خود زده است، مساحتی کمتر از کوچکترین شهرستان‌های ایران دارد و اگر تمام متغیرهای موثر در جنگ را کنار بگذاریم و تنها به این متغییر جغرافیایی بسنده کنیم، تحلیلگران باید به این پرسش هم پاسخ دهند که برفرض که اسرائیل بدون حضور هر نوع پدافندی به آسمان ایران رسید! آیا توان نابودی و بمباران تمام ظرفیتهای نظامی، دفاعی و زیر ساختهای توزیع شده در یک میلیون و ششصد هزارکیلومتر مربع این سرزمین را داراست؟ و آیا پس از این حمله جمهوری اسلامی نظاره‌گر خواهد بود؟

در تحلیل واقع‌بینانه از شرایط اسرائیل، نابودی این رژیم در جغرافیایی که اشغال کرده، چندان ماموریت دشواری نیست. تهران در صورت اراده می‌تواند قدرت موشک‌های خود را که حداقل دو بار قابلیت آنها درعبوراز سامانه های پدافندی رژیم اسراییل به اثبات رسیده برای نابودی تمام زیر ساختهای رژیم اسرائیل به کار گیرد. اگرچه با توجه به تداوم شرارت رژیم صهیونیستی مارپیچ تنش ایجاد شده همچنان تداوم خواهد داشت اما اگر کاخ سفید  نتواند با درک شرایط موجود نسبت به مهار خوی تجاوزگرانه و جنگ افروز رژیم صهیونیستی اقدام کند ، آینده آبستن شرایط تیره تری خواهد بود

جمهوری اسلامی ایران قدرت آفند خود را در دو عملیات وعده صادق یک و دو نشان داد و قدرت پدافند خود را هم در مقابله با حمله بامداد شنبه به نمایش گذاشت. با این نشانه‌های واضح توان نظامی ایران، باید دید رژیم صهیونیستی گستره ماجراجویی خود را تا کجا خواهد گسترد؟

واقعیت حمله بامداد شنبه رژیم اسرائیل به ایران، به تاکید رهبر معظم انقلاب نه نیازمند بزرگنمایی و نه کوچک‌ انگاری است. بزرگنمایی‌های غرب از این حمله وقتی در زمین واقعیت موجب شکل گیری تغییر مشخصی نشده، تداوم آن، بزرگنمایان را کوچک خواهد کرد و کوچک‌ انگاری این حمله نیز که علیه امنیت ایران صورت گرفته و حاکمیت ملی را زیر سوال برده و عزیزترین فرزندان کشور را شهید کرده است،  به طور قطع راهزن تحلیل و تصمیم هوشیارانه و درست خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
مترو و BRT تهران تا کی رایگان می‌ماند؟
تهدید به مرگ خامینتون کامباس؛ سایه وحشت پس از حذف کلمبیا از جام جهانی
خسارت 300 میلیون دلاری به زیرساخت‌های پژوهشی کشور در جنگ
بن سلمان و ترامپ درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند
دلخوری محمدی از پرسپولیس؛ آیا میلاد با قرمزها قرارداد می‌بندد؟
آغاز عرضه ارز زیارتی اربعین از امروز + جزئیات خرید
دبیرکل کتائب حزب‌الله: تهدید دشمنان، ما را از مسیرمان باز نمی‌دارد
ترامپ چرا ناگهان از جان خودش گفت؟
اسپانیا - فرانسه؛ فینال زودرس جام جهانی 2026 در راه است
شبکه امداد مترویی تهران در راه بهره‌برداری تا پایان سال
پشت پرده حضور رامین رضاییان در اسپانیا؛ آیا ستاره استقلال به تیم رونالدو می‌رود؟
چرا ترامپ ناگهان از جان خود گفت؟ پیام پنهان پس از تشییع میلیونی رهبر شهید
نورنما | سناریوی ترسناک در چین
حسین؛ پیام‌آور کرامت انسان
ابَر سرمایه تشییع قائد شهید
کالابرگ تیر 1405 شارژ شد+ جزئیات
آتش‌بس در لبنان و دشواری‌های پیش‌‌رو
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 20 تیر 1405+ جدول
پرونده جنایی عجیب؛ راز زیر گرفتن شوهر پس از انتقال خانه فاش شد
تداوم گرمای هوا و گرد و خاک در استان یزد
آماده‌سازی هتل‌های قصرشیرین برای میزبانی از زائران اربعین
آمار هولناک زلزله ونزوئلا؛ بیش از 4 هزار کشته و 16 هزار زخمی
ترافیک سنگین در هراز و مسیرهای تهران
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب شنبه 20 تیر و بامداد فردا
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: هزار موشک آماده شلیک است
پایان تفاهم یا آغاز دیپلماسی اجبار؛نقشه جدید واشنگتن برای بازگشت به میز مذاکره چیست؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 20 تیر 1405 + وضعیت استانها
هشدار پژوهشگران: آسم شدید تنها یک بیماری تنفسی نیست
هشدار متخصصان: دندان قروچه سلامت دندان و ایمپلنت را تهدید می‌کند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا