×
اقتصادی
شناسه خبر : 195977
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/06 ساعت 16:12
10 هزار خودروی برقی تا پایان 1403 در خیابان‌ها تردد می‌کنند

10 هزار خودروی برقی تا پایان 1403 در خیابان‌ها تردد می‌کنند

مدیر عامل گروه مپنا گفت: تخمین می‌زنیم تا پایان سال 10 هزار خودروی برقی در کشور فعال باشد که اغلب این خودروها وارداتی و تعدادی نیز تولید داخل هستند.

نورنیوز- گروه اقتصادی: محمد اولیا، مدیر عامل گروه مپنا در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی برق، در جمع خبرنگاران در رابطه با اقدامات مپنا برای توسعه خودروهای برقی و ایستگاه‌های شارژ، گفت: ساخت خودرو بر عهده خودروسازان است و در این حوزه نیز اقداماتی صورت گرفته، در تهران تعداد خودروهای برقی در حال افزایش است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که تا آخر امسال ۱۰ هزار خودرو در خیابان‌ها فعال باشند، تعداد زیادی از این خودروها از طریق واردات و بخشی نیز از تولید داخل خواهد بود.

اولیا با اشاره به اینکه مپنا خودروساز نیست اما شریک ساخت داخل و تأمین کننده زیرساخت‌های شارژ برای خودروهای برقی هستیم، خاطر نشان کرد: دو قرارداد برای این موضوع در دستور کار داریم، یک قرارداد با کرمان موتور داریم، اکنون خودرو ایگل در حال ساخت است، این خودرو به صورت مشترک توسط گروه مپنا و خودروساز ساخته می‌شود.

وی ادامه داد: هزار دستگاه از این خودرو در حال ساخت است که تا پایان سال تحویل می‌شود و تعداد زیادی از ایستگاه‌های شارژ در حال ساخت و تحویل بوده، دو موضوع را باید در نظر گرفت، وسعت کشور زیاد است و پوشش دادن این وسعت زمان‌بر خواهد بود، مساله بعدی تأمین مواد و قطعات لازم از نظر مسائل مالی، اختصاص ارز و حل مشکلات حمل وگمرک است تا کار ساخت داخل با توجه به اینکه برخی قطعات وارداتی است، به پایان برسد.

اولیا افزود: این فرایند در شرایط فعلی کشور طولانی است، بنابراین فرایند کار مقداری زمان‌بر می‌شود اما اصل خط تولید شارژها در دو کارخانه مپنا خیلی پر رونق فعال است تا نیازهای فعلی را پاسخگو باشیم.

وی با بیان اینکه در مساله تأمین برق وزارت نیرو همکاری زیادی دارد و عرضه صورت می‌گیرد و باید توجه داشت تأمین برق خودروها در ابعادی که وجود دارد خیلی ناچیز است و در برخی نقاط می‌تواند با ذخیره سازی به تأمین برق کشور کمک کند، گفت: در زمان پیک زمانی که تعداد خودروهای برقی زیاد باشد، می‌توان در طول شب خودرو را شارژ کرد در طول روز نه تنها در حمل‌ونقل خودرو مورد استفاده قرار بگیرد بلکه می‌توان در نقاطی که مشکل برق دارند نیز از برق ذخیره شده در خودرو استفاده کرد.

به گفته مدیرعامل گروه مپنا خودروهای برقی به شرط توسعه می‌توانند چند مزیت در بخش حمل‌ونقل، محیط زیست و تأمین برق داشته باشند.

اولیا در خصوص اقدامات مپنا برای جبران ناترازی برق برای سال آینده، گفت: وزارت نیرو ۱۴ اقدام را تعریف کرده که در این اقدامات بخش‌های مهمی همچون تولید با نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر و مدیریت مصرف و وجود دارد، در تعدادی از این پروژه‌ها مپنا نقش مهم و کلیدی دارد در مجموع می‌توان گفت که مپنا برای تابستان سال آینده در دو بخش نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی حدود ۶۰۰۰ مگاوات پروژه در حال اجرا دارد و سهم تجدیدپذیرها حدود ۳۰۰ مگاوات خواهد بود.

به گفته وی پیمانکاران دیگر نیز پروژه‌هایی را در دستور کار دارند و با این توصیف پیش‌بینی می‌شود که در تابستان سال آینده میزان ناترازی کمتر باشد.

وی با اشاره به پروژه‌های نفتی مپنا گفت: یکی از چهار شرکتی که در پارس جنوبی برای پروژه ازدیاد برداشت فعال بوده مپنا است، قرارداد اولیه اسفند سال گذشته امضا شد، اکنون قرارداد اصلی در شرف امضا است و در این فاصله نیز مپنا و دیگر شرکت‌ها فعال بوده‌اند ما نیز برای ایجاد تأسیسات لازم اقدامات مهمی را پیش برده ایم، قسمت دوم نیز تجهیزات توربوکمپرسور و توربو ژنراتور است که در کارخانه‌های مپنا ساخته می‌شود و قرارداد آن قرار بود در بهار امسال منعقد شود که بعد از شهادت رئیس جمهور فقید دچار وقفه شد و اکنون در ماه‌های اخیر مجدداً وزارت نفت و شرکت ملی نفت به آن سرعت بخشیده و به قرارداد خواهیم رسید.

به گفته مدیرعامل گروه مپنا از سال ۲۰۲۷ نیاز به این تجهیزات است که به تدریج اول با تعداد کم در سال تحویل می‌شود و در سال ۲۰۲۸ به بعد به ظرفیت نامی می‌رسد.

اولیا در خصوص پروژه ایران ال‌ان‌جی، گفت: این پروژه برای تأسیسات مایع‌سازی گاز است، مربوط به مپنا نمی‌شود و کارفرما آن را دنبال می‌کند، تنها بخش نیروگاه برعهده مپنا بوده که در گذشته ساخته شد و تأسیسات دیگری مانند آب شیرین‌کن نیز در حال انجام است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چرا نباید جای نیش حشرات را بخارانیم؟
چگونه محیط زیست پاک‌تری داشته باشیم؟
6.1 همت اعتبار مصوب سفر رئیس‌جمهور در لرستان پرداخت شد
گزارش تصویری | مراسم وداع با پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی در جوار حسینیه امام خمینی(ره)
فیدان: جهان دیگر توان تحمل اسرائیل را ندارد
غریب آبادی: شهادت امام خامنه‌ای نماد استمرار و عمق دشمنی آمریکا با ملت ایران است
مراسم وداع با پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی و آخرین دیدار با خانواده‌های معظم شهدا + فیلم
دعوت رئیس‌جمهور از مردم برای حضور در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
گفت‌وگوی تلفنی گوترش و عراقچی درباره تحولات منطقه
پرتغال به‌دلیل موج گرمای بی‌سابقه وضعیت اضطراری اعلام کرد
عاملان تیراندازی به خرس قهوه‌ای آمل دستگیر شدند
حضور رئیس‌جمهور در مراسم روضه خانگی شهید لاریجانی
طرح ائتلاف نظامی جدید در جنوب لبنان
پیروزی قاطع بسکتبال ایران مقابل اردن
رؤسای مجالس بنگلادش و سریلانکا به تهران رسیدند
شهادت مرزبان هنگ مرزی سراوان
هشدار آلودگی هوا در تهران؛ ماسک بزنید و تردد را کم کنید
آمار بی‌سابقه زخمی‌های ارتش اسرائیل فاش شد
عراقچی: سنتکام امنیت نیاورد، ناامنی آورد
هیات پارلمانی جنبش امل با قالیباف دیدار کرد
مدیرعامل استقلال در باشگاه تراکتور!
دبیرکل ناتو: عضویت اوکراین فعلاً منتفی است
جزئیات کامل تشییع رهبر شهید در نجف و کربلا اعلام شد
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای غیرقابل قبول است
بیانیه وزارت دفاع در دعوت از مردم برای حضور در مراسم تشییع قائد شهید امت
نتانیاهو در پیچ آخر؛ آیا سایه جنگ، آخرین برگ برنده انتخاباتی است؟
سکه در بازار تهران جهش کرد
آماده‌باش گسترده تهران برای مراسم تشییع
حادثه مرگبار برای نظامیان اسرائیل در جنوب لبنان
دعوت مخبر برای حضور در بدرقه امام شهید
افزایش سهمیه سوخت در ایام تشییع رهبر شهید
تکرار «فشار حداکثری» علیه ایران راهبرد نیست، آرزواندیشی است
سفارت اتریش در تهران فعالیتش را از سر گرفت
عاملان شهادت نیروهای پلیس در تفتان به هلاکت رسیدند
نماینده بلاروس برای وداع با رهبر شهید به ایران سفر می‌کند
میرکریمی و مجیدی پای کار «سلام آخر»
فراخوان عارف برای حضور میلیونی در بدرقه امام شهید انقلاب
پیشنهاد آمریکا به ایران درباره تنگه هرمز رد شد
شهادت 100 نیروی الحشد الشعبی در حملات اخیر آمریکا و اسرائیل
مقام ارشد چین برای تشییع رهبر شهید وارد تهران شد
پروازهای داخلی و خارجی شنبه و یکشنبه برقرار است
آمریکا عامل خیانت به دیپلماسی است
موج همبستگی پاکستان با ایران در تهران
بلومبرگ: اروپا عوارض تنگه هرمز را پذیرفت
آغاز واریز ماهانه 2 میلیون تومان برای متولدین 1405 از فردا
درخشش محسن چاوشی در اسپانیا
پیام متفاوت نبیه بری برای رهبر شهید
رایزنی پاکستان و عربستان درباره مذاکرات ایران
چادرملو بالاخره آسیایی شد؛ جزئیات تصمیم فدراسیون
آمریکا برای جلوگیری از رأی‌گیری علیه تحریم کوبا دست به کار شد