×
سیاسی
شناسه خبر : 195914
تاریخ انتشار :

عمادالدین باقی*

بزرگنمایی نکنیم

عملیات اسرائیل، بیشتر جنبه تبلیغاتی-روانی دارد و با کمک امپراتوری‌های رسانه‌ای، بزرگنمایی می‌شود. ما در داخل نباید شریک این موضوع شویم

نورنیوز-گروه سیاسی: از نظر حقوق بین‌الملل و اسناد حقوق بشردوستانه، حق دفاع مشروع با رعایت اصل تناسب، یعنی اگر رژیم اسرائیل دست به عملیات جنایتکارانه در داخل ایران، یا مراکز دیپلماتیک متعلق به ایران زد، ایران حق مقابله و دفاع دارد و با انجام دفاع، پرونده این مرحله از جنگ بسته می‌شود ولی اگر اسرائیل بخواهد مجدداً به بهانه واکنش و انتقام، عملیاتی انجام دهد، حق مقابله مجدد ایران محفوظ است و به این ترتیب، چرخه‌ای از حملات متقابل تشکیل می‌شود که طبق قاعده «البادی اظلم»، آنکه عملیات تروریستی را در داخل ایران آغاز کرده، گناهکار و مسئول اصلی عواقب آن است اما در نظام بین‌الملل، منطق زور حاکم است و داوری عادلانه‌ای وجود ندارد. متاسفانه دولت پیشین ایران نیز در زمینه اقدامات حقوقی در نهادهای بین‌الملل به ‌شدت ضعیف و منفعل عمل کرده است و امیدواریم دولت جدید این امر را جدی بگیرد.

رژیم اسرائیل می‌داند که عملیات وعده صادق ۲ از سوی ایران مشروع بود و دولت ایران رسماً اعلام کرد، از نظر ما اگر اسرائیل مجدداً دست به شرارت نزند، موضوع خاتمه یافته است؛ لذا اسرائیل از نظر قانونی، حق حمله تجاوزگرانه شب گذشته را نداشته اما نبرد کنونی برای این رژیم جنبه حیثیتی و مرگ و زندگی داشته و به یک حرکت سیاسی برای تضمین موجودیت خود نیازمند بود.

ارزش نظامی اقدامات اسرائیل در غزه و لبنان صفر است زیرا بمباران هوایی علیه مناطق و مردمی صورت می‌گیرد که هیچ‌گونه پدافندی ندارند. اگر اسرائیل موفقیتی داشته صرفاً در عملیات اطلاعاتی، امنیتی نفوذ و ترور بوده، وگرنه در همین دو هفته اخیر در عملیات زمینی در برابر حزب‌الله تلفات سنگین داده و یک میلی‌متر هم پیشروی نداشته است.

بنابراین عملیات اسرائیل علیه ایران نیز گرچه با حمایت و همکاری گسترده آمریکا، انگلیس و بعضی کشورها صورت می‌گیرد اما چون بیم دارد با پاسخ شدیدتر حکومت ایران مواجه شود، بیشتر جنبه تبلیغاتی و روانی دارد و به کمک امپراتوری‌های رسانه‌ای، این عملیات تبلیغی- روانی شدت پیدا خواهد کرد و ما نباید ناخودآگاه در این بزرگنمایی مشارکت کنیم. عملیات واقعی آنها عملیات نظامی نیست بلکه عملیات اطلاعاتی امنیتی و نفوذی خواهد بود.

راه مقابله با این نوع عملیات، کسب محبوبیت و اعتبار در سطح داخلی و بین‌المللی است. از آنجا که فقر، احساس ‌منزلتی و بی‌هویتی، بستری برای سربازگیری دشمنان ایران است، فقرزدایی، دموکراسی غیراستصوابی و حقوق بشر در داخل، تقویت هویت ملی، آبرو و اعتبار داخلی و بین‌المللی بستر نفوذ اشرار را از میان می‌برد.

گرچه ایران از لحاظ قوانین بین‌الملل حق دارد در پاسخ به تجاوز شب گذشته اقدامات متناسب انجام دهد اما ابعاد عملیات شب گذشته نشان می‌دهد که آمریکا و اسرائیل مایل به ورود به جنگ گسترده نیستند لذا توصیه می‌شود ایران که قدرت آفندی و پدافندی خود را در هفته‌های اخیر به خوبی نشان داده و دنیا می‌داند که قادر به تنبیه مجدد رژیم اسرائیل است برای نشان دادن صلح‌جویی به جهانیان، به جای واکنش نشان دادن، آرایش نظامی بگیرد اما همزمان با امتیاز گرفتن، خواستار آتش‌بس و عقب‌نشینی اسرائیل در لبنان و غزه شود و چرخه پینگ‌پنگ را متوقف کند.

نتیجه چرخه انتقام عبارت است از:

۱- تشدید جنگ و جنگی شدن فضای منطقه برای مدتی طولانی

۲- آسیب دیدن بسیاری از مردم بی‌گناه

۳-‌ فقر فزاینده

۴- رونق بازار فروش تسلیحات برای کمپانی‌های تسلیحاتی.

رژیم اسرائیل که به زحمت ۸۰ سال سابقه دارد، می‌داند که ایران با تاریخ ۷۰۰۰‌ ساله و پهناور را با حمایت آمریکا و انگلیس هم قادر به از بین بردنش نیست. ایران نیز می‌داند که رژیم اسرائیل به قول جونیور کندی نامزد انصرافی انتخابات اخیر آمریکا، ناوگان جنگی غرب در خاورمیانه است و بدون حمایت نظامی، اطلاعاتی و مالی آمریکا و اروپا به سرعت محو می‌شود و جنگ با اسرائیل جنگ با قدرت‌های جهانی است. بنابراین در مرحله اول و قبل از پاسخ دادن به تجاوز دیشب، موازنه کنونی همچنین حق دفاع مشروع ایران، بهترین فرصت برای صلح در منطقه و مجبور کردن رژیم صهیونیستی به آتش‌بس و عقب‌نشینی در لبنان و غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی با میانجیگری ایران، مشروط به عقب‌نشینی اشغالگران از غزه است. این اقدام، همان خواسته اعلام شده حماس نیز هست.

* جامعه‌شناس و پژوهشگر حقوق‌بشر

 


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رگبار باران و وزش باد از فردا در برخی مناطق کشور/کاهش 13 درجه‌ای دما در مناطق شمالی
آداب چهارشنبه‌سوری در شب‌های روشن رمضانی
داستان قوم تُبّع
هشدار درباره خرید آنلاین طلا در صفحات مجازی
اگر ترامپ اشتباه کند، ایران در NPT می‌ماند؟
اذعان وزیر خارجه آمریکا به توان نظامی انصارالله و تکرار ادعاهای ضد ایرانی
استاندار خوزستان: رای مهار آتش‌سوزی هورالعظیم، نیازمند اقدام فوری و تأمین تجهیزات هستیم
آرژانتین بدون مسی به مصاف برزیل می‌رود
نوروز؛ بزرگترین پرونده میراث ناملموس دنیا
کاخ سفید مواضع خصمانه ترامپ علیه ایران و انصارالله یمن را تکرار کرد
پایان بررسی لایحه بودجه 1404 در مجمع تشخیص مصلحت
دعوت 41 بازیکن به اردوی تیم ملی والیبال
پادکست | داستان داوود:پیامبر زبور و تسبیح طبیعت
صدور حکم اعدام برای عامل قتل نیان دختر 7 ساله بوکانی
نورنما | 1403 آنچه گذشت
حمله آمریکا به منطقه‌ای در الحدیده
گزافه گویی وزیر خارجه انگلیس پس از ادعاهای ضدایرانی ترامپ
مصرف بنزین به بیش از 132 میلیون لیتر رسید
عکس های منتخب ایران،دوشنبه 27 اسفند1403
پزشکیان: اگر اداره امور مملکت به دانشگاهیان سپرده شود، همه مشکلات را حل خواهند کرد
آخرین یارانه 1403 واریز شد
هشدار پادشاه اردن نسبت به تشدید تنش در کرانه باختری
قوانین اتحادیه اروپا طراحی آیفون 17 ایر را متوقف کرد
ترافیک پرحجم و روان در محورهای کندوان و هراز
نماینده یونسکو: نوروز بزرگترین پرونده میراث جهانی می‌شود
قسمتی از جنگل های چالوس آتش گرفت
اظهارات خصمانه و ادعاهای ترامپ علیه ایران و انصارالله یمن
باج‌نیوزها کجا تور پهن می‌کنند؟/جولان باج نیوزها به دلیل فقدان سواد رسانه‌ای مدیران است
هشدار قوه قضاییه به اخلالگران نظم عمومی در چهارشنبه آخر سال
دور دوم مذاکرات هسته‌ای ایران، روسیه و چین امروز در وین برگزار شد
حکم دادگاه امیر محمد خالقی صادر شد
مراقب کلاهبرداری کالابرگ الکترونیکی باشید/اعتبار پیامک‌ می شود
ترامپ تاریخ نمی داند؛ آزموده را آزمودن خطاست
چگونگی ترمیم‌نمره سوابق تحصیلی/اعلام دروس امتحانات نهایی
غریب آبادی: با گروسی گفت و‌گو سازنده ای داشتم
جنجال دوباره بر سر ساعت‌ها؛ امسال ساعت ها جلو می‌روند؟
اتاق بازرگانی:قانون تغییر ساعت کاری را برگردانید
قیمت ماهی قزل‌آلا شب عید چقدر است؟
حمله به یمن سیاست انحراف افکار عمومی؟
عبور از سال سخت
510 سایت غیرمجاز فروش بلیت هواپیما مسدود شد
چشم به روزهای روشن آینده
سال آینده جیره بندی آب نداریم
نکاتی درباره استفاده از مکمل‌های غذایی
510 سایت غیرمجاز فروش بلیت هواپیما مسدود شد
هشدار زرد؛ وزش باد شدید در پایتخت/بارش باران از روز پنجشنبه
حکم دادگاه پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد
تعطیلی صدای آمریکا و رادیو فردا چینی‌ها را خوشحال کرد
صدای انفجار در چهارشنبه سوری باعث مرگ پرندگان می‌شود
بازارها در 1403؛ کدام سرمایه‌گذاری سودآورتر بود؟
X
آگهی تبلیغاتی