×
اجتماعی
شناسه خبر : 195715
تاریخ انتشار : جمعه 1403/08/04 ساعت 20:39
امدادرسانی به 10 استان متأثر از حوادث جوی

طی دو روز گذشته صورت گرفت؛

امدادرسانی به 10 استان متأثر از حوادث جوی

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر از امدادرسانی هلال احمر به متاثرین در برف، سیل و آبگرفتگی طی دو روز گذشته در 10 استان خبر داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: از ۲ الی ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ و تا عصر امروز جمعه، ۱۰ استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، فارس، مازندران، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، یزد متأثر از برف، سیل و آبگرفتگی شده‌اند.

محمودی تعداد حادثه دیدگان را ۱۰۰۳ نفر اعلام و مجموع تعداد افراد دریافت کننده خدمات امدادونجات را در این ۱۰ استان ۸۵۴ نفر عنوان و اضافه کرد که از این تعداد ۲ نفر توسط امدادگران این سازمان به اماکن امن منتقل شدند.

به گفته این مقام مسئول تاکنون ۲۷ مورد تخلیه آب از منازل مسکونی، ۱ مورد رهاسازی خودرو از سیلاب انجام و در بین ۶۴ نفر بسته اقلام بهداشتی توزیع و ۱۹۳ نفر متأثر از سیل نیز بسته اقلام غذایی را دریافت کرده‌اند.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: ۲۷۹ نفر تاکنون اقلام زیستی دریافت کرده و ۵۳ تیم عملیاتی شامل (۲۰۱ نفر) نیز این خدمات را ارائه کرده‌اند.

روز پرکار نجاتگران‌ هلال احمر در کوهستان‌های کشور

مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر با اشاره به روز پرکار نجاتگران‌ در کوهستان‌های کشور طی امروز از انجام دو عملیات نفس‌گیر خبر داد.

محمد کبادی، مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر با اشاره به روز پرکار نجاتگران در کوهستان‌های کشور گفت: ۴ نفر از اهالی روستای بیرق تبریز در ارتفاعات موتال براثر کولاک برف گرفتار شدند که نیروهای هلال احمر در قالب ۳ تیم عملیاتی متشکل از ۹ نفر نجاتگر با تجهیزات کامل به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: علیرغم صعب‌العبور بودن منطقه نیروهای عملیاتی هلال احمر در نهایت موفق شدند پس از چندین ساعت عملیات سخت و فشرده افراد گرفتار در کولاک و برف را نجات و به مکان امن منتقل کنند.

کبادی ادامه داد: در ارتفاعات قالی کوه شهرستان الیگودرز استان لرستان نیز حادثه‌ای به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات EOC جمعیت هلال احمر اعلام شد که بلافاصله با هماهنگی‌های به عمل آمده ۳ تیم امدادونجات کوهستان از جمعیت هلال احمر شهرستان الیگودرز به محل حادثه اعزام شدند.

مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امدادونجات در خاتمه اضافه کرد: پس از پیمایش چند ساعته، نیروهای عملیاتی هلال احمر در ارتفاعات پاکوب کوه به افراد مفقود شده دسترسی پیدا کردند و پس از هماهنگی‌های صورت گرفته با مرکز کنترل و هماهنگی عملیات EOC جمعیت هلال احمر بالگرد اورژانس پیش بیمارستانی به پرواز درآمد و نجاتگران هلال احمر این افراد را به مکان امن منتقل و توسط بالگرد به مرکز درمانی منتقل شدند.

هشدار زرد هواشناسی خوزستان نسبت به فعالیت ۲ سامانه بارشی

 اداره کل هواشناسی خوزستان نسبت به ورود ۲ موج بارشی از اواخر هفته جاری تا اوایل هفته آینده به استان هشدار سطح زرد صادر کرد.

در اطلاعیه اداره کل هواشناسی خوزستان آمده است: پیرو هشدار سطح زرد در تاریخ ۳۰ مهرماه و تاکید بر صحت آن، تداوم فعالیت سامانه بارشی تا اواخر روز پنجشنبه و ورود موج دوم بارش از اواخر روز جمعه پیش بینی می‌شود. بر اساس این اطلاعیه سامانه اول در روز پنجشنبه وارد استان می‌شود و رگبار پراکنده و رعد و برق، وزش باد متوسط و تندبادهای لحظه‌ای را به دنبال دارد.

سامانه دوم از اواخر وقت جمعه هفته جاری تا اواخر وقت شنبه هفته آینده بر استان حاکم می‌شود و منطقه اثر این ۲ سامانه، شمال شرق، شرق، جنوب شرق و شمال و بخش‌هایی از جنوب و مرکز استان، به ویژه ارتفاعات است.

اثر مخاطره احتمال لغزندگی جاده‌ها، احتمال جاری شدن روان‌آب در مناطق کوهستانی، احتمال خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال خسارت به محصولات و ماشین آلات کشاورزی است.

بر اساس هشدار سطح زرد هواشناسی شماره ۴۴ مورخ ۳۰ مهر ۱۴۰۳ اداره کل هواشناسی خوزستان، فعالیت سامانه بارشی طی ظهر سه شنبه تا اواخر وقت چهارشنبه هفته جاری سبب رگبار و رعد و برق و وزش باد متوسط گاهی تندبادهای لحظه‌ای در نوار شرقی استان به ویژه ارتفاعات خواهد شد.

جاده چالوس یک‌طرفه شد/کولاک و برف در محورهای کوهستانی

- به دلیل شرایط جوی و بارش برف، از ساعت ۱۴ امروز جمعه ۴ آبان‌ماه تردد در مسیر شمال به جنوب جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال یک‌طرفه شده و حرکت خودروها در مسیر جنوب به شمال تا عادی شدن وضعیت جوی ممنوع خواهد بود.

 سرهنگ احمد شیرانی، رئیس این مرکز روز جمعه با اشاره به آغاز بارندگی‌ها در سراسر کشور و هشدارهای صادر شده از سوی سازمان هواشناسی اعلام کرد که بارش‌ها موجب لغزندگی سطح جاده‌ها خواهد شد.

وی به رانندگان، خصوصاً افرادی که قصد تردد در مسیرهای کوهستانی دارند، تاکید کرد که حتما از امروز تجهیزات زمستانی نظیر زنجیر چرخ و لباس گرم در خودروهای خود داشته باشند تا در مواجهه با شرایط بحرانی و کولاک، بدون مشکل به مسیر خود ادامه دهند.

شیرانی درباره وضعیت جوی در برخی استان‌ها گفت: محور میامی - گرمه جاجرم در محدوده کال شور، از ساعت ۹:۳۰ امروز جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ به علت بارندگی، طغیان رودخانه و آب‌گرفتگی مسدود شده است، استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، زنجان، قزوین و البرز با بارش‌های سنگین روبه‌رو هستند و پیش‌بینی می‌شود این بارش‌ها تا روزهای آینده در ارتفاعات و جاده‌های کوهستانی ادامه یابد.

وی همچنین هشدار داد که بارش‌ها در روزهای ابتدایی فصل، موجب ترکیب روغن و سایر ذرات معلق جاده با آب باران می‌شود و همین موضوع سطح جاده‌ها را لغزنده‌تر کرده و احتمال خروج خودروها از مسیر را افزایش می‌دهد.

رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راه راهور فراجا تاکید کرد: رانندگان در این شرایط از سرعت‌های مجاز اعلام شده در تابلوها نیز کمتر حرکت کنند، زیرا این سرعت‌ها برای شرایط عادی جوی در نظر گرفته شده است و در شرایط بارانی و برفی رعایت سرعت مطمئنه و کاهش سرعت ضروری است.

شیرانی با اشاره به شرایط جوی در استان‌های جنوبی و جنوب شرقی کشور که با وزش باد و کاهش دید همراه است، توصیه کرد رانندگان این مناطق از چراغ روشن خودروها در طول روز استفاده کنند تا ایمنی خود و دیگران را حفظ کنند، در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، تلفن ۱۲۰ پلیس راهور به صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به مسافران است.

امدادگران جان ۸ نفر گرفتار در ارتفاعات آخرداغ را نجات دادند

 مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی از نجات جان ۸ نفر گرفتار در ارتفاعات آخرداغ خبر داد.

ابوالفضل محبان اظهار کرد: ۸ نفر از هم استانی‌های خراسان شمالی که به علت بارش باران در ارتفاعات آخرداغ گیر افتاده بودند، توسط امدادگران جمعیت هلال احمر خراسان شمالی نجات پیدا کردند.

وی در ادامه افزود: یک نفر از این افراد که دارای علائم بیماری قلبی بود، توسط تیم امداد و نجات کوهستان امدادرسانی و به مرکز درمانی منتقل شد.

۳۰۰ نفر بر اثر وقوع سیل در خراسان جنوبی اسکان یافتند

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: ۳۰۰ نفر براثر وقوع سیل و بارش‌های رگباری در این استان اسکان یافته‌اند و مواد غذایی و پتو در اختیار آنان گذاشته شده است.

محمدعلی آخوندی  افزود: بیشترین بارندگی و وقوع سیل از شهرستان طبس و مناطق ده محمد، خرو، تپه طاق و خضری و دشت بیاض گزارش شده‌است.

وی عنوان کرد: سیلاب در شهرستان طبس از سمت منطقه بردسکن داشته‌ایم که باعث مسدودی جاده عشق آباد - بردسکن از صبح امروز شد و تا فردا به دلیل ادامه سیلاب و رسوبات سطح جاده همچنان این جاده مسدود خواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی اظهار کرد: راه‌های روستایی و عشایری پیرحاجات و حلون طبس هم تحت تاثیر سیلاب قرار گرفته‌اند و خسارت دیده‌اند.

آخوندی با بیان اینکه شرایط آب و هوایی استان اکنون پایدار است، بیان کرد: اما در شمال استان که در مجاورت کاشمر قرار دارد به واسطه حجم باران همچنان برخی مسیل‌ها و آبنماهای انتهایی حوزه سرزمینی استان درگیر سیلاب است که امیدواریم با تلاش راهداران بازگشایی شود.

وی عنوان کرد: توفان هم خسارت‌هایی به تیرهای برق و تابلوها راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی وارد کرده است.

آخوندی گفت: خسارت جانی ناشی از توفان و سیل در استان نداشته‌ایم و خسارت مالی هم بسیار موردی و جزئی بوده‌است.

نجات خودروهای گرفتار در برف ۵۰ سانتیمتری ارتفاعات املش

در پی بارش برف در راه‌های عشایری کوهستانی بالادست شهرستان املش استان گیلان حدود ۵۰ سانتی‌متر برف بارید که نیروهای راهداری ضمن نجات خودروهای گرفتار در برف، مسیر ۱۰ کیلومتری را برف‌روبی کردند.

انسداد راه‌های روستایی کوهستانی مازندران

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران از انسداد راه‌های روستایی چندین مناطق روستایی این استان در پی بارش‌ برف و باران خبر داد و گفت: ماموران راهداری در حال بازگشایی مسیر هستند.

 حسینعلی محمدی شیرکلایی، با اشاره به وضعیت راه‌های روستایی  استان در پی بارش برف و باران، اظهار داشت: بارندگی شدید و بارش برف از عصر دیروز باعث مسدود شدن بسیاری از راه‌های روستایی شده است.

وی افزود: این انسداد در راه‌های روستایی بخش بلده براثر بارش برف، چند روستای سوادکوه به دلیل بارش شدید باران و طغیان رودخانه، میاندرود، بابل و منطقه کیاسر است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با بیان اینکه با تلاش نیروهای راهداری و بخشداری‌ها بخش عمده‌ای از راه‌های روستایی بلده، سوادکوه، کیاسر باز شده است، عنوان کرد: هم‌اکنون راه‌های روستایی جناسم کیاسر و دو روستای بندپی شرقی بابل همچنان مسدود است که تلاش برای بازگشایی در دستور کار قرار گرفت.

محمدی شیرکلایی ادامه داد: سایر خدمات در این روستاها مشکلی وجود ندارد و این انسداد براثر بارش‌های شدید و برف در مناطق کوهستانی به وجود آمد.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون سامانه جوی ناپایدار از سطح استان خارج شده، اما طبق پیش‌بینی هواشناسی از عصر فردا شنبه شاهد ورود سامانه جدید آن‌هم ضعیف در مازندران خواهیم بود.


نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
تساوی استرالیا و مصر در وقت قانونی؛ /بازی در وقت اضافه
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد
رسانه صهیونیستی: قدرت نظامی مصر اسرائیل را نگران کرده است
قیمت طلا و سکه امروز 12 تیر 1405
پیکر شهید مصباح‌الهدی باقری‌کنی تشییع شد