×
سیاسی
شناسه خبر : 195632
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/08/03 ساعت 22:53

پس از شرکت در نشست سران بریکس رئیس جمهور به تهران بازگشت

پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاورهای بریکس، توطئه آمریکا خنثی می‌شود

«مسعود پزشکیان» در پایان سفر سه روزه خود به منظور شرکت و سخنرانی در اجلاس سران گروه بریکس، بریکس با ترکیب گسترده، بریکس پلاس، با استقبال معاون اول رئیس‌جمهور به تهران بازگشت.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس جمهور همچنین در جریان این سفر با ۱۰ تن از سران کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس از جمله روسای جمهور روسیه، چین، مصر، آفریقای جنوبی، بلاروس، ونزوئلا و بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست وزیران هند و اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.

شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس روزهای اول تا سوم آبان در کازان روسیه برگزار شد و «مسعود پزشکیان» به عنوان یکی از سران کشورهای عضو بریکس و بنا به دعوت رسمی رئیس‌جمهور روسیه در این اجلاس شرکت کرد.

اجلاس اصلی بریکس با موضوع «تقویت چندجانبه گرایی» با حضور اعضا و اجلاس بریکس-پلاس با حضور اعضا و حدود ۳۰ کشور و سازمان دیگر با عنوان «بریکس و جنوب جهانی» برگزار شد و پزشکیان در اجلاس سران گروه بریکس، بریکس با ترکیب گسترده و بریکس پلاس سخنرانی کرد.

رئیس جمهور همچنین در جریان این سفر با ۱۰ تن از سران کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس از جمله روسای جمهور روسیه، چین، مصر، آفریقای جنوبی، بلاروس، ونزوئلا و بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست وزیران هند و اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.

روسیه از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست دوره‌ای یک ساله گروه بریکس را بر عهده گرفت و قرار است با نظارت این کشور، بریکس در اجلاس کازان بیش از ۲۵۰ رویداد را که طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می‌دهند، برگزار کند.

پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاورهای اجلاس بریکس، توطئه آمریکا و همراهانش خنثی می‌شود

 رئیس جمهور با اشاره به هم پیمانی کشورهای عضو بریکس برای پایان یکجانبه‌گرایی آمریکا، تصریح کرد: با عملیاتی شدن آنچه در اجلاس بریکس تصمیم‌گیری شد، توطئه آمریکا و کشورهای همراهش به مرور خنثی خواهد شد.

 «مسعود پزشکیان» شامگاه امروز پنج‌شنبه ۳ آبان ۱۴۰۳ در پایان سفر سه روزه خود به روسیه، برنامه‌ها و اقدامات این سفر را تشریح کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شرکت در اجلاس بریکس و بریکس پلاس، دستاوردهای خوبی به همراه داشت، گفت: این اولین اجلاس بریکس بود که ایران به عنوان یک عضو جدید و واقعی بریکس حضور داشت.

پزشکیان به بیان وظایف مهم بریکس پرداخت و تاکید کرد: مسائل امنیتی، اقتصادی و اجتماعی، مشارکت‌های مردمی و در نهایت مباحث مالی، مهمترین موضوعاتی بود که در اجلاس بریکس به آن پرداخته شد.

رئیس جمهور با اشاره به حضور ۳۰ کشور ناظر و ۶ سازمان بین‌المللی در اجلاس سران بریکس در روسیه، گفت: بریکس در واقع قصد دارد که با یکجانبه‌گرایی آمریکا در مورد دلار مقابله کند چرا که این کشور هر زمان که أراده می‌کند و هر کشوری را که می‌خواهد تحریم می‌کند و بر مشکلات اقتصادی جهان می‌افزاید.

وی افزود: قرار شد که صندوق جدیدی برای مقابله با اقدامات یکجانبه‌گرایانه آمریکا در صندوق بین‌المللی پول فعلی تشکیل شود تا بتوانیم سیاست‌های تحریمی آمریکا را خنثی کنیم و کشورهای عضو بتوانند در ارتباطات پولی و مالی با یکدیگر امنیت بیشتری داشته باشند.

پزشکیان با اشاره به قطعنامه‌ پایانی اجلاس بریکس ادامه داد: بیانیه پایانی که در آخر صادر شد، بیانیه بسیار خوبی بود؛ موضوع آن در زمینه تقبیه و محکوم کردن قتل و جنایتی که اسرائیل در غزه و لبنان انجام می‌دهد بود. همچنین در زمینه این بود که کشورهای عضو بتوانند باهم ارتباط پولی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و امنیتی داشته باشند. با عملیاتی شدن دستاورهای سفر بریکس، توطئه آمریکا و کشورهای همراهش خنثی خواهد شد

رئیس جمهور گفت: روز اول فقط اعضای اصلی بریکس حضور داشتند و در روز دوم، ۳۰ کشور به عنوان اعضای ناظر و ۶ سازمان بین‌المللی حضور داشتند و مباحث خوبی مطرح شد.

پزشکیان افزود: بریکس در این اجلاس قدرت خود را به جهان نشان داد که اگر بخواهیم با هم باشیم، می‌توانیم همه تحریم‌ها را خنثی کنیم؛ از طرف دیگر فرصت خوبی برای ما بود برای گفتگوی دوجانبه با کشورهای مختلف که اگر میخواستیم تنهایی این کار را انجام دهیم بیش از ۱۰ سفر لازم بود که این فرصت در بریکس دست داد.

رئیس جمهور با اشاره به ۱۰ دیدار دوجانبه خود در حاشیه اجلاس بریکس گفت: یکی از مباحث با رئیس جمهور مصر این بود که تعجب می‌کرد که سفرای کشورهای اروپایی چهره‌ای از ایران نشان می‌دهند که با واقعیت متفاوت است، آنها درخواست افزایش ارتباطات ایران با کشورهای عربی بودند.

وی ادامه داد: امیر امارات درخواست داشت که به ایران بیاید و اعتقاد داشت باید مشکلاتمان را خودمان حل کنیم و اجازه ندهیم دیگران در مسائیل فی مابین ما دخالت کنند.

پزشکیان با تاکید بر اینکه این سفر دستاورهای خوبی برای ایران و سایر کشورهای منطقه خواهد داشت، گفت: در دیدار با رئیس‌جمهور چین، قرار شد پیمان‌های بسته شده بین چین و ایران عملیاتی شود و وزرای مربوطه در این میان فعال شوند.

وی اظهار داشت: با کشورهای روسیه، چین، آفریقای جنوبی، بلاروس، ونزوئلا و بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست وزیران هند و اتیوپی گفت‌گو کردیم که این فرصت طلایی بود.

رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد که آنچه در اجلاس بریکس اتفاق افتاد و دیدارهایی که در حاشیه آن داشتیم، اگر عملیاتی شود، توطئه آمریکا و کشورهای همراهش را به مرور خنثی خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، بریکس در سال ۱۳۸۹ با حضور برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد و سال بعد آفریقای جنوبی به این پیمان ملحق شد. مصر، اتیوپی، ایران و امارات نیز دیماه ۱۴۰۲ به آن پیوستند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ساختمان سیمان سبزوار آتش گرفت
از اهتزاز این پرچم لذت ببرید
قتل به خاطر متلک‌پرانی در شهرری
صعود امین زاده به یک چهارم نهایی کشتی فرنگی جهان
برگزاری جلسه فوق‌العاده دولت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور
شروع مقتدرانه عبدولی در کشتی قهرمانی جهان
امیدوارم روزی سران اسرائیل پشت میله‌های زندان قرار گیرند
هلاکت 4 سرباز اسرائیلی در رفح
تکلیف خاموشی های خانگی در پاییز مشخص شد
بیانیه باشگاه استقلال بعد از شکست تاریخی
قیمت طلا و سکه در بازار امروز پنج شنبه 27 شهریور 1404
حکم اخراج محمود خلیل توسط قاضی آمریکایی صادر شد
شهادت 75 فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی
شمار شهدای غزه به 65 هزار و 141 نفر رسید
شورای حقوق بشر باید از سیاسی‌کاری دور بماند
نسل‌کشی در غزه واقعیت است
تعلل صنایع انرژی‌بر در ساخت نیروگاه
پایان دوران فاکتورهای کاغذی از دی‌ماه
اولین فرنگی کار ایرانی با شکست حریف چینی استارت زد+ فیلم
ایران (2) - فیلیپین (2) / نبرد برای صعود به یک هشتم والیبال قهرمانی جهان
ایران با یک پله سقوط در رتبه بیست و یکم فیفا
حمایت ایتالیا از تحریم وزیران اسرائیلی
سارق حرفه‌ای لپ‌تاپ در تهران دستگیر شد+ فیلم
رئیس‌جمهور برزیل: ترامپ امپراتور جهان نیست
شهادت فرمانده انتظامی شهرستان «سیب و سوران»
هر پنج دقیقه یک نفر در ایران به آلزایمر مبتلا می‌شود
ترور یک چهره سرشناس در روستای چاه جمال+فیلم
تحولات خاورمیانه زیر سایه پیمان دفاعی ریاض-اسلام‌آباد
نورنما | انقلابی در نمایش هوایی کوادکوپترها
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به منطقه ای در جنوب لبنان
جریمه نقدی 621 راننده شبکه قاچاق سوخت
تصادف مرگبار اتوبوس تهران–مشهد در جاده گرمسار
پرونده موبایل موسوی با پنج هزار شاکی به‌زودی به نتیجه می‌رسد
11 هزار میلیارد تومان چک برگشتی سایپا
غزه در انتظار رأی سرنوشت‌ساز قطعنامه آتش‌بس
ترامپ: جنبش چپگرای «آنتیفا» را رسماً در فهرست تروریستی قرار می‌دهم
پاشینیان: سفر پزشکیان، نقطه عطف روابط ایران و ارمنستان بود
مواضع روسیه در دفاع مقدس 12 روزه بسیار خوب و محکم بود
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(84) «بندرعباس»
پیام جدی پکن: جهان باید در برابر قانون جنگل متحد شود
رئیس‌جمهور سابق برزیل به سرطان مبتلا شد
تحریم جام جهانی 2026 ؛ واکنش اسپانیا در صورت حضور رژیم صهیونیستی
یک بررسی مقدماتی درباره اعتراضات جوانان در نپال و درس‌‏های آن
هشدار مقام نظامی سابق رژیم صهیونیستی به ادامه جنگ
تعداد شهدای خبرنگار فلسطینی به 250 نفر رسید
اتصال 300 هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا
اسلواکی در آستانه قطع واردات نفت روسیه
پیام یمن به اسرائیل پس از حملات به بندر الحدیده
تأمین 3.5 میلیون دوز واکسن آنفلوانزا + قیمت
اظهارات گستاخانه وزیر افراطی صهیونیست
X
آگهی تبلیغاتی