×
سیاسی
شناسه خبر : 195632
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/08/03 ساعت 22:53
پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاورهای بریکس، توطئه آمریکا خنثی می‌شود

پس از شرکت در نشست سران بریکس رئیس جمهور به تهران بازگشت

پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاورهای بریکس، توطئه آمریکا خنثی می‌شود

«مسعود پزشکیان» در پایان سفر سه روزه خود به منظور شرکت و سخنرانی در اجلاس سران گروه بریکس، بریکس با ترکیب گسترده، بریکس پلاس، با استقبال معاون اول رئیس‌جمهور به تهران بازگشت.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس جمهور همچنین در جریان این سفر با ۱۰ تن از سران کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس از جمله روسای جمهور روسیه، چین، مصر، آفریقای جنوبی، بلاروس، ونزوئلا و بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست وزیران هند و اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.

شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس روزهای اول تا سوم آبان در کازان روسیه برگزار شد و «مسعود پزشکیان» به عنوان یکی از سران کشورهای عضو بریکس و بنا به دعوت رسمی رئیس‌جمهور روسیه در این اجلاس شرکت کرد.

اجلاس اصلی بریکس با موضوع «تقویت چندجانبه گرایی» با حضور اعضا و اجلاس بریکس-پلاس با حضور اعضا و حدود ۳۰ کشور و سازمان دیگر با عنوان «بریکس و جنوب جهانی» برگزار شد و پزشکیان در اجلاس سران گروه بریکس، بریکس با ترکیب گسترده و بریکس پلاس سخنرانی کرد.

رئیس جمهور همچنین در جریان این سفر با ۱۰ تن از سران کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس از جمله روسای جمهور روسیه، چین، مصر، آفریقای جنوبی، بلاروس، ونزوئلا و بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست وزیران هند و اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.

روسیه از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست دوره‌ای یک ساله گروه بریکس را بر عهده گرفت و قرار است با نظارت این کشور، بریکس در اجلاس کازان بیش از ۲۵۰ رویداد را که طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می‌دهند، برگزار کند.

پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاورهای اجلاس بریکس، توطئه آمریکا و همراهانش خنثی می‌شود

 رئیس جمهور با اشاره به هم پیمانی کشورهای عضو بریکس برای پایان یکجانبه‌گرایی آمریکا، تصریح کرد: با عملیاتی شدن آنچه در اجلاس بریکس تصمیم‌گیری شد، توطئه آمریکا و کشورهای همراهش به مرور خنثی خواهد شد.

 «مسعود پزشکیان» شامگاه امروز پنج‌شنبه ۳ آبان ۱۴۰۳ در پایان سفر سه روزه خود به روسیه، برنامه‌ها و اقدامات این سفر را تشریح کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شرکت در اجلاس بریکس و بریکس پلاس، دستاوردهای خوبی به همراه داشت، گفت: این اولین اجلاس بریکس بود که ایران به عنوان یک عضو جدید و واقعی بریکس حضور داشت.

پزشکیان به بیان وظایف مهم بریکس پرداخت و تاکید کرد: مسائل امنیتی، اقتصادی و اجتماعی، مشارکت‌های مردمی و در نهایت مباحث مالی، مهمترین موضوعاتی بود که در اجلاس بریکس به آن پرداخته شد.

رئیس جمهور با اشاره به حضور ۳۰ کشور ناظر و ۶ سازمان بین‌المللی در اجلاس سران بریکس در روسیه، گفت: بریکس در واقع قصد دارد که با یکجانبه‌گرایی آمریکا در مورد دلار مقابله کند چرا که این کشور هر زمان که أراده می‌کند و هر کشوری را که می‌خواهد تحریم می‌کند و بر مشکلات اقتصادی جهان می‌افزاید.

وی افزود: قرار شد که صندوق جدیدی برای مقابله با اقدامات یکجانبه‌گرایانه آمریکا در صندوق بین‌المللی پول فعلی تشکیل شود تا بتوانیم سیاست‌های تحریمی آمریکا را خنثی کنیم و کشورهای عضو بتوانند در ارتباطات پولی و مالی با یکدیگر امنیت بیشتری داشته باشند.

پزشکیان با اشاره به قطعنامه‌ پایانی اجلاس بریکس ادامه داد: بیانیه پایانی که در آخر صادر شد، بیانیه بسیار خوبی بود؛ موضوع آن در زمینه تقبیه و محکوم کردن قتل و جنایتی که اسرائیل در غزه و لبنان انجام می‌دهد بود. همچنین در زمینه این بود که کشورهای عضو بتوانند باهم ارتباط پولی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و امنیتی داشته باشند. با عملیاتی شدن دستاورهای سفر بریکس، توطئه آمریکا و کشورهای همراهش خنثی خواهد شد

رئیس جمهور گفت: روز اول فقط اعضای اصلی بریکس حضور داشتند و در روز دوم، ۳۰ کشور به عنوان اعضای ناظر و ۶ سازمان بین‌المللی حضور داشتند و مباحث خوبی مطرح شد.

پزشکیان افزود: بریکس در این اجلاس قدرت خود را به جهان نشان داد که اگر بخواهیم با هم باشیم، می‌توانیم همه تحریم‌ها را خنثی کنیم؛ از طرف دیگر فرصت خوبی برای ما بود برای گفتگوی دوجانبه با کشورهای مختلف که اگر میخواستیم تنهایی این کار را انجام دهیم بیش از ۱۰ سفر لازم بود که این فرصت در بریکس دست داد.

رئیس جمهور با اشاره به ۱۰ دیدار دوجانبه خود در حاشیه اجلاس بریکس گفت: یکی از مباحث با رئیس جمهور مصر این بود که تعجب می‌کرد که سفرای کشورهای اروپایی چهره‌ای از ایران نشان می‌دهند که با واقعیت متفاوت است، آنها درخواست افزایش ارتباطات ایران با کشورهای عربی بودند.

وی ادامه داد: امیر امارات درخواست داشت که به ایران بیاید و اعتقاد داشت باید مشکلاتمان را خودمان حل کنیم و اجازه ندهیم دیگران در مسائیل فی مابین ما دخالت کنند.

پزشکیان با تاکید بر اینکه این سفر دستاورهای خوبی برای ایران و سایر کشورهای منطقه خواهد داشت، گفت: در دیدار با رئیس‌جمهور چین، قرار شد پیمان‌های بسته شده بین چین و ایران عملیاتی شود و وزرای مربوطه در این میان فعال شوند.

وی اظهار داشت: با کشورهای روسیه، چین، آفریقای جنوبی، بلاروس، ونزوئلا و بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست وزیران هند و اتیوپی گفت‌گو کردیم که این فرصت طلایی بود.

رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد که آنچه در اجلاس بریکس اتفاق افتاد و دیدارهایی که در حاشیه آن داشتیم، اگر عملیاتی شود، توطئه آمریکا و کشورهای همراهش را به مرور خنثی خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، بریکس در سال ۱۳۸۹ با حضور برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد و سال بعد آفریقای جنوبی به این پیمان ملحق شد. مصر، اتیوپی، ایران و امارات نیز دیماه ۱۴۰۲ به آن پیوستند.


نظرات

آخرین اخبار
شورای نگهبان: اتحادیه اروپا باید عواقب سخت ماجراجویی خود را بپذیرد
آغاز مجدد ثبت سفارش و واردات تلفن همراه
ماجرای انفجار مهیب در بندرعباس چیست؟ + فیلم‌ محل حادثه
2 زمین لرزه شهر اردکان و بخش خانه زنیان شیراز را لرزاند
پیگیری وضعیت هنرمندان موسیقی بازداشت‌شده آغاز شد
فروش بلیت و انحصار پخش زنده جشنواره فیلم فجر در «آیگپ»
گزارش تصویری | تجدید میثاق هیئت دولت با آرمان‌های امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + امیرخانی از بیمارستان مرخص شد
گزارش تصویری | حضور رهبر معظم انقلاب در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران
نسل تازه فجر؛ آزمون بزرگ فیلم‌اولی‌ها
رایزنی های مصر برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 11 بهمن 1404+ جدول
با کالابرگ از فروشگاه‌های با قیمت پایین خرید کنید
مرغ ارزان شد؛ افزایش تولید، بازار را آرام کرد
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت عالم متعهد حجت‌الاسلام آقای عبدخدائی
پادکست | تکنیک تنفسی نظامی ها برای آرامش در شرایط استرس زا
وام ازدواج 1405 تا 50 درصد افزایش می‌یابد
جزئیات پرونده 17 پزشک بازداشت شده اعلام شد
مصرف گاز خانگی رکورد تاریخی زد
فرماندار قصرشیرین: انفجارها ناشی از رزمایش ارتش بود
ونزوئلا قانون عفو عمومی را احیا می‌کند
مرکز ملی پاسخ بحران در ایران ایجاد می‌شود
موافقت واشنگتن با فروش بسته تسلیحاتی 9 میلیارد دلاری به عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 11 بهمن1404+جدول
نتانیاهو به مقر پلیس احضار می‌شود
سخنگوی مجلس: پرداخت کالابرگ الکترونیکی تنها راه حفظ قدرت خرید مردم است
مردی 48 ساعت بدون ریه زنده ماند
طارمی، «فرمانده آرام» المپیاکوس در لیگ قهرمانان اروپا
ترامپ آماده اعلام استقرار نیروی ثبات بین‌المللی در غزه
قیمت گوشت قرمز امروز 11 بهمن 1404 + جدول قیمت ها
بازیگر فیلم تنها در خانه درگذشت
قتل عجیب زن ایرانی در متروی هامبورگ آلمان
راهبرد جدید بانک مرکزی در سیاست های ارزی ؛ میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
هشدار رسانه انگلیسی به ترامپ درباره عواقب حمله به ایران
زلزله‌ای که گاوصندوق‌ها را شکست
قهرمان کشتی آسیا در انفجار گاز جان باخت
امیر سرلشکر حاتمی : نیروهای مسلح در آمادگی کامل دفاعی و نظامی قرار دارند
هشدار نسبت به وزش باد شدید در تهران
آمریکا نفت ونزوئلا را جایگزین نفت روسیه در هند کرد
معمای امنیت منطقه‌ای
ناوهای هواپیمابر ایران؛ شوک راهبردی برای دکترین دریایی آمریکا
سازمان ملل: شورای صلح ترامپ برای منافع شخصی او است
به دلِ ترس باید زد
توافق از مسیر تهدید؟
تعطیلی موقت دولت آمریکا
آخرین وضعیت عفونت‌های تنفسی در ایران
سقوط شدید طلا و نقره در بازارهای جهانی
خشم رئیس از بازیکنان رئال مادرید
پایان شیرین 17 پرونده قصاص در ندامتگاه قزلحصار
برنامه آموزش و پرورش برای تداوم آموزش در شرایط بحرانی و خاص