×
اقتصادی
شناسه خبر : 195474
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/02 ساعت 16:57
بریکس بانک جهانی جدید ایجاد می‌کند

همتی:

بریکس بانک جهانی جدید ایجاد می‌کند

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بریکس می تواند محور مهمی برای جلوگیری از یکجانبه گرایی آمریکا و غرب باشد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عبدالناصر همتی با بیان این مطلب افزود: ممکن است برای خیلی ها این پرسش مطرح شده باشد که بریکس چیست و در بعد اقتصادی و مالی چه نقشی در جهان خواهد داشت؟ اگر به شش دهه پیش نگاه کنیم، می‌بینیم که اجلاسی تحت عنوان جنوب - جنوب در جهان شکل گرفت که واکنشی به سلطه غرب بعد از اجلاس برتون وودز (کنفرانس تعیین ساختار و نظام اقتصادی جهان بعد از جنگ جهانی دوم بر پایه سیستم آمریکایی اقتصاد آزاد جهانی) بود.

وی توضیح داد: در آن اجلاس پایه‌های تشکیل بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول شکل گرفت و بعد از آن کشورهای در حال توسعه، توسعه نیافته و جهان سوم با هم جمع شدند و اجلاس جنوب - جنوب را شکل دادند و تلاش کردند در چارچوب این اجلاس‌ها به یکجانبه گرایی غرب پاسخ دهند؛ اجلاس جنوب - جنوب با محوریت شرق آن زمان شکل گرفته بود.

همتی گفت: پس از شش دهه که کشورهای جنوب - جنوب در بعد اقتصادی نتوانستند به موفقیت برسند اکنون قدرت‌های نوظهور بریکس را شکل داده‌اند و در بین چهار کشور اولیه به همراه آفریقای جنوبی، دو کشور چین و هند که جزو پنج اقتصاد اول جهان هستند و برزیل و آفریقای جنوبی که دولت‌های نوظهور قدرتمند اقتصادی محسوب می شوند در قالب بریکس گرد هم آمده اند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بنابراین بریکس اکنون با اجلاس جنوب - جنوب در گذشته تفاوت زیادی دارد و می‌تواند محور مهمی برای فعالیت‌های اقتصادی و جلوگیری از یکجانبه گرایی آمریکا و غرب باشد.

همتی گفت: در واقع بریکس با تشکیل بانک توسعه نوین و ایجاد ترتیباتی برای ایجاد ذخیره مشروط برای مواقعی که کشورها با عدم توازن تراز پرداخت ها مواجه می‌شوند، می‌تواند به آنها کمک کند ضمن اینکه نمونه‌ای از بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول شکل می‌دهد و می‌خواهد بگوید من با همان ابزار اقتصادی که شما (غرب) سلطه دلار را در جهان پیش می‌برید، یک بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول جدید تشکیل می‌دهم.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران اولین سالی است که به صورت رسمی در سطح سران در اجلاس بریکس شرکت می کند و امیدوارم این تلاش‌ها که در ابعاد مختلف سیاستی، امنیتی، فرهنگی و مردمی در حال پیگیری است در ابعاد اقتصادی و مالی هم دنبال شود و بتوانیم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم و روابط اقتصادی خود را با کشورهای عضو بریکس توسعه و گسترش دهیم.

همتی خاطرنشان کرد: زمینه‌های بسیار فراوانی در حوزه اقتصادی وجود دارد که می‌توانیم با اعضای بریکس به صورت دوجانبه یا در قالب اجلاس بریکس فعالیت کنیم تا در پیشبرد اقتصاد کشورمان از آن بهره ببریم.

شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس روز چهارشنبه دوم آبان‌ماه با حضور رهبران کشورهای عضو از جمله مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در کازان مرکز تاتارستان روسیه آغاز به کار کرد.

جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی ماه ۱۴۰۲) به گروه بریکس پیوسته است، امسال برای نخستین بار به عنوان عضو رسمی و تمام عیار در این اجلاس شرکت کرده است.

نشست بریکس پلاس با حضور سران کشورهای عضو گروه بریکس و کشورهای علاقه‌مند به همکاری با این گروه نیز روز پنجشنبه سوم آبان ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تمدید قرارداد علیرضا کوشکی با استقلال نهایی شد
انتقال بزرگ تابستانی استقلال؛ محمد خلیفه آبی‌پوش شد
حال پهلوان آواز ایران مساعد نیست
هشدار بحران آب در تهران؛ ذخایر سدها کمتر از حد نرمال
آمریکا در باتلاق جنگ با ایران گرفتار می‌شود
امتحانات نهایی 31 تیرماه در همه استان ها غیر از هرمزگان برگزار می شود
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
شکار گرداننده صفحه معاند در فضای مجازی
افت شاخص‌های بورس آمریکا؛ چشم بازار به تحولات ایران
پایان بازی سارق مسلح طلافروشی‌های تهران
عارف خواستار شتاب در اجرای طرح‌های فناوری برای آب، برق و دارو شد
ضربه سخت در راه است؛ هشدار سردار کرمی به ارتش متجاوز از خلیج فارس
درخشش بانوان تکواندوی ایران در کره؛ 5 مدال برای دختران ایرانی
بازی دوگانه ترامپ با پکن؛ حملات لفظی یا استراتژی برای آشتی؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 30 تیر 1405+ جدول قیمت ها
سه داور ایرانی در لیگ قهرمانان بانوان آسیا قضاوت می‌کنند
ثبت‌نام زائر اربعین در سماح از یک میلون نفر گذشت
فاجعه در افغانستان؛ سیل ویرانگر در نورستان جان ده‌ها نفر را گرفت
اولین جلسه آزمایشی نشست مجازی مجلس برگزار شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 30 تیر 1405
نورنما | برافراشته شدن پرچم فلسطین در جشن قهرمانی اسپانیا
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت
قالیباف قانون برگزاری جلسات مجلس در شرایط اضطرار را ابلاغ کرد