×
اقتصادی
شناسه خبر : 195474
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/02 ساعت 16:57
بریکس بانک جهانی جدید ایجاد می‌کند

همتی:

بریکس بانک جهانی جدید ایجاد می‌کند

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بریکس می تواند محور مهمی برای جلوگیری از یکجانبه گرایی آمریکا و غرب باشد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عبدالناصر همتی با بیان این مطلب افزود: ممکن است برای خیلی ها این پرسش مطرح شده باشد که بریکس چیست و در بعد اقتصادی و مالی چه نقشی در جهان خواهد داشت؟ اگر به شش دهه پیش نگاه کنیم، می‌بینیم که اجلاسی تحت عنوان جنوب - جنوب در جهان شکل گرفت که واکنشی به سلطه غرب بعد از اجلاس برتون وودز (کنفرانس تعیین ساختار و نظام اقتصادی جهان بعد از جنگ جهانی دوم بر پایه سیستم آمریکایی اقتصاد آزاد جهانی) بود.

وی توضیح داد: در آن اجلاس پایه‌های تشکیل بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول شکل گرفت و بعد از آن کشورهای در حال توسعه، توسعه نیافته و جهان سوم با هم جمع شدند و اجلاس جنوب - جنوب را شکل دادند و تلاش کردند در چارچوب این اجلاس‌ها به یکجانبه گرایی غرب پاسخ دهند؛ اجلاس جنوب - جنوب با محوریت شرق آن زمان شکل گرفته بود.

همتی گفت: پس از شش دهه که کشورهای جنوب - جنوب در بعد اقتصادی نتوانستند به موفقیت برسند اکنون قدرت‌های نوظهور بریکس را شکل داده‌اند و در بین چهار کشور اولیه به همراه آفریقای جنوبی، دو کشور چین و هند که جزو پنج اقتصاد اول جهان هستند و برزیل و آفریقای جنوبی که دولت‌های نوظهور قدرتمند اقتصادی محسوب می شوند در قالب بریکس گرد هم آمده اند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بنابراین بریکس اکنون با اجلاس جنوب - جنوب در گذشته تفاوت زیادی دارد و می‌تواند محور مهمی برای فعالیت‌های اقتصادی و جلوگیری از یکجانبه گرایی آمریکا و غرب باشد.

همتی گفت: در واقع بریکس با تشکیل بانک توسعه نوین و ایجاد ترتیباتی برای ایجاد ذخیره مشروط برای مواقعی که کشورها با عدم توازن تراز پرداخت ها مواجه می‌شوند، می‌تواند به آنها کمک کند ضمن اینکه نمونه‌ای از بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول شکل می‌دهد و می‌خواهد بگوید من با همان ابزار اقتصادی که شما (غرب) سلطه دلار را در جهان پیش می‌برید، یک بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول جدید تشکیل می‌دهم.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران اولین سالی است که به صورت رسمی در سطح سران در اجلاس بریکس شرکت می کند و امیدوارم این تلاش‌ها که در ابعاد مختلف سیاستی، امنیتی، فرهنگی و مردمی در حال پیگیری است در ابعاد اقتصادی و مالی هم دنبال شود و بتوانیم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم و روابط اقتصادی خود را با کشورهای عضو بریکس توسعه و گسترش دهیم.

همتی خاطرنشان کرد: زمینه‌های بسیار فراوانی در حوزه اقتصادی وجود دارد که می‌توانیم با اعضای بریکس به صورت دوجانبه یا در قالب اجلاس بریکس فعالیت کنیم تا در پیشبرد اقتصاد کشورمان از آن بهره ببریم.

شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس روز چهارشنبه دوم آبان‌ماه با حضور رهبران کشورهای عضو از جمله مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در کازان مرکز تاتارستان روسیه آغاز به کار کرد.

جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی ماه ۱۴۰۲) به گروه بریکس پیوسته است، امسال برای نخستین بار به عنوان عضو رسمی و تمام عیار در این اجلاس شرکت کرده است.

نشست بریکس پلاس با حضور سران کشورهای عضو گروه بریکس و کشورهای علاقه‌مند به همکاری با این گروه نیز روز پنجشنبه سوم آبان ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کشف قبر 2400 ساله یک کُشتی‌گیر
آیا قند میوه موجود در نوشابه‌ها به گسترش سرطان کمک می‌کند
پزشکان می‌گویند رد جوراب روی مچ پا گاهی هشدار دهنده است
کشف باستان‌شناسی قرن؛ شناسایی کشتی 2100 ساله در سواحل سیسیل
آیا رژیم وگان روند پیری را کند می‌کند؟
هشدار پلیس راه درباره خطر تصادف در ساعات 16 تا 20 و نیمه‌شب تا 6 صبح
جزئیات ناآرامی‌های عین‌العرب سوریه؛ بیشتر بازداشت‌شدگان خردسال بودند
کاهش شدید ذخایر موشکی آمریکا؛ استفاده از 1500 پاتریوت در درگیری با ایران
انتقال پیام نخست‌وزیر و فرمانده ارتش پاکستان به پزشکیان
ارتش یمن مراکز و انبارهای تسلیحاتی مزدوران سعودی را درهم کوبید
نیویورک تایمز: ایران به خلبان اف-15 آمریکا نیم ثانیه فرصت داد
نماینده روسیه در شورای امنیت: کرانه باختری به «نقطه بی‌بازگشت» نزدیک می‌شود
عراق اقدام کلمبیا در به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را محکوم کرد
هشدار هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید و احتمال طوفان در ارتفاعات
دروغ‌پراکنی ترامپ درباره تنگه هرمز؛ اداره اطلاعات انرژی خلاف آن را اعلام کرد
از تولید تا توزیع؛ چرایی عقب‌ماندگی تولید برق کشور نسبت به سال گذشته
ترامپ آزادی تفنگدار سابق آمریکایی زندانی در روسیه را تایید کرد
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ اجرای سیاست «زمین سوخته» توسط ارتش اسرائیل
ترامپ: سلاح و جنگنده به اروپا می‌فروشیم و آنها در ارسال به اوکراین آزادند
همکاری با هند برای تأمین دارو ادامه دارد
ابراز همدردی ایران با کلمبیا
آخرین اخبار زلزله کلمبیا؛ فرو ریختن بیمارستان و کلیسای تاریخی در پی لرزه‌های شدید
یمن یک کشتی سعودی را در باب المندب هدف قرار داد
هشدار سازمان ملل؛ کرانه باختری در آستانه فروپاشی کامل است
رقابت آسیایی برای اورانیوم قزاقستان
جنگ رمضان؛ آمریکا در کمتر از 20 روز به استیصال رسید
آغاز بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی مدارس تهران
ضرب و شتم مدیر برق عسلویه حین جمع‌آوری دستگاه‌های استخراج رمزارز
بقائی؛ نظام بین الملل در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
پزشکیان: بر تعمیق روابط با پاکستان در همه زمینه‌ها تأکید داریم
خدمت‌رسانی هلال احمر در اربعین 1405 به 5.8 میلیون زائر
روایت اشک‌های شمخانی از عنایت ائمه(س) به یک هنرمند ارمنی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 21 مرداد ماه اعلام شد+جدول
برنامه قطعی برق مازندران فردا 21 مرداد ماه + لینک
بمب نقل‌وانتقالات تراکتور؛ جانشین بیرانوند قرمز پوشید
وزارت رفاه: خبر «نقص اطلاعات فراجا» درباره قطع کالابرگ صحت ندارد
ارکستر سمفونیک تهران با «خسوف» به تالار وحدت می‌آید
فرمانده کل ارتش: امید است شاهد تحکیم هرچه بیشتر اقتدار دفاعی و بازدارندگی باشیم
زمانبندی قطعی برق قم فردا 21 مرداد + لینک
تغییر استراتژی کشتیرانی ترکیه؛ از مسیرهای دریایی به سمت حمل‌ونقل ریلی
وزیر کشور پاکستان با عراقچی دیدار کرد
عراقچی و طالبانی بر تقویت همکاری‌های اقتصادی و امنیتی تاکید کردند
قیمت نفت به 90 دلار رسید
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 21 مرداد /دلار سقوط آزاد می کند؟
پیام تبریک سرلشکر وحیدی به فرماندهان جدیدالانتصاب
برنامه کامل مسابقات کشتی قهرمانی جوانان جهان (براتیسلاوا 2026)
نقشه راه وزیر صمت برای توسعه صادرات؛ همسایگان، محور اصلی دیپلماسی اقتصادی
غرب آسیا، نه حیاط خلوت غرب است و نه میدان نفوذ هیچ قدرت دیگر
محسن رضایی: آمریکا جنگ را تمام کند و پول‌های مسدودی ایران را بپردازد
ذخایر سدهای تهران 200 میلیون مترمکعب کمتر از میانگین؛ خشکسالی پایتخت تداوم دارد