×
سیاسی
شناسه خبر : 195201
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/30 ساعت 23:44
واکنش ایران به اظهارات بایدن درباره زمانبندی شرارت احتمالی اسرائیل

واکنش ایران به اظهارات بایدن درباره زمانبندی شرارت احتمالی اسرائیل

سفیر ایران در سازمان ملل در واکنش به اطلاع بایدن از زمانبندی شرارت احتمالی اسرائیل در نامه ای در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت نوشت: این اظهارات (بایدن) تحریک‌آمیز عمیقاً نگران‌کننده است، زیرا نشان‌دهنده تأیید ضمنی و حمایت آشکار ایالات متحده از تجاوز نظامی غیرقانونی رژیم اسرائیل علیه ایران است.

نورنیوز-گروه سیاسی: سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت در پی اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیرامون اطلاع از زمان‌بندی شرارت احتمالی رژیم اسرائیل علیه تهران، این اظهارات را «به شدت نگران‌کننده و تحریک‌آمیز» دانست.

 امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت نوشت: این اظهارات (بایدن) تحریک‌آمیز عمیقاً نگران‌کننده است، زیرا نشان‌دهنده تأیید ضمنی و حمایت آشکار ایالات متحده از تجاوز نظامی غیرقانونی رژیم اسرائیل علیه ایران است. چنین اظهاراتی همچنین با ادعاهای مکرر ایالات متحده مبنی بر حمایت از کاهش تنش در منطقه تناقض دارد.

متن کامل نامه امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد پیرامون اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، پیرامون اطلاع از زمان و نحوه شرارت احتمالی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد و پاسکال کریستین، رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

پیرو دستور دولت متبوعم، مکاتبه حاضر به منظور جلب توجه شما به اظهار نظر به شدت نگران‌کننده و تحریک‌آمیز رئیس‌جمهور ایالات متحده در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴ که در جریان نشست خبری در برلین مطرح شد، ارسال می‌گردد. رئیس‌جمهور ایالات متحده در سخنان خود فاش کرد که از چگونگی و زمان‌بندی حمله احتمالی رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران اطلاع دارد. این اظهارات تحریک‌آمیز عمیقاً نگران‌کننده است، زیرا نشان‌دهنده تأیید ضمنی و حمایت آشکار ایالات متحده از تجاوز نظامی غیرقانونی رژیم اسرائیل علیه ایران است. چنین اظهاراتی همچنین با ادعاهای مکرر ایالات متحده مبنی بر حمایت از کاهش تنش در منطقه تناقض دارد.

در پاسخ به این تحریک خطرناک و نقض آشکار حقوق بین‌الملل، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴، از طریق شبکه اجتماعی X (که قبلاً به‌عنوان توییتر شناخته می‌شد)، به‌طور واضح بیان کرد: «هر فردی که از چگونگی و زمان‌بندی حمله اسرائیل به ایران مطلع باشد و/یا وسایل و پشتیبانی برای چنین حماقتی فراهم کند، به‌طور منطقی باید برای هرگونه تلفات احتمالی پاسخگو باشد.»

علاوه بر این، دخالت ایالات متحده از طریق فراهم‌ نمودن کمک‌های فنی و تسلیحات پیشرفته، از جمله سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته به رژیم اسرائیل، که بیشتر باعث تحریک و جسارت این رژیم برای انجام حملات تجاوزگرانه علیه ایران می‌شود، باعث می‌شود که دولت ایالات متحده در هرگونه تجاوز صهیونیست‌ها علیه ایران و پیامدهای آن «همدست» باشد؛ همان‌طور که در جنایات جنگی و کارزار نسل‌کشی جاری علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه و لبنان نیز همدست بوده است.

لذا، ایالات متحده مسئولیت کامل نقش خود در تحریک، تشویق و تسهیل هرگونه اقدامات تجاوزگرانه توسط رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران را بر عهده خواهد داشت. این اقدامات تجاوزگرانه به‌طور آشکار ناقض اصول اساسی حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد، از جمله اصل منع استفاده از زور ذیل ماده ۲(۴) منشور بوده، و همچنین پیامدهای فاجعه‌باری برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.

جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت درخواست می‌کند که این تحریک بی‌پروا را به‌طور صریح محکوم نموده و از ایالات متحده، به‌عنوان یکی از اعضای دائمی، بخواهد که به تعهدات خود طبق حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد عمل کند. علاوه بر این، شورای امنیت باید از ایالات متحده بخواهد که با استفاده از نفوذ قابل‌توجه خود، رژیم اسرائیل را وادار کند تا با قید فوریت به جنایات جنگی مداوم و کارزار نسل‌کشی علیه مردم فلسطین در غزه و مردم لبنان پایان دهد. این جنایات نه تنها منطقه را بی‌ثبات می‌کند، بلکه تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین‌المللی نیز به شمار می‌رود.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا
کرملین دیدار پوتین با رئیس سیا را تکذیب کرد
رونق موسیقی در دو سال اخیر
رونمایی یمن از ویدئوهای حملات پهپادی به نیروهای سعودی + فیلم
کاهش جمعیت اتباع خارجی در ایران؛ ساماندهی مهاجران ادامه دارد
فیلیپین سد راه تیم بسکتبال ایران شد
ونزوئلا به جای هرمز؛ برگ نفتی ترامپ برای مهار بازار
تاکر کارلسون: ترامپ باید فورا از سمت خود برکنار شود
القسام در سالروز شهادت ابوعبیده: راه مقاومت ادامه دارد
تداوم تجاوز اسرائیل در سوریه؛ نفوذ نیروهای اشغالگر به قنیطره
نشست ترکیه، عربستان و پاکستان برای بررسی توافق مکه در استانبول
پیش‌بینی بورس دوشنبه 9 شهریور؛ شاخص به صعود ادامه می‌دهد؟
فرماندهان پنتاگون به هگست درباره جنگ ایران هشدار دادند