×
بین الملل
شناسه خبر : 195161
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/30 ساعت 18:55
بورل: خاورمیانه در آستانه یک جنگ فراگیر/ عبور اسرائیل از خط قرمز

بورل: خاورمیانه در آستانه یک جنگ فراگیر/ عبور اسرائیل از خط قرمز

جوسپ بورل با انتشار یادداشتی نوشت: چرخه جدیدی از خشونت، نفرت و انتقام به طور فزاینده‌ای کل خاورمیانه را فراگرفته و منطقه را به آستانه یک جنگ فراگیر رسانده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، حملات رژیم صهیونیستی علیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد (یونیفیل) در جنوب لبنان را عبور از خط قرمز این اتحادیه توصیف و تصریح کرد که دورنمای رسیدن به راه‌حل سیاسی در غزه و لبنان بسیار کم است.

 جوسپ بورل با انتشار یادداشتی که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، نوشت: چرخه جدیدی از خشونت، نفرت و انتقام به طور فزاینده‌ای کل خاورمیانه را فراگرفته و منطقه را به آستانه یک جنگ فراگیر رسانده است.

وی با اشاره به موضع حمایتی اتحادیه اروپا از حق ادعایی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود، تصریح کرد که این حق محدودیت‌هایی دارد. این مقام اروپایی یادآور شد: بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در جریان اقدامات تلافی‌جویانه (رژیم) اسرائیل کشته شده اند. نزدیک به ۱۰۰ هزار فلسطینی مجروح شده اند و ۶۰ درصد ساختمان های این منطقه تخریب شده است.

بورل ادامه داد: کامالا هریس (معاون رئیس جمهوری آمریکا) به تازگی اعلام کرده که طی ۲ هفته گذشته، هیچ غذایی وارد شمال غزه نشده است. تقریباً کل جمعیت غزه آواره و دچار سوءتغذیه هستند، دسترسی بشردوستانه به پایین ترین حد خود رسیده، قحطی و بیماری در حال گسترش و تقریباً تمام ساختارهای جامعه، به آوار تبدیل شده است.

وی افزود: اکنون به طور فزاینده‌ای شاهد تکرار این جنگ از سوی اسرائیل در کرانه باختری و لبنان هستیم. در کرانه باختری که تحت اشغال غیرقانونی اسرائیل است و شهرک نشینان با مصونیت کامل، وحشت را در میان جوامع محلی گسترش می دهند، اکنون شاهد حملات هوایی اسرائیل و تخریب زیرساخت های غیرنظامی هستیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه نسبت به بحران انسانی در غزه ابراز نگرانی کرد و گفت: آنروا (امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی) تنها آژانس سازمان ملل است که می تواند خدمات ضروری را به میلیون ها فلسطینی در غزه در مقیاس مورد نیاز ارائه کند. از این رو، پیش نویس لایحه ممنوعیت فعالیت آنروا که در حال حاضر در پارلمان اسرائیل مورد بحث قرار گرفته، بسیار نگران کننده است.

وی هشدار داد: ممنوعیت سازمانی که آموزش و مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت پناهندگان فلسطینی را تامین می‌کنند، تنها وضعیت تنش‌آمیز را بدتر می‌کند و نه تنها برای فلسطینی‌ها، بلکه برای اسرائیل و در نهایت اروپا پیامدهای منفی در پی خواهد داشت.

بورل بر همین اساس تصریح کرد:«آنچه ما به فوریت نیاز داریم، آتش بس و بازگشت یک روند سیاسی در غزه و همچنین در لبنان است.» او با بیان اینکه اقدام نظامی، امنیت مردم منطقه را تامین نمی‌کند، افزود: با این حال دورنمای راه حل سیاسی در مناقشه اسرائیل و فلسطین بسیار کم است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه به وضعیت لبنان اشاره کرد و گفت: تهاجم اسرائیل تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ لبنانی را کشته و ۲۰ درصد از جمعیت این کشور - در مجموع ۱.۲ میلیون نفر - را آواره کرده و این درحالیست که لبنان تهدید شده است که "به غزه دوم تبدیل خواهد شد".

بورل همچنین حملات رژیم صهیونیستی به صلح‌بانان سازمان ملل متحد در جنوب لبنان را محکوم و تصریح کرد: ارتش اسرائیل از خط قرمز عبور کرده است و همه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده اند.

به گزارش ایرنا، او با بیان اینکه «درگیری‌های ریشه‌دار در خاورمیانه راه حل نظامی ندارند» مدعی شد که باید به صلح فرصت داده شود.


نظرات

آخرین اخبار
وزیر صمت: حفظ تولید نیازمند تقویت تاب‌آوری صنعت و رفع موانع است
میدل ایست آی: تونی بلر خواستار حذف نام «فلسطین» از کتب درسی شد
مصر و قطر خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
خیبر خرم‌آباد 2-0 فولاد خوزستان/ خیبر، فولاد را خم کرد
استقلال 0-1 پرسپولیس/ دویستمین گل شهرآورد به ثمر رسید
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است
کارت آزمون کاردانی 1405 منتشر شد؛ جزئیات دریافت و رفع نقص
ذوب‌آهن 1-0 پیکان تهران/ موتور پیکان در فولادشهر خاموش شد
ملوان انزلی 0-1 نساجی مازندران/ شکست خانگی ملوانان
تغییر در فرماندهی ارتش اردن؛ رئیس جدید ارتش منصوب شد
نسخه رئیس جمهور برای حوزه سلامت
خرس قهوه‌ای دنا قربانی تیراندازی شد
عارف: با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در جنگ رمضان، شرایط دفاعی کشور دائماً بهبود یافت
بقائی: سیریک داستان نیست؛ آمریکا حتی حمله به غیرنظامیان را انکار نمی‌کند
قیطاسی طلایی شد؛ نخستین طلای ایران در بازی‌های جهانی عشایری
قیمت سکه جهش کرد؛ سکه طرح جدید به 226 میلیون تومان رسید
نقش آلمان در تجهیز ماشین جنگی صهیونیست‌ها
نورنما | جست و جو برای یافتن هزاران مفقود در سیل نپال
نورنما | 12 شهریور ؛سالروز شهادت سردار مبارزه با استعمار انگلیس، رئیسعلی دلواری ،گرامی باد
عراقچی بر تقویت همکاری‌های ایران و روسیه تأکید کرد
تاج پرونده هزینه اردوهای ترکیه را به حراست فدراسیون سپرد
پوتین: چین شریک اصلی روسیه در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است
ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره باقی ماندن نیروهای آمریکایی در خلیج فارس
سخنگوی شورای نگهبان: مطالبه اجرای قانون بدون شناخت قانون ممکن نیست
عضو الفتح: در جدیت آمریکا برای خروج از عراق تردید داریم
ترس صهیونیست‌ها از طرح غافلگیری ایران
نتانیاهو در غزه: اینجا می‌مانیم و خط زرد را حفظ می‌کنیم
هشدار بارش و سیلاب در 15 استان؛ هلال‌احمر به حالت آماده‌باش درآمد
هواپیمای جاسوسی ناتو بار دیگر به مرز روسیه نزدیک شد
شبح لینکلن در تایلند پهلو گرفت
ولعِ «شورون» برای بلعیدن منابع نفتی ونزوئلا
«اسکورت» حاتمی‌کیا؛روایت مردمانی که با جان خود قمار می‌کنند
گزارش تصویری | آثار تجاوز آمریکا به مراسم عروسی در سیریک
رتبه نخست ایران در کشف گاز جهان از 2025 تاکنون
عراقچی بر حمایت قاطع ایران از فلسطین تاکید کرد
واکنش «تریتا پارسی» به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک
فرش دستباف قسطی می‌شود؛ برنامه جدید برای رونق بازار فرش ایرانی
فایننشال تایمز: ترامپ آخرین میخ را بر تابوت نظم آمریکایی می‌کوبد
تمدید فراخوان حمایت از تولید مودم نوری با تراشه بومی
لیگ برتر والیبال با شیوه‌ای تازه برگزار می‌شود
انتقاد وزیر خارجه فرانسه از اتحادیه اروپا درباره شهرک‌نشینان سرزمین‌های اشغالی
نورنما | صحنه ای مسحور کننده از ماه خونین و یک نهنگ در پاتاگونیای آرژانتین
برنامه خاموشی فارس و شیراز فردا پنجشنبه 12 شهریور+لینک برنامه خاموشی فارس
تهدید تازه آمریکا علیه ایران
آینده جنوب لبنان در هاله‌ای از ابهام
شهادت راننده بیل مکانیکی در حمله آمریکا به جهرم
چرخش نفتی برنهام؛ «توقف نفت» دوباره به خیابان‌های لندن بازگشت