×
اجتماعی
شناسه خبر : 195135
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/30 ساعت 17:02
در برخی داروهای لاغری ماده مخدر شیشه وجود دارد/آمار فوتی‌های مشروبات الکلی امسال

در برخی داروهای لاغری ماده مخدر شیشه وجود دارد/آمار فوتی‌های مشروبات الکلی امسال

رئیس کنترل کیفی آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور از وجود مواد مخدر شیشه در داخل کپسول های لاغری که از سوی پلیس ارجاع داده شده خبر داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مریم اخگری در نشست خبری امروز که با موضوع مسمومیت‌های الکلی برگزار شد، گفت: در هفته پیشگیری از مسمومیت هستیم. مسمومیت بیشتر در افرادی که در سنین خاص هستند به ویژه سالمندان و کودکان  اتفاق می‌افتد. مسمومیت عارضه‌ای است که در اثر ورود موادی به بدن ایجاد می‌شود. در مسمومیت حاد سم یا دارو به مقادیر زیاد وارد بدن می شود و مسمومیت شغلی فرد مواجه اندک اندک با مواد دارد و افراد به صورت مزمن دچار مسمومیت می‌شوند.

وی ادامه داد: مسمومیت اتفاقی در کودکان بیشتر اتفاق می‌افتد؛ بنابراین کودکان نباید در مواجهه با مواد شیمیایی و دارو قرار بگیرند. اگر بیماری در منزل وجود دارد هیچ وقت دارو را از ظرف اصلی خود خارج نکنید.  مواد شوینده در ظروف اصلی باشند. پرونده‌های بسیاری به ما ارجاع داده شده است که فردی در خانه دارو مصرف می کرده و شیشه دارو را عوض کردند، کودکان آنها را استفاده کردند و باعث مسمومیت منجر به فوت انها شده است‌.

وی درباره مسمومیت با گاز منوکسیدکربن گفت: در فصل سرما این مسمومیت بیشتر اتفاق می‌افتد. گاز مونواکسیدکربن کشنده خاموش است. این گاز ممکن است بوی خاصی نداشته باشد اما علائمی مانند سردرد و حالت تهوع می‌تواند از علائم آن باشد.  در زمان استفاده وسایل گرمایشی باید حتما مراقب های لازم صورت بگیرد.

وی با اشاره به استفاده از بخاری استاندارد، گفت: از قرار دادن لوله بخاری در تشت آب باید خودداری شود. مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن کربن مسمومیت اتفاقی است که گاهی اوقات باعث مسمومیت جمعی در خانواده می شود.

وی با بیان اینکه مسمومیت عمدی به دلیل خودکشی یا دگر کشی اتفاق می‌افتد، گفت: مسمویت غذایی نیز گاها اتفاق می‌افتد که استفاده از کنسرو نجوشیده از مهمترین مسمومیت‌های غذایی است.  مسمومیت با قارچ سمی نیز از انواع مسمومیت‌های غذایی است و هموطنان باید از قارچ‌های خوراکی بسته بندی شده استفاده کنند.

وی درباره مسمومیت‌های دارویی گفت: شایع ترین مسمومیت‌ها مسمومیت دارویی است و شایع ترین آن مسمومیت با قرص برنج است. در بسیاری از استان‌ها با توجه به کشت برنج هموطنان توجه داشته باشند به هیچ وجه از قرص‌های فسفید آلومینیوم و روی استفاده نکنند و از قرص های کم خطرتر مانند قرص سیر استفاده کنند.

اخگری درباره مسمومیت با دارو و مواد مخدر گفت: هموطنان توجه داشته باشند هر نوع ماده یا دارو که به ما پیشنهاد می شود ممکن است برای ما خطر آفرین و مرگ آور باشند؛ از جمله داروهای روان گردان. از همین رو باید از مصرف این نوع داروها خودداری شود.همزمانی مصرف این مواد و داروها می تواند مسمومیت را برای افراد نیز ایجاد کند.

وی درباره مسمومیت با مشروبات الکلی گفت: در زمانی که کرونا شروع شد به دلیل محدودیت استفاده از الکل اتیلیک از الکل متیلیک استفاده شد. اما در حال حاضر از شیشه‌های مشروب الکلی با مارک‌های جذاب برای مشروبات تقلبی استفاده می‌شود و فرد وقتی به حالت کوری و مرگ می‌رسد به مرکز درمانی مراجعه می‌کند. عوارض مشروبات تقلبی حاوی متانول با فاصله زمانی ۶ تا ۸ ساعت بعد از مصرف در بدن ایجاد می‌شود و فرد دچار دوبینی و تاری دید می‌شود و در نهایت منجر به کوری و مرگ می‌شود. البته مصرف زیاد الکل اتیلیک هم می‌تواند سیروز کبدی و سایر مشکلات و عوارض باشد.

اخگری درباره داروهای لاغری و ضمن توصیه به هموطنان که در استفاده از این داروها دقت کنند، گفت: برخی از داروها به قصد لاغری در اختیار هموطنان قرار می‌گیرد. در بررسی‌هایی که داشتیم در داخل کپسول‌های لاغری که از سوی پلیس به ما ارجاع داده شده بود از مواد مخدر شیشه استفاده شده بود که باعث کاهش وزن افراد می‌شود. این کاهش وزن درست نیست بلکه به دلیل تأثیر دارو بر بدن است. همچنین داروهای افزاینده وزن حاوی مواد و ترکیبات کورتنی هستند که می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند و همچین داروهای ترک اعتیاد نیز حتما باید تایید شده باشند.

 آخرین آمارها درخصوص مرگ مصرف کنندگان مشروبات الکلی

همچنین در این نشست مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی آخرین آمارها درخصوص مرگ مصرف کنندگان مشروبات الکلی در کشور را تشریح کرد.
محمدعلی توکلی مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی درباره آمار مسمومیت‌های الکلی گفت: مسمومیت‌های الکلی در ۵ماهه اول سال ۱۴۰۲ جمعاً ۳۹۲ فوتی بوده است که این آمار در ۵ماهه نخست امسال به ۲۲۹ نفر رسیده است که در این حوزه ما شاهد کاهش ۴۱.۶درصد بوده‌ایم.
 مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی عنوان کرد: تعداد ۹۵ مورد صرفاً به دلیل مصرف متانول بوده که در سال گذشته ۲۴۸ مورد بوده و امسال نسبت به سال گذشته با کاهش ۶۱ درصدی روبرو بوده‌ایم. 
وی افزود: آمار فوتی‌های مشروبات الکی حاوی متانول در پایان شهریورماه و مهرماه هنوز اعلام نشده و پس از جمع‌بندی اعلام خواهد شد و شامل این آمار نیست.

کاهش آمار مسمومیت با متانول در کشور

وی عنوان کرد: مسمومیت با متانول در سال جاری ۹۵ نفر بوده که به نسبت ۵ماهه سال گذشته که این میزان ۲۴۸ نفر بود شاهد کاهش ۶۱/۷ درصدی بوده‌ایم.
مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: در طی ۵ماهه امسال ۲۱۵ مورد مرگ ناشی از منوکسید کربن را داشته‌ایم و با توجه به آغاز فصل سرما نسبت به مسمومیت این نوع گاز هشدار‌ها را اعلام کرده‌ایم.
وی یادآور شد: در مدت ۵ماهه ۱۰۶۲ مسمومیت با سموم داشتیم که منجر به مرگ شده است و از این نوع ماده‌ها میوان به قرص برنج و سموم کشاورزی اشاره کرد.
توکلی اضافه کرد: همچنین فوت ناشی از مسمومیت با دارو ۱۸۲۳ مورد بوده است و ۴۵۶ مورد مرگ با داروی مخدر و محرک بوده است که متادون بیشترین مسمومیت را در پی داشته است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
X
آگهی تبلیغاتی