×
اجتماعی
شناسه خبر : 195135
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/30 ساعت 17:02
در برخی داروهای لاغری ماده مخدر شیشه وجود دارد/آمار فوتی‌های مشروبات الکلی امسال

در برخی داروهای لاغری ماده مخدر شیشه وجود دارد/آمار فوتی‌های مشروبات الکلی امسال

رئیس کنترل کیفی آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور از وجود مواد مخدر شیشه در داخل کپسول های لاغری که از سوی پلیس ارجاع داده شده خبر داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مریم اخگری در نشست خبری امروز که با موضوع مسمومیت‌های الکلی برگزار شد، گفت: در هفته پیشگیری از مسمومیت هستیم. مسمومیت بیشتر در افرادی که در سنین خاص هستند به ویژه سالمندان و کودکان  اتفاق می‌افتد. مسمومیت عارضه‌ای است که در اثر ورود موادی به بدن ایجاد می‌شود. در مسمومیت حاد سم یا دارو به مقادیر زیاد وارد بدن می شود و مسمومیت شغلی فرد مواجه اندک اندک با مواد دارد و افراد به صورت مزمن دچار مسمومیت می‌شوند.

وی ادامه داد: مسمومیت اتفاقی در کودکان بیشتر اتفاق می‌افتد؛ بنابراین کودکان نباید در مواجهه با مواد شیمیایی و دارو قرار بگیرند. اگر بیماری در منزل وجود دارد هیچ وقت دارو را از ظرف اصلی خود خارج نکنید.  مواد شوینده در ظروف اصلی باشند. پرونده‌های بسیاری به ما ارجاع داده شده است که فردی در خانه دارو مصرف می کرده و شیشه دارو را عوض کردند، کودکان آنها را استفاده کردند و باعث مسمومیت منجر به فوت انها شده است‌.

وی درباره مسمومیت با گاز منوکسیدکربن گفت: در فصل سرما این مسمومیت بیشتر اتفاق می‌افتد. گاز مونواکسیدکربن کشنده خاموش است. این گاز ممکن است بوی خاصی نداشته باشد اما علائمی مانند سردرد و حالت تهوع می‌تواند از علائم آن باشد.  در زمان استفاده وسایل گرمایشی باید حتما مراقب های لازم صورت بگیرد.

وی با اشاره به استفاده از بخاری استاندارد، گفت: از قرار دادن لوله بخاری در تشت آب باید خودداری شود. مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن کربن مسمومیت اتفاقی است که گاهی اوقات باعث مسمومیت جمعی در خانواده می شود.

وی با بیان اینکه مسمومیت عمدی به دلیل خودکشی یا دگر کشی اتفاق می‌افتد، گفت: مسمویت غذایی نیز گاها اتفاق می‌افتد که استفاده از کنسرو نجوشیده از مهمترین مسمومیت‌های غذایی است.  مسمومیت با قارچ سمی نیز از انواع مسمومیت‌های غذایی است و هموطنان باید از قارچ‌های خوراکی بسته بندی شده استفاده کنند.

وی درباره مسمومیت‌های دارویی گفت: شایع ترین مسمومیت‌ها مسمومیت دارویی است و شایع ترین آن مسمومیت با قرص برنج است. در بسیاری از استان‌ها با توجه به کشت برنج هموطنان توجه داشته باشند به هیچ وجه از قرص‌های فسفید آلومینیوم و روی استفاده نکنند و از قرص های کم خطرتر مانند قرص سیر استفاده کنند.

اخگری درباره مسمومیت با دارو و مواد مخدر گفت: هموطنان توجه داشته باشند هر نوع ماده یا دارو که به ما پیشنهاد می شود ممکن است برای ما خطر آفرین و مرگ آور باشند؛ از جمله داروهای روان گردان. از همین رو باید از مصرف این نوع داروها خودداری شود.همزمانی مصرف این مواد و داروها می تواند مسمومیت را برای افراد نیز ایجاد کند.

وی درباره مسمومیت با مشروبات الکلی گفت: در زمانی که کرونا شروع شد به دلیل محدودیت استفاده از الکل اتیلیک از الکل متیلیک استفاده شد. اما در حال حاضر از شیشه‌های مشروب الکلی با مارک‌های جذاب برای مشروبات تقلبی استفاده می‌شود و فرد وقتی به حالت کوری و مرگ می‌رسد به مرکز درمانی مراجعه می‌کند. عوارض مشروبات تقلبی حاوی متانول با فاصله زمانی ۶ تا ۸ ساعت بعد از مصرف در بدن ایجاد می‌شود و فرد دچار دوبینی و تاری دید می‌شود و در نهایت منجر به کوری و مرگ می‌شود. البته مصرف زیاد الکل اتیلیک هم می‌تواند سیروز کبدی و سایر مشکلات و عوارض باشد.

اخگری درباره داروهای لاغری و ضمن توصیه به هموطنان که در استفاده از این داروها دقت کنند، گفت: برخی از داروها به قصد لاغری در اختیار هموطنان قرار می‌گیرد. در بررسی‌هایی که داشتیم در داخل کپسول‌های لاغری که از سوی پلیس به ما ارجاع داده شده بود از مواد مخدر شیشه استفاده شده بود که باعث کاهش وزن افراد می‌شود. این کاهش وزن درست نیست بلکه به دلیل تأثیر دارو بر بدن است. همچنین داروهای افزاینده وزن حاوی مواد و ترکیبات کورتنی هستند که می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند و همچین داروهای ترک اعتیاد نیز حتما باید تایید شده باشند.

 آخرین آمارها درخصوص مرگ مصرف کنندگان مشروبات الکلی

همچنین در این نشست مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی آخرین آمارها درخصوص مرگ مصرف کنندگان مشروبات الکلی در کشور را تشریح کرد.
محمدعلی توکلی مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی درباره آمار مسمومیت‌های الکلی گفت: مسمومیت‌های الکلی در ۵ماهه اول سال ۱۴۰۲ جمعاً ۳۹۲ فوتی بوده است که این آمار در ۵ماهه نخست امسال به ۲۲۹ نفر رسیده است که در این حوزه ما شاهد کاهش ۴۱.۶درصد بوده‌ایم.
 مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی عنوان کرد: تعداد ۹۵ مورد صرفاً به دلیل مصرف متانول بوده که در سال گذشته ۲۴۸ مورد بوده و امسال نسبت به سال گذشته با کاهش ۶۱ درصدی روبرو بوده‌ایم. 
وی افزود: آمار فوتی‌های مشروبات الکی حاوی متانول در پایان شهریورماه و مهرماه هنوز اعلام نشده و پس از جمع‌بندی اعلام خواهد شد و شامل این آمار نیست.

کاهش آمار مسمومیت با متانول در کشور

وی عنوان کرد: مسمومیت با متانول در سال جاری ۹۵ نفر بوده که به نسبت ۵ماهه سال گذشته که این میزان ۲۴۸ نفر بود شاهد کاهش ۶۱/۷ درصدی بوده‌ایم.
مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: در طی ۵ماهه امسال ۲۱۵ مورد مرگ ناشی از منوکسید کربن را داشته‌ایم و با توجه به آغاز فصل سرما نسبت به مسمومیت این نوع گاز هشدار‌ها را اعلام کرده‌ایم.
وی یادآور شد: در مدت ۵ماهه ۱۰۶۲ مسمومیت با سموم داشتیم که منجر به مرگ شده است و از این نوع ماده‌ها میوان به قرص برنج و سموم کشاورزی اشاره کرد.
توکلی اضافه کرد: همچنین فوت ناشی از مسمومیت با دارو ۱۸۲۳ مورد بوده است و ۴۵۶ مورد مرگ با داروی مخدر و محرک بوده است که متادون بیشترین مسمومیت را در پی داشته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد