×
بین الملل
شناسه خبر : 195078
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/30 ساعت 12:40
تحولات خاورمیانه به نفع اسرائیل نیست

نیویورک‌تایمز:

تحولات خاورمیانه به نفع اسرائیل نیست

در شرایطی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر درباره پروژه موهوم خود برای خاورمیانه جدید صحبت می‌کند، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که خاورمیانه شاهد تحولات زیادی خواهد بود، اما نه به نفع اسرائیل.

نورنیوز-گروه بین الملل: یک رسانه آمریکایی با اشاره به همگرایی ایران و کشورهای عربی در منطقه و در راس آن عربستان، اعلام کرد که تحولات زیادی در خاورمیانه در راه است اما این تحولات به نفع اسرائیل و طبق خواسته‌های نتانیاهو نخواهد بود و قراردادهای سازش هم صرفا ظاهری است.

 در شرایطی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر درباره پروژه موهوم خود برای خاورمیانه جدید صحبت می‌کند، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که خاورمیانه شاهد تحولات زیادی خواهد بود، اما نه به نفع اسرائیل.

این رسانه آمریکایی روز گذشته در یک مقاله تاکید کرد که تحولات جدید خاورمیانه به نفع اسرائیل نخواهد بود و برخلاف چیزی است که نتانیاهو می‌خواست.

همگرایی ایران و کشورهای عربی درحال تقویت است

در این مقاله آمده است: عربستان سعودی قبل از 7 اکتبر 2023 در حال آماده سازی برای امضای قرارداد عادی‌سازی روابط با اسرائیل بود؛ قراردادی که می‌توانست منجر به تغییر شکل ریشه‌ای خاورمیانه شود و در راستای انزوای ایران باشد. اما بعد از 7 اکتبر، توافق عادی‌سازی عربستان و اسرائیل دورتر از هر زمان دیگری شده است؛ زیرا ریاض اخیراً برای بهبود روابط با تهران تلاش می‌کند و هرگونه توافق عادی‌سازی با اسرائیل را مشروط به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی کرده است.

نیویورک تایمز افزود که همچنین در این ماه، وزرای خارجه تعداد زیادی از کشورهای حوزه خلیج فارس با همتای ایرانی خود دیدار کردند و آقای «عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران نیز به کشورهایی مانند عربستان، سلطان نشین عمان، عراق، اردن و مصر و دیگر کشورهای منطقه در راستای بهبود روابط و کاهش تنش‌ها سفر کرده است.

این رسانه آمریکایی خاطرنشان کرد: در حالی که نتانیاهو همچنان تشکیل کشور فلسطین را رد می‌کند، مقامات سعودی در گفتگو با رسانه‌ها و سخنرانی‌های عمومی خود تاکید کرده‌اند که باید راهکار دو دولتی روی میز گذاشته شود. همچنین جنایات اسرائیلی‌ها علیه مردم فلسطین موجب شد تا مقامات عربستان نتوانند تحولات مربوط به مسئله فلسطین را نادیده بگیرند.

جنگ غزه مانع از ادغام اسرائیل در منطقه شد

در این زمینه «علی الشهابی» تاجر سعودی نزدیک به درباره سلطنتی عربستان در گفتگو با نیویورک تایمز گفت که اتفاقی که در غزه افتاد، مانع از هرگونه ادغام اسرائیل در منطقه شد. عربستان بر این باور است که هرگونه ارتباط با اسرائیل مسموم‌تر از هر زمانی شده؛ مگر اینکه اسرائیلی‌ها مواضع خود را تغییر دهند و تعهد واقعی نسبت به تشکیل کشور فلسطین داشته باشند. این در حالی است که اسرائیل کاملا تشکیل کشور فلسطین را رد می‌کند.

وی افزود: تا زمانی که ایرانی‌ها قصد همگرایی و همکاری با ریاض دارند، مقامات عربستان تعامل مثبتی با ایران در این زمینه خواهند داشت و این مسئله می‌تواند کارت‌ها را در خاورمیانه مجدداً تنظیم کند. در این میان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نسبت به افکار عمومی جهان حساسیت بالایی دارد و بنابراین موضع وی در قبال اسرائیل از سال گذشته تاکنون سخت‌تر شده است.

در توافق‌های عادی‌سازی چیزی به نام صلح دائمی وجود ندارد

الشهابی خاطرنشان کرد: همچنین توافق‌های موسوم به توافق «ابراهیم» که میان تعدادی از کشورهای عربی با اسرائیل امضا شده، یک توافق ظاهری بوده و هیچ چیز اساسی در این توافق‌نامه‌ها در رابطه با صلح واقعی و دائمی منطقه‌ای وجود نداشت. اینکه برخی از کشورهای عربی چنین توافقی را با اسرائیل امضا کرده‌اند، به دلیل آن است که آنها اسرائیل را راهی برای نفوذ در واشنگتن می‌دانند.

نیویورک تایمز در ادامه مقاله خود تاکید کرد: ادعای نتانیاهو درباره انعقاد یک معامله مهم با عربستان موجب شد تا مقامات سعودی چندین بار مخالفت خود را با این معامله اعلام کند.

از سوی دیگر، روزنامه انگلیسی فایننشنال تایمز نیز در گزارشی به همین منظور اعلام کرد که عربستان سعودی به آمریکا درباره اغراق اسرائیل در خصوص احتمال امضای قرارداد عادی‌سازی هشدار داده و اعلام کرد که استراتژی عربستان بعد از جنگ غزه در قبال اسرائیل تغییر کرده است.

به گزارش تسنیم، موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد که تلاش‌ها برای پیشبرد عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل، در سایه فشار افکار عمومی و خشم و مخالفت ملت‌های عربی، با موانع قابل توجهی مواجه است.


نظرات

آخرین اخبار
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت