×
بین الملل
شناسه خبر : 195036
تاریخ انتشار :

سومین شب خاموشی در کوبا

با وجود تلاش‌ها برای بازگرداندن برق به شبکه سراسری کوبا، اما این اقدام هم شکست خورد و کوبایی‌ها سومین شب متولی را در خاموشی سرکردند.

نورنیوز-گروه بین الملل: بعد از اینکه تلاش‌های جدید برای بازگرداندن برق در کوبا بار دیگر شکست خورد و شبکه برق سراسری این کشور ظهر یکشنبه (به وقت محلی) برای بار چهارم قطع شد، میلیون‌ها کوبایی وارد سومین شب متوالی خاموشی سراسری شدند.

به گزارش سی ان ان، تنها چند ساعت بعد از اینکه ویسنته دلا او لوی وزیر انرژی و معادن کوبا به طور مفصل در مورد تلاش عظیم ۵۲ هزار نفر از کارگران برای احیای شبکه سراسری برق در کوبا سخن گفت و ابراز اطمینان کرد که به زودی مشکل خاموشی در این کشور برطرف خواهد شد، یکشنبه بعد از ظهر و با غروب آفتاب، بار دیگر تمام این کشور در خاموشی فرو رفت.

به نوشته سی‌ ان‌ ان، اتحادیه برق کوبا پیش تر در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه موفق به احیای شبکه برق در ۱۶ درصد از مناطق این کشور شده است، اعلام کرده بود که در همین راستا برق بیش از ۲۰۰ هزار شهروند کوبایی در هاوانا، پایتخت ۲ میلیون نفری کوبا وصل شده است اما این وضعیت چند ساعت بیشتر به طول نینجامید و برق این مناطق هم دوباره قطع شد.

به گزارش ایرنا، مانوئل ماررو کروز نخست‌وزیر کوبا پیش تر در یک سخنرانی تلویزیونی با بیان اینکه بسیاری از کارخانجات این کشور تعطیل شده‌اند تا مردم به طور کامل بدون برق نمانند، اظهار کرد: ما فعالیت‌های اقتصادی را به خاطر اینکه مردم بدون برق نمانند، فلج کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه کمبود سوخت در نیروگاه‌ها باعث به وجود آمدن مشکل در تولید انرژی برق شده است، تاکید کرد: با این وجود، این مشکلی نیست که لاینحل باشد و استفاده از قایق‌ها در امر حمل و نقل وضعیت را در روزهای آینده بهبود خواهد بخشید.

به نوشته سی ان ان، مقام‌ها کوبایی همزمانی برخی وقایع از جمله افزایش تحریم‌های اقتصادی این کشور از سوی آمریکا و وقوع طوفان‌های اخیر را در کنار ضعف زیرساخت‌های تولید انرژی برق در این کشور جزیره‌ای، مسبب وضعیت کنونی می‌دانند.

در طول هفته گذشته دولت کوبا که به طور فزاینده‌ای با کمبود انرژی مواجه است، خواستار اقدامات سختگیرانه برای صرفه‌جویی در مصرف برق شده بود، از جمله اینکه با تعطیل کردن کارخانجات، از کارگران آنها خواست در خانه‌های خود بمانند.

در همین ارتباط کلاس‌های مدارس و مراکز تفریحی به خصوص مراکز تفریحی شبانه در روزهای اخیر تعطیل شده‌اند و فقط «کارکنان شغل‌های ضروری» باید در محل کار خود حاضر شوند.

روز جمعه رانندگان خودروها در خیابان‌های هاوانا سعی کردند در شهری حرکت کنند که به نظر می‌رسید هیچ چراغ راهنمایی و رانندگی در آن کار نمی‌کند و تنها تعداد انگشت شماری از پلیس ترافیک را هدایت می‌کردند.

در حالی که میلیون‌ها نفر در کوبا در چند روز گذشته بدون برق مانده‌اند، ژنراتورهای برق هم برای اکثر کوبایی‌ها یک کالای لوکس است و فقط تعداد کمی از آنها در شهرهای این کشور به صدا در می‌آیند.

قرار گرفتن کوبا در فهرست یکجانبه کشورهای حامی تروریسم نه تنها از مبادلات بین‌المللی این کشور جلوگیری می‌کند، ممنوعیت صادرات و محدودیت‌های مالی ایجاد کرده و حتی ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشور را غیرممکن می‌سازد.

اقدام وزارت خارجه آمریکا در گنجاندن خودسرانه کوبا در فهرست حامیان تروریسم، وضعیت دشوار کوبا را تشدید کرده است زیرا این مساله صادرات این کشور را محدود، دریافت اعتبار از موسسات مالی بین‌المللی را لغو کرده و اعطای کمک‌های اقتصادی را با مشکل مواجه می‌کند.

تحریم‌های آمریکا، محدودیت‌های مالی و دسترسی به منابع برای تعمیر نیروگاه‌های ترمو الکتریک، دسترسی به فناوری‌های لازم برای تضمین خدمات پایدار به مردم کوبا، دسترسی به اعتبار برای تعمیر نیروگاه‌های حرارتی کشور و دستیابی به فناوری‌های لازم و سوخت مورد نیاز برای تضمین تامین برق پایدار برای مردم و بخش‌های استراتژیک اقتصاد را با مشکل مواجه کرده است.

در بازه زمانی مارس ۲۰۲۳ (اسفند ۱۴۰۱- فروردین ۱۴۰۲) تا فوریه ۲۰۲۴ (بهمن- اسفند ۱۴۰۲)، زیان‌های ناشی از جابجایی جغرافیایی تجارت، به دلیل نیاز به رفتن به بازارهای دورتر، ۵۸۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار برآورد شده است. علاوه بر این، سازوکار جریمه‌ای برای پیگرد قانونی معاملات با کوبا از کشورهای ثالث وجود دارد که تجارت خارجی را گرانتر می‌کند.

مجموع این دلایل سبب شده تا بخش انرژی و معدن کوبا، پیامدهای قابل توجهی را متحمل شود. یکی از اقدامات ناقض قوانین بین‌المللی، ایجاد موانع بر سر انتقال سوخت به کوبا از سال ۲۰۱۹ است. فقط در سال ۲۰۱۹، ۵۳ کشتی و ۲۷ شرکت توسط آمریکا جریمه شدند.

در این چارچوب، اتحادیه برق (UNE) کوبا از تامین مالی لازم برای انجام تعمیرات جزئی و سرمایه‌ای واحدهای حرارتی محروم بوده و به این ترتیب، ۱۳ واحد از ۱۵ واحد حرارتی از چرخه تعمیر و نگهداری خارج شده‌اند.

این شرایط همچنین بیانگر افزایش نرخ مصرف سوخت است؛ در بخش واردات سوخت نیز، پرداخت از طریق اعتبار اسنادی غیرقابل برگشت و تائید شده نزد یک بانک انجام می‌شود که ظرفیت آن محدود است و به طور معمول، ارزش محموله‌های وارداتی در ماه را پوشش نمی‌دهد.

به این ترتیب، نسل‌کشی در جغرافیایی همچون خاورمیانه، اگر چه در بیش از یکسال گذشته، شب‌های غزه را با بمباران‌های بی رویه رژیم صهیونیستی روشن کرده و به صدر اخبار رسانه‌های جهان تبدیل شده است، در کوبا و پس از ۶ دهه تحریم، شب‌های این جزیره را در خاموشی فرو برده است.


کلید واژگان
برقکوباخاموشی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
X
آگهی تبلیغاتی