×
فرهنگی
شناسه خبر : 195020
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/07/29 ساعت 21:15
ثبت جهانی هنر قلمزنی اصفهان

ثبت جهانی هنر قلمزنی اصفهان

رئیس اتحادیه صنایع‌دستی شهرستان اصفهان گفت: امروز یکی از رشته‌های صنایع‌دستی اصفهان یعنی «قلمزنی» به ثبت جهانی رسید و در حوزه بین‌المللی موفق به اخذ نشان جغرافیایی شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مجدالاین تاج گفت: یکی از دغدغه‌های همیشگی فعالان حوزۀ صنایع‌دستی، در کنار موضوع تبلیغات، برندینگ و بازاریابی، این است که سایر کشورها تلاش زیادی داشته‌اند تا بسیاری از هنرهایی که از قرن‌ها پیش تاکنون در اصفهان انجام می‌شود و هنرمندانی زیادی در این رشته‌ها فعال بوده و هستند را به نام خود به ثبت جهانی برسانند. درست مانند اتفاقی که برای چوگان رخ داد و درحالی‌ که دروازه‌های چوگان در میدان نقش‌جهان کاملاً مشهود است اما کشورهای دیگری برای ثبت آن به نام خودشان مدعی‌اند و البته این موضوع را دربارۀ شخصیت‌ها و مفاخر ملی ایران مانند مولوی نیز مطرح کرده‌اند.

او ادامه داد: این دغدغه ازسوی اتحادیه صنایع‌دستی شهرستان اصفهان، مطرح و با جدیت پیگیری شد و به این منظور، پروپوزال‌های مربوطه را تهیه و از آن‌ها دفاع کرد؛ ضمن اینکه چون اقدام برای ثبت ملی و جهانی نیازمند هزینه بود اتاق بازرگانی اصفهان هزینه‌های مالی را پرداخت کرد. روند ثبت جهانی رشته‌های صنایع‌دستی نیز به این صورت است که ابتدا باید رشتۀ صنایع‌دستی موردنظر به‌صورت ملی به ثبت جغرافیایی برسد و نشان جغرافیای ملی به‌دست آورد و سپس برای ثبت جهانیِ آن اقدام انجام شود.

رئیس اتحادیه صنایع‌دستی شهرستان اصفهان یادآوری کرد: در دو سال‌ونیم گذشته، تعداد ۲۰ رشته صنایع‌دستی استان اصفهان با تلاش اتحادیۀ صنایع‌دستی به ثبت جغرافیایی در سطح ملی رسیدند، و در گام بعدی به این سمت حرکت کردیم تا رشته‌های ثبت شدۀ ملی را به ثبت جهانی برسانیم. براین اساس و بعد از هنرهای «میناکاری»، «قلمکار»، «کاشی هفت‌رنگ»، امروز نیز چهارمین رشتۀ صنایع‌دستی اصفهان یعنی «قلمزنی» به ثبت جهانی رسید و در حوزه بین‌المللی موفق به اخذ نشان جغرافیایی شد.

به گزارش ایسنا، تاج با اشاره به مزیت‌های ثبت جغرافیایی رشته‌های صنایع‌دستی در حوزۀ جهانی و دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی، گفت: اولین مزیت این است که چون هنرِ موردنظر در اصفهان و ایران انجام می‌شود درنتیجه، کاملاً مشخص است که هنرِ دست هنرمندان عزیز ما در اصفهان است. مزیت دوم نیز در زمینۀ فروش و بازاریابی و برندینگ اتفاق خواهد افتاد چراکه ترکیه و بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس، تولیدات صنایع‌دستی هنرمندان ما را به نام خود به فروش می‌رساندند که با ثبت جهانیِ این رشته‌ها، ازسوی اتحادیه صنایع‌دستی شهرستان اصفهان نشان هولوگرام آثار ثبت‌شدۀ جهانی دراختیار هنرمندان قرار می‌گیرد تا آن را در انتهای صنایع‌دستیِ باکیفیت و دارای اصالت خود درج کنند. ضمن اینکه در وب‌سایت اتحادیه صنایع‌دستی نیز این موضوع وارد خواهد شد که محصول موردنظر توسط کدام هنرمند خلق شده و به ایران و اصفهان تعلق دارد.


نظرات

آخرین اخبار
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل