×
اقتصادی
شناسه خبر : 194988
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/07/29 ساعت 18:58
اتلاف 9 میلیارد دلار انرژی در ساختمان‌های ایران

در هر سال؛

اتلاف 9 میلیارد دلار انرژی در ساختمان‌های ایران

عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تأسیساتی و صنعتی ایران گفت: در هر سال به طور متوسط 9 میلیارد دلار انرژی در ساختمان‌های کشور هدر می‌شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: زهرا حکیم‌پور، عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تأسیساتی و صنعتی ایران در نشستی خبری اظهار داشت: نُرم جهانی هدررفت انرژی در ساختمان‌ها 20درصد است، این درحالی است که هدررفت متوسط ساختمان‌های کشور اعم از ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری 40 درصد است.

وی افزود: سالانه 50 میلیارد مترمکعب گاز در ساختمان‌های ایرانی مصرف می‌شود که از این رقم، 20 میلیارد مترمکعب هدر می‌رود که با مقایسه رقم هدرفت 20 میلیارد مترمکعبی با کسری روزانه 200 میلیون مترمکعبی گاز در زمستان 1402، بزرگی این رقم مشخص است.

حکیم‌پور با بیان اینکه "کل برق مصرفی سالانه در بخش ساختمان‌ها 83 میلیارد کیلووات ساعت است"، گفت:  از 83 میلیارد کیلووات ساعت برقی که در ساختمان‌های کشور در طول یک‌سال مصرف می‌شود، حدود 33 میلیارد کیلووات ساعت هدر می‌رود.

وی ادامه داد: درواقع اگر میزان گاز و میزان برق اتلاف شده در بخش ساختمان‌های کشور را با قیمت های جهانی محاسبه کنیم، سالانه 6 میلیارد دلار اتلاف برق و 3 میلیارد دلار اتلاف گاز فقط در ساختمان‌ها داریم.

حکیم‌پور راهکار حل ناترازی و رفع کسری‌های انرژی در ایران را بهینه سازی مصرف و جلوگیری از اتلاف و هدرروی انرژی دانست و گفت: این مسئله آنقدر بزرگ است که توسط یک نهاد قابل انجام نیست، بلکه عزمی ملی و کار گروهی و همگانی را در کشور طلب می‌کند.

در ادامه این نشست، رضا حاجی کریم، عضو دیگر هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران با بیان اینکه "تاسیسات، گلوگاه ناترازی انرژی است که باید برای نوسازی آنها اقدام کرد"، گفت: رتبه ایران در مصرف محصولات هیدروکربوری ششم جهان است و روزانه نزدیک به هفت میلیون معادل بشکه نفت، مصرف انرژی در کشور داریم.

وی افزود: ششمین مصرف‌کننده هیدروکربن جهان هستیم و این در حالی است که رتبه تولید ناخالص داخلی کشور بیست‌وششم جهان است و این موضوع نشان‌دهنده تباه‌ شدن انرژی در کشور است

حاجی‌کریم با بیان اینکه "در عمان بابت هر مترمکعب آبی که مصرف می‌شود، 87 دلار ثروت‌آفرینی می‌شود"، گفت: این رقم در آمریکا 57.5 دلار ثروت‌آفرینی و در چین 30 دلار به‌ازای هر مترمکعب مصرف آب است، ترکیه به‌ازای مترمکعب آب مصرفی 15.5 دلار ثروت‌آفرینی دارد و این در حالی است که کشورمان به‌ازای هر مترمکعب مصرف آب 4.2 دلار ثروت‌آفرینی می‌کند که باتوجه‌به امکانات کشور ناچیز است.

وی ادامه داد: در سال حدود 300 میلیارد مترمکعب گاز و نزدیک به 170 میلیارد دلار انرژی در کشور مصرف می‌شود که رقم بسیار بالایی است و می‌توان با افزایش بهره‌وری، آن را به‌طور قابل توجهی کاهش داد.

در ادامه این نشست، محمد هاشمی، عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران با بیان اینکه 70 درصد مصرف انرژی مربوط به ساختمان و تاسیسات است، گفت: استفاده از تجهیزات و وسایل سرمایشی و گرمایشی با راندمان بالاست، هوشمندسازی و اتوماسیون مواردی است که می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد.

وی افزود: پنجره 48 درصد، درها 24 درصد، کانال کولر 13 درصد و شومینه و بخاری 10 درصد منجر به اتلاف انرژی می شوند.

هاشمی با بیان اینکه "کاهش سالانه 5 درصد هدررفت انرژی برای ساختمان‌ها اجباری است"، گفت: اگر تمام لوله‌های آب گرم ساختمان‌های تهران عایق شوند، از این طریق  حدود 500 میلیون دلار صرفه‌جویی مصرف انرژی رقم می‌خورد که اینکار کمتر از دو سال نیز بازگشت سرمایه دارد.

 وی ادامه داد: با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تسهیل‌گری دولت برای این گونه سرمایه‌گذاری‌ها، می‌توان در بخش‌های مختلف به رفع ناترازی انرژی به اصلاح روند مصرف و جلوگیری از هدررفت انرژی اقدام کرد.

عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران خاطرنشان کرد: اولین "همایش ملی تأسیسات، گلوگاه ناترازی انرژی" 25 آذرماه امسال در تهران برگزار خواهد شد تا بتوانیم راهکارهای مختلف را برای کاهش کسری انرژی در کشور با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی که فشاری به منابع دولتی وارد نمی‌کند، شناسایی و معرفی کنیم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
چهره پنهان مریخ: بادهایی به تندی 160 کیلومتر در ساعت
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
کنار زدن موانع سنتی آموزش رشته کامپیوتر با استارتاپ CS12
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
فوت رهبر اپوزیسیون آرژانتین در پخش زنده تلویزیونی
فایننشال تایمز:عربستان در پی پیمان دفاعی با آمریکاست
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
پلاک‌های جدید و متفاوت در راه سیستان و اینچه‌برون
اولین پیروزی استقلال در خانه/استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل مسابقه
اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع غیرسازنده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
دستیار مورینیو در آستانه پیوستن به کادرفنی تیم ملی ایران
X
آگهی تبلیغاتی