×
اجتماعی
شناسه خبر : 194840
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/28 ساعت 22:15
آیا جَو زمین با تزریق غبار الماس خنک می‌شود؟

آیا جَو زمین با تزریق غبار الماس خنک می‌شود؟

یک گروه پژوهشی شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد تزریق غبار الماس از هواپیما به جَو امکان دارد زمین را خنک کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: این گروه از مدل‌های آب و هوایی سه‌بُعدی برای مقایسه ذرات معلق در هوا استفاده کردند که ممکن است برای خنک کردن زمین استفاده شوند.

پژوهش‌های قبلی نشان داده است زمین در نقطه بحرانی خود یا نزدیک به آن قرار دارد: گرم شدن زمین به تغییراتی در الگوهای آب و هوای جهانی منجر شده است که ممکن است با گرم‌تر شدن آن بدتر شود. برخی از متخصصان معتقدند در صورت صحت این موضوع، تنها راه‌حل در این مرحله، یافتن سریع راهی برای خنک کردن زمین است. برخی دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند که از میلیون‌ها دستگاه، که کربن هوا را جذب می‌کنند، استفاده شود.

مشکل این است که اگر به نقطه بحرانی رسیده باشیم، حذف کربن کمکی نمی‌کند؛ بلکه باید در کنار کاهش گرمایش، راهی هم برای خنک کردن زمین پیدا کنیم. بیشتر متخصصان معتقدند تزریق ذرات معلق در هوا به جَو به منظور بازتاب نور خورشید و گرما به فضا، تنها راه‌حل است. آن‌ها می‌گویند اکنون، دی‌اکسیدگوگرد بهترین گزینه برای این کار است که به طور طبیعی از آتشفشان‌ها به جَو پرتاب می‌شود و به همین دلیل دانشمندان می‌دانند اگر انسان شروع به تزریق مصنوعی آن کند، چه اتفاقی می‌افتد. عیب این راهکار این است که ممکن است باعث بارش باران اسیدی در سراسر جهان شود؛ ضمن اینکه احتمال دارد به لایه اوزون آسیب برساند و احتمالاً در الگوهای آب‌وهوای لایه‌های پایین‌تر جَو اختلال ایجاد کند.

در پژوهش حاضر، پژوهشگران برای اینکه متوجه شوند کدام نوع ماده به عنوان خنک‌کننده سیاره عملکرد بهتری دارد، یک مدل آب و هوایی سه‌بُعدی ساختند که تأثیر افزودن ذرات معلق در هوا به جَو را نشان می‌دهد. این نرم‌افزار اثرات ذرات معلق در هوا را نیز بررسی می‌کرد؛ مثلاً اینکه این ذرات نور و گرما را بازتاب می‌دهند یا خیر، چگونه روی زمین ته‌نشین می‌شوند و اینکه آیا در جَو جمع می‌شوند و گرمای بیشتری را حفظ می‌کنند یا خیر.

این گروه پژوهشی سپس، تأثیر تزریق هفت ماده از جمله کلسیت، الماس، آلومینیوم، سیلسیم کربید، آناتاز، روتایل و دی‌اکسید گوگرد به جَو را مدل‌سازی کرد. این مدل‌سازی نشان داد غبار الماس بهترین گزینه است؛ زیرا این ذرات بیشترین نور و گرما را منعکس می‌کنند، برای مدت زمان معقولی بالا باقی می‌مانند و به احتمال زیاد جمع نمی‌شوند. پژوهشگران خاطرنشان می‌کنند غبار الماس از نظر شیمیایی بی‌اثر است؛ بنابراین بعید به نظر می‌رسد برای تشکیل باران اسیدی واکنش نشان دهند.

بر اساس این مدل، تزریق ۵ میلیون تُن غبار الماس مصنوعی به جَو در سال، زمین را احتمالاً در ۴۵ سال ۱.۶ درجه سانتی‌گراد خنک می‌کند؛ البته هزینه این اقدام، هنگفت (تقریباً ۲۰۰ تریلیون دلار) است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست