×
سیاسی
شناسه خبر : 194809
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/28 ساعت 18:16

در دیدار وزیر امور خارجه ایران و ترکیه مطرح شد

ایران آماده فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌ با ترکیه

وزیر امور خارجه از آمادگی ایران برای فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌های ایران و ترکیه خبر داد و گفت: این گام تحولی مهم در روند تقویت روزافزون روابط بین 2 ملت خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیران امور خارجه ایران و ترکیه طی دیدار در استانبول درباره گسترش روابط و همچنین مسائل منطقه رایزنی کردند.

 «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در سومین اجلاس چارچوب همکاری‌های منطقه‌ای موسوم به گروه ۳+۳ و نیز رایزنی دوجانبه با مقامات ترکیه راجع به روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای به ترکیه سفر کرده است، روز شنبه با «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار عراقچی با تاکید بر اهمیت افزایش همگرایی و مراودات اقتصادی و تجاری میان ترکیه و ایران به عنوان ۲ کشور مهم منطقه و ۲ قدرت موثر جهان اسلام، از آمادگی ایران برای فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌های ۲ کشور خبر داد و این گام را تحولی مهم در روند تقویت روزافزون روابط بین ۲ ملت توصیف کرد.

عراقچی حوزه تجارت، اقتصاد، صنعت، کشاورزی، گردشگری، انرژی و همکاری‌های علمی و دانشگاهی را از جمله عرصه‌هایی دانست که امکان توسعه بیش از پیش همکاری‌های ۲ کشور در مورد آن‌ها وجود دارد. وی همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به استفاده از ظرفیت استان‌ها و نواحی مرزی ۲ کشور برای افزایش مراودات اقتصادی بین مردمان ۲ کشور میان تاکید کرد.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به ادامه جنایات و جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی، بر مسئولیت مشترک کشورهای اسلامی و همه کشورهای منطقه برای توقف نسل‌کشی و تجاوزات در غزه و لبنان و گسترش دامنه تعرضات نظامی و امنیتی رژیم اشغالگر به سایر کشورهای منطقه تاکید کرد. وی همچنین با فاجعه‌بار توصیف کردن شرایط انسانی در غزه و لبنان، خواستار بسیج ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای کمک‌های بشردوستانه به مردم مظلوم و آواره شد.

همبستگی اسلامی و جهانی با مردم در غزه و لبنان

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه نیز بر عزم کشورش برای تقویت روابط بین ۲ همسایه در حوزه‌های مختلف  اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی تاکید کرد و همکاری در زمینه امنیت مرزی و مقابله با تروریسم را از جمله این موارد دانست.

برگزاری منظم کمیسیون مشترک اقتصادی، تداوم رایزنی‌های سیاسی و دیپلماتیک، بزرگداشت سال ۲۰۲۵ به عنوان سال فرهنگی ایران-ترکیه و نیز برگزاری نشست شورای عالی همکاری میان ۲ کشور از جمله موضوعات مورد بررسی بین دو وزیر خارجه در این دیدار بود.

وزیر خارجه ترکیه همچنین با اظهار تاسف و نگرانی شدید از تداوم جنگ و نسل‌کشی رژیم اسرائیل در غزه و لبنان، مخالفت قاطع ترکیه با ماجراجویی‌های رژیم اشغالگر و ضرورت تلاش همه‌جانبه جهت مقابله با تهدید صلح و ثبات منطقه‌ای از ناحیه رژیم صهیونیستی را خاطرنشان کرد و خواستار همبستگی اسلامی و جهانی با مردم مظلوم در غزه و لبنان و ارائه کمک‌های بشردوستانه به آوارگان شد.

عراقچی
 

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزرات امور خارجه ایران نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به زبان ترکی نوشت که عراقچی و فیدان، «گفت‌گوهای بسیار پرمحتوا و راهگشایی در مورد روابط دوجانبه داشتند. آن‌ها همچنین وضعیت منطقه را با توجه به ادامه قانون شکنی و جنایات رژیم اسرائیل بررسی کردند».

در ادامه این پیام آمده است: ایران و ترکیه مصمم به ادامه تقویت روابط و مراودات در همه حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی هستند. آن‌ها برای فعال‌تر کردن شورای عالی همکاری‌های ۲ کشور تفاهم نمودند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران همچنین خبر داد: طرفین با محکومیت شدید نسل‌کشی و تجاوزات رژیم اسرائیل در غزه و لبنان، خواستار اقدام جدی در سطح منطقه و جهان برای مقابله با جنون اسرائیل در جنگ افروزی و کشتار بی‌گناهان در منطقه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به آوارگان در غزه و لبنان شدند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخلات خارجی باشد
امانوئل ماکرون تهدید به مرگ شد
حمله مجدد رژیم صهیونیستی و شهادت 6 نیروی ارتش لبنان در جنوب این کشور
توپ طلای لیگ امارات به آزمون رسید
مصائب خبرنگاری در جنگ 12 روزه
از محل سهمیه مرزنشینان؛ واردات موز از حقوق گمرکی معاف شد
پرسپولیس؛ گران‌ترین تیم لیگ ایران
باقری کنی: ایران در جنگ 12 روزه به بازدارندگی فعال دست یافت
اطلاعیه معاونت امور رسانه‌ای وزارت فرهنگ درباره اینترنت هدیه خبرنگاران
ایران نایب قهرمان رقابت‌های کشتی فرنگی بین‌المللی رومانی شد
ایران مصوبه اخیر کابینه رژیم صهیونیستی مبنی بر اشغال کامل نوار غزه را محکوم کرد
میدری: باج‌نیوزها را از صحنه رسانه حذف کنیم
عکس های منتخب ایران، شنبه 18 مرداد 1404
از بین بردن حماس غیرممکن است
ورود استقلال به تجارت با خرید کشتی
«برد کوپر» جانشین ژنرال مایکل کوریلا در سنتکام شد
مهلت 15 روزه دادستان تهران برای ساماندهی کالاهای خطرناک و سلامت محور
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری: بحران کمبود پرستار داریم
سخنگوی پلیس: 16 مهره‌ اصلی از تبهکاران جهانی به دام افتادند
امضای تفاهم‌نامه بین شرکت توسعه فناوری پلاسما و انجمن حمایت از بیماران دیابتی
قتل فجیع داماد خانواده و شهادت یک مأمور پلیس در آستانه‌اشرفیه + جزییات
پارکینگ رایگان و 22 موکب در انتظار زائران اربعین در شهر فرودگاهی
هشدار نارنجی وزش باد شدید و گرد و خاک در سه استان
معامله«کریدور زنگزور» ، آمریکا را به قلب حومه روسیه می‌آورد
فروش بلیت‌های سوپرجام استقلال و تراکتور از امروز
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 18 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
پاشینیان: توافق جدید با آذربایجان راه ارتباط ریلی با ایران را هموار می‌کند
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
پزشکیان چه نوع خبرنگاری را می‌پسندد؟
معتمدیان: نیمی از اتباع خارجی در استان تهران زندگی می‌کنند
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
حریق 2 موکب در مرز مهران یک کشته و 3 زخمی برجای گذاشت + فیلم
حوادث رانندگی جان 4866 نفر را درسه ماه اول سال گرفت
پیام تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت درگذشت استاد فرشچیان
بذرافشان: زوج‌های جوان به دلیل گرانی طلا، نقره می‌خرند
مکزیک: حضور ارتش آمریکا در خاک ما پذیرفتنی نیست
قیمت بلیت پروازهای اربعین اعلام شد؛ رفت و برگشت 13 تا 15 میلیون تومان
انقلابی در درمان نزدیک‌بینی بزرگسالان؛ پایان استفاده از عینک تنها با یک قطره!
آغاز ثبت نام دور جدید عمره از اول شهریور؛ 80 درصد ظرفیت کاروان‌ها پر شد
دستگیری شیاد اینترنتی با سناریوی سوالات کنکور +فیلم
فساد در سایه فوتبال در باشگاه «مس رفسنجان»
وزیر فرهنگ بر تقویت هنر، رسانه و کتاب در کانون‌های مساجد تأکید کرد
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
X
آگهی تبلیغاتی