×
سیاسی
شناسه خبر : 194809
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/28 ساعت 18:16
ایران آماده فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌ با ترکیه

در دیدار وزیر امور خارجه ایران و ترکیه مطرح شد

ایران آماده فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌ با ترکیه

وزیر امور خارجه از آمادگی ایران برای فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌های ایران و ترکیه خبر داد و گفت: این گام تحولی مهم در روند تقویت روزافزون روابط بین 2 ملت خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیران امور خارجه ایران و ترکیه طی دیدار در استانبول درباره گسترش روابط و همچنین مسائل منطقه رایزنی کردند.

 «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در سومین اجلاس چارچوب همکاری‌های منطقه‌ای موسوم به گروه ۳+۳ و نیز رایزنی دوجانبه با مقامات ترکیه راجع به روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای به ترکیه سفر کرده است، روز شنبه با «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار عراقچی با تاکید بر اهمیت افزایش همگرایی و مراودات اقتصادی و تجاری میان ترکیه و ایران به عنوان ۲ کشور مهم منطقه و ۲ قدرت موثر جهان اسلام، از آمادگی ایران برای فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌های ۲ کشور خبر داد و این گام را تحولی مهم در روند تقویت روزافزون روابط بین ۲ ملت توصیف کرد.

عراقچی حوزه تجارت، اقتصاد، صنعت، کشاورزی، گردشگری، انرژی و همکاری‌های علمی و دانشگاهی را از جمله عرصه‌هایی دانست که امکان توسعه بیش از پیش همکاری‌های ۲ کشور در مورد آن‌ها وجود دارد. وی همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به استفاده از ظرفیت استان‌ها و نواحی مرزی ۲ کشور برای افزایش مراودات اقتصادی بین مردمان ۲ کشور میان تاکید کرد.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به ادامه جنایات و جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی، بر مسئولیت مشترک کشورهای اسلامی و همه کشورهای منطقه برای توقف نسل‌کشی و تجاوزات در غزه و لبنان و گسترش دامنه تعرضات نظامی و امنیتی رژیم اشغالگر به سایر کشورهای منطقه تاکید کرد. وی همچنین با فاجعه‌بار توصیف کردن شرایط انسانی در غزه و لبنان، خواستار بسیج ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای کمک‌های بشردوستانه به مردم مظلوم و آواره شد.

همبستگی اسلامی و جهانی با مردم در غزه و لبنان

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه نیز بر عزم کشورش برای تقویت روابط بین ۲ همسایه در حوزه‌های مختلف  اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی تاکید کرد و همکاری در زمینه امنیت مرزی و مقابله با تروریسم را از جمله این موارد دانست.

برگزاری منظم کمیسیون مشترک اقتصادی، تداوم رایزنی‌های سیاسی و دیپلماتیک، بزرگداشت سال ۲۰۲۵ به عنوان سال فرهنگی ایران-ترکیه و نیز برگزاری نشست شورای عالی همکاری میان ۲ کشور از جمله موضوعات مورد بررسی بین دو وزیر خارجه در این دیدار بود.

وزیر خارجه ترکیه همچنین با اظهار تاسف و نگرانی شدید از تداوم جنگ و نسل‌کشی رژیم اسرائیل در غزه و لبنان، مخالفت قاطع ترکیه با ماجراجویی‌های رژیم اشغالگر و ضرورت تلاش همه‌جانبه جهت مقابله با تهدید صلح و ثبات منطقه‌ای از ناحیه رژیم صهیونیستی را خاطرنشان کرد و خواستار همبستگی اسلامی و جهانی با مردم مظلوم در غزه و لبنان و ارائه کمک‌های بشردوستانه به آوارگان شد.

عراقچی
 

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزرات امور خارجه ایران نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به زبان ترکی نوشت که عراقچی و فیدان، «گفت‌گوهای بسیار پرمحتوا و راهگشایی در مورد روابط دوجانبه داشتند. آن‌ها همچنین وضعیت منطقه را با توجه به ادامه قانون شکنی و جنایات رژیم اسرائیل بررسی کردند».

در ادامه این پیام آمده است: ایران و ترکیه مصمم به ادامه تقویت روابط و مراودات در همه حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی هستند. آن‌ها برای فعال‌تر کردن شورای عالی همکاری‌های ۲ کشور تفاهم نمودند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران همچنین خبر داد: طرفین با محکومیت شدید نسل‌کشی و تجاوزات رژیم اسرائیل در غزه و لبنان، خواستار اقدام جدی در سطح منطقه و جهان برای مقابله با جنون اسرائیل در جنگ افروزی و کشتار بی‌گناهان در منطقه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به آوارگان در غزه و لبنان شدند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: اگر من نبودم اسرائیل کاملا نابود می‌شد
معاون وزیر خارجه: ایران در تنگه هرمز حقوق قانونی دارد
دوران قراردادهای خاص در سپاهان پایان یافت
چراغ سبز روسیه به شهروندانش در ورود به خلیج فارس
پایان دوران تکبر؛ اعتراف مقام کاخ سفید به تضعیف دهه‌های آمریکا
هشدار نهادهای اطلاعاتی آمریکا به ترامپ در مورد تحرکات اسرائیل
مرتس خواستار تعمیم آتش‌بس ایران به لبنان شد
ونس: منافع آمریکا و اسرائیل همیشه همسو نیست
اعلام زمان حضور امیر قلعه‌نویی و سعید عزت‌اللهی در کنفرانس خبری
آتش‌بس غزه توهمی مرگبار و بی‌رحمانه
شورای اروپا از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا استقبال کرد
نقض آتش‌بس ادعایی میان حزب‌الله واسرائیل/16 حمله جدید به جنوب لبنان و65 شهید و 60 زخمی
ایران قهرمان چهل‌وششمین دوره جام جهان‌پهلوان تختی شد
ادعای تل‌آویو درباره ادامه حضور نظامی در جنوب لبنان
توفان جوانان ایران در چین؛ پوریا امانی‌فرد در یک قدمی مدال طلا
سردار قاآنی: غزه هم طوفان دارد
ممنوعیت فعالیت اقتصادی نروژیها در شهرک‌سازی‌ اسرائیل
گزارش فایننشال تایمز از بازگشت سبزپوشی به بورس ایران
تمام تعهدات و بندهای تفاهم‌نامه ایران و آمریکا رصد می شود
اتحادیه اروپا به دنبال ایجاد کانال دیپلماتیک مستقیم با روسیه
خروج 20 میلیون بشکه نفت ایران از بندر چابهار
مجلس: شروط رهبری در تفاهم اسلام‌آباد باید کامل اجرا شود
شروط جدید فرانسه برای موافقت با لغو تحریم‌های ایران!
مکرون: وضعیت کرانه باختری «غیرقابل‌قبول» است
یامال: مسی بهترین بازیکن تاریخ فوتبال است
هشدار تداوم گرما در استان تهران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت یازدهم
پویش ملی «طلوع ماه» برای ثبت رویداد وداع با رهبر شهید
حمله ترامپ به آلمان؛ جنگ بر سر قیمت داروهای نوآورانه
ترس در قلب سامبا؛ چرا برزیلی‌ها از لباس پوشاندن به مجسمه راکی می‌لرزند؟
رایزنی وزرای خارجه ایران و پاکستان درباره اجرای تفاهم‌نامه پایان جنگ
جنگ دیپلماتیک در قلب جام جهانی؛ ایران از آمریکا در فیفا شکایت کرد!
فعال شدن آژیر خطر در شهرک «زرعیت» بر اثر حمله پهپادی
چگونه خودروهای داخلی گران می‌شوند؟
جاده چالوس یکطرفه است
طرح سنای آمریکا برای استفاده از دارایی‌های روسیه به نفع اوکراین
شیخ نعیم قاسم: مخالفت با ظلم را بخشی از مسیر پیروزی است
طلسم بوکس ایران با بازی علی حبیبی‌نژاد شکست
طلایی‌های پنج وزن دوم جام تختی مشخص شدند
حمیدرضا اتحاد، خواننده مازندرانی درگذشت
آخرین کشتی اتباع ژاپنی از تنگه هرمز خارج شد
بازگشت نفتکش‌های ایرانی به خلیج فارس برای بارگیری مجدد
بانک مرکزی درباره اختلال در چهار بانک اطلاعیه صادر کرد
چرا قیمت محصولات اپل افزایش می‌یابد؟
ارتش: دست بر ماشه و گوش‌ به فرمان رهبری، آماده‌ایم از امنیت و منافع ملت حراست کنیم
یورش نخست‌وزیر سابق به دیپلماسی نتانیاهو
خوشحالی حسن یزدانی از اعزام دوباره به مسابقات جهانی
اعلام دلیل تعویق مذاکرات روز جمعه در سوئیس از زبان بقایی/تکذیب بازدید از تاسیسات هسته ای
پرسپولیس مدافع چپ فولاد را می خواهد
روسیه متهم کرد: آمریکا می‌خواهد ما را از بازار جهانی حذف کند