×
سیاسی
شناسه خبر : 194809
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/28 ساعت 18:16
ایران آماده فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌ با ترکیه

در دیدار وزیر امور خارجه ایران و ترکیه مطرح شد

ایران آماده فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌ با ترکیه

وزیر امور خارجه از آمادگی ایران برای فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌های ایران و ترکیه خبر داد و گفت: این گام تحولی مهم در روند تقویت روزافزون روابط بین 2 ملت خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیران امور خارجه ایران و ترکیه طی دیدار در استانبول درباره گسترش روابط و همچنین مسائل منطقه رایزنی کردند.

 «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در سومین اجلاس چارچوب همکاری‌های منطقه‌ای موسوم به گروه ۳+۳ و نیز رایزنی دوجانبه با مقامات ترکیه راجع به روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای به ترکیه سفر کرده است، روز شنبه با «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار عراقچی با تاکید بر اهمیت افزایش همگرایی و مراودات اقتصادی و تجاری میان ترکیه و ایران به عنوان ۲ کشور مهم منطقه و ۲ قدرت موثر جهان اسلام، از آمادگی ایران برای فعال‌کردن شورای عالی همکاری‌های ۲ کشور خبر داد و این گام را تحولی مهم در روند تقویت روزافزون روابط بین ۲ ملت توصیف کرد.

عراقچی حوزه تجارت، اقتصاد، صنعت، کشاورزی، گردشگری، انرژی و همکاری‌های علمی و دانشگاهی را از جمله عرصه‌هایی دانست که امکان توسعه بیش از پیش همکاری‌های ۲ کشور در مورد آن‌ها وجود دارد. وی همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به استفاده از ظرفیت استان‌ها و نواحی مرزی ۲ کشور برای افزایش مراودات اقتصادی بین مردمان ۲ کشور میان تاکید کرد.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به ادامه جنایات و جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی، بر مسئولیت مشترک کشورهای اسلامی و همه کشورهای منطقه برای توقف نسل‌کشی و تجاوزات در غزه و لبنان و گسترش دامنه تعرضات نظامی و امنیتی رژیم اشغالگر به سایر کشورهای منطقه تاکید کرد. وی همچنین با فاجعه‌بار توصیف کردن شرایط انسانی در غزه و لبنان، خواستار بسیج ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای کمک‌های بشردوستانه به مردم مظلوم و آواره شد.

همبستگی اسلامی و جهانی با مردم در غزه و لبنان

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه نیز بر عزم کشورش برای تقویت روابط بین ۲ همسایه در حوزه‌های مختلف  اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی تاکید کرد و همکاری در زمینه امنیت مرزی و مقابله با تروریسم را از جمله این موارد دانست.

برگزاری منظم کمیسیون مشترک اقتصادی، تداوم رایزنی‌های سیاسی و دیپلماتیک، بزرگداشت سال ۲۰۲۵ به عنوان سال فرهنگی ایران-ترکیه و نیز برگزاری نشست شورای عالی همکاری میان ۲ کشور از جمله موضوعات مورد بررسی بین دو وزیر خارجه در این دیدار بود.

وزیر خارجه ترکیه همچنین با اظهار تاسف و نگرانی شدید از تداوم جنگ و نسل‌کشی رژیم اسرائیل در غزه و لبنان، مخالفت قاطع ترکیه با ماجراجویی‌های رژیم اشغالگر و ضرورت تلاش همه‌جانبه جهت مقابله با تهدید صلح و ثبات منطقه‌ای از ناحیه رژیم صهیونیستی را خاطرنشان کرد و خواستار همبستگی اسلامی و جهانی با مردم مظلوم در غزه و لبنان و ارائه کمک‌های بشردوستانه به آوارگان شد.

عراقچی
 

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزرات امور خارجه ایران نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به زبان ترکی نوشت که عراقچی و فیدان، «گفت‌گوهای بسیار پرمحتوا و راهگشایی در مورد روابط دوجانبه داشتند. آن‌ها همچنین وضعیت منطقه را با توجه به ادامه قانون شکنی و جنایات رژیم اسرائیل بررسی کردند».

در ادامه این پیام آمده است: ایران و ترکیه مصمم به ادامه تقویت روابط و مراودات در همه حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی هستند. آن‌ها برای فعال‌تر کردن شورای عالی همکاری‌های ۲ کشور تفاهم نمودند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران همچنین خبر داد: طرفین با محکومیت شدید نسل‌کشی و تجاوزات رژیم اسرائیل در غزه و لبنان، خواستار اقدام جدی در سطح منطقه و جهان برای مقابله با جنون اسرائیل در جنگ افروزی و کشتار بی‌گناهان در منطقه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به آوارگان در غزه و لبنان شدند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پهپادهای ناشناس بر فراز فرودگاه برلین
شورای امنیت سازمان ملل به خودمختاری صحرای غربی رای داد
احداث مقرهای امنیتی جدید حشد شعبی نزدیک مرزهای سوریه
برنامه کامل مسابقات ورزشی امروز شنبه 10 آبان
متن اولین دفاعیه پژمان جمشیدی/ خواهر پژمان جمشیدی : برادرم به زودی به ایران بازمی گردد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 10 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
زنگ خطر نا امنی برای 4 ساختمان تجاری بزرگ تهران به صدا درآمد
جهشی در پزشکی ترمیمی / ایران به فناوری بومی داربست نخاعی دست یافت
حمله خرس قهوه‌ای به مرد پیرانشهری
ابراز نگرانی سازمان ملل از شرایط تانزانیا پس از انتخابات
تحریم های متقابل روسیه علیه مقامات اروپا
ادامه واریز معوقات فروردین ماه بازنشستگان تامین اجتماعی/زمان و حروف باقی مانده
پنتاگون با ارسال موشک‌های تاماهاوک به اوکراین موافقت کرد
فعالیت مدارس و ادارات برخی شهرستان‌های خوزستان با تاخیر آغاز می شود
ترکیه میزبان نشست وزیران کشورهای عربی و اسلامی درباره غزه
چرا سازمان بازرسی به وزارت جهاد کشاورزی کارت زرد داد ؟
ساپینتو: از هواداران می‌خواهم در ورزشگاه کنارمان باشند!
عراقچی: ایران از تمامیت و یکپارچگی سودان حمایت می‌کند
واکنش ترامپ درباره حمله به ونزوئلا
زلزله اردکان فارس را لرزاند
اختلافات در اتحادیه اروپا بر سر هدف کاهش 90 درصدی گازهای گلخانه‌ای
تردد از مسیر تهران و کرج به چالوس ممنوع شد
سازمان ملل : تجاوز نظامی به ایران، زنگ خطر نقض حقوق بشر و منشور جهانی است
رکورد تاریخی آمریکا در زمینه تعطیلی دولت / مخالفت گسترده با طرح ترامپ
اعدام میدانی اسیران فلسطینی؛ سندی تازه از جنایات اسرائیل
جدول لیگ برتر فوتبال در پایان بازی‌های جمعه 9 آبان ماه
واکنش ولایتی به سخنان انکار کننده ترامپ درباره نقض آتش‌بس
جزئیاتی تازه از طرح انتقال آب طالقان به تهران+فیلم
آزمایش اتمی یا آغاز جنگ سرد دوم؟
نقش عجیب امیر جعفری در کنسرت نمایش «سی‌صد»
جزئیاتی از تماس تلفنی مهم عراقچی با همتای مصری
روسیه همیشه آماده انجام آزمایش‌های هسته‌ای است
اختصاص 30 میلیون یورو برای تجهیزات پزشکی ایثارگران
آمریکا حامی اصلی تجاوزات اسرائیل است / تهدیدها مواضع ما را تغییر نمی‌دهد
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به نبطیه / تشدید تنش‌ها در جنوب لبنان
اعتراف آمریکا درباره جنگ 12 روزه / اسرائیل توان مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
استقبال پرشکوه مردم از کاروان ورزشی که با 76 مدال‌ بازگشتند+فیلم
چرا دیدار مهم ترامپ و پوتین در بوداپست لغو شد ؟
خبر خوش درباره حقوق کارکنان شرکت‌ها
پیام مهاجرانی به دختران هندبال ایران : ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها هیچ مانعی ندارید
گزارش سفر موفق تخت روانچی به عمان
جدول لیگ برتر بعد از بازی استقلال و آلومینیوم
حماس : آلمان از نسل‌کشی علیه مردم غزه پشتیبانی می‌کند
هشدار اتحادیه اروپا به اوضاع سودان
استقلال(3)- آلومینیوم(1) | آبی ها بی رقیب در صدر جدول + خلاصه بازی
پاسخ وزیر علوم به مجلس درخصوص مجوزهای کسب‌وکار زیر ذره‌بین
ماجرای ارسال پیامک برای بازنشستگان تأمین اجتماعی چه بود؟
پشت نقاب سلطنت؛ فروپاشی آرام تاج
قطع ناگهانی آب در تهران؛ شکاف میان وعده‌های مسئولان و انتظارات شهروندان
واکنش روسیه به ادعاهای آمریکا درباره نیروهای هسته‌ای میان‌برد
X
آگهی تبلیغاتی