×
سیاسی
شناسه خبر : 194747
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/28 ساعت 12:33
عراقچی: از هر تصمیمی که فلسطینی‌ها اتخاذ کنند، حمایت می کنیم

در ‌گفت‌وگو با المصری الیوم:

عراقچی: از هر تصمیمی که فلسطینی‌ها اتخاذ کنند، حمایت می کنیم

وزیر امورخارجه با اشاره به اینکه صلح تنها با حل و فصل مسئله فلسطین بر اساس «دموکراسی در سرزمین های فلسطینی» حاصل می‌شود؛ تصریح کرد: معتقدیم راه حل دو کشوری منجر به برقراری صلح پایدار در منطقه نخواهد شد اما در نهایت از هر تصمیمی که فلسطینی ها به تنهایی اتخاذ کنند، حمایت می کنیم و فقط دیدگاه خود را ارائه می دهیم.

 

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی در گفت‌وگویی با روزنامه «المصری الیوم» چاپ قاهره، به تشریح وضعیت فعلی منطقه، لزوم بسیج همگانی برای توقف جنایات اسرائیل و اهداف سفر خود به مصر پرداخت و عنوان داشت: منطقه شرایط بسیار خطرناکی را پشت سر می گذارد و جمهوری اسلامی ایران با توجه به شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگری ضرورت هماهنگی و رایزنی فوری کشورهای منطقه و همکاری در راستای اتخاذ مواضعی که منجر به توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان شود را احساس می کند.

وی افزود: کشورهای منطقه و جامعه جهانی باید تلاش بیشتری برای پایان دادن به جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل انجام دهند تا به مناطق بیشتری سرایت نکند.

وزیر امورخارجه کشورمان ادامه داد: این احتمال وجود دارد که شاهد «غزه دوم» در جنوب لبنان باشیم. مگر اینکه اقدام جدی برای توقف دشمن صهیونیستی انجام شود. بنابراین تاکید می کنم که کشورهای منطقه باید گام های عملی و موثری برای توقف این جنایات بردارند. تا بتوانیم تنش ها را کاهش دهیم، زیرا تشدید تنش به نفع هیچ طرفی در منطقه ما نخواهد بود.

عراقچی در ادامه اظهار داشت: یک سال پس از نسل کشی صهیونیست ها در نوار غزه و پس از افشای برخی از برنامه های توسعه طلبانه این رژیم، مشخص شد که تهدید بزرگ برای منطقه و کشورهای آن، دشمن صهیونیستی است.

وزیر امورخارجه ایران همچنین بیان داشت: من معتقدم تمام تلاش‌هایی که برای شیطان جلوه دادن ایران و محور مقاومت انجام شد، شکست خورده است و بدون تردید مشخص شده که چه کسی تهدیدی برای کل منطقه است. همچنین مشخص شده است که چه کسی برای آرمان فلسطین و برای منافع منطقه می جنگد.

وی در ادامه افزود: امکان همکاری و همگرایی بین کشورهای منطقه وجود دارد، زیرا فرصت و اراده وجود دارد. ایران، ترکیه و کشورهای عربی می توانند متحدان خوبی باشند، شاید یک اتحاد منطقه ای تشکیل دهند که نیاز به مقدمه و مراحل آماده سازی دارد. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که باید در این مسیر حرکت کنیم.

عراقچی خاطرنشان کرد: رایزنی ها بین ما و مصر همیشه ادامه دارد و ما تمایل داریم این رایزنی ها و همکاری مشترک بین خود را ادامه دهیم. روابط مصر و جمهوری اسلامی ایران نزدیک است و روابط تهران و قاهره حتی در زمان گسست دیپلماتیک، رابطه ای با احترام متقابل بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: آمریکا می تواند با یک گام نقش موثرتری در برقراری صلح در منطقه ایفا کند و آن توقف حمایت از رژیم صهیونیستی و جنایات آن است.

وی همچنین اظهار داشت: معتقدم که تعصب آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی همان چیزی است که امنیت منطقه ما را بی‌ثبات می‌کند و اگر تسلیح رژیم صهیونیستی با سلاح‌ها آمریکایی و غربی نبود، بسیاری از جنایاتی که ما در غزه و سپس در لبنان شاهد هستیم، ممکن نبود.

عراقچی
وزیر امور خارجه بیان کرد: ما تهدیدی به بستن تنگه هرمز نکردیم و با وجود اینکه ایران در این زمینه توانمندی بالایی دارد. اما هیچ گاه با پیش بینی روابط با کشورهای منطقه به این موضوع اشاره نکرده است و رابطه ما با عربستان سعودی بسیار خوب است و در مسیر توسعه و پیشرفت است.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: در واقع، ما خواهان جنگ نیستیم، اما برای همه سناریوهای احتمالی آماده هستیم و اگر اسرائیل به ایران حمله کند. ما آن را به دقت بررسی خواهیم کرد و نحوه پاسخگویی به آن را مشخص خواهیم کرد و اسرائیلی ها می توانند اراده ما را آزمایش کنند. ما عجله نداریم و تعلل نمی کنیم.

وی در ادامه افزود: اسرائیل به دنبال یک جنگ گسترده است و این چیزی است که ما نمی خواهیم. بلکه می خواهیم صلح و ثبات را در منطقه به ارمغان بیاوریم و هیچکس در منطقه به جز نخست وزیر اسرائیل از سناریوی جنگ گسترده حمایت نمی کند و به دامی که «نتانیاهو» انداخته، گرفتار نخواهیم شد.

عراقچی در پایان تاکید کرد: ما معتقدیم راه حل دو کشوری منجر به برقراری صلح پایدار در منطقه نخواهد شد. صلح در منطقه تنها با حل و فصل مسئله فلسطین بر اساس «دموکراسی در سرزمین های فلسطینی» حاصل می شود. در چنین دولتی همه مردم بومی فلسطین اعم از مسلمان و مسیحی دوشادوش یهودیان همزیستی می کنند و بر اساس همه پرسی، این مردم بومی، سرنوشت و آینده خود را از طریق صندوق رای دموکراتیک تعیین می کنند. اما در نهایت از هر تصمیمی که فلسطینی ها به تنهایی اتخاذ کنند، حمایت می کنیم و فقط دیدگاه خود را ارائه می دهیم.


نظرات

آخرین اخبار
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان
زیدان برای عشق به فرانسه آمد، نه پول
تعیین ضرب‌الاجل تا بیست‌وسوم صفر
تامین اجتماعی به 48 میلیون بیمه‌شده خدمات می‌دهد
خوراکی‌ها؛ رکورددار خالی کردن جیب مردم
افشاگری «ریتر» از دلایل دوری ترامپ از دروازه‌های جهنم
مجلس اعلای اسلامی عراق: هدف از تجاوز به کشور ما، ایجاد بی ثباتی است
رضایت زائران از «مرز خسروی»
نورنما | فقط با آب می تونیم از زوارش پذیرایی کنیم ...
سید عمار حکیم حمله آمریکا و عربستان به عراق را محکوم کرد