×
سیاسی
شناسه خبر : 194747
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/28 ساعت 12:33
عراقچی: از هر تصمیمی که فلسطینی‌ها اتخاذ کنند، حمایت می کنیم

در ‌گفت‌وگو با المصری الیوم:

عراقچی: از هر تصمیمی که فلسطینی‌ها اتخاذ کنند، حمایت می کنیم

وزیر امورخارجه با اشاره به اینکه صلح تنها با حل و فصل مسئله فلسطین بر اساس «دموکراسی در سرزمین های فلسطینی» حاصل می‌شود؛ تصریح کرد: معتقدیم راه حل دو کشوری منجر به برقراری صلح پایدار در منطقه نخواهد شد اما در نهایت از هر تصمیمی که فلسطینی ها به تنهایی اتخاذ کنند، حمایت می کنیم و فقط دیدگاه خود را ارائه می دهیم.

 

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی در گفت‌وگویی با روزنامه «المصری الیوم» چاپ قاهره، به تشریح وضعیت فعلی منطقه، لزوم بسیج همگانی برای توقف جنایات اسرائیل و اهداف سفر خود به مصر پرداخت و عنوان داشت: منطقه شرایط بسیار خطرناکی را پشت سر می گذارد و جمهوری اسلامی ایران با توجه به شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگری ضرورت هماهنگی و رایزنی فوری کشورهای منطقه و همکاری در راستای اتخاذ مواضعی که منجر به توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان شود را احساس می کند.

وی افزود: کشورهای منطقه و جامعه جهانی باید تلاش بیشتری برای پایان دادن به جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل انجام دهند تا به مناطق بیشتری سرایت نکند.

وزیر امورخارجه کشورمان ادامه داد: این احتمال وجود دارد که شاهد «غزه دوم» در جنوب لبنان باشیم. مگر اینکه اقدام جدی برای توقف دشمن صهیونیستی انجام شود. بنابراین تاکید می کنم که کشورهای منطقه باید گام های عملی و موثری برای توقف این جنایات بردارند. تا بتوانیم تنش ها را کاهش دهیم، زیرا تشدید تنش به نفع هیچ طرفی در منطقه ما نخواهد بود.

عراقچی در ادامه اظهار داشت: یک سال پس از نسل کشی صهیونیست ها در نوار غزه و پس از افشای برخی از برنامه های توسعه طلبانه این رژیم، مشخص شد که تهدید بزرگ برای منطقه و کشورهای آن، دشمن صهیونیستی است.

وزیر امورخارجه ایران همچنین بیان داشت: من معتقدم تمام تلاش‌هایی که برای شیطان جلوه دادن ایران و محور مقاومت انجام شد، شکست خورده است و بدون تردید مشخص شده که چه کسی تهدیدی برای کل منطقه است. همچنین مشخص شده است که چه کسی برای آرمان فلسطین و برای منافع منطقه می جنگد.

وی در ادامه افزود: امکان همکاری و همگرایی بین کشورهای منطقه وجود دارد، زیرا فرصت و اراده وجود دارد. ایران، ترکیه و کشورهای عربی می توانند متحدان خوبی باشند، شاید یک اتحاد منطقه ای تشکیل دهند که نیاز به مقدمه و مراحل آماده سازی دارد. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که باید در این مسیر حرکت کنیم.

عراقچی خاطرنشان کرد: رایزنی ها بین ما و مصر همیشه ادامه دارد و ما تمایل داریم این رایزنی ها و همکاری مشترک بین خود را ادامه دهیم. روابط مصر و جمهوری اسلامی ایران نزدیک است و روابط تهران و قاهره حتی در زمان گسست دیپلماتیک، رابطه ای با احترام متقابل بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: آمریکا می تواند با یک گام نقش موثرتری در برقراری صلح در منطقه ایفا کند و آن توقف حمایت از رژیم صهیونیستی و جنایات آن است.

وی همچنین اظهار داشت: معتقدم که تعصب آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی همان چیزی است که امنیت منطقه ما را بی‌ثبات می‌کند و اگر تسلیح رژیم صهیونیستی با سلاح‌ها آمریکایی و غربی نبود، بسیاری از جنایاتی که ما در غزه و سپس در لبنان شاهد هستیم، ممکن نبود.

عراقچی
وزیر امور خارجه بیان کرد: ما تهدیدی به بستن تنگه هرمز نکردیم و با وجود اینکه ایران در این زمینه توانمندی بالایی دارد. اما هیچ گاه با پیش بینی روابط با کشورهای منطقه به این موضوع اشاره نکرده است و رابطه ما با عربستان سعودی بسیار خوب است و در مسیر توسعه و پیشرفت است.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: در واقع، ما خواهان جنگ نیستیم، اما برای همه سناریوهای احتمالی آماده هستیم و اگر اسرائیل به ایران حمله کند. ما آن را به دقت بررسی خواهیم کرد و نحوه پاسخگویی به آن را مشخص خواهیم کرد و اسرائیلی ها می توانند اراده ما را آزمایش کنند. ما عجله نداریم و تعلل نمی کنیم.

وی در ادامه افزود: اسرائیل به دنبال یک جنگ گسترده است و این چیزی است که ما نمی خواهیم. بلکه می خواهیم صلح و ثبات را در منطقه به ارمغان بیاوریم و هیچکس در منطقه به جز نخست وزیر اسرائیل از سناریوی جنگ گسترده حمایت نمی کند و به دامی که «نتانیاهو» انداخته، گرفتار نخواهیم شد.

عراقچی در پایان تاکید کرد: ما معتقدیم راه حل دو کشوری منجر به برقراری صلح پایدار در منطقه نخواهد شد. صلح در منطقه تنها با حل و فصل مسئله فلسطین بر اساس «دموکراسی در سرزمین های فلسطینی» حاصل می شود. در چنین دولتی همه مردم بومی فلسطین اعم از مسلمان و مسیحی دوشادوش یهودیان همزیستی می کنند و بر اساس همه پرسی، این مردم بومی، سرنوشت و آینده خود را از طریق صندوق رای دموکراتیک تعیین می کنند. اما در نهایت از هر تصمیمی که فلسطینی ها به تنهایی اتخاذ کنند، حمایت می کنیم و فقط دیدگاه خود را ارائه می دهیم.


نظرات

آخرین اخبار
بقائی: گفته بودیم عواقب حمله به ایران کل منطقه را درگیر خواهد کرد
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به یزد، اصفهان و قشم
هشدار فوری به ساکنان امارات
گروسی: درباره نیروگاه زاپروژیا با مسکو رایزنی کردیم
انهدام 87 پهپاد اوکراینی توسط روسیه
صلیب سرخ: باید از زیر ساخت‌های غیر نظامی حفاظت شود
کمک‌های بشردوستانه ترکمنستان وارد خراسان رضوی شد
هنوز از 6 کلاس موشکی ایران رونمایی نشده است
انهدام دو تانک مرکاوا در عملیات جدید حزب الله
جنگ با ایران هزینه زندگی آمریکایی‌ها را افزایش داد
درس‌های مهمی که ایران به عرب‌های منطقه داد
فراخوان آتش زدن پرچم‌ آمریکا و اسرائیل در چهارشنبه سوری امسال
افشای اطلاعات 50 افسر ارشد نیروی دریایی رژیم صهیونیستی
خنثی سازی یک عملیات تروریستی در روسیه
اعلام نتایج نهایی پذیرش دوره‌های‌ کارشناسی دانشگاه علمی ‌کاربردی + لینک
14 مدرسه درپی حملات دشمن در آذربایجان‌شرقی تخریب شد
هنگام شنیدن صدای انفجار چه کنیم؟
جاده چالوس دوباره یک طرفه شد
ماکرون: حزب الله باید فورا تشدید تنش‌ها را متوقف کند
اعلام آخرین اخبار از وضعیت ذخایر دارو/ بیماران خاص نگران نباشند
عبور کشتی‌های هندی از تنگه هرمز تایید شد
شهروندان آسیب دیده از جنگ کجا اسکان داده شدند؟/اعلام آخرین آمار
عطوان: رهبر جدید نقشه راه مجازات قاطع متجاوزان را ترسیم کرد
وزیر جهادکشاورزی: امنیت غذایی در کشور تامین است
اعلام جزئیات برنامه حمایتی وزارت صمت از تولیدکنندگان
مراسم وداع و تدفین امیر دریاسالار شهید علی شمخانی برگزار شد
اعلام شرایط فروش فوق‌العاده ایران خودرو+ نوع خودرو و قیمت
گزارش تصویری | مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
ضربه پیش‌دستانه وزارت اطلاعات به 3 هسته از مزدوران دشمن آمریکایی صهیونی
پیشنهاد سومالی‌لند برای انتقال پایگاه‌های نظامی آمریکا در قطر و بحرین به بربره
سه عضو دیگر تیم ملی فوتبال بانوان به ایران بازمی گردند
آغاز حذف و اضافه دانشجویان دانشگاه تهران
مواضع عجیب و غریب ترامپ در قبال ایران
سریال «بی‌مرز» از امشب پخش می‌شود
نورویدیو | مراسم وداع با دریاسالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج)تهران
فروش کسب‌وکار‌های اینترنتی کوچک نصف شد
اجرای موج 49 عملیات مقتدرانه وعده صادق4 ؛ حمله موشکی و پهپادی نیروی دریایی سپاه
رسانه اسرائیلی: خبرنگاران به پیاده‌نظام اداره سانسور تبدیل شده‌اند
الجزیره: رادار سفارت آمریکا در بغداد از کار افتاده است
وزیر نیرو: شبکه برق در آینده نزدیک هوشمندسازی می شود
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت سال مالی 1403 آغاز شد + جزئیات
آسیب جدی به بیش از 56 اثر جهانی، ملی، موزه و بنای تاریخی
رضایی: تنگه هرمز باز نخواهد شد
وزیر راه: 43 هزار واحد مسکونی و تجاری در جنگ رمضان آسیب دید
مشاور ترامپ خواستار نقشه راهی برای خروج از جنگ با ایران شد
آغاز ارزیابی ساختمان‌های آسیب دیده در جنگ
سخنگوی دولت: بیش از 42 هزار واحد غیرنظامی آسیب دیده است
دنیامالی: درخواست داده‌ایم بازی‌های ایران در مکزیک برگزار شود
کلمبیا، برزیل و مکزیک «آتش‌بس فوری در خاورمیانه» را خواستار شدند
آتش‌سوزی و توقف فعالیت قسمت‌هایی از بندر الفجیره امارات