×
سیاسی
شناسه خبر : 194747
تاریخ انتشار :

در ‌گفت‌وگو با المصری الیوم:

عراقچی: از هر تصمیمی که فلسطینی‌ها اتخاذ کنند، حمایت می کنیم

وزیر امورخارجه با اشاره به اینکه صلح تنها با حل و فصل مسئله فلسطین بر اساس «دموکراسی در سرزمین های فلسطینی» حاصل می‌شود؛ تصریح کرد: معتقدیم راه حل دو کشوری منجر به برقراری صلح پایدار در منطقه نخواهد شد اما در نهایت از هر تصمیمی که فلسطینی ها به تنهایی اتخاذ کنند، حمایت می کنیم و فقط دیدگاه خود را ارائه می دهیم.

 

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی در گفت‌وگویی با روزنامه «المصری الیوم» چاپ قاهره، به تشریح وضعیت فعلی منطقه، لزوم بسیج همگانی برای توقف جنایات اسرائیل و اهداف سفر خود به مصر پرداخت و عنوان داشت: منطقه شرایط بسیار خطرناکی را پشت سر می گذارد و جمهوری اسلامی ایران با توجه به شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگری ضرورت هماهنگی و رایزنی فوری کشورهای منطقه و همکاری در راستای اتخاذ مواضعی که منجر به توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان شود را احساس می کند.

وی افزود: کشورهای منطقه و جامعه جهانی باید تلاش بیشتری برای پایان دادن به جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل انجام دهند تا به مناطق بیشتری سرایت نکند.

وزیر امورخارجه کشورمان ادامه داد: این احتمال وجود دارد که شاهد «غزه دوم» در جنوب لبنان باشیم. مگر اینکه اقدام جدی برای توقف دشمن صهیونیستی انجام شود. بنابراین تاکید می کنم که کشورهای منطقه باید گام های عملی و موثری برای توقف این جنایات بردارند. تا بتوانیم تنش ها را کاهش دهیم، زیرا تشدید تنش به نفع هیچ طرفی در منطقه ما نخواهد بود.

عراقچی در ادامه اظهار داشت: یک سال پس از نسل کشی صهیونیست ها در نوار غزه و پس از افشای برخی از برنامه های توسعه طلبانه این رژیم، مشخص شد که تهدید بزرگ برای منطقه و کشورهای آن، دشمن صهیونیستی است.

وزیر امورخارجه ایران همچنین بیان داشت: من معتقدم تمام تلاش‌هایی که برای شیطان جلوه دادن ایران و محور مقاومت انجام شد، شکست خورده است و بدون تردید مشخص شده که چه کسی تهدیدی برای کل منطقه است. همچنین مشخص شده است که چه کسی برای آرمان فلسطین و برای منافع منطقه می جنگد.

وی در ادامه افزود: امکان همکاری و همگرایی بین کشورهای منطقه وجود دارد، زیرا فرصت و اراده وجود دارد. ایران، ترکیه و کشورهای عربی می توانند متحدان خوبی باشند، شاید یک اتحاد منطقه ای تشکیل دهند که نیاز به مقدمه و مراحل آماده سازی دارد. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که باید در این مسیر حرکت کنیم.

عراقچی خاطرنشان کرد: رایزنی ها بین ما و مصر همیشه ادامه دارد و ما تمایل داریم این رایزنی ها و همکاری مشترک بین خود را ادامه دهیم. روابط مصر و جمهوری اسلامی ایران نزدیک است و روابط تهران و قاهره حتی در زمان گسست دیپلماتیک، رابطه ای با احترام متقابل بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: آمریکا می تواند با یک گام نقش موثرتری در برقراری صلح در منطقه ایفا کند و آن توقف حمایت از رژیم صهیونیستی و جنایات آن است.

وی همچنین اظهار داشت: معتقدم که تعصب آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی همان چیزی است که امنیت منطقه ما را بی‌ثبات می‌کند و اگر تسلیح رژیم صهیونیستی با سلاح‌ها آمریکایی و غربی نبود، بسیاری از جنایاتی که ما در غزه و سپس در لبنان شاهد هستیم، ممکن نبود.

عراقچی
وزیر امور خارجه بیان کرد: ما تهدیدی به بستن تنگه هرمز نکردیم و با وجود اینکه ایران در این زمینه توانمندی بالایی دارد. اما هیچ گاه با پیش بینی روابط با کشورهای منطقه به این موضوع اشاره نکرده است و رابطه ما با عربستان سعودی بسیار خوب است و در مسیر توسعه و پیشرفت است.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: در واقع، ما خواهان جنگ نیستیم، اما برای همه سناریوهای احتمالی آماده هستیم و اگر اسرائیل به ایران حمله کند. ما آن را به دقت بررسی خواهیم کرد و نحوه پاسخگویی به آن را مشخص خواهیم کرد و اسرائیلی ها می توانند اراده ما را آزمایش کنند. ما عجله نداریم و تعلل نمی کنیم.

وی در ادامه افزود: اسرائیل به دنبال یک جنگ گسترده است و این چیزی است که ما نمی خواهیم. بلکه می خواهیم صلح و ثبات را در منطقه به ارمغان بیاوریم و هیچکس در منطقه به جز نخست وزیر اسرائیل از سناریوی جنگ گسترده حمایت نمی کند و به دامی که «نتانیاهو» انداخته، گرفتار نخواهیم شد.

عراقچی در پایان تاکید کرد: ما معتقدیم راه حل دو کشوری منجر به برقراری صلح پایدار در منطقه نخواهد شد. صلح در منطقه تنها با حل و فصل مسئله فلسطین بر اساس «دموکراسی در سرزمین های فلسطینی» حاصل می شود. در چنین دولتی همه مردم بومی فلسطین اعم از مسلمان و مسیحی دوشادوش یهودیان همزیستی می کنند و بر اساس همه پرسی، این مردم بومی، سرنوشت و آینده خود را از طریق صندوق رای دموکراتیک تعیین می کنند. اما در نهایت از هر تصمیمی که فلسطینی ها به تنهایی اتخاذ کنند، حمایت می کنیم و فقط دیدگاه خود را ارائه می دهیم.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
X
آگهی تبلیغاتی