×
سیاسی
شناسه خبر : 194551
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/07/26 ساعت 18:58
سریال تکراری ادعای مالکیت/ اشغالگران مدعی از حاشیه‌ خلیج فارس چه می‌خواهند؟

سریال تکراری ادعای مالکیت/ اشغالگران مدعی از حاشیه‌ خلیج فارس چه می‌خواهند؟

انکار واقعیت از سوی شیخ‌نشین‌های خلیج فارس و دامن‌زدن به این انکار و توهم از سوی کشورهای فرامنطقه‌ای به ویژه گروهی که کارنامه پرباری! در اشغالگری و تفرقه‌افکنی دارند، شاید پترودلارها را روانه شرکت‌های اروپایی کند اما برای هیچکدام از طرفین سودی بلندمدت نخواهد داشت.

نورنیوز-گروه سیاسی: در میانه جنگ خونین در لبنان و غزه و در حالی که نسل‌کشی رژیم صهیونیستی با آتش‌زدن چادر زنان و کودکان مقابل چشم جهان ادامه دارد، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ذوق زده از تهدیدات موجود علیه ایران، هر مهمان و میزبان خود را برای امضا پای برگه‌ای از ادعاها آورده و آن را در بوق و کرنا می‌کنند. گاهی چین و روسیه و گاهی اروپا و آمریکا. بلوک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که قرار بود با هدف حراست از امنیت منطقه و منافع کشورهای عضو فعالیت کند، به محفلی برای انداختن تیرهایی در تاریکی از سوی امارات تبدیل شده است تا از گل‌آلود بودن آب امنیت در خاورمیانه، ماهی ادعاهای خود بر جزایر سه‌گانه ایرانی را بگیرند. این چشم طمع حاشیه‌نشین‌های خلیج فارس بر سه جزیره ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را گاهی زیاده‌خواهی‌های اقتصادی از سوی برخی کشورهای شرقی و گاهی تفرقه‌افکنی‌های مزورانه برخی کشورهای غربی به تیتر رسانه‌ها تبدیل می‌کند.

در تازه‌ترین این موارد، شورای  همکاری خلیج فارس علم ادعاهای خود را در پایان نشستی با اتحادیه اروپا بلند کرده و این اتحادیه هم در کمال میل! ضمن حمایت مزورانه از این ادعاها پا را فراتر نهاده و مدعی شده ،ایران این جزایر را اشغال کرده است! شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در بیانیه پایانی نشست خود بر خلاف اسناد و مدارک رسمی معتبر از ایران خواسته‌اند تا به آنچه آنان «اشغال» جزایر سه‌گانه ایرانی نامیده اند، پایان دهد!

واکنش‌ها به تکرار ادعاهای دروغین

ادعاهای مطرح شده در نشست شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا از سوی مقامات ایران واکنش‌های تندی در پی داشته است و به طور قطع در روزهای آینده شاهد واکنش‌های بیشترنقز خواهیم بود. سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه ساعاتی پس از صدور بیانیه پایانی شورای همکاری و اتحادیه اروپا، به این اتحادیه یادآور شد که دوران سیاست خبیثانه «تفرقه بینداز و حکومت کن» اروپایی‌ها در منطقه ما مدت‌های مدیدی است که به سر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه بخش ایران در بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس پیام‌های زیادی در خود دارد، تصریح کرد: از نظر ما روشن است که مسیر همکاریِ با احترام که از سوی ما در ملاقات‌های مختلف از جمله در نیویورک به آنها پیشنهاد شد اکنون با تمایل اروپا برای «تقابل»  از طریق تحریم پروازهای مسافری و ایراد اتهام عبث «اشغالگری» به ایران  پاسخ داده شده است. جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده‌اند و تا ابد نیز چنین خواهد بود.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه هم با تاکید بر اینکه جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش لاینفک ایران زمین بوده و خواهد بود، تصریح کرد: استفاده از مفاهیم و گزاره‌های انحرافی یا تکرار ادعاهای نادرست و گمراه کننده در مورد این بخش مهم از سرزمین ایران هیج تغییری در واقعیت امر ایجاد نمی‌کند. جمهوری اسلامی ایران جزایر یادشده را جزء جداناشدنی از سرزمین ایران دانسته و ضمن احترام به اصول منشور ملل متحد و رعایت اصل حسن همجواری، حاکمیت ملی و صلاحیت‌های حاکمیتی خود را در قبال جزایر ایرانی مورد نظر اعمال می‌کند.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت هم در حساب کاربری‌ خود در شبکه ایکس نوشت: «‏تمامیت‌ارضی ایران موضوعی نیست که بیگانگان جرأت گفتگو درباره آن را داشته باشند.  بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک پاره تن ایران بزرگ‌اند. اتحادیه اروپا و  شورای همکاری خلیج فارس در  جایگاهی نیستند که در مورد سرزمین بزرگ ایران اظهار نظر کنند.»

همچنین علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل  ضمن محکوم کردن بیانیه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس، این ادعاها را بی اساس خواند و بر مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه تأکید کرد و افزود: باید تصریح و تاکید کنم که جمهوری اسلامی ایران به عنوان صاحب اصلی جزایر سه گانه با دقت تحرکات بدخواهان منافع ملی و منطقه‌ای را رصد نموده و پاسخ لازم را در مورد هرگونه تجاوزی به خاک کشورمان را خواهد داد و قطعیت این تعلق با چنین نشست های سست پایه و ادعای های بی اساسی خدشه دار نخواهد شد.

اهداف اتحادیه اروپا از این همراهی

ادعای اشغالگری ایران بر سرزمین خود، آن‌هم از سوی کشورهای اتحادیه‌ای که خود بیشترین سابقه در اشغالگری را دارا هستند، گرچه کمدی تلخ تاریخ است اما نشان می‌دهد که جهان امروز جهان عبور از تمام مفاهیم بشری است.

اتحادیه اروپا تنش در روابط با تهران را از تابستان 1401 و با ادعای ارسال پهپاد  به روسیه کلید زد، سپس مدعی حقوق بشر ایران شد و در مرحله بعد تهران را به مداخله در منطقه و جنگ اوکراین متهم کرد و سپس مدعی کارشکنی تهران در مذاکرات هسته‌ای شد. نهایت این پروژه در تابستان امسال ادعای ارسال موشک از به روسیه و نکوهش و تحریم پاسخ مشروع ایران به اقدامات نامشروع رژیم اسرائیل بود. این رویکرد به تاکید عراقچی دست رد به سوی رویکرد تعاملی ایران است که در نیویورک مطرح شد. اتحادیه اروپا در قبال رویکرد تقابل محور خود با جمهوری اسلامی ایران که با تحریم هواپیمایی ایران و تایید توهم اعراب نشان داده شد، نباید انتظار رویه دیپلماتیک سابق را از ایران داشته باشد.

واقعیت آن است که تنش‌خواهی اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران، در حالی که رژیم صهیونیستی منطقه را به انبار باروت تبدیل کرده است، نوعی باج دادن به رژیمی جانی است که تداوم جنایتش می‌تواند آینده و امنیت قاره اروپا را هم دچار تزلزل کند که این آتش اگر شعله ور شود همه زمین را خواهد سوزاند.

حمایت از ادعاهای شیخ‌نشین جنوبی خلیج فارس‌ گرچه پترودلارهای منطقه را روانه برخی شرکت‌های اروپایی می‌کند اما در درازمدت دردی از امارات متحده عربی دوا نخواهد کرد، همانطور که اعلام حمایت آمریکا و چین و روسیه دستاوردی برای ابوظبی نداشت . دامن زدن به اختلافات در منطقه سیاست صدها ساله اروپاست و همچنان عبرتی از آن گرفته نمی‌شود.

ایران نشان داده که بر سر وجبی از خاک خود با هیچ قدرت فرامنطقه‌ای و جزیره منطقه‌ای مماشاتی ندارد. ایران در طول تاریخ ثابت کرده که استاد برخاستن از بحران‌ها بوده وامروز هم در مقام بازیگری قدرتمند در غرب و جنوب غرب آسیا با آمادگی کامل در برابر هرگونه تحرک سیاسی، امنیتی و نظامی که بر خلاف منافع کشور باشد خواهد ایستاد

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی