×
اجتماعی
شناسه خبر : 194459
تاریخ انتشار : جمعه 1403/07/27 ساعت 12:39
گواهینامه دو زبانه اعتبار بین‌المللی دارد یا نه؟

نورنیوز بررسی می کند؛

گواهینامه دو زبانه اعتبار بین‌المللی دارد یا نه؟

پلیس راهور فراجا اعلام کرده که با صدور گواهینامه دو زبانه امکان رانندگی شهروندان در کشورهای خارجی بدون نیاز به ترجمه گواهینامه را فراهم نموده اما کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران که تاکنون مرجع صدور «گواهی‌نامه رانندگی بین‌المللی» بوده ضمن رد ادعای پلیس،گواهینامه دو زبانه را برای رانندگی در خارج از ایران کافی نمی داند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران روز چهارشنبه نسبت به خبر اعلام شده از سوی سرهنگ احمد کرمی‌اسد رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا که چند روز قبل گفته بود پلیس از سه ماه پیش با صدور گواهی نامه دو زبانه که سال گذشته توسط هیئت دولت مصوب شد ،تحول بزرگی را رقم زده و امکان رانندگی شهروندان در کشورهای خارجی بدون نیاز به ترجمه گواهینامه را فراهم کرده است، واکنش نشان داد و آن را رد کرد 

گواهینامه دو زبانه برای رانندگی در خارج از ایران کافی نیست

کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران اعلام کرد: گواهینامه دو زبانه برای رانندگی در خارج از ایران کافی نیست و گواهی‌نامه‌های دو زبانه صادر شده از سوی پلیس راهور فراجا به عنوان «گواهی‌نامه رانندگی بین‌المللی» شناخته نمی‌شود.
پلیس راهور فراجا پیشتر تاکید کرده بود که گواهی نامه های دو زبانه جدید در بیش از ۷۴ کشور برای رانندگی اعتبار دارد. شهاب مالمیر، مدیر روابط عمومی و سخنگوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز در این خصوص اظهار داشت: «علیرغم دو زبانه شدن گواهی‌نامه‌های رانندگی ملی، مطابق با معاهدات بین‌المللی، داشتن گواهی‌نامه رانندگی بین‌المللی صادره از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی همچنان الزامی است.»

مالمیر خاطر نشان کرد: گواهی‌نامه رانندگی بین‌المللی معتبری که در بیش از ۹۸ درصد کشورهای عضو سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می‌شود، گواهینامه ای است که تحت نظارت فدراسیون بین‌المللی اتومبیلرانی (FIA) با قالب یکسان در تمامی کشورهای عضو این فدراسیون صادر می‌شود. 

وی افزود؛به‌کارگیری زبان انگلیسی در گواهی‌نامه ملی کشورها به معنای نیاز نداشتن به گواهی‌نامه بین‌المللی برای رانندگی در خارج از کشور نیست و حتی اتباع کشورهای انگلیسی‌زبان مانند انگلستان، استرالیا، آمریکا و کانادا هم به منظور رعایت قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی برای رانندگی در کشور مقصد، ملزم به دریافت گواهی‌نامه رانندگی بین‌المللی هستند.

مرجع صدورگواهی‌نامه‌های رانندگی بین‌المللی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی است

مدیر روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی گفت: کانون جهانگردی و اتومبیلرانی بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی در خصوص حمل و نقل و عبور کالاهای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران، وظیفه ترجمه و تبدیل گواهی‌نامه‌های رانندگی معتبر صادر شده توسط نیروی انتظامی به گواهی‌نامه رانندگی بین‌المللی بر حسب عرف بین المللی و مقررات حاکم بر تمامی کشورهای عضو سازمان بین المللی جهانگردی (AIT) و فدراسیون بین المللی اتومبیلرانی (FIA)، در ایران را بر عهده دارد.

او تاکید کرد: گواهی‌نامه‌های رانندگی بین‌المللی که از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی صادر می‌شود، تنها مدرک قانونی معتبر و مورد تأیید فدراسیون بین‌المللی اتومبیلرانی (FIA) برای رانندگی در سایر کشورها است و علاوه بر اجازه رانندگی در کشورهای مختلف این امکان را به دارندگان می‌دهد که ضمن برخورداری از خدمات بیمه‌ای و استفاده از خدمات مؤسسات کرایه اتومبیل، از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران و FIA مورد حمایت و پیگیری مسائل و مشکلاتی که احتمال بروز آنها وجود دارد، قرار بگیرند.

اختلاف نظر ایجاد شده میان پلیس و کانون جهانگردی و اتومبیلرانی پیرامون مرجعیت صدور گواهینامه بین المللی، افرادی که عازم کشورهای خارجی هستند و به گواهینامه معتبر بین المللی نیاز دارند را دچار سردرگمی نموده و لازم است دو نهاد مسئول که هریک مدعی صدور گواهینامه بین المللی هستند با اجماع نظر در این زمینه تکلیف متقاضیان دریافت گواهینامه بین المللی معتبر را مشخص کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است