×
اجتماعی
شناسه خبر : 194396
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/25 ساعت 16:11

ترک سیگار در سنین بالا امید به زندگی را بیشتر می‌کند

مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه میشیگان نشان می‌دهد که ترک سیگار حتی در سنین بالا در افزایش امید به زندگی اثرگذار است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بررسی بیش از ۱۳ هزار مرد میانسال نشان داد کسانی که روزانه ۳۰ نخ یا بیشتر سیگار می‌کشیدند، در ۲۵ سال آینده با ۲۱ درصد خطر بیشتر مرگ روبرو بودند. با‌ این‌حال، این خطرات قطعی نیستند و با ترک سیگار کاهش می‌یابند.
 
مطالعه‌ای جدید تأکید می‌کند که ترک سیگار بهترین اقدامی است که افراد می‌توانند برای افزایش طول عمر خود انجام دهند. یافته‌های این پژوهش می‌تواند انگیزه‌ای قوی برای کسانی باشد که سال‌ها سیگار کشیده‌اند و با خطراتی مانند ابتلا به سرطان یا بیماری قلبی مواجه هستند.
 
بررسی بیش از ۱۳ هزار مرد میانسال نشان داد کسانی که روزانه ۳۰ نخ یا بیشتر سیگار می‌کشیدند، در ۲۵ سال آینده با ۲۱ درصد خطر بیشتر مرگ روبرو بودند. با‌این‌حال، این خطرات قطعی نیستند و با ترک سیگار کاهش می‌یابند.

 مطالعات قبلی نشان داده‌اند که ترک سیگار در هر سنی با فواید کوتاه‌مدت برای سلامتی همراه است. اکنون پژوهشگران دانشگاه میشیگان دریافته‌اند که این مزایا فقط محدود به جوانان و میانسالان نیست. تخمین‌های آن‌ها نشان می‌دهد افراد ۳۵ تا ۷۵ ساله که سیگار را ترک می‌کنند، می‌توانند به طور قابل‌توجهی طول عمر خود را افزایش دهند.
 
پژوهشگران از داده‌های سلامت ملی ایالات متحده برای برآورد تعداد سال‌های از دست‌رفته دراثر سیگار کشیدن و سال‌های به دست‌آمده به‌لطف ترک سیگار استفاده کردند. در این مطالعه، چهار سن برای ترک سیگار درنظر گرفته شد: ۳۵، ۴۵، ۵۵، ۶۵ و ۷۵ سال. امید به زندگی افرادی که سیگار را در این سنین ترک کردند، با افرادی که در همین سنین به سیگار کشیدن ادامه دادند و همچنین با کسانی که هیچ‌گاه سیگار نکشیدند، مقایسه شد.
 
نتایج نشان داد افرادی که در ۳۵ سالگی همچنان سیگار می‌کشیدند و به این عادت ادامه می‌دادند، به‌طور متوسط حدود ۹ سال از عمر خود را از دست می‌دادند (۲۳ درصد از کل امید به زندگیشان). اما کسانی که در ۳۵ سالگی سیگار را ترک کردند، تنها یک سال کمتر از کسانی که هرگز سیگار نکشیدند، زندگی می‌کردند؛ به عبارت دیگر، این افراد توانستند ۸ سال از عمر مورد انتظار خود را بازیابند.
 
نتایج پژوهش جدید با مطالعات مشابهی در کانادا و نروژ تطابق دارد که نشان می‌دهند ترک سیگار برای یک دهه، به‌طور بالقوه می‌تواند از یک دهه از دست دادن عمر جلوگیری کند.
 
پژوهش همچنین نشان داد حتی در سنین بالاتر، مانند ۷۵ سالگی، ترک سیگار می‌تواند مزایایی برای امید به زندگی داشته باشد. به عنوان مثال، کسانی که در ۷۵ سالگی سیگار می‌کشیدند و این عادت را ادامه دادند، به‌طور متوسط ۴٫۴ سال از عمر خود را از دست دادند (حدود ۵۰ درصد از امید به زندگی در این سن). براساس منحنی‌های احتمال، شانس به دست‌آوردن حداقل یک سال امید به زندگی در میان کسانی که در سنین ۶۵ و ۷۵ سالگی سیگار را ترک کردند، به ترتیب ۲۳ و ۱۴ درصد بود.
 
به گزارش زومیت؛ پژوهشگران تأکید می‌کنند بیشترین مزایا زمانی حاصل می‌شود که افراد سیگار را زودتر ترک کنند، اما این بدان معنا نیست که ترک سیگار در سنین بالاتر بی‌فایده است. آن‌ها نتیجه می‌گیرند: «این یافته‌ها می‌تواند برای پزشکانی که به دنبال شواهد برای تشویق بیماران سیگاری خود به ترک سیگار هستند، ارزشمند باشد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور شهر ری + فیلم
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
X
آگهی تبلیغاتی