×
بین الملل
شناسه خبر : 194154
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/24 ساعت 11:57
گزینه های نتانیاهو برای حمله به ایران محدود شده است

واشنگتن پست گزارش داد؛

گزینه های نتانیاهو برای حمله به ایران محدود شده است

واشنگتن پست گزارش داده نتانیاهو به کاخ سفید اطمینان داده تنها به زیر ساخت‌های نظامی ایران حمله خواهد کرد. حمله با استفاده از نیروی هوایی، برای رژیم اسرائیل ریسک زیادی دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه های غربی می گویند پس از محدود کردن گزینه های نتانیاهو برای حمله به ایران، بایدن و نخست وزیر اسرائیل به نقطه تفاهم مشترکی بر سر مختصات حمله اسرائیل به ایران رسیده اند و بر همین اساس بایدن با تقویت سامانه های پدافندی اسرائیل با ارسال یک سامانه پدافندی "تاد" با نزدیک به 100 نیروی عملیاتی آمریکا به اسرائیل، موافقت کرده است.

بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن پست آمریکا، نتانیاهو اقدامات برنامه ریزی شده خود را برای تاثیر گذاری بر نتایج انتخابات آمریکا با حمله به صرفا تاسیسات و زیرساخت های نظامی ایران محدود کرده و به جو بایدن گفتi که حمله اسرائیل علیه ایران، شامل حمله به سایت های غیرنظامی اعم از هسته ای و زیر ساخت های انرژی نخواهد شد.

گزارش واشنگتن پست، به نقل از دو مقام آشنا با این موضوع، از جمله یکی از مقامات آمریکایی، این عقب نشینی نتانیاهو را به عنوان یک عامل کلیدی در تصمیم آمریکا برای ارسال یک سامانه دفاع هوایی پیشرفته ضد موشک بالستیک (سامانه تاد) به اسرائیل عنوان کرده است.

البته این سامانه از 5 سال پیش در اسرائیل فعال بوده و از جمله یکی از این سامانه ها در پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل فعال است که ایران دو مرتبه در عملیات های وعده صادق 1 و 2  موشک های خود را بر این پایگاه فرود آورده است.

واشنگتن پست نوشته: دولت بایدن نگران است که هرگونه حمله به تاسیسات هسته ای و یا انرژی ایران، با پاسخ شدید متقابل ایران مواجه شده و این تشدید تنش ها در آستانه انتخابات آمریکا، جرقه یک جنگ گسترده‌تر منطقه ای را بزند. 

به گزارش واشنگتن پست، نتانیاهو در تماسی برای گفتگو درباره برنامه‌های اسرائیل در 8 اکتبر گذشته به بایدن گفت که اسرائیل در حال برنامه‌ریزی برای محدود کردن حملات خود تنها به سایت‌های نظامی ایران است.

پیش از این تصور می‌شد که اسرائیل در حال بررسی حملاتی به زیرساخت‌های نفتی یا سایت‌های هسته‌ای ایران است که هر دو مورد با مخالفت ایالات متحده روبرو است؛ به دلیل پتانسیل تشدید درگیری‌ها از جمله اقدامات تلافی‌جویانه ایران با هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی در اسرائیل یا سایر کشورهای منطقه‌ای همسو با غرب.

به گفته یکی از مقامات مورد اشاره در این گزارش، حمله اسرائیل به ایران جوری طراحی شده که باعث تشدید تنش نشده و تاثیری در انتخابات آتی آمریکا برجای نگذارد. 

ناظران آمریکایی این بیم را دارند که نتانیاهو برای اینکه شانس انتخاب ترامپ در انتخابات آتی بالا برود، با تشدید تنش و جنگ در منطقه، زمینه ای برای پیروزی ترامپ در انتخابات فراهم کند.

حمله به زیرساخت‌های نفتی ایران می‌تواند منجر به افزایش قیمت انرژی شود، در حالی که حمله به تاسیسات هسته‌ای نیز ممکن است درگیری را گسترده‌تر کند و آمریکا را نیز به صورت مستقیم وارد درگیری کند. 

در چنین فضایی رای دهندگان آمریکایی می توانند نارضایتی خود را در پای صندوق های رای ابراز کنند و این مساله به ضرر کامالا هریس و به نفع دونالد ترامپ خواهد بود.

کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچنین با واشنگتن برای جلوگیری از حمله اسرائیل به سایت‌های نفتی ایران لابی کرده‌اند، زیرا نگران هستند که تاسیسات نفتی خودشان نیز در صورت تشدید درگیری‌ها مورد حمله قرار گیرد.

در واکنش به این گزارش دفتر نتانیاهو اعلام کرده که در عملیات پیش روی اسرائیل علیه ایران، نیازهای امنیتی تل آویو بر هر محاسبات دیگری غلبه خواهد داشت.

این دفتر در بیانیه ای گفته: " ما به نظر دولت آمریکا گوش می دهیم، اما تصمیمات نهایی خود را بر اساس نیازهای امنیت ملی اسرائیل خواهیم گرفت."

مقامات آمریکایی به واشنگتن پست گفتند که مواضع "معتدل‌تر" نتانیاهو نگرانی های آمریکا را کمتر کرده و بایدن را بر آن داشته است که با ارسال یک سامانه موشکی دفاعی در ارتفاع بالا ((THAAD به اسرائیل موافقت کند تا از آن در برابر هرگونه حمله تلافی جویانه ایران در پاسخ به اسرائیل محافظت کند. 

پنتاگون روز یکشنبه تایید کرد که در حال ارسال یک باتری تاد به همراه حدود 100 سرباز برای راه اندازی این سیستم است. این سیستم قرار است روز سه شنبه (امروز) وارد اسرائیل شده و ظرف مدت 24 ساعت عملیاتی شود.

این گزارش همچنین حاکی از آن است که اسرائیل محدوده زمانی حمله خود را باز نگه می‌دارد، اگرچه یکی از مقامات گفت که این اقدام قبل از انتخابات 5 نوامبر آمریکا انجام خواهد شد و این اقدام را "یکی از مجموعه حملات اسرائیل" توصیف کرد.

واشنگتن پست به نقل از یک منبع نزدیک به نتانیاهو گفت که نخست وزیر در حال هماهنگی با ایالات متحده است اما قبل از شروع حمله منتظر تایید کاخ سفید نخواهد بود.

دفتر یکی از وزرای کابینه نتانیاهو نیز به تایمز اسرائیل گفت که نتانیاهو قرار بود دوشنبه شب یک نشست امنیتی در مقر نظامی کریا در تل آویو برگزار کند.

این نشست آخرین جلسه ای بود که ظاهرا برای بحث در مورد حمله قریب الوقوع اسرائیل برگزار شده، هرچند گزارش ها حاکی از آن است که در مذاکرات قبلی از وزرا درخواست نشده بود تا طرح ها را تایید کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نوراینفو | راز مصرف صحیح قهوه؛ چرا 90 درصد افراد آن را اشتباه می‌نوشند؟
پیامک جنجالی بین دو نیمه؛ علت تعویض ارلینگ هالند مشخص شد
آخرین وضعیت اختلال بانکی؛ خدمات بانک ملی از سر گرفته شد
راز آمادگی خیره‌کننده لیونل مسی در 39 سالگی؛ رژیم غذایی مسی چیست؟
کشتی‌گیر سابق در دام پلیس؛ جزئیات قتل مرگبار در قمارخانه خاورشهر
نوراینفو| حمله گرمایی یا خستگی گرمایی؟ این علائم را نادیده نگیرید!
واکنش قرارگاه خاتم به تحرکات آمریکا در تنگه هرمز
وزیر آموزش و پرورش: هیچ مدرسه‌ای مجاز به افزایش سلیقه‌ای شهریه نیست
نورنما | سیدی که تا آخر بر آنچه که حق بود ایستاد
آغاز مرحله چهارم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 3 استان
قتل پدر با کارد آشپزخانه؛ جزئیات تازه از جنایت نیمه‌شب در مشهد
پیش بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 23 تیر 1405
اروپا از هرمز چه می‌خواهد که نمی‌گوید؟
آمار رسمی شهدا و زخمی های حملات آمریکا به ایران از 6 تا 22 تیرماه
پیگیری اتاق تهران نتیجه داد؛ رئیس‌جمهور ورود کرد
زمان صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان فولاد اعلام شد
فاجعه گرمای مرگبار در اروپا چه میزان کشته برجای گذاشت؟
سفارت ایران در لندن: آمریکا امنیت تنگه هرمز را به خطر انداخته است
نساجی برای رضایت‌نامه «دانیال ایری» رقم سنگینی تعیین کرد
احتمال خروج آذربایجان از شورای اروپا؛ موضع جدید باکو اعلام شد
قیمت نقره امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
حادثه امنیتی برای یک نفتکش در جنوب عدن
آیا پرداخت حقوق بازنشستگان با مشکل مواجه شده است؟ تأمین اجتماعی پاسخ داد
سعید صبری درگذشت
پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان فعلاً امکان‌پذیر نیست
اقدام جدید و خصمانه انگلیس علیه سپاه پاسداران
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 22 تیر 1405 + جدول
چهارمین حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع موشکی و پهپادی ایران به پایگاه‌های آمریکا در منطقه
تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز صفر شد
قطع برق ادارات پرمصرف و محدودیت برق خانگی از فردا آغاز می شود
وزیر خارجه فرانسه: تا توقف برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها لغو نمی‌شود
آغاز پیش‌فروش بلیت‌های بازی اسپانیا و فرانسه در سینما
حمله عربستان به فرودگاه صنعا/یمن: حمله عربستان بی‌پاسخ نخواهد ماند
بولتون از حمایت از عوامل تجزیه‌طلب علیه ایران سخن گفت
رهبری ایران پیام جدیدی برای لبنان و حزب‌الله فرستاد
وزیر خارجه مصر: پروژه «اسرائیل بزرگ» محکوم به شکست است
وداع سینمای جهان با ستاره پارک ژوراسیک؛ سم نیل درگذشت
داور پرحاشیه جام جهانی دوباره سوت می‌زند؛نبرد فرانسه و اسپانیا زیر ذره‌بین بارتون
نورنما | تشییع باشکوه رهبر ایران در دنیای لگو!
افشاگری رسانه عبری: نتانیاهو برای نجات سیاسی خود به دشمن نیاز دارد
دستگیری کلاهبردار فضای مجازی در تهران؛ فروش دعا و طلسم با درآمدهای کلان
گرمای بی‌سابقه در راه بوشهر است؛ دما به 50 درجه می رسد؟
قیمت دلار امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
تیم ملی تیراندازی ایران با 16 ورزشکار راهی جام جهانی چین شد
گمرک بازرگان مجاز به ترخیص خودرو شد+ زمان اجرای ابلاغیه
مشهدی ها منتظر گرمای بالای 40 درجه باشند
هشدار زرد هواشناسی برای تهران/ موج گرمای شدید در پیش است
نورویدئو | پاداش واشنگتن؛ صورت حساب سنگین ابوظبی
«مردان آهنین» با شکوهی جدید به تلویزیون می‌آید
صدور مجوز شورای پروانه نمایش برای 4 فیلم و یک انیمیشن