×
اقتصادی
شناسه خبر : 194102
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/23 ساعت 21:58
سهم 12 درصدی بخش خصوصی از اقتصاد کشور

نجفی عرب مطرح کرد؛

سهم 12 درصدی بخش خصوصی از اقتصاد کشور

رئیس اتاق تهران گفت: اگرچه اطلاعات دقیقی از سهم بخش خصوصی از اقتصاد کشور در دسترس نیست ولی بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها 12 درصد از اقتصاد متعلق به این بخش است و عمده اقتصاد ایران را دولت در اختیار دارد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: محمود نجفی عرب روز دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ در مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره فرهنگی امین‌الضرب با اشاره به تصویب و اجرای قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران هم‌زمان با شروع انقلاب اسلامی اظهار داشت: سال‌ها پس از اجرای این قانون و آنچه که ملی‌سازی صنایع و معادن ایران عنوان شد، سیاستگذاران در اجرای قانون مترقی خصوصی‌سازی نیز مسیر اشتباهی را طی کردند و دولت در سایه این قانون، به تسویه بدهی‌های خود با سازمان‌ها و نهادهای حاکمیتی پرداخت و به جای خصوصی‌سازی، خصولتی‌سازی شکل گرفت.

وی با این توضیح که در برنامه هفتم توسعه بر واگذاری شرکت‌های تحت مدیریت دولت و خصولتی‌ها به بخش‌خصوصی تاکید شده‌است، یادآور شد که مسیر انتقال این واگذاری‌ها قطعا پرپیچ‌وخم و دشوار خواهد بود، همچنان که تنها در یک نمونه، برآورد می‌شود که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نزدیک به ۴۵۰ شرکت در اختیار دارد که انتقال مالکیت و مدیریت این بنگاه‌ها به بخش‌خصوصی، فرآیندی بسیار زمان‌بر و پرچالش خواهد بود.

رئیس اتاق تهران با بیان اینکه اقتصاد دستوری محیط کسب‌وکار کشور را در تنگنا قرار داده‌ است، افزود: اقتصاد دولتی رفاه مردم و جامعه را در معرض آسیب قرار داده است. اگرچه‌ بخش عمده‌ای از جامعه با قیمتگذاری و استمرار حضور دولت در اقتصاد موافق است، در حالی که بخش‌ خصوصی معتقد است که عدم مداخلات دولت در اقتصاد، سفره و رفاه آحاد جامعه را بهبود می‌بخشد و این تجربه را دیگر کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه نیز از سرگذرانده‌اند.

نجفی‌عرب افزود: در این زمینه اتاق بازرگانی وظیفه خود می‌داند که مردم را نسبت به عواقب اقتصاد دستوری که کیفیت زندگی آنان را نشانه گرفته، با استدلال‌های اقتصادی آگاه کند و در این مسیر نیز از رسانه‌ها و فعالان این عرصه انتظار و توقع دارد که پل ارتباطی میان اتاق و جامعه باشند.

وی همچنین به مساله تعطیلی یک روز اضافه به تعطیلات پایان هفته در کشور اشاره و با بیان اینکه اتاق بازرگانی تلاش کرد تا با هدف نزدیکی و ایجاد فرصت‌های بیشتر و بهتر با دیگر کشورها شنبه جزو تعطیلات پایان هفته قرار گیرد، افزود: به‌رغم تلاش‌ها و مذاکرات صورت گرفته، سرانجام تعطیلی پنجشنبه به تصویب رسید که به اعتقاد بخش‌خصوصی و اتاق بازرگانی این تعطیلی می‌تواند تبعات منفی برای اقتصاد و کسب‌وکار کشور داشته باشد.

اقتصاد دستوری و نظام چندگانه ارزی معضل بخش خصوصی

فرزین فردیس عضو هیات رییسه اتاق تهران، نیز با اشاره به سه وظیفه اتاق‌های بازرگانی که شامل دفاع از منافع فعالان اقتصادی، شبکه‌سازی میان اعضا و توانمندسازی بخش‌خصوصی است، گفت: اتاق بازرگانی در دفاع از منافع اعضای خود با معضلات بزرگی دست به گریبان است. معضلاتی نظیر اقتصاد دستوری، نظام چندگانه ارزی و ناترازی انرژی که اتاق تهران طی سال‌های اخیر آنها را فریاد زده‌است.

وی با اشاره به اهمیت تبیین آثار و تبعات تداوم وضع موجود در حوزه‌هایی چون قیمت‌گذاری دستوری، چندنرخی بودن ارز و ناترازی انرژی گفت: با تصمیم هیات سیاستگذاری جشنواره فرهنگی امین‌الضرب، مقرر شده است که سه جایزه نیز به محتوا و تولیدات رسانه‌ای که به مسئله آسیب‌های ناشی از این سه چالش اساسی اقتصاد ایران می‌پردازد، در جشنواره سال آینده اعطا شود.
فردیس گفت: به نظر می‌رسد همه ما این روزها در جدال با روایت‌های مختلف هستیم؛ روایت‌هایی که سعی دارد به قیمت‌گذاری دستوری وجاهت ببخشد و روایتی که این سیاست را آسیب‌زا معرفی می‌کند. انتظاری که از اصحاب رسانه می‌رود این است که کمک کنند روایت غالب، روایتی باشد که نفع مردم در آن جاری و ساری باشد.

توجه به آینده کسب و کار

شهاب جوانمردی نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در سخنانی به اهمیت توجه به آینده به ویژه در حوزه کسب‌وکار، اشاره کرد و با بیان اینکه پیچیدگی‌های حاکم بر محیط پیرامونی، منجر به آن شده که به جامعه‌ای کوتاه‌مدت تبدیل شویم و در بسیاری از مواقع منافع بلندمدت را هدر دهیم، افزود: اتاق بازرگانی تهران علاوه بر تبیین یک برنامه راهبردی،توجه به آینده کسب‌وکار در ایران را نیز در دستورکار قرار داده، از این رو، این پیشنهاد مطرح شده است که برای دوره آتی جشنواره فرهنگی امین‌الضرب، جوایزی نیز به تحلیل‌ها و محتوای رسانه‌ای با موضوع آینده کسب‌وکار در کشور تخصیص یابد.

الزامات توسعه در ایران

علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور نیز در این مراسم، پویایی در جامعه را منوط به وجود و حضور رسانه‌هایی عنوان کرد که پیوند و اتصالات اجتماعی را با نقدهای سازنده، ایجاد کنند و با بیان اینکه در غالب جوامع رشدیافته در جهان، نظام ارتباطی مبتنی بر رسانه‌ها، کارساز بوده‌ است، افزود: بدون آنکه رسانه‌ها را تقویت و حمایت کرده‎ باشیم که نقش دیده‌بانی را به خوبی ایفا کنند، جامعه به سلامت و رفاه اجتماعی نخواهد رسید.

وی افزود: مطالعات به خوبی نشان می‌دهد که کشورها، بدون طبقه متوسط صنعتی نتوانسته‌اند به رشد و توسعه دست پیدا کنند و در این میان، رسانه‌ها نقش پررنگی نیز برعهده داشته‌اند.

ربیعی با این توضیح که شروع توسعه‌یافتگی کشورها، از استقرار و حاکمیت یک دولت تنظیم‌گر بوده‌است، افزود: هیچ کشوری نیز بدون تعامل با دنیا، به توسعه و رفاه دست پیدا نکرده‌است.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور گفت: توسعه، راه بی‌بدیل خروج از وضعیتی است که امروز کشور در آن قرار گرفته‌است. باید توسعه پیدا کنیم تا بتوانیم گره از مشکلات مردم برداریم و بدانیم و باور داشته باشیم که با استراتژی بقا نمی‌توان ادامه داد.

ربیعی با بیان اینکه رسانه‌ها در کشور به مثابه اینکه هم میانجی‌گر و هم تدوین‌گر هستند، باید به مسئله الزامات توسعه در ایران بپردازند، افزود: هیچ کشوری با حضور در فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف توسعه پیدا نکرده است و رسانه‌ها و فعالان این عرصه با اشراف به مسائل و درنظر گرفتن ثبات جامعه، به تبیین این مسائل بپردازند، ضمن آنکه نباید در جامعه، تقابل فرهنگی میان فقر و توسعه صنعتی ایجاد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است