×
بین الملل
شناسه خبر : 194002
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/23 ساعت 12:28
شرق‌شناس برجسته: ایران و روسیه رهبران جنبش جهان جدید هستند

در ارزیابی نخستین دیدار پزشکیان و پوتین

شرق‌شناس برجسته: ایران و روسیه رهبران جنبش جهان جدید هستند

شرق‌شناس برجسته با بیان اینکه دیدار رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با توجه به شرایط حساس کنونی خاورمیانه و جهان از اهمیت زیادی برخوردار بود، گفت: این دو رهبران جنبش جهان جدید مبتنی بر رویکردهای عادلانه و دموکراتیک هستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: شرق‌شناس و ایران‌شناس برجسته روس با بیان اینکه نخستین دیدار مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین باری دیگر نشان داد که تهران و مسکو، مواضع بسیار نزدیک و حتی یکسان در قبال بیشتر تحولات بین‌المللی دارند، گفت: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، رهبران جنبش جهان جدید مبتنی بر رویکردهای عادلانه و دموکراتیک هستند.

ولادیمیر ایوانوویچ بلوف دوشنبه در مسکو افزود: دیدار رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه همچنین با توجه به شرایط حساس کنونی خاورمیانه و جهان از اهمیت زیادی برخوردار بود.

استاد گروه شرق‌شناسی و آفریقاشناسی دانشگاه دوستی ملل پاتریس لومومبا روسیه (رودن) گفت: این دیدار در شرایطی انجام شد که تنش در خاورمیانه رو به افزایش است؛ پس از حملات اسرائیل به بیروت، جنگ تمام لبنان را تهدید می‌کند و آینده منطقه به شکل فزاینده‌ای مبهم شده است.

وی اظهار داشت: در این شرایط بحرانی خاورمیانه، نخستین دیدار رؤسای جمهور ایران و روسیه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ در عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان برگزار شد و طرفین قبل از شانزدهمین اجلاس سران بریکس که اول تا سوم آبان در کازان برگزار می‌شود، با یکدیگر تبادل نظر کردند.

بلوف با اشاره به پیوستن ایران به گروه بریکس از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی‌ماه ۱۴۰۲) خاطرنشان کرد: اجلاس بریکس به عنوان اکثریت جهان، امسال نخستین بار با حضور ایران به عنوان یک عضو رسمی خواهد بود.

وی ادامه داد: ‌شعار این اجلاس، «تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت عادلانه جهانی» انتخاب شده است و این همان رویکرد مشترک رؤسای جمهور ایران و روسیه است.

سطح بالای اعتماد متقابل بین رهبران ایران و روسیه

این شرق‌شناس روس با اشاره به اینکه در توسعه روابط ایران و روسیه، مهمترین موضوع تعیین اولویت‌ها است، سخنان دکتر پزشکیان در توصیف این مناسبات به روابط صادقانه را یادآور شد و گفت:‌ این ارزیابی نشان دهنده سطح بالایی از اعتماد متقابل بین ایران و روسیه است.

وی یادآور شد: رئیس جمهور روسیه نیز گفت که روابط با ایران برای ما یک اولویت است و با موفقیت در حال توسعه است؛ آقای پوتین همچنین با اشاره به دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت که با توجه به دیدگاه آیت‌الله خامنه‌ای، روابط ما باید روز به روز بهبود یابد و تقویت شود.

بلوف در ادامه گفت:‌ در نخستین دیدار این رؤسای جمهور، آقای پزشکیان گفت که ایران و روسیه در عرصه بین‌الملل مواضع مشابهی دارند و آقای پوتین هم گفت که ارزیابی‌های دو کشور از رویدادهای جهان اغلب بسیار نزدیک و حتی یکسان است.

وی ادامه داد:‌ این دیدار در حاشیه همایش بین‌المللی «ارتباط متقابل زمان‌ها و تمدن‌ها-مبنای صلح و توسعه» برگزار شد، مجمعی که رئیس‌جمهور روسیه در آن از همه جهان خواست که درباره شاخص‌های تعامل در جهان چندقطبی نوظهور گفت و گو کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به شکل‌گیری مراکز جدید و قدرتمند رشد، شرق و در کل، جنوب جهان در تلاش برای حفظ و تقویت حاکمیت و هویت اجتماعی-فرهنگی، به دنبال راه‌هایی برای توسعه هماهنگ منطبق با سنت‌های خود و بر اساس منافع ملی، مدافع عادلانه‌تر شدن توزیع منافع و دموکراتیک کردن مستمر عرصه نظام بین‌الملل هستند؛ روسیه و ایران رهبران این جنبش هستند.

به گزارش ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برای نخستین بار با یکدیگر دیدار کردند.

این دیدار در حاشیه همایش بین‌المللی «ارتباط متقابل زمان‌ها و تمدن‌ها-مبنای صلح و توسعه» در عشق‌آباد پایتخت ترکمنستان انجام شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ و مجازات جمعی میلیون‌ها نفر با معیار بی‌اساس
ایران در رتبه بیستم فیفا/ صدرنشینی اسپانیا
توافق بر سر نامزد نخست‌وزیری عراق
روند کاهشی مهاجرت کادر درمان از کشور
انهدام شبکه سازمان‌یافته سقط غیرقانونی جنین در سمنان
برخط شدن صدور معافیت تحصیلی برای مشمولان
ادعای گروسی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران
تدوین دستورالعمل 17 بندی برای کنترل بازار ارز
حراج سکه‌های ضرب 1404 چهارشنبه برگزار می‌شود
دادستان کل کشور : برخی از املاک بانک آینده، از خارج از کشور هم مشتری دارند
انفجار در فرودگاه ابوظهور ادلب یک کشته برجای گذاشت
ضوابط جدید تسهیلات مسکن اعلام شد
بازار ارز تثبیت خواهد شد
فارس:آزمایش موشکی در چند نقطۀ ایران+ فیلم
مهلت ثبت نام بازنشستگان برای انصراف از بیمه تکمیلی اعلام شد
پرتغال حریف تدارکاتی ایران در مسیر جام جهانی 2026
برخورد قانونی با مالکان تالارهای متخلف در حوزه حجاب و عفاف
فرمانده کل ارتش:به هر شرارت دشمن با قاطعیت پاسخ می‌دهیم
عارف: مطمئن هستم مشکلات اقتصادی حل می‌شود
پروجا قهرمان والیبال باشگاه‌های جهان شد
405 نفر از زمان آتش بس غزه به شهادت رسیده‌اند
تصادف زنجیره‌ای در یزد؛ هفت دانش‌آموز مصدوم شدند
تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه برای 6 ماه دیگر تمدید شد
پرونده اپستین تا کجا ترامپ را می‌سوزاند؟
رجا به راه‌آهن بازگشت
ترخیص 9 نفر از 11 دانش‌آموز حادثه مینی‌بوس گرمسار
آغاز پرداخت وام ضروری 50 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری
تحقق دولت الکترونیک به‌گونه‌ای باشد که با حملات سایبری، کل سیستم دچار اختلال نشود
ضرورت تمرکز بر تحقق اهداف اولویت‌‌دار برنامه هفتم برای حل مشکلات مردم
فردا لایحه بودجه 1405 اعلام وصول می‌شود
واکنش رئیس دانشگاه آزاد به احتمال حذف آزمون جامع دوره دکتری
مجلس ارز ترجیحی را حذف نکرده است؛ آدرس غلط به افکار عمومی ندهید
اختلاف خانوادگی در شب یلدا جان مرد 32 ساله را گرفت
قرعه کشی ایران خودرو آذر 1404 برگزار شد/ هر 337 نفر یک خودرو + لینک نتایج
هشدار نارنجی آلودگی برای تهران و 3 کلانشهر دیگر
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 1 دی1404+ جدول
روسیه: مقامات اوکراینی برای فرار از کشور آماده می‌شوند
جزییات پرداخت ماهیانه 2 میلیون تومان به همه مادران
تراکتور- الدحیل ؛ شب سرنوشت‌ساز برای جشن صعود در تبریز
صدور 120 هزار سند تک‌برگ در یزد
پادکست | آیا درهای ضد سرقت واقعا ضدسرقت هستند ؟
اساسنامه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تایید شد
کعبی رفت، طارمی خوشحال شد؛ من مانده‌ام تنهای تنها!
استقلال - گل‌گهر در مشهد برگزار می‌شود
ابلاغ اجرای دور جدید عملیات روانی رژیم اسرائیل درباره حمله به ایران
حساب بانکی اصناف طلا همچنان مسدود است!
کارگردان مستند «بازی برنده‌ها» درگذشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 1 دی 1404+ جدول
رشد 10 هزار واحدی شاخص کل در معاملات بورس امروز
درخواست عجیب سرمربی اسکاتلند از هواداران در جام جهانی
X
آگهی تبلیغاتی