×
بین الملل
شناسه خبر : 194002
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/23 ساعت 12:28
شرق‌شناس برجسته: ایران و روسیه رهبران جنبش جهان جدید هستند

در ارزیابی نخستین دیدار پزشکیان و پوتین

شرق‌شناس برجسته: ایران و روسیه رهبران جنبش جهان جدید هستند

شرق‌شناس برجسته با بیان اینکه دیدار رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با توجه به شرایط حساس کنونی خاورمیانه و جهان از اهمیت زیادی برخوردار بود، گفت: این دو رهبران جنبش جهان جدید مبتنی بر رویکردهای عادلانه و دموکراتیک هستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: شرق‌شناس و ایران‌شناس برجسته روس با بیان اینکه نخستین دیدار مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین باری دیگر نشان داد که تهران و مسکو، مواضع بسیار نزدیک و حتی یکسان در قبال بیشتر تحولات بین‌المللی دارند، گفت: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، رهبران جنبش جهان جدید مبتنی بر رویکردهای عادلانه و دموکراتیک هستند.

ولادیمیر ایوانوویچ بلوف دوشنبه در مسکو افزود: دیدار رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه همچنین با توجه به شرایط حساس کنونی خاورمیانه و جهان از اهمیت زیادی برخوردار بود.

استاد گروه شرق‌شناسی و آفریقاشناسی دانشگاه دوستی ملل پاتریس لومومبا روسیه (رودن) گفت: این دیدار در شرایطی انجام شد که تنش در خاورمیانه رو به افزایش است؛ پس از حملات اسرائیل به بیروت، جنگ تمام لبنان را تهدید می‌کند و آینده منطقه به شکل فزاینده‌ای مبهم شده است.

وی اظهار داشت: در این شرایط بحرانی خاورمیانه، نخستین دیدار رؤسای جمهور ایران و روسیه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ در عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان برگزار شد و طرفین قبل از شانزدهمین اجلاس سران بریکس که اول تا سوم آبان در کازان برگزار می‌شود، با یکدیگر تبادل نظر کردند.

بلوف با اشاره به پیوستن ایران به گروه بریکس از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی‌ماه ۱۴۰۲) خاطرنشان کرد: اجلاس بریکس به عنوان اکثریت جهان، امسال نخستین بار با حضور ایران به عنوان یک عضو رسمی خواهد بود.

وی ادامه داد: ‌شعار این اجلاس، «تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت عادلانه جهانی» انتخاب شده است و این همان رویکرد مشترک رؤسای جمهور ایران و روسیه است.

سطح بالای اعتماد متقابل بین رهبران ایران و روسیه

این شرق‌شناس روس با اشاره به اینکه در توسعه روابط ایران و روسیه، مهمترین موضوع تعیین اولویت‌ها است، سخنان دکتر پزشکیان در توصیف این مناسبات به روابط صادقانه را یادآور شد و گفت:‌ این ارزیابی نشان دهنده سطح بالایی از اعتماد متقابل بین ایران و روسیه است.

وی یادآور شد: رئیس جمهور روسیه نیز گفت که روابط با ایران برای ما یک اولویت است و با موفقیت در حال توسعه است؛ آقای پوتین همچنین با اشاره به دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت که با توجه به دیدگاه آیت‌الله خامنه‌ای، روابط ما باید روز به روز بهبود یابد و تقویت شود.

بلوف در ادامه گفت:‌ در نخستین دیدار این رؤسای جمهور، آقای پزشکیان گفت که ایران و روسیه در عرصه بین‌الملل مواضع مشابهی دارند و آقای پوتین هم گفت که ارزیابی‌های دو کشور از رویدادهای جهان اغلب بسیار نزدیک و حتی یکسان است.

وی ادامه داد:‌ این دیدار در حاشیه همایش بین‌المللی «ارتباط متقابل زمان‌ها و تمدن‌ها-مبنای صلح و توسعه» برگزار شد، مجمعی که رئیس‌جمهور روسیه در آن از همه جهان خواست که درباره شاخص‌های تعامل در جهان چندقطبی نوظهور گفت و گو کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به شکل‌گیری مراکز جدید و قدرتمند رشد، شرق و در کل، جنوب جهان در تلاش برای حفظ و تقویت حاکمیت و هویت اجتماعی-فرهنگی، به دنبال راه‌هایی برای توسعه هماهنگ منطبق با سنت‌های خود و بر اساس منافع ملی، مدافع عادلانه‌تر شدن توزیع منافع و دموکراتیک کردن مستمر عرصه نظام بین‌الملل هستند؛ روسیه و ایران رهبران این جنبش هستند.

به گزارش ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برای نخستین بار با یکدیگر دیدار کردند.

این دیدار در حاشیه همایش بین‌المللی «ارتباط متقابل زمان‌ها و تمدن‌ها-مبنای صلح و توسعه» در عشق‌آباد پایتخت ترکمنستان انجام شد.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405+ جدول
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است
مقام سابق پنتاگون: آمریکا تا سال‌ها هزینه جنگ با ایران را خواهد پرداخت
مقام روس: تجربه ونزوئلا، دلیل گمراهی آمریکا درقبال ایران بود
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات: با مقامات پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد