×
سیاسی
شناسه خبر : 193807
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/07/22 ساعت 11:15
ظریف: باید از تجربیات هم در راستای وفاق ملی استفاده کنیم

آغاز فصل جدید همکاری میان مراکز پژوهشی دولت و مجلس؛

ظریف: باید از تجربیات هم در راستای وفاق ملی استفاده کنیم

معاون راهبردی رئیس‌جمهور در دیدار با رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اهداف مشترک این معاونت و مرکز پژوهش‌ها، گفت: تنوع راهکار می‌تواند توافق بیشتری در ارائه بسته پیشنهادی دولت و مجلس ایجاد کند که در راستای سیاست «وفاق ملی» دولت چهاردهم هم هست و از مسیر سیاست‌های مساله‌محور بهتر محقق می‌شود.

نور نیوز-گروه سیاسی: در دیدار معاون راهبردی ریاست جمهوری و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی که در محل معاونت راهبردی برگزار شد، دو طرف ضمن بیان دیدگاه‌های خود در خصوص وضعیت اندیشکده‌ها در کشور بر حمایت از کنسرسیوم پژوهشی متشکل از چند مرکز پژوهشی اصلی با هدف ارائه مشورت مشترک و سودمند به سران قوا تاکید کردند. همچنین حمایت از اندیشکده‌های استانی، توجه به طرح‌های نوآورانه در این حوزه و تدوین هرچه سریع‌تر آیین‌نامه ساماندهی اندیشکده‌ها از جمله نکاتی بود که در این دیدار مورد توجه طرفین قرار گرفت.

محمد جواد ظریف در این دیدار که با حضور معاونین معاونت راهبردی ریاست جمهوری و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اهداف مشترک معاونت راهبردی ریاست جمهوری و مرکز پژوهش‌های مجلس، موضوع کنسرسیوم اندیشکده‌ها را از مسائل قابل همکاری نزدیک دو طرف توصیف کرد و افزود: در این کنسرسیوم می‌توان شاهد همکاری موثر مرکز بررسی‌های استراتژیک و مرکز پژوهش‌های مجلس بود تا در نتیجه نظرات مشترکی به مجلس و دولت ارائه شود. 
وی ادامه داد: در سیاست‌نامه‌هایی که در نظر داریم، الزاما یک راهکار بررسی نمی‌شود و راهکارهای متفاوت را بررسی می‌کنیم و نقاط ضعف و قدرت را می‌گوییم تا سیاست‌گذار خودش انتخاب کند. در واقع این تنوع راهکار می‌تواند توافق بیشتری در ارائه بسته پیشنهادی دولت و مجلس ایجاد کند که در راستای سیاست «وفاق ملی» دولت چهاردهم هم هست و از مسیر سیاست‌های مساله‌محور بهتر محقق می‌شود.  
معاون راهبردی رییس جمهور همچنین به موضوع اندیشکده‌های استانی نیز اشاره کرد و گفت: رییس جمهور از ما خواسته‌اند تا برای استان‌ها برنامه‌ریزی خاص داشته باشیم تا آنها بتوانند به صورت مستقل کار را به پیش ببرند زیرا ما نیاز داریم استان‌ها را فعال نگهداریم و نیروهای استانی احساس فراموش‌شدن نداشته باشند.  
وی در پایان تصریح کرد: نباید الزاما اندیشکده‌ها در تهران فعال باشند و در این زمینه هم میان معاونت راهبردی و مرکز پژوهش‌های مجلس اشتراک نظر وجود دارد ضمن اینکه این نوع هماهنگی کمک می‌کند تا از تجربیات همدیگر استفاده کنیم. 
 
نگاهداری: امروز در حوزه حکمرانی نیازمند حکمرانی دانش‌بنیان هستیم 
بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار، تعامل و هم‌افزایی میان مراکز پژوهشکده‌ای را جزو سیاست‌های مرکز پژوهش‌های مجلس عنوان کرد و افزود: کنسرسیوم پژوهش که شامل مراکز پژوهشی قوای سه‌گانه و نهادهای حاکمیتی می‌شود، یکی از مصادیق این هم‌افزایی به شمار می‌رود؛ که هم می‌تواند در موضوعات مشترک کشور بیانیه‌های سیاستی مشترک صادر کند و به اشتراک نظر میان سران قوا کمک کند و هم اعتماد‌سازی میان مردم را افزایش دهد.  
وی در ادامه رویداد ملی اندیشکده‌ها را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه ضمن حفظ استقلال اندیشکده‌ها باید از ظرفیت‌شان در جهت شناسایی و حل مسائل عمومی استفاده کرد، گفت: سعی کردیم در کنار اندیشکده‌ها و به‌عنوان یک چتر حمایتی عمل کنیم و در این راستا جلسات منظمی با اندیکشده‌ها برگزار و دغدغه‌های آنها را بررسی کردیم. 

ظریف
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین به طرح اندیشکده‌های حکمرانی استانی اشاره کرد و اظهارداشت: برای این کار یک شبکه اجتماعی گسترده با مشارکت دانشگاه‌ها در سراسر کشور ایجاد کردیم که تاکنون ۲۲ استان را پوشش داده است. 
نگاهداری در پایان با بیان اینکه سی‌ام مهرماه همایش «برنامه هفتم پیشرفت؛ میثاق ملی» با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و سازمان برنامه و بودجه برگزار می‌شود، افزود: برداشت‌های متفاوت در پیش‌برد برنامه هفتم میان دولت و مجلس می‌تواند برای برنامه هفتم چالش‌برانگیز باشد و این نشست با هدف رفع ابهامات میان دولت و مجلس و ایجاد توافق بیشتر و در صورت نیاز اصلاح برنامه هفتم برگزار می‌شود.


مرکز رسانه معاونت راهبردی ریاست جمهوری
نظرات

آخرین اخبار
قهرمانی در جام جهانی برای اسپانیا چقدر درآمد داشت؟
تمدید قرارداد علیرضا کوشکی با استقلال نهایی شد
انتقال بزرگ تابستانی استقلال؛ محمد خلیفه آبی‌پوش شد
حال پهلوان آواز ایران مساعد نیست
هشدار بحران آب در تهران؛ ذخایر سدها کمتر از حد نرمال
آمریکا در باتلاق جنگ با ایران گرفتار می‌شود
امتحانات نهایی 31 تیرماه در همه استان ها غیر از هرمزگان برگزار می شود
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
شکار گرداننده صفحه معاند در فضای مجازی
افت شاخص‌های بورس آمریکا؛ چشم بازار به تحولات ایران
پایان بازی سارق مسلح طلافروشی‌های تهران
عارف خواستار شتاب در اجرای طرح‌های فناوری برای آب، برق و دارو شد
ضربه سخت در راه است؛ هشدار سردار کرمی به ارتش متجاوز از خلیج فارس
درخشش بانوان تکواندوی ایران در کره؛ 5 مدال برای دختران ایرانی
بازی دوگانه ترامپ با پکن؛ حملات لفظی یا استراتژی برای آشتی؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 30 تیر 1405+ جدول قیمت ها
سه داور ایرانی در لیگ قهرمانان بانوان آسیا قضاوت می‌کنند
ثبت‌نام زائر اربعین در سماح از یک میلون نفر گذشت
فاجعه در افغانستان؛ سیل ویرانگر در نورستان جان ده‌ها نفر را گرفت
اولین جلسه آزمایشی نشست مجازی مجلس برگزار شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 30 تیر 1405
نورنما | برافراشته شدن پرچم فلسطین در جشن قهرمانی اسپانیا
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت