×
سیاسی
شناسه خبر : 193807
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/07/22 ساعت 11:15
ظریف: باید از تجربیات هم در راستای وفاق ملی استفاده کنیم

آغاز فصل جدید همکاری میان مراکز پژوهشی دولت و مجلس؛

ظریف: باید از تجربیات هم در راستای وفاق ملی استفاده کنیم

معاون راهبردی رئیس‌جمهور در دیدار با رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اهداف مشترک این معاونت و مرکز پژوهش‌ها، گفت: تنوع راهکار می‌تواند توافق بیشتری در ارائه بسته پیشنهادی دولت و مجلس ایجاد کند که در راستای سیاست «وفاق ملی» دولت چهاردهم هم هست و از مسیر سیاست‌های مساله‌محور بهتر محقق می‌شود.

نور نیوز-گروه سیاسی: در دیدار معاون راهبردی ریاست جمهوری و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی که در محل معاونت راهبردی برگزار شد، دو طرف ضمن بیان دیدگاه‌های خود در خصوص وضعیت اندیشکده‌ها در کشور بر حمایت از کنسرسیوم پژوهشی متشکل از چند مرکز پژوهشی اصلی با هدف ارائه مشورت مشترک و سودمند به سران قوا تاکید کردند. همچنین حمایت از اندیشکده‌های استانی، توجه به طرح‌های نوآورانه در این حوزه و تدوین هرچه سریع‌تر آیین‌نامه ساماندهی اندیشکده‌ها از جمله نکاتی بود که در این دیدار مورد توجه طرفین قرار گرفت.

محمد جواد ظریف در این دیدار که با حضور معاونین معاونت راهبردی ریاست جمهوری و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اهداف مشترک معاونت راهبردی ریاست جمهوری و مرکز پژوهش‌های مجلس، موضوع کنسرسیوم اندیشکده‌ها را از مسائل قابل همکاری نزدیک دو طرف توصیف کرد و افزود: در این کنسرسیوم می‌توان شاهد همکاری موثر مرکز بررسی‌های استراتژیک و مرکز پژوهش‌های مجلس بود تا در نتیجه نظرات مشترکی به مجلس و دولت ارائه شود. 
وی ادامه داد: در سیاست‌نامه‌هایی که در نظر داریم، الزاما یک راهکار بررسی نمی‌شود و راهکارهای متفاوت را بررسی می‌کنیم و نقاط ضعف و قدرت را می‌گوییم تا سیاست‌گذار خودش انتخاب کند. در واقع این تنوع راهکار می‌تواند توافق بیشتری در ارائه بسته پیشنهادی دولت و مجلس ایجاد کند که در راستای سیاست «وفاق ملی» دولت چهاردهم هم هست و از مسیر سیاست‌های مساله‌محور بهتر محقق می‌شود.  
معاون راهبردی رییس جمهور همچنین به موضوع اندیشکده‌های استانی نیز اشاره کرد و گفت: رییس جمهور از ما خواسته‌اند تا برای استان‌ها برنامه‌ریزی خاص داشته باشیم تا آنها بتوانند به صورت مستقل کار را به پیش ببرند زیرا ما نیاز داریم استان‌ها را فعال نگهداریم و نیروهای استانی احساس فراموش‌شدن نداشته باشند.  
وی در پایان تصریح کرد: نباید الزاما اندیشکده‌ها در تهران فعال باشند و در این زمینه هم میان معاونت راهبردی و مرکز پژوهش‌های مجلس اشتراک نظر وجود دارد ضمن اینکه این نوع هماهنگی کمک می‌کند تا از تجربیات همدیگر استفاده کنیم. 
 
نگاهداری: امروز در حوزه حکمرانی نیازمند حکمرانی دانش‌بنیان هستیم 
بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار، تعامل و هم‌افزایی میان مراکز پژوهشکده‌ای را جزو سیاست‌های مرکز پژوهش‌های مجلس عنوان کرد و افزود: کنسرسیوم پژوهش که شامل مراکز پژوهشی قوای سه‌گانه و نهادهای حاکمیتی می‌شود، یکی از مصادیق این هم‌افزایی به شمار می‌رود؛ که هم می‌تواند در موضوعات مشترک کشور بیانیه‌های سیاستی مشترک صادر کند و به اشتراک نظر میان سران قوا کمک کند و هم اعتماد‌سازی میان مردم را افزایش دهد.  
وی در ادامه رویداد ملی اندیشکده‌ها را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه ضمن حفظ استقلال اندیشکده‌ها باید از ظرفیت‌شان در جهت شناسایی و حل مسائل عمومی استفاده کرد، گفت: سعی کردیم در کنار اندیشکده‌ها و به‌عنوان یک چتر حمایتی عمل کنیم و در این راستا جلسات منظمی با اندیکشده‌ها برگزار و دغدغه‌های آنها را بررسی کردیم. 

ظریف
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین به طرح اندیشکده‌های حکمرانی استانی اشاره کرد و اظهارداشت: برای این کار یک شبکه اجتماعی گسترده با مشارکت دانشگاه‌ها در سراسر کشور ایجاد کردیم که تاکنون ۲۲ استان را پوشش داده است. 
نگاهداری در پایان با بیان اینکه سی‌ام مهرماه همایش «برنامه هفتم پیشرفت؛ میثاق ملی» با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و سازمان برنامه و بودجه برگزار می‌شود، افزود: برداشت‌های متفاوت در پیش‌برد برنامه هفتم میان دولت و مجلس می‌تواند برای برنامه هفتم چالش‌برانگیز باشد و این نشست با هدف رفع ابهامات میان دولت و مجلس و ایجاد توافق بیشتر و در صورت نیاز اصلاح برنامه هفتم برگزار می‌شود.


مرکز رسانه معاونت راهبردی ریاست جمهوری
نظرات

آخرین اخبار
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی