×
اجتماعی
شناسه خبر : 193741
تاریخ انتشار : شنبه 1403/07/21 ساعت 22:50
سلول‌ درمانی در درمان « ای ال اس» تاثیر ندارد

سلول‌ درمانی در درمان « ای ال اس» تاثیر ندارد

یک متخصص مغز و اعصاب، با اعلام اینکه سلول‌ درمانی برای بیماران «ای ال اس» توسط هیچ سازمانی تایید نشده است، گفت:برخی بیماران به امید بهبودی کامل، هزینه‌های سنگینی را برای سلول‌درمانی متحمل می‌شوند اما در نهایت به نتیجه مطلوب نمی‌رسند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: یک متخصص مغز و اعصاب، با اعلام اینکه سلول‌ درمانی برای بیماران «ای ال اس» توسط هیچ سازمانی تایید نشده است گفت: مطالعات انجام‌شده در زمینه سلول‌ درمانی تاکنون نشان نداده که این روش در بهبودی کامل بیماران مؤثر باشد.

 معصومه چشم‌آور افزود: برخی بیماران به امید بهبودی کامل، هزینه‌های سنگینی را برای سلول‌درمانی متحمل می‌شوند اما در نهایت به نتیجه مطلوب نمی‌رسند و این در حالی است که حتی اساتید برجسته نیز توصیه می‌کنند که برای درمان این بیماری به سراغ سلول‌ درمانی نروید.

وی به افراد مبتلا به این بیماری توصیه کرد: به هیچ وجه به دنبال درمان قطعی آن از طریق سلول‌ درمانی نباشند و به آن‌ها هشدار داد که نسبت به سوء استفاده دلالان هوشیار باشند.

این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد که بیماران باید قبل از شروع هرگونه درمان جدید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنند یا از جمعیت حمایت از بیماران ای ال اس و نوروپاتی کمک بگیرند. مشاوره با این مراکز می‌تواند از اتخاذ تصمیمات نادرست جلوگیری کند.

وی همچنین در خصوص اولین داروی تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) توضیح داد: این دارو به نام «ریلوزول» می‌تواند تا سه ماه عمر بیماران را افزایش دهد و عملکرد عضلات بلع و تنفس را بهبود بخشد. اگرچه این دارو عوارض جانبی خفیفی مانند تهوع، خستگی، استفراغ و بی‌اشتهایی دارد، اما اکثر بیماران آن را تحمل می‌کنند. ریلوزول برای تمام بیماران ALS تجویز می‌شود و شرط خاصی برای استفاده از آن وجود ندارد.

چشم‌آور همچنین به داروی دیگری به نام اداراوو (الساوا) اشاره کرد و گفت: این دارو نیز توسط FDA تایید شده اما برخلاف ریلوزول، برای همه بیماران تجویز نمی‌شود. اداراوون فقط برای بیمارانی موثر است که در اوایل بیماری ALS قرار دارند یا حداقل ۲ سال از آغاز بیماری‌شان گذشته باشد. این بیماران باید قادر به انجام کارهای خود به صورت مستقل باشند و عملکرد ریه آن‌ها نیز باید مورد تایید پزشک باشد.

وی تصریح کرد: اداراوون به صورت تزریقی مصرف می‌شود؛ به‌طوری که در ماه‌های اول به مدت ۱۴ روز و در ماه‌های بعد به مدت ۱۰ روز تزریق می‌گردد. اگرچه یک نسخه خوراکی از این دارو نیز وجود دارد، این فرم در ایران در دسترس نیست.

دکتر چشم‌آور همچنین به معرفی داروی دیگری پرداخت که در سال ۲۰۲۳ تایید شد. اما این دارو تنها برای بیمارانی قابل استفاده است که به نوع ژنتیکی ای ال اس مبتلا هستند و متأسفانه، این دارو در ایران در دسترس نیست و فقط برای موارد خاص از آن استفاده می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب تاکید کرد: بیماران نباید فریب تبلیغات نادرست را بخورند و پیش از انتخاب هرگونه روش درمانی با پزشک خود مشورت کنند.

وی استفاده از درمان‌های تایید شده و مشورت با متخصصان را بهترین راهکار برای مدیریت این بیماری اعلام کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وزیر صمت: واردات خودرو متوقف نشده و ادامه دارد
جنگ ترامپ قیمت دارو در جهان را گران کرد
سازمان غذا و دارو: مشکل نقدینگی ریالی برای تأمین دارو نداریم
روش محاسبه الگوی مصرف برق اعلام شد
کاهش هزینه‌های ترانزیت میان ایران و پاکستان
قیمت گوشت قرمز امروز 13 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت بنزین در آمریکا 61 درصد افزایش یافت
بازگشت رونق به سینماها با اکران دو فیلم جدید
آسفالت هوشمند، پایان عمر جاده‌های فرسوده
ترامپ دستور کاهش چشمگیر نیروهای آمریکایی در اروپا را صادر کرد
جزئیات تازه از مذاکرات ایران در اسلام‌آباد
673 زخمی در جبهه شمالی از زمان آتش‌بس با ایران
افت دوباره طلا در بازار جهانی
آخرین وضعیت ذخایر سدهای تهران اعلام شد
جنجال «کیک اعدام»در جشن تولد وزیر امنیت داخلی اسرائیل
هاآرتص:آمریکا ده‌ها هزار سامانه تسلیحاتی پیشرفته به اسرائیل می‌فرستد
نوراینفو | ویژگی افرادی که از نظر روانی قوی هستن
نوراینفو | چگونه مصرف آب را کاهش دهیم؟
نوراینفو | بهترین منابع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن
آتش‌سوزی گسترده در دانشگاه فلوریدای جنوبی
متکی: هم‌افزایی میدان و دیپلماسی در وضعیت «نه جنگ و نه صلح» الزامی است
کوبا به واشنگتن هشدار داد: حمله به ما، ثبات منطقه را تهدید می‌کند
روایت یک دانش‌آموز مینابی؛ «هدا» در قاب مستند
تظاهرات در رم برای حمایت از ناوگان «صمود»
گزارشگر سازمان ملل: اروپا در مسیر «اسرائیلی‌سازی» قرار گرفته است
مصدومیت قلی‌زاده در لیگ لهستان و احتمال غیبت در جام جهانی
هوای مشهد در وضعیت هشدار آلودگی
نورنما | فرزند دنا روایتی از عشق و ایثار
چک در جنگ آمریکا علیه ایران مشارکت ندارد
عامل اصلی شهادت «حافظ امنیت» در ارومیه اعدام شد
سقوط سنگ در جاده کندوان روی خودروهای عبوری
زن شکارچی در بازرجان تفرش به دام محیط‌بانان افتاد
هشدار تخلیه رژیم صهیونیستی برای 11 روستا در جنوب لبنان
سرمربی بارسلونا: فقط تیم خودم مهم است، رقبا را دنبال نمی‌کنم
بحران هرمز و دومینوی سقوط ایرلاین‌ها
2 کشته در برخورد شدید خودرو با پل عابر پیاده
شوک تعرفه‌ای ترامپ به اتحادیه اروپا
اخراج گسترده پاکستانی‌های شیعه از امارات
پیروزی دراماتیک بارسا مقابل اوساسونا
اداره دولت جنگ و سرمایه‌داری ایرانی
هشدار فرانسه و ایتالیا به افزایش خصومت علیه مسیحیان در اراضی اشغالی
نقش هرمز در اقتصاد جهان
زنده‌باد شعار!
درخشش مسی هم مانع شکست اینترمیامی نشد
هیچ مشکل جدی در تأمین مواد اولیه خودروسازان وجود ندارد
آنچه هوش مصنوعی نمی تواند محاسبه کند
مدار دیپلماسی | لبه تیغ در خلیج فارس؛ جنگ یا توافق
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه13 اردیبهشت 1405+ جدول
وقتی زبان سیاستمدار چکمه می‌پوشد
خطر خوددرمانی دارویی در شرایط بحران!