×
سیاسی
شناسه خبر : 193548
تاریخ انتشار : جمعه 1403/07/20 ساعت 19:00
تشریح دستاوردهای سفر به تاجیکستان از زبان رئیس مجلس

تشریح دستاوردهای سفر به تاجیکستان از زبان رئیس مجلس

رئیس مجلس شورای اسلامی در بدو ورود به کشور دستاوردهای سفر 2 روزه به تاجیکستان را تشریح کرد.

نورنیوز- گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که به‌منظور شرکت در «مراسم سی‌امین سالگرد تصویب قانون اساسی جمهوری تاجیکستان» به «دوشنبه» پایتخت این کشور سفر کرده بود، عصر امروز(جمعه، ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۳) به تهران بازگشت و دقایقی قبل وارد فرودگاه مهرآباد شد.

قالیباف در بدو ورود در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با بیان اینکه این سفر دو روزه به منظور شرکت در یک نشست پارلمانی بین‌المللی با حضور کشورهای منطقه صورت گرفت که به دعوت رؤسای مجالس تاجیکستان بود، گفت: در کنار این نشست نیز روابط دوجانبه مطرح شد.

وی افزود: ما در روز اول ملاقات‌هایی با رستم امامعلی، رئیس مجلس ملی و محمدطاهر ذاکرزاده، رییس مجلس نمایندگان تاجیکستان و ملاقات مفصلی هم با امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان داشتیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه به دلیل روابط عمیق فرهنگی و تمدنی میان دو کشور، بخشی از گفت‌وگوها پیرامون مسائل فرهنگی و اجتماعی صورت گرفت و این نشست فرصت مناسبی برای توسعه روابط بود، عنوان کرد: اخیراً توسعه روابط در حوزه زبان فارسی و بخش‌هایی همچون هلال‌احمر و سایر بخش‌های مؤثر ارتقاء پیدا کرده و طی دو سال اخیر افزایش یافته است.

رشد ۲ برابری حجم مبادلات ایران و تاجیکستان از سال ۱۴۰۰ تا کنون

وی در ادامه با اشاره به گفت‌وگوهایی که در حوزه مسائل اقتصادی و صنعتی صورت گرفت، تصریح کرد: لازم است خبر خوشی بدهم که حجم مبادلات تجاری ما با تاجیکستان از سال ۱۴۰۰ تا به امروز بیش از دو برابر افزایش یافته است. ما در مذاکراتی که با رئیس جمهور تاجیکستان داشتیم موضوع کاهش تعرفه‌ها را مطرح کردیم که در کمیسیون مشترک پیگیری می‌شود تا حجم صادرات و واردات افزایش یافته و سطح تراز تجاری بهبود یابد.

قالیباف ادامه داد: اتفاق خوب دیگر در حوزه ارائه خدمات مهندسی شرکت‌های ایرانی به‌ویژه در زمینه زیرساخت‌های جاده‌ای، احداث سد و تولید برق بود که هم از جهت کیفیت کار مورد اعتماد و قابل رقابت با کشورهای خارجی بودند و هم توسعه آنها قابل توجه بوده است.

گفت‌وگو برای انتقال آب تاجیکستان به شرق کشور از طریق سد دوستی

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به موضوع آب که محور بخشی از گفت‌وگوها در جریان این سفر بود، یادآور شد: یکی از فرصت‌های کشور تاجیکستان، نعمت آب فراوان در این کشور است که در این خصوص با رئیس جمهور تاجیکستان، صحبت کردیم تا بخشی از آب این کشور به ترکمنستان انتقال یافته تا بتوانیم از طریق سد دوستی فرصت برداشت حق‌آبه بیشتری برای شرق کشور و استان خراسان رضوی داشته باشیم که جزئیات آن در جلسات خصوصی بررسی و پیگیری خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به گفت‌وگوها در حوزه همکاری‌های دفاعی که فعالیت‌هایی نیز در این خصوص صورت گرفته است، گفت: حوزه دفاعی یکی از فرصت‌هایی است که می‌توان از ظرفیت آن برای صادرات که در راستای توسعه کشورها مهم است، استفاده کرده و آن را دنبال کنیم.

همکاری‌ ایران و تاجیکستان برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر و اسلحه

قالیباف در این بخش از سخنان خود یکی از فرصت‌های دیگر را توسعه حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل جاده ای دانست و گفت: افزایش کیفیت جاده‌ها می‌تواند حمل‌ونقل را بهبود بخشیده و توسعه گردشگری نیز با تقویت حمل‌ونقل هوایی امکان پذیر است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر اینکه اطمینان داریم با روندی که در برقراری روابط با تاجیکستان در پیش گرفته‌ایم، توسعه را بیش از گذشته افزایش دهیم، بیان داشت: یکی از موضوعات مهم نیز تأمین امنیت منطقه است؛ به‌ویژه از آنجایی که ما کشورهای همسایه افغانستان هستیم، نیازمند تبادل و ایجاد هماهنگی برای برقراری ثبات و امنیت به‌ویژه در حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و اسلحه هستیم لذا این موضوعات نیز از محورهای گفت‌وگو در تاجیکستان بود.

وی در ادامه شرکت در نشست پارلمانی بین‌المللی که حدود ۱۰ تن از رؤسای مجالس در آن حضور داشتند را فرصت مناسبی برای محکومیت و پیگیری جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان دانست که توانست توجه سایرین را جلب کند و افزود: ما در جریان مذاکره با رؤسای مجالس به این موضوع نیز اشاره کردیم که پارلمان‌های آسیایی به ویژه اسلامی و همچنین رؤسای مجالس جهانی که در هفته پیش رو در نشستی که در ژنو تشکیل می‌شود حضور دارند باید نسبت به این موضوع توجه داده شوند تا بتوانیم با فشار به اسرائیل در سطح بین‌المللی آن را دنبال کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مطالباتی که از همه سازمان‌های بین‌المللی از جمله مجمع مجالس جهانی(IPU)، مجمع مجالس آسیایی(APA) و مجمع مجالس اسلامی(PUIC) که در اجلاس هفته آینده ژنو حضور دارند داریم این است که در کنار این نشست بین‌المللی که در سطح جهانی است تلاش کنیم تا بتوانیم جنایات رژیم صهیونیستی را که با حمایت‌های سیاسی صورت می‌گیرد با دیپلماسی لازم محکوم کرده و اقدام عملیاتی انجام دهیم که در این خصوص با عزیزان از کشورهای مختلف به صورت جداگانه گفت‌وگو کردیم؛ این نشست همچنین فرصت مناسبی بود تا در خصوص توسعه ارتباطات دو جانبه و ارتباط با سایر کشورهای حاضر، گفت‌وگو کنیم.

در این سفر، فتح الله توسلی، رییس گروه دوستی ایران و تاجیکستان، سارا فلاحی، علی بابایی کارنامی، حسین امامی راد، روح الله عباسپور و هادی محمدپور ریاست مجلس را همراهی کردند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
مرینو باز هم ناجی شد؛ اسپانیا با حذف بلژیک به مصاف فرانسه می‌رود
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا
هشدار ایران به آمریکا درباره پیامدهای نقض تعهداتش
رئیس فیفا زیر تیغ انتقاد ستاره‌های سابق انگلیس
قالیباف: به آمریکا اعتماد نداریم؛ در کنار مذاکره برای جنگ آماده ایم!
نوه خردسال رهبر شهید انقلاب در کنار پدربزرگش به خاک سپرده شد
معاون اول رئیس‌جمهور: آینده توسعه و اقتدار ایران وام‌دار نخبگان است
فیفا یک میلیون دلار به زلزله‌زدگان ونزوئلا اختصاص داد
دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد
روسیه: خواهان تفاهم کامل ایران و آمریکا هستیم
جنبش نجبا خواستار برخورد قاطع با متعرضان کویتی به صیادان عراق شد
وضعیت تنگه هرمز در 24 ساعت گذشته چگونه بود؟
روسیه در شورای امنیت ادعاها علیه برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد
روس‌اتم: بازگشت کارکنان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر آغاز شد
هیئت قطری برای تقویت نقش میانجی‌گری دوحه وارد ایران شد
ژرژ ژسوس رسماً سرمربی تیم ملی پرتغال شد
مخبر: خون قائد شهیدمان هندسه مقاومت را به سطحی فراتر بُرد
سی‌ان‌ان: ترامپ مخالف مشارکت اسرائیل در درگیری احتمالی با ایران است
اشپیگل: آلمان پایگاه نظامی خود در اربیل را تعطیل می‌کند
بلینکن: اروپا خود را برای آینده‌ای بدون آمریکا آماده می‌کند
کمیته‌های مقاومت فلسطین: رهبر شهید در روزهای سخت کنار مقاومت ایستاد
ترامپ از چه چیزی بیشتر می‌ترسد؛ ترور یا شکست؟
ایران قهرمان المپیاد بین‌المللی ریاضی چین 2026 شد
جوزف عون: مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت
تکذیب ادعای العربیه و فاکس‌نیوز درباره مذاکرات هفته آینده ایران و آمریکا
واکنش ترامپ به شایعات درباره برنامه ادعایی ترورش؛ «اسرائیل به هیچ نتیجه‌ای نرسید»
سرپرست وزارت دفاع: تشییع باشکوه رهبر شهید، توطئه دشمن را ناکام گذاشت
آتش‌سوزی گاراژ خودروهای اسقاطی در جاده خاوران مهار شد
تاکید سازمان ملل بر ادامه دیپلماسی درباره ایران
صندوق بین‌المللی پول: جنگ با ایران رشد اقتصاد جهان را کاهش داد
ارائه 167 هزار خدمت امدادی و درمانی در مراسم تشییع رهبر شهید